Reklama

operace páteřní ploténky

honza_kos"sezna (Čt, 12. 4. 2007 - 08:04)

Metoda McKenzie je samozřejmě mnohem rozsáhlejší než jak ji popisuje kniha. Záleží na směru výhřezu, záklony budou dobré spíš pro lidi s výhřezem směrem do páteřního kanálu. Ale souhlasím, že by se to s nimi nemělo přehánět. Určitě to chce dobrého terapeuta. Jejich seznam je na www.mckenzie.cz

Jester (Čt, 12. 4. 2007 - 07:04)

O metodě McKenzie není problém něco najít na internetu. Já jsem si objednal knihu, ale mně třeba cvičení podle McKenzie nedělá vůbec dobře. Hlavně záklony (na kterých je to celé postaveno) jsou pro mě takřka smrtelné. Úplně se po nich zablokuju a ztuhnu. Plus velké bolesti. Takže kdyby někdo z Brna chtěl knihu, dám ji za poloviční cenu.

lidka (St, 11. 4. 2007 - 18:04)

o ty metode McKenzie jsem slisela.ptala jsem se na to rehabilitacni sestry v nemocnici a ona o tom nic nevedela a ani o ty dornove metode nic nevi.

Helena (St, 11. 4. 2007 - 17:04)

Ahoj,zdravím všechny.Tak jsem po deseti dnech zpátky z nemocnice-Neodoperovaná. Odkládali moji operaci den po dni. Protože bylo spoustu akutních operací-bouračky atd...Na včerejšek jsem už byla napsaná na sál,nadopovaná lékama a pak mi přišli říci,že to opět nevyšlo. Do pátku mají nějaký sraz neurochirurgů,takže budou dělat jen akutní příjmy. No a tak mě propustili domů.Nastupuju příští úterý a pak snad......Doufám,protože je to o nervy.H

honza_kos"sezna (St, 11. 4. 2007 - 17:04)

Ahoj Lucko, co s tebou cvicili na rehab? Existuji dobra cviceni, ale z nejakych me neznamych duvodu se lidem proste nic nevysvetli. Za nutnost povazuji cvicit hluboky stabilizacni system patere neboli HSSP. Pak bych taky zkusil metodu McKenzie.

lidka (St, 11. 4. 2007 - 17:04)

muzes a dokonce tam byli lidi ktery sli i 3x.to vis ze to boli tak 3 dny nejvice,a pak je to snesitelny.ja jsem i napadala na pravou nohu a nepostavim se na spicku.ty to mas malinko jiny,ja to mela extruziL5 S1.a podotikam ze jsem tam byla nejmladsi.bude me 30 mam 4 letou dceru takze to byl duvod proc jsem sla na kudlu.dlouho trvalo nez jsem to skousla ze musim na op.

lucie (St, 11. 4. 2007 - 15:04)

Lidko prosím tě.To se může jít na operaci i několikrát?Jaké to je...bolí to?Nechce se mi pod kudlu.Můj problém jsem tam už dnes psala...jestli tě to zajímá(já mám brnění téměř pořád,které rádo cestuje)

lidka (St, 11. 4. 2007 - 14:04)

ahoj tak jsem po druhe operaci po prve jsem byla operovana proL5 S1,a po 5 mesicich to nebylo dobry tak jsem sla znovu a vyhrez tam nebyl ale srusty.dnes jsem 14 po operaci aneni to zrovna dvakrat lepsi.asi to chce cas...?jde me to do prave nohy a brni me....

lucie (St, 11. 4. 2007 - 12:04)

vzkaz pro Anežku.Tak vyšetření mám pouze od neuroložky.Lassegue sin.80. st.FP neg,L2-S2 bilat živé.Skoliosa páteře.Funkční omezení L useku do AF a RF.RTG páteře:Sinistroskoliosa s vrcholem u Th 10.RTG LS páteře:Mírná dextroskoliosa s vrcholem u L5,diskopatie L5/S1.Léčba byla pouze tabletami,a rehabilitační cvičení....neučinné.Napsala jsem vše co mám v poslední zprávě.(to důležité)

Jaroslav (St, 11. 4. 2007 - 12:04)

Mám od listopadu problémy s ploténkami kde jedna je dokonce mírně vyhřezlá ale zatím ještě jakž takž funkční.Náš chytrý doktor kterého jsem se ptal co s tím mi řekl: no s tím se nedá nic dělat musíte s tím žít a až to praskne definitivně tak na operaci, jinak tento odborník statečně mlčel a pokud něco věděl tak si svá odborná tajemství kvalifikovaně uchránil.Můj prodlém cítím při delší chůzi (brnění nohou) a při cvičení v posilovně kam občas zajdu cítím křeče v hýžďových svalech a bedrech. Jinak to až tak moc nebolí, ale tlak v bederní partii cítím neustále a někdy je to fakt na hlavu.Výsledek jak to vypadá mám na CD z magnetické rezonance.Najde se někdo kdo mi doporučí nějaké odborníky aby mi poradili co a jak (životospráva, cvičení, ....)?Chtěl bych totiž něco dělat a ne čekat až to praskne jak mi doporučil náš chytrý neurolog.Za případnou odpověď předem děkuji.Můj mail je kurkaj"swistar.cz.

anežka (St, 11. 4. 2007 - 09:04)

Lucie, nepíšeš, jaká vyšetření máš za sebou, ale jak vidíš, jsme tu skoro všichni po operacích. Já naštěstí v pořádku.Když tak, napiš víc.
Petře, tak to držím palce. Já byla taky v srpnu o týden dřív. A už to bude dva roky.
Já byla na kudle v pondělí, v úterý jsem se doplazila při zdi na záchod a pak už krůček po krůčku až na chodbu. Ale na pokoji vedle mě byl jakýsi borec, ten byl na sále ráno a večer si dával na balkoně cigárko. Já myslela, že už tam je aspoň týden. Mám titanovou funkční plotýnku a už jsme si na sebe zvykly.Taky mě operovali zepředu, ona snad krční ani jinak nejde.
Ahoj všem plotýnkářům.

lucie (St, 11. 4. 2007 - 09:04)

dobrý den.Je mi 24 let,a mám 2 roky vyhřezlou ploténku.Jsem na mateřské,takže mám štěstí.(v tom,že pracovat bych v bolestech nedokázala).Občas mám velké bolesti,někdy zase vůbec.Prosím o radu,co s tím mohu dělat?Měla jsem mnoho koníčků,které ted dělat nemohu.A to mě dost štve!!!Jsem mladá,a chci zpět své zdraví!PS:nikdo mi zatím nepomohl,ani fyzioterapeut.Prosím pomocte mi...

Petr (Út, 10. 4. 2007 - 20:04)

Ahojky Anežko a Dano.Tak jsem byl dnes na Homolce.20.8.jdu na kudlu.Řezat mě budou zepředu a dají nefunkční náhradu jelikož mám deformaci kr.páteře.První den příjem,druhý operace,třetí den chodit.Tak snad budu v poho jako Ty Anežko.Danuš napiš jak Ti dopadla MR.Tak zatím ahojky.Pěkné jaro všem.P.

Dana (Pá, 6. 4. 2007 - 00:04)

Petře,mám výhřezy na C4,C5,C6. Také mě čeká Homolka. Údajně jsou tam machři.Průšvih se může stát všude, ale té Homolky se neboj.Dej pak určitě vědět jak to stebou vypadá.Já jdu příští týden na MR a je možné, že skončíme na vedlejších sálech:-.Držím ti palce.

dan (Čt, 5. 4. 2007 - 22:04)

Já límec mít musím, ale to je to nejmenší. Ještě kdybych tak mohl mluvit...chjo... :-(

anežka (Čt, 5. 4. 2007 - 21:04)

Dane, to by si možná přál manžel, ale všechno v pohodě. Mluvila jsem už na JIPce jak jsem se probrala z narkozy. Ani límec jsem nemusela mít.Oni to tam fakt umí.

dan (Čt, 5. 4. 2007 - 20:04)

anežka: žádné problémy s hlasivkama?

anežka (Čt, 5. 4. 2007 - 19:04)

Ahoj plotýnkáři.
Já jsem byla Na Homolce , C5-6. Je to dva roky, plotánka sedí správně na svém místě, ostatní taky v pořádku. Jsou to úžasní machři. Hlavně si potom hlídej dobrou rehabilitaci. Já teď na tom byla dost bledě, ale objevila jsem úžasnou rehabilitační a jsem od ní nádherně uvolněná a v pořádku. Nevím co používá za metodu, ale je perfektní.A cvičit, cvičit. Já jsem teda lajdák, ale chce to se překonat.Takže, Na Homolku jdi s důvěrou. Opravdu jsou nejlepší. A snaž se dostat ke Chrobokovi, je jednička. Držím palce.

Petr (Čt, 5. 4. 2007 - 19:04)

ahojky spolupacienti.V úterý jedu do Prahy na Homolku dohodnout termín operace C5-C6. Není tu někdo kdo tam byl?Já jen jestli jim mám svěřit své kůstky.Moc děkuji.

dan (St, 4. 4. 2007 - 18:04)

Je pravdou, že kamarád, který měl taky výhřez a bolesti měl takové, že lezl po čtyřech, se svěřil nějaké rehabilitační masérce a ta prý mu vši silou vrazila loket mezi obratle, až málem umřel bolestí a dva dny se nemohl hýbat. Doktor mu vynadal, že taky mohl ochrnout, ale je faktem, že po dvou dnech bolesti přestaly a už se nikdy nevrátily (je to asi 8 let).
A teď se zbývá zeptat...byl to skutečně výhřez? Nezpůsobovalo mu ty bolesti něco jiného?

Další věc je, že pokud máte výhřez do páteřního kanálu, tak nevěřím, že jej Dorn nebo Mojžíšová dokážou vrátit nazpět.

Reklama

Přidat komentář