Reklama

Jste věřící ?

Dan (Po, 20. 5. 2013 - 18:05)

"Satan,jako bytost...Není třeba brát zřetel na pasáže starého zákona,nebot' se jedná z velké části o nacionalistickou propagandu.Jak si ale lze myslet o poselství nového Zákona,že se jedná o báje?Názor že se jedná o báje není pravdivý.Nechci sice říct že slovo od slova,jak se tam říká,všechno bylo vyřčeno přesně tak,nebot' je možné že se mohly vyskytovat chyby při nesprávném překladu těchto textů,a nebo chybné pojmenování místopisných názvů.Ale poselství nového Zákona je pravdivé,dokazují to mimo jiné i tzv.Kumránské svitky.Bible nemůže být souhrnem veškeré Boží moudrosti,obsahuje jen věci které bychom měli vědět a které jsou pro nás důležité.Nelze se pídit po Boží moudrosti,jelikož ta je nekonečná.Co se týká zmínek o časoprostoru,tak ty tam skutečně uvedeny nejsou,ale jde o to,že časoprostor je v podstatě prostředí ve kterém se nacházíme a má návaznost na materiální podstatu hmotného světa.Všechno ostatní už je jen slovíčkaření,pro duchovní bytosti neznamenají fyzické překážky ani vzdálenosti vůbec nic.

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 18:05)

Satan je jak známo houba -...Ano velmi správně Satan je i houba, jak se de správně připomnělo :).

Ne, ale opravdu, Ďábel, není ta komická figurka z pohádky Z čerty nejsou žerty, ani není mírumilovný tak jak je popsán v Čert a Káča. Jde spíše o postavu ne nepodobnou Mefistofelovi z Fausta. Tedy zákeřnému a podlému,všeho schopného. Goethe je prý napsal podle skutečné historické postavy dr. J.G. Fausta
Navíc je úvod velmi podobný tomu co je popsáno v knize Job.

Alealeale... (Po, 20. 5. 2013 - 18:05)

O Satanovi, si spousta lidí...Satan je jak známo houba - Boletus Satanas (Lenz). Je to houba nádherná, bohužel čím dál vzácnější. Za syrova je satan jedovatý, působí těžké gastrointestinální potíže. Po delší tepelné úpravě (nad 85°C po dobu nejméně 25 minut) je poživatelný bez problémů.

názor (Po, 20. 5. 2013 - 18:05)

V dnešní době věřit na Satany může jenom blb.

AntiDan (Po, 20. 5. 2013 - 17:05)

"Satan,jako bytost duchovní podstaty nemá hmotné tělo,a proto pro něj neplatí žádné fyzické ani fyzikální překážky."
Tudíž není schopen s hmotou interagovat a je to vlastně jen bubák pro strašení malověrných ovčanů.

V Bibli jsem nenašel zmínku ani o časoprostoru, ani o vzduchu. Pokud by měla být souhrnem veškeré boží moudrosti, neboli "Božím Slovem", musela by tyto pojmy obsahovat.
Co bible myslela a nemyslela, to je jen osobní názor vykladače. Názor nikoliv božský, ale člověčí. Plácnutí do vody.

Konečně, Staré pověsti Hebrejské zcela logicky nic takového obsahovat nemohou. Je to jen sbírka starých bájí, smíchaná s historickými událostmi - báje, které má v té či oné formě většina lidských společenstev. Hledat v bibli něco víc je jen další bájení.

Dan (Po, 20. 5. 2013 - 13:05)

Sofismatama to nevyřešíš....Myslím že bible nekecá,a to co je řečeno,se vztahuje pochopitelně i na vzduch,nemluvě o tom že pro Satana,ačkoliv jeho existence není vázaná na prostor a čas,nedělá mu nejmenší problém jeho bytí v časoprostoru.Otázka je co přesně tím bible myslela,ale jisté je to,že mluvit o tom,že d'ábel má výhradní přístup k zemi a moři,tak o tom mluvit nemohla.A časoprostor je fyzikální veličina,proto není divu že se v bibli o tom nehovoří.Satan,jako bytost duchovní podstaty nemá hmotné tělo,a proto pro něj neplatí žádné fyzické ani fyzikální překážky.

Návštěvník (Po, 20. 5. 2013 - 12:05)

Je to trochu...Sofismatama to nevyřešíš.
V bibli je jednou psáno "Běda zemi a moři", o vzduchu tam není ani ťuk. O nějakém časoprostoru se bible též nezmiňuje.
Littera scripta manet. Buď kecá bible, nebo kecáš ty. Tertium non datur.

Z toho se, hošánku, nevykroutíš.

Dan (Po, 20. 5. 2013 - 12:05)

"Běda zemi a moři,...Je to trochu složitější,Satan a ani jeho andělé nejsou omezeni materiálem a časoprostorem.Může být docela jedno kde se člověk nachází.

ouha (Po, 20. 5. 2013 - 09:05)

Všechno zlo není jen díky...Proč ten fanatismus? Ty neušetříš ani kluka před maturitou. Svět není tak černý, jak ty ho vidíš

Návštěvník (Ne, 19. 5. 2013 - 22:05)

"Běda zemi a moři, protože k vám sestoupil Ďábel a má velký hněv, neboť ví, že má krátké časové období."

Tak to je báječné, protože v letadle (balónu, vzducholodi, kosmické stanici) jsme před ďáblem satanášem v bezpečí.
Běda je akorát zemi a moři :-)))

Dobrou noc - a ať je jen líp!

Hitokage (Ne, 19. 5. 2013 - 21:05)

Všechno zlo není jen díky...Jo znám znám, nevím zda to brát obrazně či doslova.

Jinak dělám Gymnázium. A přijmačky na výšku no. Na jednu už jsem přijatý ale chci ještě jinou tak to mě ještě čeká.

Odpovím kdyžtak zítra jde sem bouře. Ahoj

Pochodeň (Ne, 19. 5. 2013 - 21:05)

Všechno zlo není jen díky Satanu, je v tom i lidská nedokonalost a neochota se podřizovat čemukoli, sobectví, honba za bohatstvím apod.
Pokud věříš, tomu co je napsané v Bibli, tak ti zde kousek přeposílám je to Zjevení 12:7-12

 A v nebi vypukla válka: Michael a jeho andělé vedli bitvu s drakem a drak a jeho andělé vedli bitvu,  ale nezískal převahu ani již pro ně nebylo nalezeno místo v nebi.  Velký drak byl proto svržen, ten prahad, který je nazýván Ďábel a Satan, jenž zavádí na scestí celou obydlenou zemi; byl svržen na zem a jeho andělé byli svrženi s ním. A slyšel jsem silný hlas v nebi, který řekl:
„Nyní nastala záchrana a moc a království našeho Boha a autorita jeho Krista, protože byl svržen žalobce našich bratrů, který na ně dnem i nocí žaluje před naším Bohem!  A zvítězili nad ním kvůli krvi Beránka a kvůli slovu svého svědectví a nemilovali své duše ani tváří v tvář smrti.  Proto se radujte, nebesa a vy, kdo v nich přebýváte! Běda zemi a moři, protože k vám sestoupil Ďábel a má velký hněv, neboť ví, že má krátké časové období.“

Jinak prosím tě k té maturitě, jakou děláš školu

Hitokage (Ne, 19. 5. 2013 - 20:05)

Promiň, jestli to vyznělo...Jojo, myslím že si tím lidé nahrazují Boha, protože je pro ně težké si jej představit, bez konkrétní podoby.

Nebránil bych se představě andělů, kteří občas zasáhnou, ale nemyslím si, že by to bylo tak, že je vše jen díky satanovi a tak.

Mimochodem jsem docela rád za tuto dobu, ale ano občas bych se taky vrátil.
Spíš si myslím, že lidé si tvoří své satany.

Pochodeň (Ne, 19. 5. 2013 - 20:05)

Nejde o to, že bych měl...Promiň, jestli to vyznělo tak, že tomu nechápeš,tak to nabylo myšleno. Jen jsem to snad chtěla všechno sama vidět černé na bílém.
Já totiž vnitřně těm lidem z minulosti v jistém slova smyslu závidím.
Samozřejmě ne všechno.

Ano, trošku to může svádět k tomu, že je to všechno předem naprogramované.Což nemusí každému vyhovovat, s tím souhlasím, ale já jsem ráda, že na všechen ten zmatek co zde je někdo dohlíží a v pravý okamžik udělá co je třeba.

Ano, tisíce svatých v katolické církvi, to je bolavé místo.Má to ale i hinduismus,je to prostě nebiblické,protože modlit bychom se měli je k samotnému Bohu, prostřednictvím Krista. Když byli někteří z andělů na zemi, ani nechtěli říct své jméno,chtěli aby veškerá zásluha za to co provedli patřila Bohu.

Hitokage (Ne, 19. 5. 2013 - 20:05)

Ano tohle skutečně...Nejde o to, že bych měl problémy to pochopit, nebo představit si, ale prostě si myslím, že to tak nefunguje. Pak to svádí k tomu, že vlastně jsme jen vláčeni světem.

Co si ty myslíš o svatých apod? Mám s tím trošku problém. Jsem katolík, ale prostě toto mi vadí.
Máme přece jednoho Boha. Myslím si, že to je takové nahrazení antických božstev. Patron těch, těch toho a tamtoho.

Pochodeň (Ne, 19. 5. 2013 - 20:05)

Víš, nějak nemám rád...Ano tohle skutečně neobvyklé téma a jaksi z našeho pohledu mimo realitu.

Ale když se skutečně zamyslíš, tak během 20. st. se lidé posunuli v jistých oblasti obrovský kus. Lidé žili několik století v podstatě stejně. Pracovali na poli, jezdili na koních nebo povozech a jedli co si vypěstovali. Pro vodu chodili do obecní studni, prali u řek a scházeli se na tancovačkách, topili dřevem, co si nasbírali v lese, navštěvovali kadibudky a pokud neměli petrolej chodili spát se západem slunce.
Ten dnešní svět je natolik odlišný a člověk se ptá proč? Proč v tak krátké době a proč to má devastující účinky nejen na lidi samotné, ale i na zvířata a přírodu.
Jakoby byl celý svět v nějaké křeči, i přesto, že jsou plné supermarkety jídla, všude dráty s elektřinou, potrubí s plynovodem, vzdechem sviští radiové a televizní frekvence o mobilech ani nemluvě a završujete to internet, který jako jediný mají zatím snad skoro všichni rádi.

Hitokage (Ne, 19. 5. 2013 - 19:05)

Hitokage, ten oblek...Díky za útěchu. ~_~

ouha (Ne, 19. 5. 2013 - 19:05)

Hitokage, ten oblek přežiješ, každý normální kluk k němu má odpor:) Ber to, že jsou to dnes takové montérky, uniforma..pak si zas navlíkneš džíny nebo nějakej hábit a můžeš řádit.

Hitokage (Ne, 19. 5. 2013 - 19:05)

Víš co je zajímavé, že...Víš, nějak nemám rád takové ty teorie o tom, jak Satan sestoupí na Zemi a chodí zde a hušká lidem do uší zlo apod. Myslím si, že Satan je spíš symbol.
Symbol čistoty, která se změnila na zlo. Stejně, jako tento svět je v podstatě výtvor Boží, tedy dokonalý, ale lidé svou žádostivostí a uplýváním si z něj dělají vězení a peklo.

Nechci popírat existenci vyšších bytostí jako andělé apod, ale taky nejsem moc fanoušek toho, že náš svět je válka mezi peklem a nebem a že ti, nebo druzí pro sebe získávají lidské duše.
Nechci to moc hodnotit, protože prostě prozatím nemohu říct.

Ale něco podobného řeším i s kultem svatých, zejména Panny Marie.

Pochodeň (Ne, 19. 5. 2013 - 18:05)

Víš co je zajímavé, že dřív chodili všichni v různých sukních hábitech, potom začali muži nosit kalhoty, ženy je téměř následovaly a dnes, když mi přijde nějaký katalog, na jednu sukni je tam tak 10 druhů kalhot.
Možná kdyby se muži vrátili zase k sukýnkám, ženy by je následovaly a bylo by všem líp. Snad by se zlepšila i plodnost mnoha mužů, kteří chodí v upnutých riflích.

Jinak tomu dokumentu a vůbec k lidstvu, včera byl nějaký dokument o automobilkách a Fordovi a Prý se v r. 1914 rozhodl Ford, zdvojnásobit lidem mzdu, aby tak snáze dosáhli na nové auto. Tím prý začal tento náš nynější konzumní svět.
Je zajímavé, že se poměrně jednoduše dá z Bible vypočítat, že roku 1914 byl svržen do blízkosti země Satan....

Reklama

Přidat komentář