Reklama

operace páteřní ploténky

pavlína (Po, 31. 5. 2010 - 17:05)

Ahoj všichni,tak se po delší době opět ozývám,10.5.jsem nastupovala na 2.operaci,1.mám dělanou před 8lety.11.5.mě operovali,byla jsem štastná,že to mám za sebou,bohužel hned od druhého dne mě začali ještě větší bolesti než před op.,zkoušeli mě dávat kapačky,ale nepomohli,asi po 4dnech šílených bolestí mě poslali na MR,kde zjistili,že v tom místě kde mě odoperovali výhřez mám velký val kostních výrůstků,který mě tam utlačuje nerv.Takže po týdnu jsem podstoupila další op.,byla to hrůza,hrozně to bolelo,byla jsem na sále skoro 3hod.Ted jsem konečně doma,místo týdnu jsem tam byla skoro3.Je to lepší ta velká bolest je pryč,ale není to jednoduchý,dělají mě problémy obyč,věci,jako vlézt a vylézt z vany,z postele,obout se...snad to bude časem lepší,ted nezbývá než být trpělivá,a cvičit...Tak všem přeji at je líp,a co nejméně bolesti:-)

Mirek (Po, 31. 5. 2010 - 16:05)

Ahojky Mirku
Je mi tě...Ahoj Stáňo.
Na postel jsem se těšil,než jsem do ní lehnul.Matrace,nebo slamník se pode mnou propad na doraz,polštář tvrdý a vysoký.Tak jsem ležel bez polštáře na složeným ručníkům.Navíc v hotelu měli sraz nějací ze školy,tak tam řvali do 3-hod.do rána.Pak,že už usnu,ne.Přišla zima.Deku jsem měl šlupičku slaboučkou.Za celou noc jsem kvalitně nastyd.Co se týče šroubů,proč by se nedali vyndat?Od toho jsou titanový.V roce 04,jeden šroub včetně podložky a matky stál 33 tis.kč.Já měl v sobě za půl milionů kč šroubů.Je mi 53 let a od r.1993 si poctivě užívám bolístky od páteře.Věřím jednomu.Není tak špatně,aby nemohlo být hůř.

Mirek (Po, 31. 5. 2010 - 12:05)

Ahoj Mirku,tak to sis srazu...Majko,17 let mám každodenně bolesti,větší,menší,ale jsou.Zkus svoji MR poslat na tento e-mail:[email protected]
Tam mi kdysi vysvětlili nález na MR polopatě.Měj se.Ahoj

Stáňa (Po, 31. 5. 2010 - 12:05)

Ahojky Mirku
Je mi tě táké líto,jak musíme stále trpět a nikdi snámi nic neudělá.Tak to si si tedy užil srazu viď? Dokážu si předcavit jak si se těšil na postel aby se záda narovnala,já to snám.Víš,jak píšeš,že se dají vyndat ty šroby tak tomu nerozumím,mě řekli,že tam jsou na pořád.Vždyť už jsou zaroztlé v kosti tak jak se to dá vyndat.Tak to tu čtu,tak mi tady myslím já ty a Majka máme stejné problémy já mám také problémy s krční i hrudní od krční se mi stále točí hleva a je mi na zvracení.Zítra jdu na mobilizaci kostrče a dělájí to konečníkem tak jsem zvědavá jak mi to pomůže.A příští týden jdu k neuroložce tak budu chtít žádanku na MRI a kamarádka mi to zařídí v Praze na Homolce ona tam dělala.A od kud jsi Mirku a kolik je ti let jestli to není tajné,mě je 46let a nedokážu si předcavit,že takhle budu trpět do konce života,hrozné pomyšlení.
Tak se opatruj a dny bez bolístek
pa Stáňa

Majka (Po, 31. 5. 2010 - 08:05)

Ahoj Mirku,tak to sis srazu moc neužil.Já také celý víkend proležela.To střídání počasí je šílené.Navíc do toho ta hlava. Posílám ti závěr mé MR ze 6.5. Nevím co si o tom mám myslet.Od svého Dr.jsem se nic nedozvěděla tak se musím objednat jinam na konzultaci.
Stenosa lat.recesu L5/S1 vlevo při drobných 4mm dorsolaterárních osteofytech obr.těl a zde se šířící epidurální fibroza ke kořenu S1 prakticky ho obaluje.. Osteochondroza L4/5. Symetrické obvodové protruze disků 4mm Th11/12, Th12/L1, L1/2, L4/5. Počínající Spondylotické a Spondyaltrotické změny L páteře. Skolioza a Lordoza.
Tak se měj krásně a ať tě nic nebolí.
Ahoj Majka

Mirek (Ne, 30. 5. 2010 - 19:05)

Ahoj Mirku tak jsem si...Díky Majko.Tak to jsem měl tedy víkend.Včera ráno jsem odjel na Šumavu na sraz z vojny.Cesta ,skoro 4 hod.sezení.Tam 7 hod.sezení.Výsledek?Doslova jsem se v duchu modlil abych tam nezkolaboval pro silné bolesti zad,na přechodu hrudní a bederní páteře.Th 11-12 mám 2x operovanou,sešroubovanou a právě proty šrouby tam není na mag.rezonanci nic vidět.Nasypal jsem do sebe Panadol-Ultra-rapid,který to trochu zklidnil.Tím chci říci,že nemám polohu,která by mě vyhovovala.Chvíli na nohou,pak zas sedět,ležet,ale jen na bocích.Když jsem na zádech,tak mi to vystřeluje do prsou.Magnetickou rezonanci v délce 20-30 min.normálně neuležim.Musím být řádně natlakovaný analgetiky.Ahoj.

Majka (So, 29. 5. 2010 - 08:05)

Ahoj Mirku tak jsem si přečetla tvůj příspěvek a připadalo mi to jako když čtu o sobě. Je to asi 3 týdny co mě začala bolet hlava a najednou z ničeho nic jsem přestávala vidět.Vše bylo rozmazané točila se mi hlava.Byla jsem na očním ale tam je vše v pořádku.Pak na neurologii tam mi napsal léky které nemůžu brát,nesnáším je.Vyšetření prý mi napíše 17.6.Tak nevím je to od krční páteře nebo snad nedej Bože od něčeho jiného.
Problémy s bederkou mám pořád a i s hrudní.Výsledky z poslední MR nejsou veselé.
Pěkný víkend. Majka

Mirek (Pá, 28. 5. 2010 - 16:05)

Ahojky Mirku
Jenom ti...Ahoj Stáňo, stabilizaci znám..Měl jsem celou bederku stabilizovanou v roce 2005.Bylo to v Motole na spondylu,dělal to dr.Kryl.Ten mi pak taky řekl kolik mám v sobě šroubů,podložek,matiček,táhel.Mě to nedělalo dobrotu.Pár šroubů se nakonec uvolnilo,tak šlo všechno ven.Budu se opakovat,ale bederku mám 3x řízlou,hrudní 2x a krční 1x.Jako by si všechny řekly teď a zloběji.Poruchy svěračů,bolesti kloubů,svalů.varlat,nadvar....Bolesti na prsou,infarktový stavy,nemožnost dodýchnout.U krční,pálení za krkem,necitlivý malíček a druhý prst levé ruky,ale to nejhorší bylo minulou sobotu.Rozmazané vidění po dobu skoro 1 hodiny.Začalo to uprostřed oka rozmazaně,otáčelo se to a rozšířilo na celé oči.Tak nevim co mě a kdy čeká.

Stáňa (Pá, 28. 5. 2010 - 14:05)

Ahoj Stáňo a všichni...Ahojky Mirku
Jenom ti děkuji za radu.Ale já mám asi něco jiného než ty já mám udělanou stabilizaci,mám tam šroby už na pořád ty se nadají vyndat jinak by to tam nedrželo.A co dělali tobě a kde,že ti je pak museli vyndat.To máš pravdu ,že pátěř dokáže pořádně potrápit a psychicky vyčerpat.Člověk pak zkouší vše možné aby mu to pomohlo a ono stále nic.Už sama nevím co dělat.
pa a díky za radu a zase se ozvi pa Stáňa

Stáňa (Pá, 28. 5. 2010 - 14:05)

Stáni,problémy s SI...Ahojky Olinko
Jsi hodná,že píšeš.Já jsem se těď před týdnem vrátila z lázní.Tak mi tak dělali mobilizaci to je uvolnování uzlu nebo spazma.Tak si myslím,že to SI skloubení je lepší ale já mám počit když chvíli stojím ,že se mi skoro na konci jizvy a dva2cm od ní nzačně něco tlačit a od toho jsou ty moje bolesti.Teď jdu v úterý k rehabilitační dr a bude mi dělat mobilizaci kostče a to se dělá přes konečník uvolnujou se tak svaly za tuhlé a má to dobré výsledky na hodně věcí,přečti si o tom,je to zajímavé.Jinak si moc hodná,že jsi mě poradila,na procházky chodím,tedy snažím se co nejvíce to jde.Jěště mě bude dělat akupunkturu tak uvidíme jestli něco zabere jinak už neví co dál.
pa a mej se hezky a zase napiš Stáňa

Jana (Čt, 27. 5. 2010 - 10:05)

Pro Janu..Díky za...VJ: Kéž ti to cvičení pomůže! Já jsem s močením problémy neměla, operace ale probíhala ve dvou patrech obratlů nad sebou a ještě mi vybírali úlomky prasklé ploténky z páteřního kanálu. Dodnes se mě při kontrolách ptají, jestli nemám problémy s močením. Nemám, vše dobře dopadlo a tobě přeju, ať jsi OK. Napiš, jak to vše probíhá, ještě mě to zajímá. Ahoj.

VJ (St, 26. 5. 2010 - 23:05)

pro VJ: Proč operace...Pro Janu..Díky za odpověď.U mě je problém že mám špatné všechny 3 spodní ploténky.Kdyby byla špatná jen jedna prý by to operovat šlo.Zoperují mě jen tehdy až přestanu močit, operace by byla přímá cesta na invalidní vozík.Dnes jem byl na první rehabilitaci naučil jsem se pár cviků.Začnu pěkně makat a snad to půjde rozcvičit.Přeju všem hodně sil a brzké uzdravení:-) VJ

Kamila (St, 26. 5. 2010 - 08:05)

Díky OLI, na takovou podložku jsem tady u nás nenarazila, už jsem na ni koukala a objednám si ji. Já mám zatím pod zadkem takový hranatý polštář,k vůli otřesům, ale vydržím tak 20-30 km a zada bolí, když vystoupím.. je vidět že musím mít něco i na opěradle, at se tak neprohýbám. Díky za typ a pěkný den.
3.6. jedu na kontrolu po roce od op. i po lázních, tak uvidím co rentgen a dr řekne.. mějte se všichni moc fajn a zase ahojky Kamča

Jitka (St, 26. 5. 2010 - 00:05)

Ahojky vespolek,
já mám za sebou jen jednu operaci plotýnky L5, ale mám skoro dva roky nový výhřez a
i když není velký, jen 4mm , mám nepříjemné bolesti denně, protože tlačí na kořen a něco tam prý ještě je, jenže ty "odborný pindy" toho člověku moc neřeknou. A teď zvažuji, co dál. Tak se zatím začtu, co trápí vás....

Olina (Út, 25. 5. 2010 - 16:05)

Ahojky děvčata olinko a...Stáni,problémy s SI skloubením se snadno zamění s bolestmi patere samotne.Už se mi to stalo opakovaně,byla jsem z toho hotová,ale fyzioterapeut pomohl.Na SI skloubení je jediná prevence-chůze a denně rychlejší procházka a může být i kratší.Jakmile se zablokuje SI skloubení okamžitě s tím souvisí i postavení bederních a křížových obratlů.V poslední době se mi ale stává,že se mi spíš zablokují hrudní a krční obratle.Proto cvičím celou pateř podle přísloví,že "všechno se vším souvisí".Vracím se z dovolené kolem 11.7. a pak mám celé prázniny volno a mohu přijet kamkoliv na plánované a odložené setkání.Ráda pomohu radou i ukázkou cvičení(zadarmo!),začínala jsem po operaci ode dna.

Olina (Út, 25. 5. 2010 - 16:05)

Zdravím ve spolek, již jsem...Ahoj Kamilo a všichni,komu tento kontakt prospěje pro pohodové ježdění v autě.Aby to ale nevypadalo jako poslední příspěvěk za 60-90000,-Kč:-)...jak může někdo zneužívat bolesti a utrpení druhých...chápete to?No nic.Podložku na sedak a opěradlo do auta:pomůcka se jmenuje SpineSaver,objednávala jsem si ji u ZDRAVOTNI ZIDLE SPINALIS,Slezská 19,12000 Praha 2(www.zdravotni-zidle.cz),mob.602 275 898 p.Petra Lišková.V 9/2008 jsem platila 2390,-Kč bez DPH.Bez téhle pomůcky v autě jezdit nemohu!Jezdím denně(už zase) 200km!Na záda si ale dávám pozor,ob den 30 min.cvičím a 1x za 3 týdny jdu k fyzioterapeutovi.Jo a už jsem opět začala hrát golf.A se spravným držením těla,jak mě naučil fyzioter.,mě to jde lépe než před operací.Je nutné ale poslouchat svoje tělo a vše dělat podle počasí!

jan lustig (Út, 25. 5. 2010 - 14:05)

Kvalitní přírodní medicína
která je pouze z přírodních prvků jak čerstvých tak sušených je velmi šetrná k tělu
nemocného pacienta a velmi prospívá zdraví.
Paracelsus byt vynikající lékař který perfektně ovládal léčení bylinnými přípravky.
Studoval na 20 nejprestižnějšísh univerzitách své doby a celkový přehled získal
cestováním po celém světě a naučil se medicínu u nejlepších lékařů své doby.
Napsal o medicínské problematice zhruba 300 knih.
Řadu informací které nám zanechal věda ještě nedocenila.
Léčivý preparát má totiž ve svém rostlinném těle obsah látek z půdy kde
léčivá substance vyrostla nebo z oblasti z které byla použita.
Historie nám ukazuje že významní léčitelé minulých staletí si nechali
dovážet určité druhy léčivých substancí v různých podobách i z velmi
dalekých oblastí kde se do substance dostala určitá léčivá látka která
měla potom při kombinaci různých prvků a směsí zásadní význam pro
zhotovení konečného léku který mohl mít podle jedné významné medicínské
oblasti až 20 - 50 různých druhů ve směsi jak práškové tak tekuté
tak například v hojivé masti nebo v hojivém galeniku.
Paracelsus procestoval jen sám s doprovodem celý evropský kontinent
a ještě další přilehlé kontinenty kde mu nejlepší mistři té doby ukázali
své podivuhodné umění léčit nejrůznější choroby nejefektivnějšími
způsoby které dnes jsou pro obyčejnou vědu stále neproniknutelné a
nepoznatelné.

NEJDOKONALEJŠÍ PŘÍRODNÍ LÉK NA 99 NEMOCÍ
Je jedním z nejcennějších léků na Zemi.
Proč:
protože je účinnou ochranou proti nachlazení, při onemocnění horních cest dýchacích a chronickém zánětu průdušek
protože pomáhá při zahlenění, kdy usnadňuje vykašlávání hlenu z dýchacích cest
protože svým působením proti virům a baktériím celkově zvyšuje odolnost organismu
protože pomáhá při opakovaných angínách, u bolestí v krku nebo u hmatných uzlin
protože pozitivně ovlivňuje krevní oběh, podílí se na snížení hladiny cholesterolu a je vhodnou ochranou proti kornatění cév
protože pomáhá normalizovat vysoký i nízký krevní tlak
protože zvyšuje vstřebávání vitaminu B, které bývá narušeno zejména po léčbě antibiotiky
protože pomáhá tělu vyloučit přebytky cukru z krve a v některých případech tak umožňuje snížit příjem inzulínu
protože hraje důležitou roli při odstraňování plísní z našeho těla
protože jeho působení se využívá také v boji se škodlivými bakteriemi, které se nacházejí v tlustém střevě, nebo se střevními parazity, jako jsou např. škrkavky a roupy.
Tento lék dokáže předcházet srdečním chorobám různými způsoby; snižuje například shlukování krevních destiček a jejich přilnavost ke stěnám cév, takže brání tvorbě trombů, které jsou příčinou srdečních příhod.
Tento lék blokuje tvoření nitritů spojovaných s rakovinou žaludku a stimuluje imunitní systém. Stejně důležité jsou i jeho antioxidační vlastnosti.
Tento lék rozpouští bílkoviny vytvářející krevní sraženiny, což může ovlivnit tvorbu usazenin.
Tento lék redukuje krevní srážlivost; má protiinfekční účinky; přispívá ke zvyšování imunity.
Zvláště příznivě se hodnotí jeho vliv na rakovinu střev a možná i rakovinu prsu a prostaty.
V jedné studii užívalo 200 lidí po dobu dvou let denně tento lék . Ke konci studie byly aorty u lidí ve věku 70 let ze skupiny užívající tento lék tak pružné jako u lidí ve věku 55 let, kteří lék neužívali.

KRÁLOVNA LÉČIVÝCH BYLIN
Čaj má diuretické (močopudné) účinky a používá se při zánětech močových cest, revmatismu, cukrovce, jaterních a žlučníkových chorobách. Chlorofyl, kyselina křemičitá, třísloviny, aminy - acetylcholin, histamin, serotonin, karotenoidy, vitamín B1, kyselina pantothenová (B6), glukokinidy, vosk, vitamín C, fytoncidní látky , obsahuje celou řadu velmi kvalitních prvků které prospívají celkovému posílení organismu. Návod na vynikající lék proti bolestem v krajině srdeční, zánětu pohrudnice a kašli zašlu za 1.000 korunek na můj účet. PARACELSUS švýcarský lékař , př&ia cute;rodovědec a lékařský genius dokonce doporučoval určitou směs z této královské rostliny při potížích s menstruací. Je to jedna z nejlepších léčivých bylinek a nejlepší účinky má na jaře a z celé čerstvé rostliny se dělají jak čaje tak čajové směsi tak lihové a medové výluhy a preparáty.

Ovšem tato rada je za 1.000 korunek na mejlik - [email protected]
za info je 1.000 korunek za 10 receptu je 5.000 korun za preparat je za 1 gram 60.000 - 90.000 korunek info a ucet na mejlu : [email protected]
ZASLU I WEBIK S 6.400 DRUHY RUZNYCH PREPARATU
kontakt : [email protected]
kontakt : [email protected]
KONTAKT : [email protected]
KONTAKT : https://sites.google.com/site/netekologie/
http://apatykus.blog.cz/
https://sites.google.com/site/apatykus/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001066481002
https://sites.google.com/site/magicapothek/

Mirek (Út, 25. 5. 2010 - 14:05)

Ahojky děvčata olinko a...Ahoj Stáňo a všichni vespolek.
Já si myslim Stáňo,že se Ti uleví,až Ti vyndají ty šrouby.Taky jsem měl sešroubovanou celou bederku a po 9-ti měsících to muselo ven.Měl jsem obdobný problémy a navíc se některý šrouby uvolnily.Fyzioterapeut s tím nic neudělá,dle mého názoru.Lázně mi taky žádný převrat ke zlepšení neudělaly.Jinak se to chce obrnit velkou mírou trpělivosti,protože páteř dokáže člověka kvalitně potrápit.Přeji málo bolesti a ať to není horší,když už to nechce být lepší.

Stáňa (Út, 25. 5. 2010 - 13:05)

Ahojky děvčata olinko a Kamčo
Já jsem raké už moc nepíši ale koukám na přízpěvky.
Já jsem také rok po operaci stabilizace a dekomprese,ale není to stále dobrý.Teˇjsem se vrátila z lázní,byla jsem tam 5týdnů ale zlepšení na tom místě kde mi tam stále něco tlačí já říkám že ,se mi tam tlačí šroub do kosti tak to mi nikdo zatím nedokázal pomoci.SI sklobení už jsou lepší i bych řekla pohyblivost
ale co mě trápí tak né.I když jsem měla dobrou fyzioterapeutku tak mi nepomohla,neznáte někoho dobrého okolo Kladenska už si nevím rady.Slyšela jsem o fyzioterapeutovi Šlechtovi z Černošic tak neví jestli ho mám vyskoušet.Nebo něko poraďte.Jem ráda,že je vám relativně dobře.Kamčo,to máš pravdu,že se nám změnil celý život a už to nebude takové jako dřív.Já bych potřebovala to jedno místo uzdravit a pak bych byla celkem spokojená,nijak mě to strašně užírá.
Tak se mejte moc hezky a ať vám to zdravíčko přeje.Držím všem palečky Stáňa

Kamila (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

Zdravím ve spolek, již jsem tu dlouho nebyla,jen občas čtu a koukám,že je tu plno nových,kteří pátrají po informacích, ale sem tam se objeví ti usedlíci, co poradí.. u mě to bylo stejně a dnes je to přesně rok co jsem po operaci a co se mi změnil život, snad k lepšímu, ještě to u mě není na 100% O.K. ale časem bude.. tak chci popřát všem kupu odhodlání a hodně trpělivosti..
Zdravím i Majku,ač to nemá růžové, ale je tu s náma a plká a ostatní taky,jsem ráda když se tu objeví ti, co pomáhali i mě,je to velká podpora.. hlavně před operací..

Ahojky Oli,jestli se tu někdy zas objevíš, můžeš mi dát info,jak jsme se kdysi bavily,že máš v autě nějakou podložku nebo sedák,aby tě záda nebolela, mě to v té naší Fabii nedělá dobře, nevím, co si pořídit, abych vydržela za volantem dýl...
jinak přeju všem pěkný den a někdy zase ahojky Kamča

Reklama

Přidat komentář