Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (St, 29. 8. 2001 - 21:08)

Vážená paní.Zavolejte prosím 02_ 74822798 .je to přírodní léčba pana Šímy.Je tam po.ut.st.do 20 hod.domluvte se s ním.antibiotika vás zabijí.měl jsem strašné problémy,ale musel jsem se vyléčit sám s pomocí Šimy.ted jsem naprosto fit.

Návštěvník (Po, 27. 8. 2001 - 17:08)

Prosím o radu. Jaké léky se používají při léčbě zánětu pochvy, který vznikl v důsledku špatné hygieny po wc? Bakterie ze střev mi způsobily nepříjemný zánět. Jak se tyto léky nazývají? Fungicidin? Nebo se pletu? Díky

Návštěvník (Po, 27. 8. 2001 - 12:08)

Milé dámy, i panovés tímto typem kvasinky jsem si užila své cca 2 roky, poté co lékařka homeopatka zjistila přístrojem Dr. Volla, že se jedná o candidu albicans napsala mi homeopatické léky - dovoz SRN cca 4. 500,- Kč a k nim nizoral v tabletách a ještě cosi/jméno si teď nemohu vzopomenout/ na úpravu střevní mikroflory a ještě navrch dietu bez cukru, sladkého ovoce a s celozrným pečivem /existuje kuchařka v knize stejného jména camd../ Do 14 dnů jsem měla po ekzému , po bolestech a otocích kloubů a jsem fit už rok. Dietu, ale držím stále. Chcete-li někdo kontakt na lékařku - privatní praxe - musela bych se jí nejprve zeptat - sídlí v Praze.Stálé zdraví a pohodu všem Dáša

Návštěvník (Po, 27. 8. 2001 - 07:08)

Chci se zeptat na jednu věc. S přítelem chceme zkusit používat tea tree olej přímo na kondom. Může se stát, že by neředěný olej mohl kondom poškodit? Prosím o odpověď. Díky.

Návštěvník (So, 25. 8. 2001 - 13:08)

JANĚ:ten vaginální gel koupíš úplně normálně v lékarně-stačí říct,že chceš vaginální gel s Tea tree olejem od Millera.Hodně štěstí!

Návštěvník (So, 25. 8. 2001 - 13:08)

Miloslavovi:Slyšela jsem od doktorky,že i po vakcíně se mykóza objevila-takže nevím-prý to lékaří neradi předepisují,protože je to dost drahé(nerozumím těmhle věcem,ale že snad to pojišťovna neplatí a pacient si to nemůže zaplatit sám,či co-fakt tomu nerozumím)

Návštěvník (So, 25. 8. 2001 - 12:08)

Dobrý den. Má přítelkyně má vaginální mykózu (patrně Candida spp.), jiné projevy (soor, onychomykóza)jsem nepozoroval. Příčin bude patrně několik (zhruba 1měsíc trvající kůra různými širokospektrýzmi ATB, hormonální kontracepce, možná i imunodeficience a další). Začala držet bezcukrovou dietu (a všechna možná režimová opatření). V jejím případě šlo o změnu velmi drastickou a tak mám pocit, že spíše "chřadne" (nutriční karance je další rizikový faktor). Mě be zajímalo, jaký je "mechanismus účiku" této diety na kandidovou infekci (dojde ke změně glykémie?? a nebo něčeho jiného? Cukr v moči určitě nemá), a po jaké době by mohlo dojít ke zlapšení (existuje-li nějaká dostupná (dvojitě zaslepená, kontrolovaná...) studie dokazující účinnost a mechanismus). Také jsem slyšel o možnosti použití autovakcíny (mohlo by to fungovat?). Byl bych Vám (i komukoli, kdo to bude číst) velice vděčný za jakoukoli odpověď (,studii, abstrakt nebo citaci). e-mail: milusus"volny.cz

Návštěvník (So, 25. 8. 2001 - 06:08)

Na kvasinky je prý ze všeho nejůčinnější lék NISTATIN !!!!! Má někdo s tímto lékem zkušenosti ? Ví někdo,kde je možné tento lék sehnat ?

Návštěvník (Čt, 23. 8. 2001 - 20:08)

Pridám pár rad do probíhající diskuse. Trpím chromickým onemocnením uz od svych 15 let. Podarilo se mi ziskat "plisnove"onemocneni na pionyrskem tabore. Jsem ted v pohode a bez problemu, ale musim se velmi hlidat. Napr. Veskere obleceni, ktere prijde do styku s pokozkou pouzivam jen bavlnene. Peru ho nejcasteji pri 60-80 stupnich Celsia. Susim (pokud to jde) na slunicku.Zehlim horkou zehlickou. Co nejmene jím sladke jidla! Sprchuji se a použivam nedrazdive gely. Okamzite pri samotnem zacatku svedeni pouziji lecive masti(Fungicidin,Mykoseptin). Mam staleho a verneho partnera. Hodne chodim do prirody atd. Preji vsem hodne sil ke zvladnuti teto neprijemne nemoci!

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 22:08)

Pre Ivanu. Ivanka, prosím Ťa nemohla by si mi napísať niečo k tej vakcíne ? Kde Ti to robili ? V Bratislave ? Na imunológii, alebo na gynekológii ? Ako sa to robí ? Prosím Ťa, napíš.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 13:08)

Pro Ivanu - bohužel s tou vakcínou nemám žádnou zkušenost. Antikoncepce dle literatury i podle mých zkušeností podporuje rozvoj kvasinkových onemocnění. Stejně tak antibiotika nejsou vhodná na léčbu plísňových onemocnění,naopak mohou přispět k jejich rozvoji. Je potřeba je léčit antimykotiky.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 13:08)

Pro Tinu - s největší pravděpodobností jsou za příčinou vašich potíží kvasinky. Chřipka, která je virového původu, byla zbytečně léčena antibiotiky zabírajícími pouze na bakterie (nevím, možná trpíte nějakou chronickou chorobou, takže nasazení antibiotik bylo opodstaněné, ale normálně u zdravého mladého člověka je nasazení antibiotik na chřipku nesprávné) a tím byla narušena střevní mikroflóra, pomnoženy kvasinky, které se mohou spolupodílet na opakování zánětů močového měchýře.Kandidóza je onemocnění, které vyžaduje velkou disciplinu a trpělivost při léčbě. Samozřejmě, že je vždy nejlěpší léčit se pod dohledem odborníka a a konzultovat s ním specifické problémy, které mohou být u každého jiné. Bohužel u nás je problematika systémové kandidózy mezi lékaři velmi málo známa a též existuje velmi málo registrovaných léků pro léčbu této nemoci. Doporučila bych vám tudíž přečíst si všechny rady v databázi nemocí, v diskuzi a popř. i na zahraničním internetu (velmi mnoho materiálů) a pokusit se vyhledat lékaře zabývajícího se celostní medicínou či jiného odborníka obeznámeného s touto problematikou. při léčbě je vždy nejdůležitější komplexnost - čili bojovat proti kvasinkám,nezatěžovat organismus chemií a nevhodnou stravou, obnovovat přirozenou mikroflóru, posilnit játra a imunitní systém. Homeopatie může pomoci posilnit celkovou imunitu organismu.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 13:08)

Osobně mi není známo, že by byl jablečný ocet v těhotenství nebezpečný. Pro organismus je zdravější než obyčejný vinný ocet, který si právě těhotné ženy často dopřávají v podobě kyselých okurek. Jablečný ocet se dokonce doporučuje těhotným ženám při ranní nevolnosti, takže jej můžete použít pro zmírnění příznaků mykózy ve formě nápoje (1 lžíce na sklenici vody), pro výplachy pochvy (j.ocet smíchaný s vlažnou vodou v poměru 1:1) či jako přísadu do salátů a jídel (dle chuti). Měla byste si však být jista, že váš jablečný ocet je kvalitní.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 12:08)

Pro Naďu - je nutné stanovení diagnózy lékařem na základě mikroskopického a kultivačního vyšetření. Bohužel bez znalosti o jakou infekci způsobenou jakými mikroorganismy se jedná se nedá radit ani léčit. Ba naopak léčba antibiotiky bez přesné diagnózy může stav zhoršit. Pokud by se jednalo o kvasinky, nestačí pouze držet dietu, ale je třeba zahájit protikvasinkovou léčbu, posilnit játra, imunitní systém a obnovit střevní a poševní mikroflóru - viz. příspěvky výše.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 12:08)

Pro Evu - opravdu některé výtoky mohou být normální. Některé ženy mají zvýšenou sekreci. Zda je vše opravdu OK určí lékař mikroskopickým a kultivační vyšetřením.To, že nemůžete půl roku otěhotnět, může mít i jiné příčiny (např. předchozí antikoncepci, psychické vlivy, hormonální vlivy...)Určitě byste se měla poradit se svým lékařem.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 11:08)

Važená p. doktorka. Nahodou som na inetrnete natrafila na tuto poradnu. som rada, ze je mozne o tejto problematike diskutovat.uz asi jedena pol roka trpim plesnovym ochorením. vyskusala som liecbu asi vsetkych moznych dostupnych antibiotik. naposledy ma poslali na vysetrenie imunitneho systemu a z Bratislavy mi bola poslana specialna vakcina STAROLAL. chcela by som sa spytat ci o nej nieco blizsie neviete, a kedy je mozne ocakavat zlepsenie. momentalne mam problem s mikozou vzdy 1x za mesiac. je to hrozne. vela sa tu pise o tom, ze antikoncepcia moze podporovat vznik mikozy. ja som sa na to pytala svojho gynekologa a ten mi povedal, ze antikoncepcia nema s vyskytom mikozy nic spolocne. ako to teda je? mam 22 rokov a toto ochorenie ma psychicky uplne ubija. som vsak rad , ze v tom nie som sama. ivana

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 10:08)

Paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda-li zvýšený výskyt kvasinek ve střevech může způsobit opakovaný zánět močového měchýře. V zimě jsem se léčila na chřipku. Třikrát se mi vrátila. Brala jsem antibiotika (tuším, že se jmenovali Pencil), Contramoxazol a další léky, už ani nevím jak se jmenovali. Po vyléčení jsem cca za dva měsíce dostala zánět močového měchýře. Ten se mi už asi čtyřikrát vrátil (někdy močím i krev-v počátku zánětu). Také mi bolí břicho, trpím nadýmáním a nevím z čeho. Vypozorovala jsem, že to začalo po nějaké době po "vyléčení" chřipky. Nyní beru pořád Furantoin, opět i Cotramoxazol jsem brala(už asi třikrát), ale břicho bolí pořád a záněty se vrací. Přečetla jsem si zde o kandidóze a napadlo mě, že by to mohlo být ono. Trpím i pícháním v močové trubici-po vymočení (napadlo mě, že by to mohl být následek Cotramoxazolu-může prý způsobit krystalky).Nyní mi našli i v pochvě E-coli a Enetroc faecalis-takže mám další Furantion na zavádění. Paní doktorka řekla, že jde pouze o zvýšené množství, které se tam mohlo dostat ze střev. Prý tím nemůžu ani nakazit partnera. V tom mi svitlo, a vzpomněla jsem si na mé bolesti břicha.Pokud je to skutečně kandidóza, mohu si ji vyléčit sama? Tzn., koupit si Acidophilus, jíst hodně jogurty, pít Actimel, jíst česnekové tabletky. Nebo musím k lékaři, aby mi zase dal nějakou chemii? A co třeba homeopatie? Mockrát Vám děkuji. Tina.

Návštěvník (Út, 21. 8. 2001 - 07:08)

Paní DOKTORKO, chtěla bych se Vás zeptat, zda neškodí v těhotenství užívání jablečného octa. Jsem v 11.týdnu a trápí mě mykoza. Děkuji za brzkou odpoveď.

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 20:08)

Paní doktorko, potřebovala bych poradit. Před čtyřmi týdny mě začalo hrozně moc svědit na intimních místech, to trvalo asi táden a pak jsem měla asi čtyři dny bílý výtok.To už jsem se léčila poševními tabletami/clotrimazolum/, ale stále svědění nepřestávalo.Pak jsem vyzkoušela čípky Gyno-Pevaryl a stále bez efektu. Ted?užívám antibiotika, ale úporné svědění nepřestává.Výtok nemám , a tak se chci zeptat, jestli je to normální a jestli takto vypadá ona candidoza.Sexuálně s nikým nežiji, takže pohlavní nemoc to žádná není. Také se snažím po celé čtyři týdny dodržovat protikandidovou dietu, nepoužívám žádné dráždivé intimní gely ani mýdla. Výsledek však žádný. Prosím, poradťe mi, jak se toho svědění zbavit, jsem z toho už opravdu psychicky na dně. Děkuji.

Návštěvník (Po, 20. 8. 2001 - 13:08)

Paní doktorko, uz nekolik let trpim castymi, da se rict kazodennimi vytoky (bez zapachu a svedeni), muj pan doktor rika, ze je to v poradku. Ted uz pul roku nemuzu prijit do jineho stavu a bojim se, jestli to nemuze byt prave temi nelecenymi vytoky.

Reklama

Přidat komentář