Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Čt, 13. 9. 2001 - 00:09)

Elisan, zkus tea tree oil neředěný přímo do pochvy. Já vím zní to hrozně a taky to hrozně pálí -jenže za chvíli to přejde a fakt to pomůže. Já jsem si takhle vyléčila to neustále opakující se strašné svědění které je příznakem kvasinek (aplikovala jsem to asi týden) a už skoro půl roku (klepu na dřevo) se to neobjevilo. Tak zkus, uvidíš. Všechny ostatní mastičky i velmi drahé, které mi předepsal gynekolog, a že jich bylo, byly neúčinné anebo jejich účinek nevydržel dlouho.

Návštěvník (St, 12. 9. 2001 - 15:09)

Pani doktorko, chci se vas zeptat, jak vlastne ma "vypadat"zdrava posevni mikroflora. Ja si provadim "samovysetreni" ,a pochva je behem kandiy plna tech bilich kousku. Ale nikdyjsem toto samovysetreni neudelala , kdyz jsem byla zdrava.Takze nevim jak a co ma byt citit na omak.Navic mi posledni kultivace vysly negativni , ale v pochve jevsechno jako driv - tedy zadna zmena. JaK tedy poznam , zejsem vylecena ?????Za 2. i kdyz jsem vylecena podle testu, kazde rano mam najazyku ty bile tvarohovite kousky - coz tedy znamena , ze vestrevni mikroflore neni vse vyleceno. Chci se tedy zeptat jakdlouho se jeste budu muset lecit?, abych se ji definitivnezbavilaa neobjevily se mi recidivy. (Samozrejme drzim dale dietu adodrzuji vse ostani.)

Návštěvník (St, 12. 9. 2001 - 14:09)

Zdravím všechny ve spolek. Měla bych také dotaz. Chci poprosit o radu. Minulý týden mě "přepadlo" úporné svědění a pálení na intimních místech a bílý výtok - kvasinky. Bylo to k nevydržení. Bohužel na gynekologii měli dovolenou a k jinému lékaři jsem nenašla odvahu zajít, zda by mě vzal. Proto jsem se rozhodla přetrpět. Naštěstí mi sestra dala mastičku Clotimazolum (nevím, zda je to přesně) a tím udržuji svědění v přijatelné míře. K lékaři se nejdříve dostanu až příští týden. Poraďte prosím nějaký "fígl" jak na svědění a pálení vyzrát, než se dostanu k lékaři a zrovinka nebudu mít při sobě nějakou mastičku, která mi v uvozovkách zachrání život. Za rady předem děkuji.

Návštěvník (Út, 11. 9. 2001 - 22:09)

Pro Janu: v těhotenství se s kvasinkami špatně bojuje, protože pod vlivem hormonů dochází k jejich větší aktivitě. Důležité je nepřehánět to se sladkostmi a do výživy zařadit přírodní protipísňové prostředky - kromě jablečného octa ještě česnek, cibuli,křen, čaj lapacho, bílé živé jogurty, grepy, olivový olej. Rozhodně byste se měla vyvarovat plesnivým sýrům, banánům a burským oříškům, které často bývají napadeny plísněmi.Též je důležité snažit se jíst více zásadotvorné stravy než kyselinotvnorné, protože kyselé pH opět podporuje rozvoj kvasinek (viz. články Když se přetahují kyseliny se zásadami ....na www.doktorka.cz)Důležitá je též psychika. Jakékoliv stresy přispívají k rozvoji kvasinek.Miminko může být ohroženo tím, že se při porodu kvasinkami nakazí, což by v budoucnu mohlo mít vliv na jeho imunitu.Též můžete využít možností homeopatické léčby.

Návštěvník (Út, 11. 9. 2001 - 22:09)

Stoprocentní jistotu o Candidóze vám může dát pouze vyšetření ve Švýcarsku ( zaslání kapky krve ze špičky prstu do BHS Labor, CH - 8808 Pfaffikon), které stojí přes 200Sfr - jde o rozbor krve na plísně podle Haefeliho. Jinak se plísně stanovují kultivací na speciálních živných půdách. Vzorky se odebírají např. ze stolice, moči či jiných tkání. Velmi často je toto měření nespolehlivé a vychází falešně negativní výsledek.Candidóza se však často dá stanovit pouze anamnézy z přotíží pacienta a užívání léků v minulosti (antibiotika, hormony). Pokud jsou kvasinky stanoveny při gynekologickém vyšetření, bývá vždy narušena i střevní mikroflóra.

Návštěvník (Út, 11. 9. 2001 - 21:09)

Milé spolupacientky-taky je velmi DŮLEŽITÉ ,aby hygienu dodržoval i váš partner-takže donuťte své drahoušky, a´t denně dodržují intimní hygienu-nejlépe nějakým nedráždivým přípravkem. Slyšela jsem ,že až 50% ženských onemocnění máme díky mužům(jejich bakteire nám totiž moc nesvědčí)Hodně zdaru!!!!!!

Návštěvník (Pá, 7. 9. 2001 - 21:09)

Zdravím a chci se zeptat jak se dá 100%ověřit,že člověk má candidozu.Mám dost příznaků,ale než se začnu léčit chci mít 100% jistotu.Díky

Návštěvník (Čt, 6. 9. 2001 - 12:09)

Pro Janu - na začátku těhotenství jsem také měla potíže s kvasinkami a také jsem trpěla anémií (nedostatkem železa), což se zjistilo v 16. týdnu při vyšetření krve. Dostala jsem Ferronat (+ k tomu vitamín C - existuje však i lék zkombinovaný). Pak potíže přestaly. Tenkrát jsem si to nedávala do souvislosti, ale dnes už vím, že u mě to má jasnou souvislost. Jakmile pocítím začátek problémů, vezmu si na noc tampón s Audironem a cpu se železem a C-čkem (2x denně 1 tabletu) a trochu přizpůsobím stravu (míň cukru, víc zeleniny). Po týdnu si už beru jen 1 tabletu Ferronatu, až využívám 1 balení. Vydrží mi to asi 3 měsíce, pak si koupím Ferronat zase.Přeji Ti, abys také vypátrala příčinu opakovaných kvasinkových infekcí a abys měla zdraví mimi.

Návštěvník (Čt, 6. 9. 2001 - 09:09)

Paní Doktorko, jsem ve 13.týdnu těhotenství a neustále mě trápí kvasinkové záněty. Lékařem podávané léky pomohou tak na týden a opět se mi to vrátí. Piji jablečný ocet a užívám lactobacilius a omezila jsem sladkosti. Žádné výsledky však nevidím. Pouze ustoupilo svědění a pálení. Nemůže neustále vracející se mykóza ohrozit miminko?? Co mám dělat, abych se této nemoci konečne zbavila, alespoň do porodu, protože mám strach, že se nakazí dítě. Děkuji za odpověď. Jana.

Návštěvník (St, 5. 9. 2001 - 11:09)

Nemám žádné příznaky této nemoci, ale gynekologické vyšetření prokázalo výskyt kvasinek, jak je to možné?? Žádný zápach, žádný výtok??Díky

Návštěvník (Út, 4. 9. 2001 - 12:09)

Na www.energy.sk si muzete objednat Vironal proti plísním v organismu a Korolen proti plísním a kvasinkám v krevním oběhu. Též tam najdete i distributory těchto přípravků v různých městech - většinou léčitelé či lékaři. V lékárnách tyto přípravky neseženete. Ostatní výrobky ze sady se ani v ČR nedají všude sehnat. Prodávají je většinou lidé, kteří absolvovali kurz aromaterapie a to určitě i na Slovensku. Přípravek Rebanon na podporu funkce jater se dá nahradit jiným výrobkem - např. je možno zakoupit v lékárně ostropestřec marijánský (pestrec mariánski).Lactobacilus acidophilus je bezne k dostani v lekarnach.K vasemu predchozimu dotazu - zkuste vyhledat odbornika na celostni lecbu. Antibiotika jsou na nachlazení vetsinou nevhodná, protože jde casto o virovou infekci nikoliv bakteriální a pokud mate problémy s kvasinkami, tak to antibiotiky jeste zhorsite. Lecba by se mela zamerit predevsim na obnoveni strevni mikroflory a celkove posileni imunity.

Návštěvník (Út, 4. 9. 2001 - 10:09)

MáM OTáZKY KU KOMPLEXNEJ SADE PROTI MYKOZAM - Sú TIETO PRíPRAVKY DOSTAť AJ VO?NE NA SLOVENSKOM TRHU?

Návštěvník (Po, 3. 9. 2001 - 11:09)

lekár mi naordinoval po diagnostikovani kvasinkovej nákazy clotrimazol - tablety - zajtra mi končia, ale obávam sa, že to nebude koniec trápenia - už cca 2 týždne pociťujem niečo, ako nábeh na chrípkové ochorenie, týždeň ma ničí svrbenie a pálenie na intímnych miestach, ktoré clotrimazol čiastočne upravil.. teraz sa mi k tomu pridávajú opuchnuté uzliny a ťažoba v organizme a hlave - pdobne ako pri začínajúcej chrípke. môže ísť o súvisloť alebo je to úplne niečo iné.. mám podozrenie, že kvasinky som "lapila" pri kúpaní v prírodných jazerách počas tohto leta. môže to byť pravda? a naviac, mám si dať predpísať antibiotiká na nachladnutie a opuchnuté uzliny alebo si dať ešte predpísať dodatočné tablety clotrimazolu či nasadiť iný druh liečby?

Návštěvník (Ne, 2. 9. 2001 - 14:09)

Pro Janu - i v lékárně mají více druhů lactobacilů od různých firem. Je nutno informovat se na místě.

Návštěvník (Ne, 2. 9. 2001 - 14:09)

Proteinový nápoj bych vám nyní moc nedoporučovala - z popisu není jasné v jaké formě jsou tam zastoupeny cukry - glycidy, zda tam není obsažen jednoduchý cukr glukóza. Při léčbě kvasinek by se do organismu měly dostávat pouze vysoce kvalitní látky, kde nehrozí znečištění plísněmi a pokud možno pouze přírodní (zde to není jasné).

Návštěvník (So, 1. 9. 2001 - 16:09)

Pani Doktorko, chci se vas zeptat, jestli mohu konzumovat iproteinovy napoj. ackoli drzim protikvasinkovou dietu. Jehoslozeni je:mlecne bilkoviny zmikrofiltrace, mlecne bilkoviny z ionicke vymeny, lecit, aroma,E951, E956 , Vitamin C, niacin, Vitamin E , kyselinapantothenic, Vitamin B6, Vitamin B2, Vitamin B1, kyselinaFolique, Biotina, Vitamin B12.Prichut je vanilkova.Nutrisni hodnoty: bilkoviny - 82g/100gglucidy - 10g/100g, tuk - 0,9g/100gEnerg. hodnota: 1597kj / 100g vyrobku.Velmi vam predem dekuji.

Návštěvník (So, 1. 9. 2001 - 16:09)

Kolik tablet obsahuje balení Lactobacillu, které je běžně k dostání v lékárně a kolik stojí? A jak často se musí užívat ? Dík za odpověď. Jana

Návštěvník (Čt, 30. 8. 2001 - 07:08)

Heslo lékařů je

Návštěvník (St, 29. 8. 2001 - 21:08)

Nistatin na vnitřní užívání u nás není registrován. Dá se sehnat pouze v zahraničí.

Návštěvník (St, 29. 8. 2001 - 21:08)

Neředěný tea tree bych raději na kondom nezkoušela. Navíc neředěný tea tree by ani na větší plochu sliznice neměl přijít. Od firmy Dr. Miller se dají v lékárně koupit speciální kondomy s tea tree oilem.

Reklama

Přidat komentář