Reklama

existuje posmrtný život?

Stanislav M. (Ne, 18. 3. 2012 - 20:03)

Taky v posmrtný život věřím, resp. vím, že posmrtný život existuje. V listopadu 2010 zemřel můj strejda, bratr mého táty, bylo mu 50, byl dlouhodobě těžce nemocný. Po smrti se se mnou přišel rozloučit (ve snu), ještě si ten rozhovor pamatuju. Nijak jsme nebrečeli, nešíleli jsme, vzali jsme to jako normální věc. Po smrti se tu člověk ještě několik dnů zdržuje, jeho duše (=vědomí) a duch zůstává u toho zemřelého těla a sleduje to a myslím, že by strejdovi bylo hrozně, kdyby viděl, jak všichni brečíme, šílíme a on s tím nic nemůže udělat (my to jemnohmotné tělo nevidíme), takže ho ani neslyšíme. No, říkám si, že teď někde odpočívá na druhém břehu, kde je klid a je tam krásně nebo už se znovu narodil a zase kouká na svět. Každopádně jsem mu to vysvobození a klid vždycky přál, zasloužil si to.

heřmankový čaj (Ne, 18. 3. 2012 - 10:03)

To že duše je...Moje řeč.

Jana V. (So, 17. 3. 2012 - 16:03)

To že duše je...Mluvíš mi z duše :)

ahoj (Pá, 16. 3. 2012 - 18:03)

jo, Martin má pravdu...po...To že duše je nesmrtelná,to je pravda.Pokud žije v těle tak cíti bolest těla.Pokud se od těla osvobodí,tak:
(žádné starosti, žádná bolest, klid).no to jsem prožíl.Když mně navratilí k životu,tak první co jsem jim řekl bylo,proč jste to udělalí.Od té doby se smrtí nebojím,nemám strach z ničeho.Leda tak z dlouhého a bolestivého umírání někde v nemocnicí z hadičkami v nose.Jinak si myslím,že rychlá smrt je za odměnu.

Jana V. (Pá, 16. 3. 2012 - 16:03)

jo, Martin má pravdu...po smrti tu člověk ještě zůstává...se mnou se taky moje babička přišla rozloučit ve snu a pak šla na druhý břeh odpočívat...a pak po smrti je člověku krásně, jak v normálním životě ani být nemůže (žádné starosti, žádná bolest, klid). Do doby, kdy dojde k další inkarnaci a vrací se zpět na tento svět. Tak to je. Život je vlastně věčný, duše smrt přežívá. Říká se, že život začne narozením a skončí smrtí, to neni pravda. To je jenom život ve hmotném těle, tedy jeho jiná forma než po smrti.

Martin (St, 14. 3. 2012 - 19:03)

V reinkarnaci a posmrtný život věřím, nikdo mi to prostě nevyvrátí. A to mi je 15 let. Před rokem (tedy v červnu to bude rok)mi zemřel můj prastrejda - byl to bratr mého dědy. Měl hodně těžký život a byl težce nemocný vlastně od mládí. My jsme se s ním tedy moc nestýkali (a poslední dobou před jeho smrtí vůbec), můj děda byl s ním a s jeho otcem (mým pradědou) rozhádný, on také prováděl (ten zesnulý prastrejda) špatné věci, ale to teď tady nebudu rozebírat, je to minulost a nebylo to hezké. No, ale myslím, že pro něj bylo nejlepší, že zemřel. Byl to hrozný život! No a zemřel loni 30.června, v den, kdy jsem dostával vysvědčení a vycházel jsem ze základky. Odpoledne jsme měli se třídou rozlučák, byli tam učitelé a ten rozlučák byl celé odpoledne až do večera. Ovšem já jsem dostal průjem, bylo mi špatně a tak jsem musel jít dřív domů, protože jsem prostě musel (chápete). No a to byl právě ten den, kdy ten můj prastrejda umřel. Špatně mi nebylo jen tak, bylo to znamení. No a mého pradědu (jeho otce) přišel několik dní po jeho smrti navštívit, zjevil se mu, když se večer chystal ke spaní. Přišel se rozloučit. Je jasné, že po smrti člověk žije dál, ale tak nějak v jiné formě. Ale do doby, než se člověk znovu inkarnuje, zdržuje se ještě na tomto světě (tedy aspoň několik dní po jeho smrti). Duše sleduje, co se děje s tím mrtvým tělem, ve kterém "bydlel" a sleduje to okolí, takže určitě navštívil i mě,třeba ve snu,ale nepamatuju si to. Člověk si to většinou nepamatuje.
Klidně tomu nevěřte, ale tohle se stává plno lidem, ne jenom mně.

Fion (Út, 13. 3. 2012 - 09:03)

Matouš schválně provokuje - viz i předchozí příspěvky.

Jarka (Po, 12. 3. 2012 - 22:03)

Právě proto je velmi...Matoušku, jestli ti baví trpět a mít hrozný, obtížný život, třeba i být nemocný nebo postižený, tak dělej hodně křiváren. Ono se ti to opravdu vrátí. Nezávidím ti to.

ono (Po, 12. 3. 2012 - 20:03)

Právě proto je velmi...i bez křiváren není těch životů málo.

matouš (Po, 12. 3. 2012 - 19:03)

Jo, já věřím v další...Právě proto je velmi důležité dělat v životě křivárny, protože tak se člověk nemůže vymanit z koloběhu životů. Stačí nepustit v MHD důchodce sednout a už je zaděláno na špatnou karmu a tím pádem na další vtělení.

Jarka (Po, 12. 3. 2012 - 18:03)

Jo, já věřím v další život a v zákon karmy. Ale četla jsem (a myslím si, že je to i pravda), že se člověk nemůže převtělovat do nekonečna. Ten počet životů je omezený. Duše se vtěluje jen do doby než je dokonalá a pak konec.

8.3. (Čt, 8. 3. 2012 - 12:03)

Stavíš si Orlí hnízdo....No,uznávám. Ta fotka s tím obrovským křížem nebyla moc in. Mám i lepší...

Radka (Čt, 8. 3. 2012 - 11:03)

Nevěřila jsem na posmrtný...Já ti věřím, Dášo.

bača (Čt, 8. 3. 2012 - 09:03)

Jan napsal.Přišli jsme z...Jan je Gnostik?

matouš (Čt, 8. 3. 2012 - 09:03)

Matouš je střelený...Stavíš si Orlí hnízdo. Minule jsem se nasmál tomu, jak si suei myslela, že si děláš nový účes:-)

matouš (Čt, 8. 3. 2012 - 09:03)

Nevěřila jsem na posmrtný...Ty stíny ti tykaly?

8.3. (Čt, 8. 3. 2012 - 06:03)

Právěže grázlové budou...Matouš je střelený kámoš.Pozor na to,pomahači si do budoucna vytváří dobrou Karmu.
A vědí moc dobře,co dělají.

Fido (Čt, 8. 3. 2012 - 00:03)

Matouši, tys tomu teda dal na frak...

Dagmar (St, 7. 3. 2012 - 23:03)

Nevěřila jsem na posmrtný život do doby, než jsem upadla do komatu, bylo to zásluhou silné alergické reakce na léky, když jsem ztratila vědomí, viděla jsem to, co spousta jiných lidí, kteří to zažili,byl to tunel a na konci světlo,potom stíny lidí, kteří říkali,vrať se, ty máš ještě čas, vyprávěla jsem to zdravotní sestře a ona mi to potvrdila, žažila to prý také když upadla do bezvědomí, to není náhoda.

matouš (St, 7. 3. 2012 - 18:03)

Taky tomu věřím. Podle mě...Právěže grázlové budou mít v příštím živote pohodu, protože zlo je přirozeností člověka. Ti hodní pomahači jsou jenom pokrytci, kteří konají dobro pouze za účelem lepšího posmrtného života a po zásluze budou potrestáni.

Reklama

Přidat komentář