Reklama

Poplatky u lékaře a za recept

Karel (So, 22. 12. 2007 - 20:12)

Poplatky ve zdravotnictví jsou nutné. Lze diskutovat pouze o jejich výši a konkrétním použití. Vůbec nejde o to, jestli se tím zvýší množství peněz ve zdravotnictví. Poplatky jsou od toho, aby se lidé naučili chovat hospodárně, protože hodně jich to neumí nebo nechce umět.

Slovan (So, 22. 12. 2007 - 20:12)

aleprdlajzi, jestli nevis v cem vezel komunisticky utlak, tak davej pozor a neco se dozvis: nemohl jsem volit koho jsem chtel, jen komunisty, nebo jejich prisluhovace, nemohl jsem cist co jsem chtel, jen komunistickou propagandu, nebo mrtve klasiky, nemohl jsem svobodne cestovat,
nemohl jsem verejne vyjadrit sve politicke nazory, nemohl jsem podnikat atd.
Dnes mizerii necitim, ale vse v nejlepsim poradku neni, to neni nikde, natoz v zemich, ktere se vyhrabavaji z diry, kteru vykopali komuniste. Napriklad mne vadi jak katastrofalne byla provedena privatizace, nizka uroven vetsiny nasich politiku, nizka moralni uroven naseho naroda, ale i to vsechno je dusledek komunisticke diktatury a navic davam prednost nasim dnesnim problemum, pred tim, co tady bylo pred sametovou revoluci. Tobe a dalsim se komunisticka totalita libila vic nez demokracie a mas moznost volit komunisty. My, demokraticky smyslejici obcane, jsem za jejich diktatury moznost volit demokraty
nemeli, takze jiste uznas, ze jste na tom lip, nez jsme byli my.

aleprdlajz (So, 22. 12. 2007 - 19:12)

Ještě mě napadá jedno komunistické zlo, které bylo k něčemu dobré. A sice přítomnost sovětských vojáků na našem území. Slovan se chytá za hlavu, ale mělo to jednu obrovskou výhodu. Zatímco před sametem tu bylo cca 70 tisíc sovětských vojáků kteří byli zavření v kasárnách, tak nikdo z té chamradě ukrajinské ruské běloruské a bůhvíjaké se sem neodvážil strčit nos, natož se sem nastěhovat. Zatím co dnes se nemají čeho bát a postupně se sem nastěhují všichni. Viz Karlovy Vary.

Hele Slovane jak konkrétně tě komunista utlačoval. Dnes žádnou mizerii necítíš? Všechno je v nejlepším pořádku? Nejmenuješ se náhodou Hutka? Ten taky mele dvě písničky stále dokola protože na víc nemá.

Slovan (So, 22. 12. 2007 - 17:12)

Komentare blbu jako bb (ta je uz v kategorii superblbu) jen potvrzuji opodstatenost meho predchoziho komentare o Cechaccich a slovanech. A tech blbu, kterym se libil komunisticky utlak, nedostatky a vseobecna mizerie, je hodne. Blbe na padu komunismu je jedine to, ze se u nas rychle prodluzuje zivot (za tech 18 let uz jsme temer dohnali zapadni Evropu), takze ti blbove mezi nami budou dyl.

Návštěvník (So, 22. 12. 2007 - 16:12)

Jistě, teď jsou tam šmejdi, dřív to byli vzory cností. Co vás překvapuje na tom, že dnes jsou tam lidé z prospěchu, když dřív to bylo podle vás v pořádku.

50 mi ještě není a v Rusku jsem nebyla :-))), ale srovnávat taky můžu a nevrátila bych se ani za nic.

Byl to výsměch.

Radovat se nebylo z čeho, ponižovali komunisti, zdrav. péče chabá a moje rodina nedostala žádný byt, protože jsme ve straně nebyli - kvůli bytu bych tam nevstoupila ani náhodou.

eliška (So, 22. 12. 2007 - 15:12)

Naprosto s bb souhlasím a jsem ráda, že jsou v této republice ještě normální lidé,kteří to řeknou tak jak to skutečně bylo.Lidé měli zajištěné základní sociální potřeby a žili se daleko klidněji a pohodověji.To teď akorát naše media blbnou hlavy mladým lidem, lžou jak to bylo špatné-totalita, železná opona apod.Ujišťuji, že jsem vKSČ nikdy nebyla a za doby jejich vlády jsem k nim měla také výhrady, ale než tato "demokracie", tak to ten socialismus byl stokrát menší zlo.

bb (So, 22. 12. 2007 - 12:12)

aleprdlajz a TéŽéVé,naprosto souhlasím!!Jen ubožáčci Slovanova typu,mohou upřednostňovat konzumní,hrabivou a pokryteckou společnost.Je mi 50 a jsem dostatečně inteligentní na to,abych mohla zodpovědně srovnávat.Většina lidí už ani není schopna žít "normální" život.V popředí je hrabivost,neschopnost se z ničeho radovat,workoholismus,vykořisťování člověka člověkem,ponižování,snižování lidského sebevědomí a takhle bych mohla pokračovat.A to jsem nejmenovala nárůst těžkých přestupků a zločinů /vč.těch ma silnicích/.
Je mi zle,když můj nadřízený začne nadávat na komunismus a přitom mezi nimi byl.Hnus, hnus.Vůbec neodsuzuji lidi,kteří byli v KSČ,třeba i z prospěchu.Ale teď ať drží huby a nedělají se chytrými.To je hlavním problémem tohoto státu,že k moci se dostali morální šmejdi a to nejen na místa nejvyšší.

samaritán (So, 22. 12. 2007 - 01:12)

A jéje! Slovan se zase předved. Poturčenec horší turka. Už hodněkrát jsme se přesvědčili, že z velkých komunistobijců se nakonec vyklubali bývalí agenti STB kteří udávali svoje sousedy a kolegy. Dnes se bijí v prsa. A jak se bijí, tak jim pod kabátem zvoní ty metály, co dostali za to udávání a to je vždycky prozradí.

Andula (Pá, 21. 12. 2007 - 23:12)

Vstupte do Armády,nebo pokud jste dutí do policejního sboru,či do záchranných složek a budete čerpat bezplatnou lékařskou péči,ale hajzlárna to je,za doktory by se platit nemělo!!!

TéŽéVé (Pá, 21. 12. 2007 - 22:12)

Jájo, lidé jako Slovan při slově komunista vyskočí jako čertík z krabičky a pohříchu často jimi sami byli. Je to pouze neschopnost přiznat svůj omyl a vidět pravdu. Jenže tehdy u nás žádný komunismus nebyl. Snad jakási parodie v letech padesátých. Ale období let 70tých a 80tých se nesmazatelně vrylo do paměti dnešních padesátníků a starších, jako období klidného života bez strachu o živobytí, střechu nad hlavou a zdravotní péči.
Zajisté nám kapitalismus zajistil nepřeberné množství nejrůznějších výrobků které se dají povětšinou označit jako pouťový šunt. Většinou to reklamujeme nebo rovnou vyhodíme. Je to spotřební zboží. Včetně drahých aut a elektroniky. Zboží z tolik Slovanem vyspílaného Tuzexu prošlo ústavem pro rozvoj a recionalizaci průmyslu - jeho zkušební laboratoří a výrobek který nesplnil náročné testy se prostě nenakoupil. Dodnes mnohým slouží Hi-Fi věže nakoupené za bolševika v Tůzu bez jediné poruchy a to mají za sebou i 20 let provozu. Bolševik svým občanům šetřil kapsu a nenutil je namlátit si hubu při každém nákupu. Takto by se dalo polemizovat o mnohém. Česká kinematografie a kultura vůbec a její totální úpadek. Tristní školství, nefungující soudnictví a policie, nenažrané zdravotnictví a zavlečení státu do závislosti na cizí mocnosti, které by za první republiky bylo kvalifikováno jako VLASTIZRADA! Myslím tím vstup do NATO.

Jája (Pá, 21. 12. 2007 - 21:12)

aleprdlajz: Souhlasím. Tehdy jsme si mysleli, že nám lžou, ale v tomto mluvili pravdu.
A ten článek na Zvědavci je fakt bomba. Hezky až vtipně napsaný a bohužel velice pravdivý.
Psal ho mladý člověk, který náhodou potřeboval zubaře.....

Slovan (Pá, 21. 12. 2007 - 21:12)

Martino, koruna je kryta zbozim a sluzbami, ktere je schopen zajistit pouze kapitalismus.
Socialismus je zajistit schopen nebyl a proto zadna socialisticka zeme nikdy nemela smennou menu, zatimco vyspele kapitalisticke zeme vzdycky smennou menu mely. Napriklad SRN melo smennou marku a NDR melo marku nesmennou. Stejne tak tomu je dodnes v Koreach. Komuniste neprimo priznali, ze jejich system nikdy nezajisti dostatek zbozi a proto zridili Tuzex, kde se prodavalo zbozi pouze za meny kapitalistickych statu.

TéŽéVé (Pá, 21. 12. 2007 - 21:12)

Já ti povím čím jsou kryty. Celou vahou osobnosti páně Krejčíře a jeho věrnými. Pan Kožený taky něco ukryl. V tom jsou i tvoje prachy Slovane!

Martina (Pá, 21. 12. 2007 - 20:12)

Neco na tomu bude. Cim teda sjou kryty ty dnesni prachy?

Slovan (Pá, 21. 12. 2007 - 19:12)

Ty ses bud totalni primitiv, nebo blazen, nebo mazanej, anti-komunistickej propagandista. Jestli ses to posledni, tak napr. tvuj komentar o bankovkach je brilantni zpusob, jak presvedcit normalni lidi, ze komunisticti debilove, kteri sdileji nazory, ktere tady naoko propagujes, jsou opravdu hovada.

aleprdlajz (Pá, 21. 12. 2007 - 18:12)

V KSČ jsem nikdy nebyl, taky jsem remcal, ale klíčema jsem zvonit nešel. Host věcí mi na tom tyátru bylo podezřelých. Oni mám ti komunisti o tom kapitalismu zase moc nelhali.
Jedna malá ukázka:
http://www.zvedavec.org/prispevky/2007/12/2376-zubar.htm

aleprdlajz (Pá, 21. 12. 2007 - 18:12)

Slovane ty seš slepej jak patrona. Koukni se na nějakou bankovku a laskavě mi popiš co je tam napsáno. Jestli tam najdeš nápis:

aleprdlajz (Pá, 21. 12. 2007 - 18:12)

Jo, ty a ještě osm členů tvé rodiny to všechno zacálovali. Nedej se vysmát. Zase tolik vás nebylo. BTW žádný režim nemá rád když mu občan kope hrobeček a špiónuje pro druhou stranu. Za plivání na stranu by ti napařil kasárníka i Klaus a né byt zadarmo.

Slovan (Pá, 21. 12. 2007 - 18:12)

Aleprdlajz, ja ti reknu, kde na to komunisti brali: koruna nebyla podlozena dostatkem zbozi a sluzeb, proto nebyla smenna a proto to byl predevsim potisteny papir. "Masivni bytova vystavba" byly panelaky, ktere byly jednak hnusne esteticky, jednak by se bez dnesnich, kapitalistikych, uprav rozpadly. A navic nebyly staveny natolik "masivne", aby zlikvidovaly chronicky nedostatek bydleni za komunisticke totality. Jestli ty ses "prilis
vzdelan", tak to muselo byt na skole marxismu-leninismu, protoze ses jasne komunisticky blb.

Návštěvník (Pá, 21. 12. 2007 - 17:12)

Nejspíš na to brali na těch , kteří z vámi vyjmenovaných výhod nic neměli, a to jsem byla já.

Reklama

Přidat komentář