Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 12:08)

Tez narazim v literature na ruzne nazory. Osobne mam zkusenosti, ze jablecny ocet pusobi opravdu lecive (ucinky jsou jine nez u beznych vinnych octu). Vajicka jsou v pohode pokud jsou cerstva, nejlepe domaci, problem mohou zpusobovat stara vajicka s obsahem choroboplodnych zarodku. No a s umelymi sladidly tez moc nesouhlasim, organismus by se mel co nejvice procistit - i od chemie.

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 10:08)

Verco, kde je mozne ten gel koupit? Maji ho v lekarnach? Diky za odpoved.

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 10:08)

Pani doktorko, jsem zmatena.Precetla jsem si radu clanku o diete pri kandidoze. Jsme z toho zmatena. Americka literatura nedoporucuje zadne sladidla (ani aspartam) a take zadny ocet a vajicka. Pak jsem zase cetla, ze jablecny ocet pri kandidoze pomaha, vajicka jsou prospesna, aspartma lze. Jak to vsechno jde dohromady? dekuji za odpoved.

Návštěvník (So, 18. 8. 2001 - 12:08)

Děkuji za skvělý chat-dodal mi hodně sil a optimismu! Trápím se už asi tři roky stejným problémem-takže hluboce soucítím s vámi všemi! Ráda bych přidala taky nějakou zkušenost-po všech možných poševních tabletách,po kterých se mi mykóza stejně vrátila, jsem začala používat Tea tree vaginální gel (od firmy dr.Müller).Je levnější než Femigel, ale stejně při dlouhodobém užívání člověk musí počítat s tím,že do toho bude muset něco investovat. Po všem tom trápení s mykózami mám totiž pocit, že nejlepší léčbou,jak už to tak bývá, je prevence. Proto si zavádím tak dvakrát týdně tento gel a už mám pár měsíců pokoj. Nechci nic podceňovat a proto si budu zavádět gel (nebo jogurt) stále. Smířila jsem se prostě s tím,že mám asi horší obranyschopnost organismu, takže se prostě musím bránit dřív, než mykóza přijde. zatím jsem spokojená, gel působí i jako lubrikační gel, což je příjemné. také se myji mycím gelem Tea tree pro intimní hygienu. Chci vyzkoušet i rady, které jsem tu četla.je toho opravdu hodně a každému zabírá něco-jde o to, najít, co je pro vás nejlepší. Mimochodem,kdyby měl někdo zájem o Tibetskou houbu,taky jí doma máme, takže mě klidně kontaktujte na mail vunka"email.czHodně štěstí všem!!!!

Návštěvník (Čt, 16. 8. 2001 - 14:08)

Vážená paní doktorko,léčím se s mykozou, používám všechny Vaše rady a myslím, že se to lepší. Chtěla bych ještě na doplnění léčby zkusit tea-trea olejíček v kapsích k vnitřnímu užití, ale nevím kde ho sehnat.Předem děkuji za odpověď. Ilona

Návštěvník (Po, 13. 8. 2001 - 14:08)

Základní knihu a kuchařku mají také na náměstí v Havlíčkově Brodě, mají tam i knihu Plísňová onemocnění. Jinak všem doporučuju knihu od pana Janči - Co nám chybí. Je plná důležitých informací, které bychom rozhodně měli znát. Nesoustřeďme se jen na konkrétní léčbu, dejme si do pořádku celé tělo. Ta knížka mi opravdu přivádí na nové cesty.

Návštěvník (Po, 13. 8. 2001 - 14:08)

Pre Zuzanu. Ale ako som sa docitala aj na tejto stranke, ze nemam priznaky, este neznamena, ze ziadnu std nemam. A kedze som nedavno zmenila partnera, rada by som si tie testy dala urobit. Diky za tipy, Zuzka.

Návštěvník (Po, 13. 8. 2001 - 12:08)

Holky, pokud schanite knizku o kandidoze s kucharjou od Gusrafsonove, maji ji v Dome knihy v Praze a pk ji lze objednat pres internet na www.knihservis.cz. Vsem drzim palce v boji s kandidou. Taky tim trpim uz leta a je to pekna otrava.

Návštěvník (Ne, 12. 8. 2001 - 21:08)

Pre Vandu. O dobrom gynekológovi v Bratislave bohužia? neviem, to by sa zišiel nejaký aj mne, ale pokia? si chceš dať urobiť nejaké testy, stačí ísť do nejakej súkromnej kliniky. Napr. na Šulekovu, na Miletičovu do Medeusu, al. do ProBiosu v Ružovej doline. Keď si to tam zaplatíš, určite Ti to tam urobia. Ale osobne si myslím to čo Tvoj gynekológ, pokia? nemáš príznaky nejakej pohlavnej choroby, nie je to nutné. Kvasinky, ale aj baktétie sa dajú zistiť pri bežných kultiváciách a to Ti určite robili, keď si mala nejaké problémy.

Návštěvník (Pá, 10. 8. 2001 - 07:08)

Na zaklade precitanych prispevkov k tejto teme som skonstatovala, ze mam mykozu, ale vzapati som nadobudla presvedcenie, ze by bolo pred zacatim diety a vsetkych dalsich opatreni dobre dat si urobit testy na ine pohl. choroby. Nenasla som vsak porozumenie u svojho gynekologa - povedal mi, ze testy robia iba pri podozreni a tak mam otazku na navstevnicky tejto stranky, ci mi nevedia odporucit dobreho gynekologa v Bratislave. Vopred dakujem a drzim nam vsetkym palce.

Návštěvník (Čt, 9. 8. 2001 - 10:08)

Diky za odpoved, moc me potesila. Lucka

Návštěvník (Čt, 9. 8. 2001 - 09:08)

Myslím si, že kandidóza není pro budoucí miminko velkým rizikem. Mně se potíže projevily právě až ve 2. těhotenství, takže jsem měla spíš problém, které léky mohu používat (doktorka mi předepsala téměř cokoliv a o přírodní léčbě jsem tenkrát neměla žádné informace). Přitom 1.syn je alergik a 2.syn (u kterého jsem měla kandidózu) je zdravý.Jezte zdravě a pozitivně myslete a miminko bude zdravé!

Návštěvník (Čt, 9. 8. 2001 - 08:08)

Ahoj vsichni, tahle diskuse mi moc pomohla a dala spoustu novych informaci, proto jsem se rozhodla, ze se s vami take podelim o to, co jsem na kandidozu vyzkousela. Ale zamerim se jen na to, co tu dosud nebylo receno. Chci Vam doporucit knizku Nebezpecne plisne kolem nas od nemecke autorky Heideken (nebo tak nejak). Je to cervena knizka k dostani v Praze, mozna i jinde v ruznych knihkupectvich. Mimo jine se zde doporucuje selen, taky cervena repa, skorice, fenykl (zelenina i koreni). Lecitelka mi doporucila take chrest (sloupnout a povarit ve slane vode dokud nezmekne, da se pridat kamkoli do zeleninovych jidel i z nej delat jidla specialni, lepsi je zeleny nez bily). Pak mi lecitelka jeste poradila rozdrtit aspirin, dát do vody a postizena mista omývat. Já jsem si timto roztokem delala i vyplachy, myslim, ze to melo stejny ucinek jako tea tree oil, nekdy jsem to stridala, nekdy i kombinovala. Taky jsem si koupila kvetinac se suchou levanduli a dala do loznice, mela by zahanet plisne, je to velice prijemna vune, pocit cistoty. Jinak jsem presvedcena, ze pokud se vse opravdu skvele dodrzuje, vysledky se dostavi, jenze musi se vytrvat i hodne dlouho potom, co vsechny priznaky zmizi a to je nejvetsi problem. Kdyz uz cloveku nic neni, hrozne snadno zhresi a "kandidati" se zaraduji a zacnou hodovat.Diky moc za vsechny prispevky a chtela bych vas poprosit o poznamky k tematu kandidoza a tehotenstvi. Chtela bych si zalozit rodinu, ale mam obavy, presto, ze gynekolog me ujistil, ze klidne muzu. Nebude miminko kvuli nedolecene kandidoze nemocne? Diky za radu Lucka

Návštěvník (Út, 7. 8. 2001 - 21:08)

Na http://nemoci.doktorka.cz/kvasinky/ nebo v předchozích příspěvcích si můžete přečíst, za jakých podmínek se v organismu a v pohlavních orgánech rozmnoží kvasinky. Můžete být klidná, v žádném případě to neznamená nevěru vašeho manžela.

Návštěvník (Út, 7. 8. 2001 - 10:08)

Ahoj Natalko,jsem taky Plzenacka, a muzu doporucit homeopata MuDr. Aula, ktery mi sestavil dietu a dal homeopatika. Byla jsem u nej uz driv, asi pred dvema lety, ale dietu ted drzim zase. Myslim, ze neni primo specialista na kandidozu [spis na alergie] a dietu zalozil take na vylouceni mleka [jogurtu atd], ale pokud beru laktobacil, myslim, ze jogurt uz muzu ozelet. Dieta opravdu pomaha, ja se snazim drzet navic nejen to , co mi predepsal on, ale i dalsi potraviny, o kterych jsem se docetla jinde a povazuji je prinejmensim za rizikove.Pokud bys mela chut se sejit a vsechno prodiskutovat [treba zacatkem zari], byla bych moc rada. Kdyztak napis na muj mail. Chci si ted co nejdriv zalozit rodinu, ale kvuli kandidoze mam obavy. Intenzivne se ted lecim pul roku , zlepseni tu je, ale uplne vylecit se mi zatim nedari.Diky vsem za tenhle super chat, zatim jsem dosla asi jen do tri ctvrtin, je tu fura zajimavych informaci. Diky Lucka

Návštěvník (Po, 6. 8. 2001 - 17:08)

Poprosim , vas o radu... rovnako som mala skusenost s dermatitidou, na ktoru som zacala aplikovat na radu doktorky hormonalny krem Locoid. O nieco neskor zacali moje problemy, a gynekolog diagnostikoval kandidozu. Co moze byt dovodom? Moze to byt pripadne sposobene neverou partnera? Chcem si byt ista, on tvrdi, ze co sme spolu, inu partnerku nemal... Vdaka vopred...

Návštěvník (Pá, 3. 8. 2001 - 08:08)

Marie N.dík za tvůj názor, ale trpím mykozou už skoro rok. Samozřejmě, že jsem se nejdřív léčila přírodně. Užívala jsem Lactobacilius, česnek jak v tabletách tak přírodní, omezila jsem úplně sladkosti, přestala jsem používat mýdlo i sprchové gely. Pila jsem čaj z kopřiv a řebříčku, jedla bílé jogurty a kefír, ale nic z toho mě nepomohlo. Infekce ustoupila pouze, když jsem to skombinovala s léky od gynekologa.

Návštěvník (Čt, 2. 8. 2001 - 22:08)

Jano, nejsem doktorka, ale myslím, že ti zde mohu říct svůj názor. Doktor ti lék předepsal, příbalový leták naznačuje možnost nebezpečí (říká, že by se měl v těhotenství nasazovat velmi opatrně). Prosimtě nad čím váháš, vždyť zde je plno návodů, jak se léčit přírodně, bez rizik. Já sama mám též velmi dobré zkušenosti s výše uváděným česnek a polykáním Lactobacila plus vnitřně do pochvy ve formě Fermalacu. k tomu omezit sladkosti, nepoužívat mýdlo a ani sprchové gely... No všechno je tady popsaný. Tak to zkus. Určitě ti pomůže alespoň tak , jak ty předepsaný věci od doktora. Toť má zkušenost po 5 letech opakovaných mykóz.

Návštěvník (Čt, 2. 8. 2001 - 08:08)

Vsechny Vas zdravim,chci poděkovat za spoustu podnětných řešení.V česopisu Lékárna 06/2001,jsem objevila novinku na poševní výplachy - jmenuje se SIMPLE USE- to je zaváděcí dávkovač s lahvičkou. Mají do toho také novou intimní emulzi MELPROTECT, která se neředěná používá k potlačení zánětů a ředěná k prevenci. Obsahuje kys. mléčnou, zklid. byliny a bisabolol. Hned mě to zaujalo, ale zatím jsem to nevyzkoušela. Tak aspoň pro ty kdo zrovna mají akutní problém. Jinak já beru Lactobacila a česnekové kapsle,a také je dobré si preventivně 1-2x týdně preventivně zavádět Fermalac vaginal,abychom tem kvasinkám nedaly šanci a udržely si zdravé poševní prostředí po přeléčení.jinak se to může stále opakovat. Já jsem s tímto postupem zatím úspěšná. Držím palce i ostatním.

Návštěvník (St, 1. 8. 2001 - 09:08)

Pani doktorko, jsem v 6.týdnu těhotenství a propukla u mě kvasinková infekce-mykoza.Gynekolog mi předepsal vaginální krém DAFNIGEN, který se prý může v začátku těhotenství užívat. Na letáčku jsem se však dočetla, že pro užívání v těhotenství musí být zvlášť závažné důvody. Nemůže to mému dítěti vážně ublížit??? Děkuji za brzkou odpověď. Jana.

Reklama

Přidat komentář