Reklama

operace páteřní ploténky

Luboš (Út, 17. 8. 2010 - 16:08)

Mirku, ty mě děsíš. Ja mám příšti týden nastupovat na rehábko do Motola. Tak snad se tam něco zlepšilo, pak dám vědět. Jinak na spondylu v Motole jsem ležel už 2x (a ještě pár krát budu) a zatím jsem tam byl spokojen jak se sestřičkama tak s doktorama. Až tedy na ten jeden problém, ale i ten se už řeší. Nicméně jsem se poučil z doby léčení po nehodě a dávám si pozor aby se opět něco neopomnělo a nebylo ještě hůř. Všem hezký den.

Eva2 (Út, 17. 8. 2010 - 15:08)

Ahoj Mirku,já jsem nebyla člověk co se dokázal probojovat.To až ke stáří,člověk zjistí že to jsou taky lidi a nic jinýho.Já byla operovaná v HK,na lékaře si vůbec nemůžu stěžovat,ba naopak perfektní.Zato některý personál to bylo neskutečný.Tím nechci všechny házet do té špatné kolonky.Jak jsem psala o lázních tak jsem opravdu nebyla spokojená.V nemocnici mě jasně řekli tím že to bylo zastaralé abych nečekala zázraky.To jsem opravdu nečekala,jenže hned v lázních mě dorazila rehabilitační a když jsem byla u odborné lékařky,dostala jsem jááááááá vynadáno,operace neni laciná a neměla jsem vše dělat co mě bylo řečeno.No a teď napíšu když jsem před lety odmítla rovnání,bylo mě řečeno že v tom případě nebudu ošetřena,bylo vymalováno.To jsou situace kdy mě prostě mozek určité věci nebere.Byla jsem už v takové situaci že se mě začal celkově zhoršovat můj zdr.stav,vše bylo ale od nervů,byla jsem tenkrát z té situace nešťastná.Toto všechno a mnohem víc ale většina z vás má také za sebou.Bylo by to na romány co člověk zažije a jaké poňížení musí zažívat.Eva

Mirek (Út, 17. 8. 2010 - 15:08)

Pěkný den,stále jsem si...Ahoj Evo,
konečně tady začíná vyplouvat pravda o stavu našeho zdravotnictví za posledních,více jak 20-ti let.Jsme ve stejných letech,já ve znamení Berana.
Loni na podzim jsem byl v Motole 3 týdny na klinice rehabilitace.I když jsem hodně naštvaný na zdravotníky,tak fakta z toho pobytu sem nemohu napsat.Jenom základní věc-matrace a hotovo.Na tom ležíš 20 dní.V Motole na spondylu ,operatér-kdo umí,je pan Dr.Šebesta.Toto všecinko píši proto,že kolem zdravotnictví se dělá neskutečný,skutečný fakta,ale zanikají.Jako by ostatní obory zaměstnání byly nic.

Eva2 (Út, 17. 8. 2010 - 14:08)

Pěkný den,stále jsem si myslela že se to stává pouze mě.Je mě 53 let,problémy se zádama mám od svých 30 let.To že jsem dopadla jak jsem dopadla je zásluha lékařů a mě.Dneska vím že jejich stejný metr je špatný,co pomáhá jednomu,druhý nemusí zvládat.Již jsem to tady psala,tělo vám určí hranici.Ale po tu hranici je to pouza na vás,vím že člověk je rád že se hýbe,pohyb je ale základ.Správné dýchání jsem se učila po operaci bederní páteře,nevěřila jsem jakou to má souvislost se zpevněním svalstva.Pokud je mě hodně ouvej aspoň ležím a procvičuji dýchání.Dřív se na toto nekoukalo,vlastně nás huntovali,při cvičení jsem byla uhnaná-servaná jako bych běžela maraton.V lázních jsem bohužel měla rehab.sestřičku která sotva dodělala školu.Opět nastal styl cvičení který je nevhodný.Řekla jsem ji to na rovinu že jsem se to učila jinak,ukázala jsem ji to a pak jsem už cvičila podle sebe.Moc se ji to nelíbilo ale je mě to jedno.Dokonce jsem si stěžovala u pojišťovny na jejich práci.Na cvičení do bazénu nás nahnaly 8 žen,nedalo se vše správně cvičit.Byla jsem jediná co si stěžovala.Dokonce když mě dávali injekce proti bolestem,nechali si jich proplatit víc než co mě dali.Byla to zkušenost na kterou nezapomenu.Proto jsem se začala věnovat sama sobě,pozorovat co je pro mé tělo dobré a co né.Dělám vše,netrhám rekordy ale umím si poradit aniž bych se musela doprošovat odborných lékařů.Od nich jsem i po operaci stále slyšela/no to je od těch zad/.Jednoduchá výmluva.Člověku spíš vymění kloub než dokážou pomoci od každodenních bolestí.Tím jsem chtěla taky přispět svým názorem.Zdravím všechny Eva

Mirek (Út, 17. 8. 2010 - 13:08)

Hezký den ve spolek, Olino...Luboš trefil pěkně hřebíček na hlavičku.To proto neboť zdravotnictví je jenom o honbě za penězi.Viníkem je vždy pacient,jak je zřetelné od pracovníků v resortu a politiků.Indikují se stále zbytečné operace,což je mrzačení pacienta(občana),pro zisky nemocnic.Tímto by se měl někdo odpovědně zajímat.Bohužel v této tzv.demošce je heslo po nás potopa.Otevřeli mi oči a hodně do široka, co se týče zdravotní péče zdravotníci.V roce 2004 stál jeden šroub 34 tisíc.do páteře.Při vyndání a dalšímu nandání a následná fakturace zdravotní poj.a je to .Vše,ale záleží na občanech této země,jak dlouho si nechají líbit.

Luboš (Út, 17. 8. 2010 - 12:08)

Hezký den ve spolek, Olino napsala jsi to hezký a máš v tom pravdu. Člověk se za své "ja" musí prát. Ja se spoléhal taky na lékaře že mě dají po nehodě dokupy ale opak byl pravdou a tak jsem hledal a našel jiné lekaře, který me dávají do pořádku. Teď mě zklamal urologa(ještě mi způsobil infekci) a tak taky jdu k jinému, který bude ochoten mi pomoct a ne mě ukecávat že mě mají "opravit" tam kde mě "porouchali". Tak držím všem palečky v tom nelehkém boji s některými lékaři a hlavně úředníkama.
pro Járu, pokud je Ti 13, vše se spraví. Jestli jsi sportoval tak holt omezíš sportovní aktivity, budeš pak chodit na rehabky a ono se to srovná neboj. Vám mladým se to hojí lépe. Hezký den.

Olina (Út, 17. 8. 2010 - 10:08)

Vůbec mě nepřekvapuje,co píšete.A zaké si moc dobře uvědomuji,že neexistuje žádný "návod" na život s těmito problémy.Moc dobře si uvědomuji,že mě po operaci také nikdo neřekl,co mám dělat,jak postupovat s rehabilitací a zda vůbec začít se sebou něco dělat.Sama a s pomocí tohoto chatu jsem si plánovala,co budu dělat.Je to pro mě jako pro zdravotníka(obor gynekolog.)prostě nepochopitelné.Po negativních zkušenostech z rehabilitace i lázní jsem si napsala žádost o PID,ale pak jsem se zdravě naštvala a vyhledala přes různé kontakty svého souč.fyzioterpeuta,který mě naučil dýchat a cvičit!Byla to dřina,ale už po 3 týdněch positivní výsledek a za další 3 týdny jsem šla do práce(pracuji t.č.v dopravě a jezdím 3x týdně 170km do práce).Jakmile 2 dny necvičím,3.nemohu dospat:-)a postupuji přesně tak,jak píšete...podle toho,co mě tělo dovolí...prosím jednu radu nenechte se odbýt ani u lékaře...je to prostředí,kde máme blok se ozvat nebo stát v ordinaci tak dlouho až dosáhnete svého..ukazuje se,že kvůli 1 papíru a pohodlnosti lidí přicházíte o peníze,které nemáte šanci si vydělat jinde...budte stale ve strehu a pripraveni bojovat o své zdraví dokud nedosáhnete svého cíle a nebojte se v politice to funguje úplně stejně(tedy ještě tvrději).Když se Vám nebudce cokoliv líbit,změnte odborného lékaře nebo se obratte na vasi zdravotní pojistovnu(je povinna Vám pomoci).Hezký den.

jara (Po, 16. 8. 2010 - 14:08)

Dobrý den všem.
Po asi...ahoj lidi me ceka operace mam problemy s plotynkou a bojim se ze budu ochrnuty pomoctemy mam se bat? dys tak napiste na emil [email protected] moc dekuji vsem 13let.

Kamila (Ne, 15. 8. 2010 - 13:08)

Zdravím, jak to tady čtu, tak se nechce věřit.. ale taky čekám, až mi to dojde z Prahy, ke kterému dni mi to odebírají a jdu na pracák.. minulý čtvrtek jsem byla u komise, blíží se rok, co jsem doma na ID, takže aby to stihly do toho roku vše papírově zařídit.. počítám, když se loudali s přiznáním, teď si s ukončením pohnou-)) jestli seženu nějakou práci, tak budu ráda, ale na 3 směny se nikdy makat necítím, uvidíme... tak se tu mějte a zdravím známe i neznáme. Ahoj Kamča

Majka (Ne, 15. 8. 2010 - 09:08)

Ahoj Mirku,protože jsem tímto vším prošla už v roce 2005 tak to mohu trochu poradit.Já byla u posudkové v prosimci 2004 a ta rozhodla o odebrání PID s tím že mi zůstane ČID. Bylo to dva měsíce před další operací.Hned jsem si tedy zažádala o ČID abych měla alespoň z čeho žít.Pak jsem čekala na papír z Prahy z ČSSZ.Ten přišel v lednu s tím že mi PID odebírají k 15.3.2005 ne tedy v den posudkové.Já tedy ihned podala žalobu k soudu,tehdy nebylo dovolání.V únoru jsem byla operovaná a 15.3.mě manžel vezl v leže autem na zaevidování na ÚP.Tam když mě viděli tak nechtěli ani slyšet o zaevidování,tak jsem musela podepsat papír,že jsem schopná pracovat ( 14 dnů po operaci),pak mě zaevidovali a já odtud jela k obvoďačce a ta mi vypsala nemocenskou.Pak jsem čekala na soud.Mezi tím proběhla posudková v nemocnici beze mě a v červnu proběhl soud,kde rozhodli o zpětném vrácení PID k tomu 15.3. No a protože jsem dávala žalobu tak jsem celou tu dobu od 15.3. do září 2005 nedostala ani korunu.Pak mi to doplatili zpětně.
Mirku takže si myslím,že jsi zbytečně plašil a uvidíš to až ti přijde rozhodnutí ke kterému to bude datu. To ti měla posudková říct.Ale určitě to tak nenech. Já mám od té doby klid posudková vždy probíhala beze mě a jen mi přišel papír o rozhodnutí.Po poslední operaci mi PID přiznali trvale.
Přeji ti hodně sil do vyřizování ( já tehdy málem skončila na psychiatrii), budeš jí potřebovat.
Přeji Ti hezký den a málo bolístek.

Mirek (So, 14. 8. 2010 - 18:08)

Ahoj Majko,pravda je že sám...Ahoj Majko,Evo2 a všichni ostatní.Ještě vám napíšu to,že když mi 2.6. vzali PID,tak jsem šel 3.6. na pracák s tím,že mě zaevidují.Bohužel jsem z posudkový neměl nic v ruce,i když jsem se domáhal protokolu co jsem podepisoval a který mi nedali s tím,že ho obdržím v následujících dnech.Takže si mě na pracáku poznamenali a 28.6. mi přišel od LPK Posudek o invaliditě.Opět jsem vyrazil na pracák,že už mám něco v ruce.Tak mě zaevidovali,ale od 28.6.Na moje námitky,aby se to vzalo zpětně od 3.mi řekli,zpětně to nejde.Takže někdy při lámání chleba mi bude chybět do zápočtu doba od 3.-do 28.6.
Jinak byla pro mě druhá operace hrudní páteře předním přístupem a třetí operace bederky-stabilizace osudová.Nebýt jich,dnes by jsem na tom byl určitě lépe a nenervoval se s rozhodnutím pochybné lékařky posudkové komise OSSZ.Na podzim mi prý přijde rozhodnutí od ČSSZ,pak teprve mohu podat proti rozhodnutí námitku a dále správní žalobu.Ale kdo ví co bude na podzim.

Eva2 (So, 14. 8. 2010 - 15:08)

Ahoj Majko,pravda je že sám pacient ví co může a co né.Já jsem šla na oparaci aby uvolnili tlak na nervy které procházejí do nohy.Vše se nevrátilo do normálu,byla jsem na operaci doporučena pozdě.Nervy se úplně neobnivily,svaly také na té noze nejsou v pořádku.To je prostě následek toho že jsem své potíže rázně neřešila.Tlak na míchu mě také nedovoluje cvičit jak bych chtěla,jenže pokud se nebudu udržovat v pohybu tak budou ještě větší problémy.To je mů názor a moje zkušenost.Každý jsme jiný a máme jiné problémy.Nezlehčuji rady lékařů,rozhodně ale pacient ví co si může dovolit.Prostě co pacient to jiný názor.Medá se žít podle toho co někdo jiný říká.Zatím posílám všem pozdrav a přeji pevné nervy,hlavně Mirkovi a jemu podobným.

Majka (So, 14. 8. 2010 - 09:08)

Ahoj Oli, Mirku a Evo2, všechny Vás po delší době zdravím.Asi máte všichni svou pravdu ale já mám jinou.Jsem po čtyřech operacích bederní páteře poslední v únoru 2009.Od roku 2004 kdy jsem byla na první mám stále v papírech nesmí se rozcvičovat.Mám zakázané jakékoliv cvičení ani v nemocnici na rehabilitacích jsem necvičila.Fyzioterapeut a to velmi dobrý mi řekl,že bez povolení lékaře si netroufne a že by mi mohl ublížit.Takže cvičení ale ne vždy.
Mám stále problémy a čím dál větší.Nohy odumřelé citlivost zatím 60% podle EMG.Páteř špatná od krku po bedra.Momentálně mám počkat na nějakou novou operaci,která se bude provádět v Karviné a ta by snad mohla pomoci.Kdy to ale bude nikdo neví nejsou peníze.
Takže mám léky ty střídám s kapačkama a pořád dokola.
Závidím všem komu se operace povedla, u mě to udělala první špatně udělaná operace.
Zdravím Vás všechny a přeji pěkný víkend.

Eva2 (Pá, 13. 8. 2010 - 15:08)

Ahoj všem.V hodně věcech s Olinou souhlsím,čekat že vám někdo pomůže nemá smysl.Hlavně pohyb,nemusíte cvičit dlouho ale několikrát za den,správné dýchání je základ.Mirku doufám že si podal žalobu proti rozhodnutí LPK.Neni možný aby to takhle bylo konečné rozhodnutí.Nedej se,plno lidí co by nemuseli mít invalidku ji využívají.Je to nefér.

Mirek (Pá, 13. 8. 2010 - 12:08)

Ahoj všichni.Občas se...Ahoj Oli,
prosim Tě,jak nejen já ,ale ostatní poznáme dobrého fyzioterapeuta.Já už jich za 17 let potíží s páteří obešel hodně,ale pokud je to krátkozrakou operací ,indikovanou lékaři nenávratně zničený,tak Ti řeknou,aby ses naučila žít s bolestí,jako mě.Ze 6-ti operacích páteře byly u mě tři zbytečné,pouze pro finanční efekt oddělení.Hlavně druhá operace hrudní Th 11-12,tzv.z přední strany,kde mi vysekli žebro,propíchli plíci a po šesti letech od operace prognoza do budoucna nepříznivá.Nato Ti posudková po 12 letech sebere PID s argumentem,že na končetinách je citlivost a odkopne tě ,jako prašivého psa nehledíc na posudky a zprávy odborných pracovišť a lékařů.Přemýšlíš a trápíš se proč ten druhý má PID a přitom ho nepotkáš nikdy u neurologa,neurochirurga, na rezonanci,na operaci,na posudkový až ti z toho začne selhávat srdce,ale žiješ v domnění,že je to hrudní páteř.Pak přijde oční mrtvice následkem tachykardie,sáhneš si na jednu z bran,kdy přehodnotíš dosavadní celý život a příjdeš na to,že nejsi pro stát užitečný,tak co s takovim.Proto to mnohdy nepochopitený rozhodnutí LPK v ID.Jak jsem dopadl na pracáku,ani se mi nechce psát.

Olina (Pá, 13. 8. 2010 - 09:08)

Ahoj všichni.Občas se podívam na chat,kam jsem kdysi chodila pravidelne.Nezlobte se,ale mám pocit,že všichni čekáte na zázraky.Pokud na sobe nebude aktivne pracovat(pravidelne a spravne cviceni a posilování svalstva,které drží pater)a nebudete navstevovat fyzioterapeuta,který vám blokace vcas uvolni,nebudete fungovat nikdy.To je realita at se vam to libi nebo ne!Rehabilitace(14denní koupání ve vaně + magnety a dlaší)nebo lazně,kterou jsou podobné,ale spiš působí na psychiku a celkové uvolnění jsou JEN doplněk.Kdo si toto uvědomí,má z 80% vyhráno.Nechci vás naštvat,ale spíš motivovat se zamyslet nad stylem svého života.Jelikož jsem po operaci tak vím,že jsou ale diagnozy,kde toto neplatí,ale určitě více je těch lidí,kteří SPRÁVNÝM cvičením a s dobrým fyzioterapeutem se mouhou vrátit do normálního života.Hodně zdaru,síly a naděje.Krásný víkend.

Ahojky všichni (Čt, 12. 8. 2010 - 13:08)

Ahojky,
Tak se vám také hlasím po delší době ale čtu si vás pravidelně.Jak píše Dana já jsem 15měsíců po operaci páteře mám také udělanou stabilizaci a dekompresi.mám také 4 šrouby 2 rozpěry a tinatovou plotýnku Plif a jěště mě odstranovali výhřez tak toho bylo vícea také mě operovali na Homolce.Nevím jak se cítíš ale já mám stále problémi i v lázních jsem už byla a nepomohli.Už jsem toho vyskoušela a stále bez výsledku.

Tobě Daní doporučuji za o ID zažádat jsi jěště brzy aby jsi šla do práce já měla 15 let ČID a teď mi uznali 3 stupeň to je jako plný ale nevím na jak dlouho.Jestli mi ho vezmou tak také nevím co budu dělat, do práce to nejde protože bych tam nevydržela tak nás budou fakt muset odstřelit.Raději by člověk byl zdraví a chodil do práce ale nemoc si nevybírá.
Tak ti přeji ať je vám všem lépe a dny bez bolístek.
Pa Stáňa

Ivana (Út, 10. 8. 2010 - 16:08)

Zdravím a mám prosím dotaz na operace krční páteře plotenka3mm tlačí na míchu plus kostní nárustky tlačící na nervový kořeny.Protože mám zužený míšní kanál mam jít na konzultaci do Liberce.Dole už mam 7 let po operaci .Jsou srusty a znovu výhřez 5 krát 7 mm tak že na bolest si člověk zvykne akord už jsem z toho psichycky unavená díky Vam moc a moc

petra (Pá, 6. 8. 2010 - 10:08)

Zase po delší době, čtu...buď jsi zdravá, nebo máš štěstí na doktory. Když tě doktor na další vyšetření nepošle, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak se tam prostě nedostaneš. Přejít k jinému doktorovi také není snadné, pokud tě léčí v nemocnici, ze zásady tě jiný doktor z baráku nevezme do trvalé péče. A k jinému specialistovi - pokud je dobrý, tak má plno a pokud ne, tak stejně čekáš několik měsíců.
Sama mám problém na páteři a doktorka mi řekla: potíže odpovídají nálezu a nabízí mi cílený obstřík pod CT, ale to je mírnění důledků, ne odstranění příčiny. Mám L5/S1 ve snížené štěrbině osteofyt, který směřuje vzhůru je zanořen do protruse. Do operace se nikomu moc nechce, musím počkat ještě, až mi dozraje kyčel k totálce a pak že to opraví najednou.

Luboš (Pá, 6. 8. 2010 - 07:08)

Ahoj Dano, ahoj ve spolek, ja bych na Tvém místě zažádal o ID z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu (dlouha doba na PN, zdravotní komplikace a atd.). Ja jsem taky musel tuto situaci řešit, po nehodě jsem nemohl vykonávyt svoji práci a tesne před operací jsem o ID zažádal. Na jednáni komise jsem se z důvodu operací nemohl ani dostavit a vše jsem musel řešit po telefonu nebo poštou (bohužel to tak vždy vyšlo). Nakonec dle zápisu z jednání mi přiznali 2. stupeň. Ted čekám na papír o rozhodnutí zda je to pravda nebo ne. Je to smutné jak poměnili tabulky a hodnocení ID ale nic s tím člověk nenadělá. Tak možná v jiném státě. Hezký den

Reklama

Přidat komentář