Reklama

porod doma - reakce !!!

Natura (So, 1. 11. 2008 - 23:11)

Jestli to bylo na mě, tak opravdu nemám žádnou zdravotní školu. :o)
Ale kdybych měla, názor bych měla stejný. Takhle ho můžu mít beztrestně, heč.

anonym (So, 1. 11. 2008 - 23:11)

teda nezlob se na me ale jestli ty mas zdravotni skolu...vrat diplom!!!!!!!!!!!!
krom toho ze s porodem je spojeno spoustu rizika,ktere doma nezvladne ani ta nejzkusenejsi porodni baba..vim o cem mluim sedm let jsem pracovala na porodnim sale...ale je to i protipravni.
doporucuji ti k porodu vrchlabi.

Natura (So, 1. 11. 2008 - 22:11)

Je to stále dokola. Kdo se necítí, ať rodí v nemocnici. Přece jim nikdo nekáže rodit doma. Taktéž nechte ženy, které chtějí rodit doma, doma porodit. Přece se nebudem přesvědčovat navzájem, nebo dokonce osočovat z nezodpovědnosti. Každá mamka chce pro své dítě to nejlepší.

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 21:11)

V porodnici jsem se setkala s maminkou, která rodila doma, ale dítě bylo moc veliké a maminka byla asi hodně potrhaná, podle toho, jak jí lékaři nadávali. Říkala, že to do porodnice nestihla, ale když měla říct, co pro to, aby se dostala do porodnice včas udělala, tak neřekla nic. Dokonce když jí ošetřovali, tak ji upozorňovali na to, že bude mít problém udržet stolici a větry, protože má potrhaný i konečník. Ležela jsem na sále po porodu s pytlem na břiše a byla jsem nakonec ráda, že ten pytel je to jediné, co mě tíží, že to není svědomí, zda jsem neohrozila své dítě svým neuváženým rozhodnutím. Protože se miminko narodilo mimo porodnici, musela maminka na gyndu a dítě na dětské, nemohli kvůli infekci mezi ostatní novorozence. Tak nevím, zda to pro ni byla nakonec výhra. Každý se zodpovědný na svoje jednání sám, tak pak nemůže někoho ze svých špatných rozhodnutí vinit. V nemocnici je rozhodně pomoc blíž, než doma v obýváku.

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 21:11)

těch komplikací může být více, třeba mimčo má otočenou hlavu a není v postavení nejuzší částí hlavičky vůči porodním cestám, nebo nemá správnou polohu a ať sem nikdo nepíše, že ke konci těhotenství se mimčo nemůže otočit, některé dětičky jsou tak čilé, že si dovedou udělat na šňůře uzel.Měla jsem tchýni porodní bábou s téměř padesátiletou praxi, začínala v Krkonoších, s běžkama kontrolovala rodičky na lyžích, později přešla do nemocnice. Kolik miminek porodila, už leta nepočítala. Ale tvrdila, že ke každému porodu je třeba přistupovat s respektem a úctou. Se mnou na pokoji v porodnici ležela maminka, jejíž synek měl z porodu zlomenou klíční kost, dostala se mu ručička do porodních cest vedle hlavičky. Další maminka byla přijata k porodu, neočekávaly se žádné komplikace a dceruška se otočila na příčnou polohu, tak z toho byl nakonec císař, protože otočit se jí při porodu nepodařilo. Pokud se zdravotnický personál chová špatně k rodičkám a k pacientům obecně, je to špatně a nevyřeší se to tím, že se bude rodit doma. Lékaři a porodníkovi zvláště se musí věřit. Měla jsem to obrovské štěstí, že když jsem rodila dceru pánevním koncem, sloužil doktor, ke kterému jsem chodila do poradny. Měla jsem obrovský strach, přijela jsem do porodnice před půlnocí, praskla mi voda a říká se, že když doktora budí, je pak nevrlý. Dcera se narodila v 1.4O, bez infuzí, bez tišících nebo povzbuzujících prostředků. Doktor byl super, šitá jsem byla jenom na 2 stehy a atmosféra taky v pohodě. U předcházejícího porodu na vedlejším stole rodila maminka dvojčátka předčasně, běhalo okolo nich spousta doktorů a doktor diktoval do chorobopisu zprávu a maminka naříkala - neodlupovala se jí placenta, tak ji odškrabovali. Uspat ji prý nemohli, tak to muselo být naživo. Maminku jsem moc litovala, muselo to být příšerné, podle toho naříkání. Doktor na ní byl hrubej, věřím, že po této zkušenosti již do porodnice nikdy, ale kdyby se to stalo doma, mohli by vykrvácet jak maminka tak dítě. I proto jsem pro porod v nemocnici, doma pouze v krajní nouzi, nikoliv jako alternativu porodu v nemocnici.

m (So, 1. 11. 2008 - 20:11)

Docela by me zajimalo jestli by nejaka zena co je pro porody doma sla odrodit domu me a moje dite a zavazala se tak za nasi bezpecnost...pochybuju.Takze..nakonec vzdyt se doma muzete zavrit a jako to nestihnout no a bud to vyjde nebo..se to muze zkusit priste znovu ze? a taky by me zajimalo jestli chodite v tehot s močí a na krev to totiz nebylo nikdy prirozene takze by to slo taky vynechat ne?Je sranda jit PRO JISTOTU na krev a dat moc ale pak rodit doma v obyvaku.

m (So, 1. 11. 2008 - 20:11)

..ted si tak rikam kde jste to rodily??Ja rodila v roce 2005 nikdo mi nenutil vubec nic...doted jsem naopak nastvana ze lekar cekal aby me nemusel delat nastrih a kdyby ho udelal driv mohla jsem mit o jeden malicky problem mene./Dite neslo ven a porod se zastavoval prestavaly oz./Jinak holeni klystyr oxytocin a co ja vim vse podle toho jak jsem chtela/.Mohla jsem si na sale zhasnout nebo pustit kazetak jit kam chci a pro me za me se i nadlabnout.Na sale proto ze jsem mela nadstand.a lekare celou dobu po ruce.../placeno/.Kdyz jsem rekla at jde sel..Naprosto pohodove prostredi jeste me premlouval abych se klidne dala do polohy jak chci a nebo sla na mic to mi porad opakoval a nabizel s tim ze kdybych chtela rodit ve drepu na zemi tak klidne bez problemu.Epidural jsem puvodne chtela ale on mi rekl ze neni anesteziolog o cemz jsem presvedcena ze ho spis nechtel vyuzit:-) Je mi to jedno.Bylo to super naprosto v pohode.Je to asi o domluve predem kazdopadne doma by problem byl jak jsem psala dite ke konci prestalo jit ven a porod se temer zastavil..Kazdopadne bych z toho byla doma nervozni.Jinak moje nazory asi plynou z toho ze moje rodina je samy lekar i kdyz ne gynekolog nebo porodnik.Bohuzel zeny ktere chteji rodit doma uz mam zaskatulkovane jako problemove i v porodnici jak uz jsem psala furt maji nazor ze A melo byt hotovo pred B a buh vi co je jeste spatne.A pk...jsou to podle me ty typy s satky na deti:-)))))S kazdym dalsim ditetem je porod snazsi takze snad rodicky co maji nekolikate dite presto to pro me je a vzdy bude riziko pro pohodli matky ktere sice neni nedulezite ale pro dite bych to asi vydrzela pokudby pro me bylo na prvnim miste.Taky si myslim ze zena ktera rodi prvni dite bude tak vykulena ze bude rada ze je v nemocnici a ne v obyvaku.Jiste jsou pro hlavne ty co uz maji porod za sebou.

Natura (So, 1. 11. 2008 - 13:11)

Wyckyy,
za 6 týdnů se dítě v břiše může ještě několikrát obrátit. Můžeš rodit normálně, pokud budeš chtít.
A jako těhotná bys opravdu tyhle diskuse číst neměla, nejsou těhotným určeny. Jen je poděsí. Stydět se nemám za co, píšu své zkušenosti.

Pro anonym:
Chceš říct, že je tedy porod nepřirozený a potencionálně smrtelný?

wyckyy (So, 1. 11. 2008 - 12:11)

To je hnus co tady čtu.Mám měsíc a půl do porodu,nejspíš císařem,protože je malá obráceně,a to co tady píšete mě opravdu hodně povzbudilo.Že vám není trapně takhle shazovat nemocnice.Já i se bez nemocnice při porodu určitě neobejdu a teď mám z toho všeho opravdu úžasný pocit.Styďte se.

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 12:11)

Naturo,když je porod tak přirozený jako jist a jít na stolici,tak nevím ještě jsem neslyšela,že by někdo při vyprazdňování zemřel.

Natura (So, 1. 11. 2008 - 12:11)

Ivo, stát se může kdykoliv cokoliv.
To bych v důsledku nesměla jezdit autem, ale jen MHD, protože tam je statisticky nižší procento nehod...
Beru to tak trochu fatalisticky. Nejdu neštěstí naproti, ale jsou věci, které neovlivním.

iva (So, 1. 11. 2008 - 12:11)

No a problém je, že to člověk předem nikdy neví :-). Měla jsem ideální těhotenství, ideální hodnoty, ideální rozměry a naprosto žádné potíže, snad nikdy mi nebylo tak dobře a na porod jsem se vysloveně těšila ...No, je to věc každého, ale své dceři bych domácí porod rozmlouvala velice důrazně :-).

Natura (So, 1. 11. 2008 - 12:11)

Ivo, je možné, že Tvůj první porod byl z těch, co zásah opravdu potřeboval a bez něj by dítě nepřežilo. O to se vůbec nepřu. Takové případy opravdu jsou a zaslouží si rychlý lékařský zásah. O tom žádná.

iva (So, 1. 11. 2008 - 11:11)

Naturo, nevím. Máme skutečně jednu z nejmenších
úmrtností matek i dětí na světě a jednu z nejlepších prenatálních péčí. Taky se mi v porodnici nelíbilo a třeba druhé dítě bych byla schopna porodit sama na poli :-), ale u prvního
to bylo tak dramatické, že by dítě nepřežilo a možná ani já ne. Rozhodně by to bylo na dramatický převoz do nemocnice, zaměstnalo by to spoustu dalších lidí, sanitku, která zatím mohla jet k havárce...je to o úhlu pohledu, pokud jsou věci zavedené jak jsou, připadá mi porod doma jako docela rozmazlená a sobecká záležitost.

Natura (So, 1. 11. 2008 - 11:11)

Ivo, napsala jsem to tak, že to vyznělo, že by se nikdy žádné krvácení a úmrtí nestalo, nebýt porodnic. To je samozřejmě blbost. Napsala jsem to blbě.
Ale některé potíže byly jednoznačně následkem stresu v porodnici, jiným by se nedalo zabránit nijak. To je jasné. Ani v porodnici.
Nebýt zásahů, bylo by těch bezproblémových porodů víc.

Pro anonyma z 9:59
Co to povídáš? Já jsem nikde o úmrtí při císaři nepsala! Asi si mě pleteš. Samozřejmě smrt může nastat kdykoliv. Jak při přirozeném porodu, tak při císaři. Průbeh mého porodu je bohužel ještě mnohde naprostý standard. Jsem stále v obraze, kamarádka takové případy rodí...

iva (So, 1. 11. 2008 - 11:11)

Naturo, taky nejsem nějaký příznivec chemikálií
(moje děti měly za celé dětství antibiotika každý jen 1x)ale řeči o zástavách, mrtvých dětech. vykrvácení...atd. následkem porodnice,
je prostě blbost. Víš kolik žen ještě před 100 lety umíralo při porodu? A představ si, kdybys rodila syna doma a mělo to stejné následky. To smrti by sis to vyčítala. Stát se může cokoliv a já jsem děkovala Bohu za všechno, za co jsem u dětí nebyla přímo odpovědná. I tak toho zbylo dost.

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 10:11)

Jste jeblí!

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 10:11)

Takže se tu mají psát jen hezké příběhy? Nad těmi špatnými budeme zavírat oči a tvrdit, že se nestávají? Píšeš jeden příklad z 1000, tak proč začala stoupat úmrtnost matek při porodu? Kvůli jednomu případu?

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 10:11)

a zbytečně tím nahánějí hrůzu těm které to čeká!

Návštěvník (So, 1. 11. 2008 - 09:11)

To jsem říkala opět odpověď,že v porodnici se taky něco může stát,a já odpovím opět stejně tam na to mají vybavení a mohou včas zasáhnout.A Naturo jseš normální psát tu věci jako,že rodička zemřela u císaře?Dávat jeden příklad dejme tomu z 1000 a stresovat tak ženské které tohle čeka?Nebo popisovat úděsný porod který se taky stává jen málo kdy.Přijde mi to,že takové jako ty ze sebe dělaj jen zajím

Reklama

Přidat komentář