Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

Lenin (Ne, 20. 2. 2011 - 15:02)

A nebyla to sranda. Při...Bylo třeba eliminovat protistátní a protilidové živly. Jak sde ukázalo, byly opatření nedostatečné. Reakce dočasně zvítězila, ale je to jen otázka času, kdy se vlády zase chopí pracující lid.

taky senil (Ne, 20. 2. 2011 - 15:02)

Bud stál na té tribuně,nebo k vám chodil na ty milé návštěvy neexistující firmy:-))

taky senil (Ne, 20. 2. 2011 - 15:02)

Tak to se nejspíš s Leninem znáte osobně:-))

Básník (Ne, 20. 2. 2011 - 15:02)

Mlíčňák na Svoboďáku si...A nebyla to sranda. Při manifestacích stála po okny tribuna. Stačilo si stoupnout k oknu a hned u nás zvonili tajní. Ostatně měli přímo v domě služebnu krytou jako kancelář neexistující firmy.

Básník (Ne, 20. 2. 2011 - 15:02)

A pamatujete mléčňák v...Mlíčňák na Svoboďáku si dobře pamatuju - přímo u něj jsem 35 let bydlel.

Lenin (Ne, 20. 2. 2011 - 14:02)

A pamatujete mléčňák v Brně na Nám. svobody, to lahodné kakao s makovou buchtou, dnes je tam MC Donald kde prodávají volezlý hnusný hamburgery a hormonama vyhnaný nadopovaný kuřata.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 14:02)

A vzpomíná někdo,když se...Tak o tomhle to rozhodně není,jen o zavzpomínání na dětství a mládí a připomenutí si některých věcí,které vymizely.Dobrých i horších.Ohrnovat nad tím nos je hloupost a komu se to nelíbí,může jít na jinou diskuzi :-)

taky senil (Ne, 20. 2. 2011 - 14:02)

A vzpomíná někdo,když se ještě žilo v jeskyních? Žádný nájem, žádné poplatky za plyn, televizi,rádio,žádné fronty u obchodů.........:-))

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 14:02)

Pamatuje někdo z vás něco podobného?
Park na náměstí v Karlíně měl plotem ohrazené docela velké hřiště.Zadní část sloužila klukům na kopanou,vepředu bylo 1 nebo 2 kruhové pískoviště a pak i prolézačky.Ale hlavně tam byla poměrně velká "bouda",dřevěná nízká budova,rozdělená na 2 části.Jedna byla taková dost velká otevřená veranda,kam se nalo schovat,když pršelo.Zvenku z jedné strany bylo splachovací WC a ještě než se na něj vešlo,tak i vodovod,takový ten starý,plechvý,kde se myly ruce po záchodě,nebp umazané od písku,maminky tam omývaly jablka dětem ke svačině a tak.Druhá část "boudy"sloužila panu Peterkovi.To byl důchodce,kterého platilo město.Udržoval hřiště,zalepil rozbité koleno,zasáhl,když byly nějaké rvačky.Fungoval i v zimě-kropil zadní části hřiště a z ledu pak hrablem odhrnoval sníh z ledu.Vždycky udělal 2 plovhy,na jedné hráli kluci hokej,ta druhá byla pro menší děti.Tenkrát-cca 50 a 60tá léta chodily děti ven už od malička často samotné,jen s kamarády,nebo staršími sourozenci,s maminkou vlastně jen ty,co měly sourozence v kočárku.Možná i jinde-asi určitě,ale tady pan Peterka zaručoval na hřišti bezpečí a pořádek.taky neexistovalo,aby někdo něco vyhodil mimo koš,nebo si troufal na menší.A ten komfort nemuset domů,když se chtělo na toaletu!
Celé to zkončilo když pan Peterka zemřel.po pár letech se zbourala i "bouda"-škoda že takové věci už nejsou.

Důchodce (Ne, 20. 2. 2011 - 13:02)

Koruna byl automat, vidím to...Já jsem si zase na 100% jistý, že do Koruny se dalo vejít i přímo z Příkopů a žádná sámoška tam nebyla, ale nechci se při takovéhle pohodové neděli hádat. Možná je to tím, že Vy asi píšete o 50.-60. letech a já o letech 70.-80., kdy už bylo na straně z Václaváku před Korunou podloubí, kterým se vcházelo a vycházelo do z podchodu před stanicí Metra Můstek, takže ten "bufáč" byl posunutý dozadu. Ale o to tady přeci nejde. :-D

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 13:02)

Mám čím dál častější...Na druhou stranuneexistovalo,aby šlo dítě s horečkou k lékaři, dětská Dr chodila za ním.

kvalita (Ne, 20. 2. 2011 - 13:02)

Mám čím dál častější zkušenosti s nekvalitním zbožím.
Kde jsou časy, kdy se např. dětské oblečení i boty a punčocháče nebo dokonce plínky dědily.

Dnes jsou boty snad na jedno použití nebo nám prodávají boty určené do rakve?

To samé s jídlem.
Kuřata jsou dnes s gumovou kůží, rajčata s chutí bláta, banány nevoní....zmrzlina kdysi dobrá točená je dnes jenom pěna, která zmizí z jazyku, ani nemusíme polykat.

marcela 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 13:02)

Koruna byl automat, vidím to jako dnes. Šlo se do něj pasáží a bylo z něj do pasáže vidět. Ale na rohu, nyní je tam Kenvelo, byla veliká rohová samoobsluha. Vím to na 100%, denně jsem tam nakupovala. A co takhle prodejna Diamant, (nad Korunou), Ruská kniha vedle kina Světozor, nebo Slovenská kniha na rohu Štěpánské a Václ. nám. S páter-nosterem mám stejnou zkušenost, téměř na noční pomočování. V mé době centrifuga na pouti nebyla. Jsem starší. Tenkrát max. lochneska, kolotoč, houpačky a střelnice.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

Já jsem ročník 1958,...Vzpoměla jsem si,jak jednou na Matějské říkal jeden známý mým rodičům-"Dneska by už tady dítě s pětikorunou nevystačilo". :-)).Měl by to chudák vidět ještě později.

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

co říkáte na dnešní...Ne-je to tak.Nedávno se tu vzpomínalo na kulaté polárkáče.A pak jsem si vzpoměla,že byly ještě velké a malé.V papírových krabicích jako dorty,v mlíčňácích je krájeli na dortové dílky.Jinak při koupi dnes musíte dát pzor jestli jsou smetanové,nebo z rostlinného tuku (ty jsou levnější).Ale ani ta smetanové nejsou to pravé ořechové

Důchodce (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

To je od Vás milé. Já to...Já jsem ročník 1958, takže pamatuji hlavně "normalizační" 70.-80. léta a to už byly na křižovatkách semafory. A i na té Matějské už bylo poněkud dráže, já měl rád centrifugu a ta byla, myslím, za 5,- Kčs.

Moravák (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

Ano, pamatujete si to velmi...co říkáte na dnešní polárkový sníh. Jako kluk jsem se mohl ujíst, ale před nedávnem jsem ho koupil a vyhodil, byla to sladká zmrzlá voda. Nebo mám už jiné chutě?

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

Ještě k Páterům.O dost...úhony :-).A jahodový koktejl byl skvělý.I vanilkový-pamatuju ja jsme v zimě chodili na "teplý vanilkový"

taky 55 (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

Ještě k Páterům.O dost starší kolegyně měla divočejší představy než obrácení kabinky.myslela si,že se kabina nahoře plynule složí naplocho a žila s tou představou docela dlouho.Byla z ní vyléčená,když se jí jednou stalo,že v posledním patře nestihla vystoupit.V přesvědčení,že za chvilku jí složená kabina slisuje,začala volat o pomoc,bušit a křičet z plných plic.Projela bez ůhony,ale lidi co čekali na Noster o patro níž aby sjeli dolů,prý měli zážitek,když se s ní za chviličku kabina objevila.Vyprávěla,jak za ten krátký okamžik od chvíle kdy viděli že je míjí směrem nahoru se z upravené dámy proměnila v šílené stvoření s rozmazanou řasenkou a rtěnkou,ježatými vlasy a a pomuchlaným oblečením.Sice se zbavila obavy z rozmačkání,ale Pátery nikdy ráda neměla

Důchodce (Ne, 20. 2. 2011 - 12:02)

Děkuji.Tam byla na rohu...Ano, pamatujete si to velmi dobře, akorát snad, že ta Koruna nebyla samoobsluha jako prodejna potravin, ale tzv. automat, neboli "bufáč", dnes by se řeklo "Fast Food". Ake prodávali tam také výborný jahodový koktejl.

Reklama

Přidat komentář