Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

sany1 (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

Jarine, verim,co bych neverila. Na zakladce ucitel dokonce premluvil nejvetsiho sigra ze tridy,meho brachu, ze tam chodil.No my jsme takova "postizena" rodina.Tata zpival ve sboru, svagrova temer s profesionalni kapelou, ja tak o vseho neco. A synovec ten taky ma dokonce ve 20 nahravaci studio a blbne s ...ja ani nevim, jak to mam pojmenovat.No nekdy se to da i trochu poslouchat. A nemecky synovec,ten teda moc zpivat neumi,ale to mu nevadi, tak ma duo jeste s jednim a zpiva angazovany pisne.:D Tak my uz tam radsi ani nejezdime,abychom se nepohadali.:D

Pilsnerka (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

Pilsnerko,ne ja jsem odesla 2...Sany když to tak čtu tak jsem si jistá žes to už psala. :-) Ta moje paměť!
Máš asi zajímavý život. Já bych asi měla problém cítit se tam doma ale jezdím tam hrozně ráda. Hlavně za totáče mě to bavilo. Jen jsem se nikdy nenaučila německy pořádně - tak jako ty. Ruštinu jsem neuměla nikdy protože jsem ji nenáviděla.
No a co se týká kartářek tak spoustu věcí člověk ví sám od sebe nebo aspoň tuší. Možná to jen chce slyšet od někoho nezúčastněného?

jarin origoš (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

hoj lidi! Lalo, tak to jsme na tom podobně. Já jsem také introvert, co kvůli práci musel začít jednat proti své povaze. Když vedu kurzy sebeobrany, je to pro mne peklo tam přede všemi stát, vysvětlovat, ukazovat... ale lidé nic prý nepoznají, dokonce se vždy diví, když řeknu, že jsem uzavřená a introvertní osoba, co mezi lidmi nemní moc ráda. Jako po pravdě, před každou lekcí mám nervy, i po těch letech! Sice chodíváme s trempíky na výpravy, ale to je zase okruh pár dobrých známých a jsou pomalu jako naše rodina. Co se literatury týká, nejraději mám odbornou, hlavně historickou. Když už čtu nějaký román, tak spíše takovou tu klasiku, Hugo, Dickens apod. Novodobé autory nemusím pranic, co se Coelha týká, četl jsem Poutníka, ta kniha se mi líbila, ale pak jsem chtěl zkusit další, narazil jsem právě na tu Veronika se rozhodla zemřít a odložil jsem to po přelouskání cca 25 stran. a pak už jsem se k tomuto autorovii nevrátitl. Teď mám rozečtenou takovou zábavnou knihu, která se čte lehce Strašidelné povídky města pražského. Jo a Lallo, ty jsi byla v Bombeji? Tam jsem byl také. Byl jsem také na pláži, Džuhu Beach, nebo tak nějak se jmenovala. V tom jejich móři jsme se sice smočili, ale byli jsme tam jediní, kdo se tam koupal. A 2 vždycky museli hlídat hadry, protože bychom je tam už pak nenašli. Pro místní jsme byli atrakce a pořád se nás ptali, jestli nejsme z Ameriky :-) Tak abych netrhal partu, dám také odkaz na skladby, co se mi líbí:

https://www.youtube.com/watch?v=KwKPa0SFYhA
https://www.youtube.com/watch?v=uSdVywlGaEc
https://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA

(Jo, Nabucco mám také rád, to nám dokonce hráli i na úřadě, když jsme se brali se ženou :-) Hlavně jsem nechtěl ten Svatební pochod od Mendelsona, fuj!

A jinak lidi, já jsem tady včera při tom povídání s vámi sežral pudink a balíček a půl lentilek! No jestli s vámi tady budu takhle vysedávat, tak ze mě bude za chvíli koule!

Jo a Sany, tak to je hustý, s kým jsi měla tu čest zpívat. A asi mi nebudeš věřit, na základce jsem byl členem také pěveckého souboru. Né že bych po tom nějak toužil, ale jeden učitel na Hv mě tam dotlačil a nechtěl pustit. Mě to nebavilo. Navíc tam byly většinou jenom samé holky a pro mne to bylo jako být v kurníku. Zpívali jsme vždycky pro důchodce, školky, ve škole při nějakém výročí a sem tam jsme vyjeli do divadla. Pamatuji si, ještě před revolucí, jak jsme zpívali v ruštině tu Rascvitali jabloni i grůši... a nebo něco ...míííír, vyrve válce zbraň....a pionýry, nezaleká, kniha ani rýč, kdo se straní, práce budování, musí z kola pryč! Nesnášel jsem ty písničky. U nás se tradovala skautská tradice, ještě po dědovi. A po revoluci jsme zpívali zase hodně písniček od Suchého a Šlitra. Jó a němčina, an tu jsme měli pana učitele, který měl dokonce německé přijmení. A s němčinou to také nebylo valné, navíc byl takový flegmouš, něco si tam povídal spíše pro sebe a my jsme dělali brajgl. až na střední jsme dostali učitelku, která tedy naučila, ale to jsem měl vždy stres, byla tak přísná, že jednou jsem kvůli tomu dokonce šel za školu, jak mi bylo z ní zle. Doteď mne ještě straší ve snech :-) Píšu test, nebo mě zkouší a nic neumím. Ale jinak mimo školu fajn a perfektní osoba. Karty- moje žena vykládá také. Ale ne budoucnost, ale když je nějkaká situace a neví, kam by se věci ubíraly, kdyby šla tou nebo 2. cestou. tak si dá náhled. A také to přesně vychází. Vykládá sem tam i známým a dost jim pomohla. Ale nic si za to nebere, je to v rámci přátelství. K tomu musí mít člověk ale cit a intuici. A učitelka tance zase dělá regresní terapie, pomáhá lidi zbavovat různých traumat a právě se někdy lidé dostanou do minulosti nejen v tomto životě, ale i do životů třeba jiných, pokud si ten problém nese člověk z té dávné doby. I já u ní párkrát byl a slovy nedovedu popsat tenn zážitek. Ale pomohla také.

Anonymka (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

To čím je,jsem myslela u Lally.

Anonymka (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

Mam to jako Pilsnerka,kartářství a duchovno,s tím se mi taky nechce zahrávat.Jeden známej se z toho zbláznil.Ale,všechny jste dost inteligentní ženy,máte hodně slovní zásobu.Je poznat,že rády čtete.Tak by mně zajímalo Sany jak si můžeš rozumět s takovou Alicí? Nebo je v tom to,že jak tě lákala psychologie tak tě to k takovim problemovim tipum táhne? A škoda že nenapsala čim je,zajímalo by mně to,když se takhle musela vnitřně přizpůsobit.

sany1 (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

Sany a jak ses dostala do N.?...Pilsnerko,ne ja jsem odesla 2 roky po 89 do N. Jiz predtim jsem si zalozila firmu na zprostredkovani obchodu atd. a tlumocnictvi. Tenkrat moclidi nemecky neumelo. Vlastne zadne reci,krome rustiny, vsak vis.:D Tak jsem poznala jednu firmu v Berline, pro kterou jsem pracovala zhruba 4 roky. Tim jsem se zdokonalila v NJ,protoze jsem tam casto pobyvala.Meli ruzne aktivity v CR a tenkrat museli mit ceskeho jednatele. No a manzela jsem poznala v CR,primo pred vlastnim domem,taky pres praci. No ale to uz jsem do Nemecka nechtela, slibil, ze bude se mnou v Cechach,ale nevyslo to, chtel podnikat a v Cechach to nebylo priznive. Tak jsem nakonec zase skoncila tady.Akorat v Bavorsku.
Ta kartarka pry spatne veci nerika. Tak mi take nic spatneho nerekla, to ja vedet nechtela. Spis delala takovy rozbor soucasne situace, coz bylo opravdu zajimave. Fakt nektere veci sedely.

Pilsnerka (Ne, 26. 11. 2017 - 12:11)

Zdravim vsechny!:)

Lallo,...Sany a jak ses dostala do N.? Prostě jsi tu potkala svého příštího muže a odstěhovala ses za ním? Věřím žes to sem už psala ale neudržela jsem to.
Že je cosi mezi nebem a zemí tak o tom vůbec nepochybuju. Jen ke kartářce by mě nikdy nikdo nedostal. Na 50 % tomu nevěřím a na 50 % myslím že nahlížet do budoucnosti se prostě nemá. Nikdy bych si taky nedovolila vyvolávat duchy nebo podobné věci.
A když je mi ouvej tak se obracím tam co všichni a zatím se mi to vždycky vyplatilo.

haha (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Jak bylo včera, už nemáš...bolesti má, ale jen mezi nohama a v konečníku.

Miluno (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Teď tepeve snídaně,rohlík...Jak bylo včera, už nemáš bolesti? A co Románek, ten musel taky tak dlouho spát?

sany1 (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Zdravim vsechny!:)

Lallo, Pilsnerko, ja nejsem trida. Tenkrat jsem byla mlada, aktivni.

S panem Hakenem jsem si zazpivala vicekrat,jelikoz moje laska je a byl zpev, takz e jsem coby mlada chodila jeden cas dokonce do vicero peveckych sboru soucasne. Take jsem zpivala s kapelou. Melo to mj.i tu vyhodu, ze se tenkrat clovek podival i za hranice. Take ale tu nevyhodu, ze me coby pionyrku posilali jeste s dvema holkama zpivat na schuze straniku. Jednou jsem tam dostala zachvat smichu a nemohla prestat.Na to do smrti nezapomenu. :D Pri zpevu Vstavaj strana ogromnaja, vstavaj na smertnyj boj. Pritom ta pisen se mi fakt libila.
No a k prekladatelstvi/tlumocnictvi jsem se dopracovala pred skoro 20 lety vlastne take diky me lasce ke kniham.Protoze po 89 jsem prisla o praci v kulturnim stredisku, ve skolstvi jsem byt nechtela, tak me ze zoufalstvi napadlo, ze oprasim me velmi chabe znalosti nemcicny,mela jsm ji pouze na gymplu a jeste ke vsemu ji nesnasela.:D Umela jsem nanejvys mluvit v budoucim case, nase profesorka,jak jsem az posleze vyhodnotila, byla vzdy tak o 1 lekci od nas napred.
No tak jsem si zasla do knihovny,kam jsem tehdy chodila a zamenila cesky psane knizky za nemecky psane.To mi zustalo dodnes. Takze diky cetbe a trose namahy jsem za par let byla tak drza, ze jsem na popud znameho pravnika sla na prekladatelskou statnici.Neverila jsem, ze bych ji udelala, no a ono jo. Tot vse.
Mym snem bylo studovat psychologii.Ale to se mi nepovedlo, zda kvuli tomu, ze maminka byla ve strane a po 2 letech vystoupila, a ja tam nevlezla, tezko rict. No ale jsem spokojena.Ja jsem spis takovy polointrovert. Jsem celkem rada sama, ale nemam problem vystupovat pred lidmi apod.

Mmch.nikdyjsem neverila na esoteriku a podobne veci.Ale nedavno jsem sla spis ze zvedavosti ke kartarce.Byla tam pred tim kamaradka a dozvedela se veci, ktere kartarka nemohla vedet.Musim priznat, ze neco mezi nebem a zemi je. Opravdu vedela veci o nasi rodine, ktere byly celkem jednoznacne. Napr.o mem synovi. Treba to,ze je velmi chytry,ale levy na manualni praci. Ze daleko lepe vychazi se mnou. Nic jsem ji o nas nerikala. I o nasem partnersvi atd. Fakt uz to nepodcenuji.

jej (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

blbne mi klávesnice...

Miluno (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Teď tepeve snídaně,rohlík...peču kuře. Teda v poledne vstávat, to se mi nepoštěstí. Možná si k tomu udělejte i česnečku, ta vás vzpruží. Jiak pro čtenářky čtu od Andre Maurios Andriena. Takže i my anonymové jsme sečtelí.

Miluna (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

co si s Alici vaříte ?
Teď tepeve snídaně,rohlík s máslem a džemem a kafe a pak budem dělat mexickou omáčku s rýží.A co ty?

Miluno (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Lallo dneska se mi o tobě...co si s Alici vaříte ?

Miluna (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Lallo dneska se mi o tobě zdálo že sem četla od tebe nějakej dopis a v tom snu si se něčeho bála,bylo to zajímavý a viděla sem tvoje písmo a teď koukam jak si psala že si byla závislá na čtení.

Miluna (Ne, 26. 11. 2017 - 11:11)

Hezky píšete.A proč taky nenapíšou anonymové co maji rádi?

Pilsnerka (Ne, 26. 11. 2017 - 10:11)

Františka Nepila mám moc...Aleši já myslím že Nepila mají všichni rádi.
Teda - kromě mě. Ale třeba si na něj někdy zvyknu.
A ty utíkej na kachničku nebo na husičku. :-)

Mia (Ne, 26. 11. 2017 - 10:11)

Mio tak možná zkusím....Gotta a Vondráčkovou taky nemusím. A já nikdy nedočetla Malýho prince, všichni o tom bájili a mě to nechytlo, tak 2 stránky a šlus.
Jojo ohroženej druh, máš pravdu.
Taky občas poslouchám Předscény od pana Wericha a Horníčka. Werich nikdy nezklame.
Nojo Jarin bude mít radost.

Ales (Ne, 26. 11. 2017 - 10:11)

Mio tak možná zkusím....Františka Nepila mám moc rád, líbí se mi jeho osobitý styl. Škoda že umřel předčasně. No nic jdu se chystat, vyrážím k mámě na oběd.

Pilsnerka (Ne, 26. 11. 2017 - 10:11)

tak třeba - Všechno, co...Mio tak možná zkusím. Kupovat se mi nechce ale snad ji někdo má.
Jednu dob všichni četli a poslouchali Nepila. Já mu nikdy nepřišla na chuť.
Stejně tak neposlouchám Gotta nebo Vondráčkovou. Prostě nemůžu. Ale když začínali tak se mi líbili.
Vondráčkovou nemůžu od té doby co se soudila s Martou.

Reklama

Přidat komentář