Reklama

operace páteřní ploténky

Helena (Ne, 1. 4. 2007 - 10:04)

Tak si pomalu kupičkuju věci na zítřejší nástup a taky vsedě užívám jarního sluníčka venku na zahradě. Pak to budu muset zvládnout ve stoje:-). Jinak už se docela těším(no netěším),že to v úterý budu mít za sebou.Po propuštění se ozvu co a jak. H

dan (So, 31. 3. 2007 - 11:03)

Tak to já jsem aspoň mohl polykat bez problémů. Dva dny po operaci mě při polykání trochu bolelo v krku jako když mám angínu, ale rychle to přešlo. Ani rána mě vůbec nebolela. A s tou rukou je to zvláští, normálně mě moc nebolí, ale ve čtvrtek před tím, než začalo pršet, mě bolela šíleně. Asi budu odteď fungovat jako barometr a poznám změny počasí. Což nemusí být špatné...:-)

Riggs (Pá, 30. 3. 2007 - 19:03)

Tak to je špatné,to jsem teda dopadla líp.Jizvu jsem měřila,fakt má 4cm,límec nenosím,protože mi dali funkční náhradu.Po operaci jsem byla 24 hodin na JIPCE na všech možných přístrojích.U krčních páteří to prý tak dělají.A inhalovala jsem tam vincentku,protože mně šíleně po probuzení bolelo v krku.Na druhý den ráno už jsem chodila po pokoji a obskakovala kolegyně které byly po operaci bederních páteří a ještě nemohly vstát.Primář přišel a sundal mi límec s tím,že tam mám funkční náhradu , proto to musí fungovat.Zatím nemám moc točit hlavu doprava a doleva,ale jinak je vše v pohodě.Jen když polykám,tak mám pocit,že mi v tom krku pořád něco zůstává,ale je to jen blbý pocit.

dan (Pá, 30. 3. 2007 - 19:03)

Jaká JIPka??? Já jsem se vzbudil na pooperačním, zjistil jsem, že nemůžu mluvit, sestra řekla, že je to normální a odvezla mě na pokoj. Jizvu mám asi 6 cm zepředu (šest stehů) a zřejmě to vzali jedním vrzem, takže přefikli i vratný nerv, protože po dvou týdnech od operace je hlasivka stále nehybná, takže šeptám a chrčím. Nejhorší je, že přetnutý nerv jde sešít, ale musí se to udělat hned, ale ti pitomci mi tvrdili, že ho určitě přetnout nemohli ... no dnes už si tak jisti nejsou, bastardi, ale už je nejspíš pozdě, foniatrička říkala, že ten nerv se musí sešít do 72 hodin. Jestli to nerozhýbu, tak je budu žalovat, grázly, bez hlasu se neuživím, to je na invalidní důchod...

Jirka (Pá, 30. 3. 2007 - 18:03)

Riggsi a Dane zdravím Vás.Jsem po operaci C4-C7,řezali mne ze předu a mám 8 cm jizvu.Taky jsem týden mluvil těžce a hlas mi zněl nepřirozeně,ale vše se časem zlepšilo.Na vše je potřeba čas a trpělivost.Držte se.

Riggs (Pá, 30. 3. 2007 - 18:03)

Zepředu.Mám 4 cm velkou jizvu,vypadá že se hojí dobře,dali mi tam 4 stehy.Nejhorší byla ta noc na jipce,co?Jen krční páteře tam na 1 noc dávali,bederní páteře šly po operaci hned zpátky na pokoj.

dan (Pá, 30. 3. 2007 - 17:03)

Riggs: řezali tě zepředu, nebo zezadu?

Riggs (Pá, 30. 3. 2007 - 13:03)

Já jsem po operaci C6/7,už to bude 4 týdny a je mi skvěle,už bych šla i do práce,ale prý si ještě počkám.Na pokoji se mnou ležely dvě paní s bederní páteří,ta jena byla v pohodě a po týdnu šla domů ale ta druhá tam byla už po třetí takže už ji to sešrubovali,ale pátý den už taky chodila a domů šla za 10dní.Všem nám po operaci bolesti okamžitě přestaly,ony málem ochrnuly na levou nohu a já na pravou ruku.Operaci doporučuju.Taky se mi na ni nechtělo,je mi 33 let a mám dvě malé děti,takže jiné východisko nebylo.Den po operaci není nic moc ale pak mi bylo skvěle.A doporučuju Zlín,jsou tam na to 4 odborníci a od března se k nim přidal nejaký doktor z Prahy,šlo to tam jako na běžícím páse.Po pěti dnech nám dali i nějakou paní na přistýlku,protože už nikde neměli místo.Držím všem palce.

dan (Pá, 30. 3. 2007 - 12:03)

Bederka je brnkačka. Se mnou byli na pokoji dva a druhý den po operaci stáli. Sice jen pár vteřin, než se vymočili do bažanta (v leže jim to nešlo), ale bolesti, které je trápily předtím, ustaly a bolela už jen operační rána. Já měl krční, dva týdny po operaci mě ruka pořád bolí a navíc nemůžu mluvit, protože mi nějak poškodili hlasivkový nerv, řezníci!

Monika (Pá, 30. 3. 2007 - 08:03)

Přítel je ani ne 14dní po operaci, i my jsme si vždy říkali, operace až na posledním místě, vůbec jsme si nepřipouštěli, že by na ni měl jít. Jenomže bolesti tak byly tak strašný, že to bylo pro přítele vysvobozením. Nebojte se, doopravdy když to jinak nejde, operace je nevyhnutelná! Přítel po operaci říkal, že bolesti minimální, oproti těm, co měl před operací, cítil velkou úlevu, úplně pookřál. Nejdůležitější je cvičení po operaci. Může už i chvilku sedět na tvrdé židli, včera jsme byli na 4km procházce, několikrát denně cvičí a každý den je to lepší a lepší!

Helena (Pá, 30. 3. 2007 - 08:03)

Nevím jaké komplikace mohou nastat a raději si žádné nepřipouštím.Těším se že konečně ustanou hrozné bolesti a budu moci normálně žít a hlavně CHODIT. Takže si myslím-pokud je operace nevyhnutelná,raději na ni běž. Nerv utlačovaný vyhřezlou ploténkou postupně odumírá a pak je asi už pozdě. Taky se bojím,ale vidina zlepšení je silnější než strach. H

Dana (Pá, 30. 3. 2007 - 02:03)

Asi rok se trápím s bolesti bederni patere,mám 3 ploténky vyhřezlé,chodím jako ježibaba z Mrazíka. Bojím se ale operace - tedy komplikací, které můj lékař téměř nepřipouští. Chtěla bych vědět, jaké nejčastější se mohou vyskytnout.Můžeš mi poradit?

Helena (Čt, 29. 3. 2007 - 17:03)

Určitě napíšu až se vrátím.A dík!

Mirka (Čt, 29. 3. 2007 - 14:03)

Až to budeš mít za sebou a dostaneš se na internet, ozvi se... budu držet palce!

Helena (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)

Tak jsem včera oběhala veškerá předoperační vyšetření a v pondělí nástup. Už jsem klidnější,prostě to nechávám být a nemyslím na to.

iva (Út, 27. 3. 2007 - 22:03)

to ja chapu,ale mne strasne bolelo a terapii se mi ulevilo,takze si fakt myslim,ze neni kam spechat,operace je to nejkrajnejsi reseni a kdyz existuje i jine,tak proc to nezkusit?Mne se operaci pred ctyrmi roky vlastne nic nevyresilo,ted ta recidiva byla mnohem krutejsi,takrka nesnesitelna.Proste to zkusim,jeste stejne bude mit posledni slovo primar.

dan (Út, 27. 3. 2007 - 22:03)

Mně taky nic nebolelo a doktor říkal, že takoví pacienti jsou nejhorší, protože mají pocit, že jim nic není, tak to oddalují a stejně nakonec přijdou, ale pak je to ještě v mnohem horším stavu a operace je náročnější.
Přestože mě nic nebolelo, tak jsem měl míchu stlačenou výhřezem na polovinu (do páteřního kanálu, který má asi 20 mm jsem měl výhřez 9mm) a kdybych prý nějak ostřeji pohnul hlavou, nebo špatně upadl, tak mi to mohlo tu míchu zaškrtit a ihned bych ochrnul. Ale já jsem měl C5/C6, v krční páteři je to vždycky horší, než v bederce.

iva (Út, 27. 3. 2007 - 21:03)

to ja jsem prave dnes zrusila operacni termin na 4.4.,mam taky L5/S1,dva mesice se mnou nic nedelali a ja mohla z bolesti zesilet,navic taky volnej fragment,proste uštipek,no a nechali me tak jak jsem byla,ani leky nezabiraly.Az jsem si pomohla sama,nechala jsem se srovnat Dornovou metodou a uz treti tyden jsem bez bolesti.Jaka je to uleva,to nemusim ani rikat.Jenze najednou mi udelali NMR a dle vysledku musim na operaci i kdyz uz nemam bolesti a chodim!!!Ja to nechapu,kdyby rekli tak prijdte,az se vam to zhorsi,ale operovat,kdyz to neni nutny a kdy ceka plno dalsich lidi na volne misto,tak to nechapu.A tak jsem si dala ctyrmesicni odklad,zatim naucim malyho chodit na nocnik a aby se umel sam najist,abych se s nim pak nemusela tahat a pak se uvidi.Mozna to ani nebude potreba,kdyz budu dal cvicit jak mi ukazal terapeut,co me dal do kupy.

Helena (Út, 27. 3. 2007 - 20:03)

Díky oběma.Aspoň že je tady tohle forum,sháněla jsem informace všude možně na netu,bylo mi hloupé vyptávat se lékaře na detaily. Takže díky moc za vyčerpávající odpovědi. Těším se až to bude za mnou,mám strach jako každý jiný,ale snad je to pro dobro věci.H

Mirka (Út, 27. 3. 2007 - 16:03)

To já samozřejmě strach měla a měla bych zase, ale nakonec jsem si řekla, že za ten strach to nestálo. Každá operace je risk, to je bez debaty. Já jen chtěla trochu uklidnit Helenu. Strach mám i když jdu k zubaři...

Reklama

Přidat komentář