Reklama

Velikonoce-svátek hrůzy

Jane, (Ne, 8. 2. 2015 - 11:02)

myslím, že ti jde hlavně o tu slivovičku a tu si můžeš nalít doma bez velikonočního tyátru.

jan (Ne, 8. 2. 2015 - 11:02)

Přesně tak. Tak to máme...já si myslím že je to správné,aby ženské nalívali chlapům slivovičku na zahřátí a na náladu a oni je na oplátku polévali studenou vodou a zmrskali,je to zábava.asi nerozumíš srandě...

. (Ne, 8. 2. 2015 - 10:02)

Do května 1990 jsem žila s...Přesně tak. Tak to máme podobné. Můj 1. muž byl také z Moravy a Velikonoce byla 1 velká ožíračka a mlátička děvčat a žen. Koukala jsem na to také jako vejr. Pocházím z Táborska a tam se rozhodně takové orgie nekonali. Na koledu chodili spíše jen kluci a pomlázkou nás jen tak symbolicky poplácali, spíš to bylo takové pohlazení. Žádný stres, bolest, vše v kamarádském duchu, žádný chlast ani úprk před "dobytkem". Samozřejmě žádné stahování kalhot, natož kalhotek se nekonalo. Na té Moravě chodili mladí, staří, bordel největší. a jak jsi psala, těm ženám a dívkám se to snad ještě i líbilo. Řvaly jako tur, ale pak o tom mluvily ještě celý rok (protože nejspíš jiných témata ani nebyly schopny ve své prosté jednduchosti). U nás to skončilo také rozvodem, kromě křupanstv tam byly i jiné věci, ale když se dnes řeknou Velikonoce, tak se otřepu. Ještě musím dodat, že na mně to tam také zkoušeli- šla jsem otevřít dětem- koledníkům a než jsem vyslechla jejich koledy a obdarovala je, nahrnuli se tam chlapi. Sprdla jsem je na 3 doby, jako aby se mi někdo pokoušel vyhrnovat mikinu a aby mě někdo otloukal, jako píšťalku, tak na to vážně nejsem. Náramně se urazili, že prý nerozumím tradici a že nemám smysl pro humor. ne, já mám jen vlastní hrdost a aby mě někdo ohrabávat a mlátil v rámci tzv. tradice, tak to vážně ne. To nemá s Velikonocemi nic společného.

Fany (So, 7. 2. 2015 - 17:02)

My v rodině velikonoce neslavíme!!!!!

M:M: (So, 7. 2. 2015 - 16:02)

Do května 1990 jsem žila s manželem a mými rodiči poblíž Mnichova. Manžel trval na tom, že musím poznat folklorní zvyky jeho předků.Proto to Slovácko.
V roce 1998 jsme se rozvedli. Mimo jiné i proto, že se jaksi nemohl oprostit od určité genetické zátěže právě těch jeho předků.
K těm velikonocům. Nikdo mně nepoučil, co se asi bude odehrávat. Němci chápou Velikonoce spíš spirituálně, než jako permanentní "ožíračku".Troufám si tvrdit, že ten den byly dvě třetiny mužské populace v té vesnici "zrůbané", jak tomu říkával exmanžel.

. (So, 7. 2. 2015 - 14:02)

v první řadě si tadyz vás...Tak asi tam byla na návštěvě, ne? A nevěděla, co ji čeká.

holky, holky (So, 7. 2. 2015 - 10:02)

v první řadě si tadyz vás dělají srandu jako každoročně úchylové. A zamaslete se. jestli na někoho vystrčíte holý zadek, tak co jako čekáte...jestli jdete na velikonoční zábavu, tak co čekáte???

A ty M.M proč jsi s těch rejů účastnila a teď si stěžuješ?

Zuzana (So, 7. 2. 2015 - 10:02)

V roce 1991 jsem byla na...Slovácko, tam se chystáme letos na Velikonoce. Tak to si ještě rozmyslím. Co všechno se tam prosím tě dělo ?

Honza (So, 7. 2. 2015 - 10:02)

Holkam docela zavidim. Co ja bych za to dal . Vystrcit nahej zadek na koledniky a nechat si ho sesvihat.

M.M. (So, 7. 2. 2015 - 10:02)

V roce 1991 jsem byla na návštěvě u příbuzných mé tchyně v jedné vesnici na Slovácku, taková víska, kde už končí silnice. Z těch zážitků jsem se vzpamatovávala ještě pár týdnů potom. Celé Velikonoční pondělí byl jeden souvislý, přinejmenším, pokus o znásilnění.Přišli vždycky, dva až tři, někteří už ani skoro mluvit nemohli. Byly jsme 3 ženy samy doma, protože pánové pochopitelně odešli za stejným povyražením.
Od té doby, jak slyším ten vidlácký, protáhlý dialekt, tak cítím silnou nevolnost. Nikdy bych nevěřila, že něco podobného je možné v naší "civilizované" republice.Ty dvě dámy to považovaly za velice zábavné.Zato já jsem vyzněla jako naprosto nechutná feministka.Také manžel po nějakou dobu naznačoval, jestli nejsem nějaká divná, když nedokážu pochopit kolorit tamějšího kraje.

petr (So, 7. 2. 2015 - 09:02)

U nás na Náchodsku chodí...tak to sem nikde neslyšel,ani bych neotvíral.to já když jdu tak si dám panáka doma a vyrazím,z počátku se mi moc nechce,ani holky moc nevyslíkám,ale pak jak si dám do druhé nohy a do třetí, tak už to jede,někdy mám strach jestli sem to už nepřehnal.

já bych je hnal (So, 7. 2. 2015 - 09:02)

Ponižující.

Jana (So, 7. 2. 2015 - 09:02)

U nás na Náchodsku chodí čtrnáct dní před Velikonocemi koledovat holky za klukama. Tak je to vyvážené. Jak my k vy, tak vy k my.. Někde se šlehá přes oblečení, někde přes spodní prádlo a někde na holou.

petr (So, 7. 2. 2015 - 09:02)

už aby byli zas velikonoce,to si zas děvčata užijí.nekdy sem si vzal k pomlázce i prut tak aby to nebylo vidět,mladé děvčata jen tak pošimrám přes kalhoty,ale 15+ dostávají přes kalhotky a 18+ na holou, nejlépe v předklonu když se zadaří,problém je, že se mi holku někdy nepodaří chytit,ale i tak to stojí za to, už se těším.

samozřejmě (Ne, 20. 4. 2014 - 19:04)

si nějaká chytrá.Chtěla...Paralyzér a ddddd na ně, hovada!

Někteří neznají (Ne, 20. 4. 2014 - 19:04)

Jalovcem to taky pěkně bolí, když třeba máte sukni a silonky. Všude samý škrábanec někdy až do krve, a silonky rozervané.

Braňte se!!! (Ne, 20. 4. 2014 - 19:04)

Takže ještě k tomu trestný čin vydírání (ohledně toho pohoštění) a ublížení na těle (pokud tam zůstanou modřiny nebo dokonce jelita).
Nebuďtě blbý a braňte se!!!!

Dana (Ne, 20. 4. 2014 - 19:04)

Ještě se mi nestalo,že by mě kluci svlékali do spodního prádla anebo úplně.Jednou mě teda vytáhli ven i v kalhotkách,ale jenom protože jsem ještě ležela v posteli,jinak ne. Vždycky mě vyšlehají i docela rozumně.Nejsou to takový šlehy.Ale je to asi o přístupu ke koledníkům.Musíš jim taky připravit občerstvení a ne se nějak přehnaně bránit.

Braňte se!!! (Ne, 20. 4. 2014 - 18:04)

Já už naštěstí v ČR nežiji, ale myslím si, že to co tu popisujete naplňuje podstatu hned několika trestných činů:

omezování osobní svobody
sexuální obtěžování
omezování domovní svobody (pokud je o návštěvníky zvenku)
domácí násilí (pokud jde o členy rodiny).

Já bych na sobě nenechala dopustit protiprávního jednání. Chce to sehnat nějakou šikovnou právničku a normálně to podat k soudu. Ideální by byla hromadná žaloba skupiny určitých žen proti určité skupině mužů. To by byl takový precedens, že pak už by si vás nikdo nedovolil obtěžovat a bít.

Petra (Ne, 20. 4. 2014 - 18:04)

A když je ženská tak...si nějaká chytrá.Chtěla bych vidět jak se ubráníš třeba jen pěti klukům najednou.Jednou jsme ze sestřenicí na kluky připravili kýble vody.Sice jsme je polily hodně.Ale neodradilo je to,naopak nás o to víc seřezali.Někdy nám sukně vyhrnou nebo kalhoty rozepnou,ale kalhotky nám ještě nikdy nesundavali.

Reklama

Přidat komentář