Reklama

existuje posmrtný život?

Anežka (Út, 10. 4. 2012 - 17:04)

Až potkáš rozzuřenýho...Matouši, jen si dělej srandu, ráda bych věděla, kolik ti je let, tipuju, že ti nebude víc jak 20. Hele o tom takhle pojednává plno náboženství a nejen náboženství. Ale to ty asi nebudeš vědět, takže když se o tyhle věci nezajímáš a chceš tu jenom prudit, tak sem laskavě nepiš. Buď tak hodný.

matouš (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

to jsem ráda, aspoň někdo...Až potkáš rozzuřenýho grizliho, tak si pamatuj, že tě roztrhá jen pro tvoje dobro:-)

matouš (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

Jo a jak tu někdo nakousnul...No prosím co se ještě dozvídáme!, ty bys měla přednášet na nejprestižnějších univerzitách světa a neztrácet čas tady na doktorce.

matouš (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

Matouši, a ty asi zase...Kde jsem psal něco o tom, že chodím do hospody a vím že po smrti nic není? Otázkou smyslu života a smrti se zabývají lidi už od nepaměti a i největší učenci nemají jednoznačnou odpověď. A najednou se objevíš ty a v pěti řádcích všechno vysvětlíš. Tak jsem si říkal, že asi jsi velmi učená.
Jenomže neexistuje jediný důkaz o životě po smrti byť bychom si to všichni přáli.

Anežka (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

.."že oproti duši je...to jsem ráda, aspoň někdo mi hned nevynadá :)

Anežka (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

Jo a jak tu někdo nakousnul ta zvířata, tak zvířata také mají duši, inkarnují se pořád dokola a jejich cesty jsou určené. Jejich úlohou neni, aby se jim na tomto světě duše vyvíjela, ale jsou tu pro dobro člověka (člověk je nejvyšší bytost ve vesmíru a zvířata jsou stvořena pro člověka).

hana (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

Já jsem to nemyslela nějak....."že oproti duši je smrtelné, neni tudíž věčné, duše ale ano."
V tom s tebou souhlasím.

Anežka (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

Důkaz nemají, ale přesně...Matouši, a ty asi zase nevidíš dál než do hospody na pivo, jinak bys nemohl takhle jednoduše říkat, že po smrti nic není. Ty o tom opravdu nic nevíš!

Anežka (Út, 10. 4. 2012 - 16:04)

ano, pro život na zemi je...Já jsem to nemyslela nějak špatně - tělem neopovrhuji. Já jsem jen chtěla říct, že oproti duši je smrtelné, neni tudíž věčné, duše ale ano. Tak mě tu neukamenujte.

hana (Po, 9. 4. 2012 - 23:04)

Jsme nesmrtelní, život je...ano, pro život na zemi je tělo nezbytné. Jak jsi přišla na to, že je velice jednoduché a obyčejné? Proč jím tak opovrhuješ? Naopak- bylo nám svěřeno, abysme tady mohli žít a podle toho se k němu máme chovat, co nejlépe se o něj starat. To ty asi se svým postojem můžeš dělat jen těžko.

Fido (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Ale Anežko, to tělo, to "hrozně jednoduché a obyčejné" tělo je pro duši nesmírně důležité, bez něj by nemohla vykonat a dosáhnout vůbec ničeho (v pozemském měřítku). Ten podceňovaný "obal" jí poskytuje naprosto nezbytnou energii. Jistě jste aspoň četli, jak duch musí nutně odčerpat z daného prostředí jakýmkoli způsobem energii, aby se mohl byť jen slabounce projevit. A lidské tělo všechno fenomenálně a přirozeně zvládá. Važme si ho. V posledních asi 15 letech s tím více souhlasí i církev - říká, že je správné o tělo pečovat, jeho dobré vlastnosti rozvíjet a využívat k prospěchu ostatním. Ne se zrovna vytahovat či nechávat se obdivovat, ale také se za tělo nestydět a nepovažovat ho za hříšnou schránku hodnou opovržení.

matouš (Po, 9. 4. 2012 - 20:04)

Důkaz nemají, ale přesně vědí jak svět funguje. Anežka je zřejmě vysoce uznávaná doktorka přírodní věd a teologie.

Lada (Po, 9. 4. 2012 - 20:04)

Určitě je buď posmrtný...může te mi napsat jak víte že smrtí vše nekončí? máte důkaz? rada bch věděla jestli ještě uvidím svojí rodinu mrtvou a svoje zvířátka mrtví jak se dozvím že se mají lépe?

Anežka (Po, 9. 4. 2012 - 18:04)

Jsme nesmrtelní, život je věčný. Duše vznikla spolu s vesmírem a nikdy nezemře. Pokud je duše v těle (což slouží jako obal), tak se jedná o život pozemský. Ovšem život neni jen tento pozemský a trvá i v době, kdy duše neni v žádném těle. Tělo je vlastně něco hrozně jednoduchého a obyčejného, to duše je MNOHEM vzácnější a má MNOHEM větší hodnotu.

Jitka (Po, 9. 4. 2012 - 13:04)

Stanislav M.: Je to v...Přesně tak. Napsal jste to úplně suprově :)
Já také používám přísloví: "Člověk se narodil proto, aby zemřel. Člověk zemřel proto, aby se narodil." Tak to prostě funguje. Jo a s komunikací se zemřelou osobou mám také zkušenosti. Po smrti přijde ten člověk ještě navštívit tu svoji rodinu a blízké a rozloučí se s nimi. Zjeví se ve snu (nejčastěji, mně také) a je to normální rozhovor, který si někdo pamatuje a někdo to zapomene. To snad ani neni sen.

Jan@VEDA (Po, 9. 4. 2012 - 09:04)

Stanislav M.: Je to v podstatě tak. Film Duch (P. Swayze, D. Moore) je v tomto ohledu přesným popisem toho, co se děje.
Více info: http://veda.harekrsna.cz/encyklopedie/umirani.htm

Eva: Sen je samozřejmě subjektivní, ale lidé, kteří mají tuto zkušenost, o ní kupodivu nepochybují. Pokud jde o objektivní důkazy, tak někdy tito zemřelí svým příbuzným sdělují důležité informace, jako např. kde je jejich životní pojistka, schované peníze, apod., a ti je pak po probuzení najdou. Asi jen málokdo (včetně zatvrzelých materialistů) by takový sen prohlásil za přelud, aniž by se danou věc pokusil najít, že?

Jitka (Pá, 6. 4. 2012 - 16:04)

Jo. To, co říká Eva, je blbost. Takové řeči fakt miluju. Když Evu baví sebeklam a něco si namlouvat, prosím. Její věc. Spíš bych teda řekla, že je víc důkazů toho, že posmrtný život a reinkarnace existují a vše tomu nasvědčuje. Souhlasím se Stanislavem M.

Stanislav M. (Čt, 5. 4. 2012 - 23:04)

víc jak polovina lidí na...Přesně tak. Evo, když tě to nestačí, máš smůlu, je to tvoje mínus.

adija (Po, 2. 4. 2012 - 20:04)

Jen slova, ale kde jsou...víc jak polovina lidí na zemi to ví a proč ne ty?

Eva (Po, 2. 4. 2012 - 17:04)

Jen slova, ale kde jsou důkazy? Sen? To pro mne neí důkaz!

Reklama

Přidat komentář