Reklama

PANICKÁ PORUCHA PP8

Hanka (St, 6. 2. 2008 - 18:02)

Lily.....no ještě tak do 20.ledna jsem byla hrozně unavená,a já ještě jak mám astma,fakt to byla hnusná chřipka a půlce lidí to sjelo na průdušky,viz.moje doktorka ta měla dokonce přechozený zápal plic.Takže ,pokud tě bude zlobitkašel,tak at tě poslechnou,jinak bojuju s agorou co to jde,tedy snažím se,,,,,,,,,,,,,,
Evakrk,,,,,,,,moje Nany má jet 26.2.do Karkulky do Pece na měsíc,jezdí tam s astma každý rok,těší se na sníh,tak snad napadne,ne?

Nero uvidíš to bude dobrý,,,,,,,,,,,,,,
Holky je asi divný tlak ,u nás doma jsou všichni bručaví,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Dominika (St, 6. 2. 2008 - 18:02)

Přečetla jsem si vaše příspěvky a zaujala mě ta zmínka o narkóze. Já jich prožila asi 14 a vždycky pro mě bylo nejhorší, když mi tu masku s plynem dali na pusu, matně si vzpomínám, že jednou jsem s tou maskou na puse asi měla nájezd na ataku a začala jsem sebou škubat, ale přece jen operační personál je velká přesila, takže jsem byla za chvíli v limbu. :-) Ale těch pár vteřin bylo docela drsných.

Myslím si, že spíš než narkóza zhoršuje psychický stav ten stres před operací, protože to je fakt záhul.

evakrk (St, 6. 2. 2008 - 18:02)

Vypadávaj mě slova. Doktorka mě dává aurorix a a taková jako před PP. Píšu pomalejc než myslím.

evakrk (St, 6. 2. 2008 - 18:02)

Lily, no právě. SSRI nesnáším. Po Zoloftu jsem jednou myslela , že umřu. Asi proto mi ho te´d doktorka chce dát. Mě ten coaxil pomohl hrozně moc. Ale taková jako PP nejsem ani zdaleka a poslední dobou mě bere i agora, tak asi opravdu potřebuju zkusit něco jiného.
Nero, já pocházím ze Dvora.
Teda , co tady se venku děje. Leje úplně vodorovně, déšť buší do oken.
Udělala jsem čočku a začínám se podobat ženskejm před porodem. Dito, taky jsem byla v pokušení něco upéct, ale odolala jsem. V sobotu jsme udělala štrůdl, ani nestihl vychladnout. Takhle by to nešlo. Něco jsem shodila a to by to dlouho nevydrželo. Švestky mám ještě v mrázáku a do práce si beru křížaly.

Lily (St, 6. 2. 2008 - 18:02)

text

Lily (St, 6. 2. 2008 - 17:02)

text

Nera (St, 6. 2. 2008 - 17:02)

Lily a jinak kozlík a ani žádné tomu podobné přírodní látky mi opravdu nezabírají...zkoušela jsem za ty 3 měsíce opravdu kde co...:-(
Ditušo...jo a astma mám taky...taky hnus.
Hanko snad máš pravdu, musím tomu věřit....hele kolikrát si snažím vsugerovat, když si beru nějaký vitamíny a je mi blbě, že to je Lexaurin, že mě to přejde...ale asi nejsem ten pravej typ na autosugesci :-( a krom toho, když si tak uvědomím, tak mi na to bušení nezabíral...

Nera (St, 6. 2. 2008 - 17:02)

Jsem z HK, ale sluníčko je už taky v háji...dopolko lilo,ale pak se sluníčko vyklubalo...jinak už jsem taky koukala, že jehnědy jsou nakvetlé a sněženky s poupaty..to je bláznivý počasí, pak nám nemá být hůř.
Lily ten srdečník si koupím, teď beru KoenzymQ10+vit.E...jinak v pátek mám terapii, tak uvidím, teď mám chodit až do toho Holtera každý týden, tak uvidíme, je to fajn chlap, psychiatr, takže do toho vidí i po lékařské stránce. Pořád jsem chtěla věřit, že to nic není, že ten jeden silný první záchvat (v listopadu) byl jen ojedinělý..teď absolvuju vyšetření s tím srdcem, byla jsem na krvi, ještě mám pořád zasekanou páteř, tak nevím, zda jít na ortopedii nebo zkusit jen to cvičení na zpevnění. Pořád část mého já odmítá přijmout, že to je všechno psychická záležitost..pořád tam je i strach, že to je nějaká nemoc, prostě co já vím, se srdcem, atd...však asi víš, co tím myslím.

Ditušo, při hodinách to nebývá zas až tak zlé, kromě jednoho ročníku mám celkem fajn třídy, takže jak se do toho zaberu, tak o tom nevím. ALe jak píšeš, jsou chvíle, kdy zadám práci, začnu se zaobírat sama sebou a jede to...jak píšeš a ty dlouhodobé stavy každý den jsou úmorné, takže únava k tomu. Jinak kde jsi vyčetla, že má Koňaříková dceru?? Je to někde na netu? (já to teda vím od rána, viděla jsem i fotku, ale na netu jsem to neviděla)

Jinak pořád jsem na vážkách s těmi AD...počkám do toho vyšetření, ale myslím nebo vnitřně tuším, že bude OK, jinak by to už poznali na EKG. Jak pořád někde čtu o těch vedlejších účincích, to si nedokážu představit, že by mi bylo ještě hůř než mi bývá teď.....to by bylo fakt už na mašli :-(

No půjdu něco robit doma, nevím co, manžel prý půjde vařit (ať odpočívám, protože když mě viděl, jak jsem se mu sesypala s brekem kolem krku, jen co jsem přišla, tak chudák to vydejchává ještě teď).

Mějte se krásně a ještě se asi ozvu....a díky že jste ;-)

Hanka (St, 6. 2. 2008 - 17:02)

Lily ahoooooooooooooj,moje užasná chřipka přišla o Vánocích a ukončily jí průdušky a antibiotika,tak to postihlo celou rodinu,já 39,5 neměla asi x let
Evokrk ....uvědomuju si ,že i po slabé narkoze jsem se pak dávala dlouho do kupy,mně dělá problém i injekce na zub
takže tobě to odezní a bude dobře,uvidíš
Nero..........ty určitě vyfasuješ AD a bude ti líp,uvidíš

Jinak venku sněženky,ale jinak hnusně,,,,,,,,,,,,

Martina (St, 6. 2. 2008 - 17:02)

K.-anonyme, Amene,
závidíš mně i ty bolesti svalů?
Asi bys je potřeboval taky :-(,
abys pořád nevyrypoval. Jo, jinak si
žiju královsky.

Dituša (St, 6. 2. 2008 - 16:02)

Krakonoško čáu,teda to je jasná věc,že narkoza a stres z celé akce s tebou zamávali.Dneska mě honí mlsná na kynutej koláč švestkovej...naštěstí nemám mlíko.

Lily-Nero,ano,Lama e hoodně chytrá lištička,učí poněkud starší a větší "dětičky",obdivuju ji,má opravováního a zkoušeního,tfuuuj ,moooc.K tomu astma,minule chudera letěla za mnou na setkání,o pár minut měla zpoždění,perfektcionistka sPP no....a sotva popadala dech.Apo-parox jí zabral perfektně,cestuje do zahraničí,letecky,busem...to mi nehrozí.Ona i sama.
Jinak jsëm přesvědčena,že mi narkoza tehdy pp rozjela.

Dituša (St, 6. 2. 2008 - 16:02)

Lily,Konaříková má dceru Lilly,Lilinku...:-).No vidíš,jsi slavná.
Já a něco sepsat?To bych na to musela mít klid a pevný nervy.Došel ti mailík na novou adresu?Taky lazar? Chřipky už nejsou ,jak bývaly,vlečou se jak smrad a řekla bych,že z nich pak jsou často i bakteriální záležistosti.

Nero,jak se ti s tím vším učí? Nemáš pocity,že musíš odběhnout z hodiny ,jinak se složíš?Jo,chemii,tu miluju:-)))))))))))))))).Taky jsem zažívala dlouhodobě,že mi bývalo blbě denně v kuse.:-(Takže chápu zcela.
Venku jsem byly,masírka se nekonala,prý až zítra.Ale zcela jistě jsme s holkama zmokly,já na kost-na svetr přes bundu,deštník jsem dala Julčí,at není durch. A štípe mě v krku,hlavně jak vyjdu ven už tři dny.Tak ža by jehnědy,Pajko?:-))):-((( no určitě nějaké alergie propukly už dávno.Já mám na břízu ,pelyněk-to ted nic,ale bříza jasná.Soplíme už méně,holky řádí,těšíme se na školku.A na jaro,to pravé.
Hurá,začíná Kouzelná školka!!!!!!!!!!!

evakrk (St, 6. 2. 2008 - 16:02)

Ahoj, tak mám za sebou další pracovní den a dnes to celkem šlo. Ale i když mi je dobře, stejně jsem ve střehu. Včera to taky přišlo z ničeho nic.
Pajko, Lily já si taky myslím, že to je narkozou. Navíc jsem od začátku prosince čekala, kdy nastoupím, takže nervy. Možná, kdybych třeba tu narkozu dokázala dospat, bylo by líp. Ale já nespala vůbec a i na noc mě museli dát prášek. V sobotu nebo v neděli zkusím vzít ten aurorix. Lily, bral ho někdo v léčebně na PP?
Duchmery, čaje od Grešíka mám doma a jsou výborný. Kupuju sypaný,ne porcovaný.Teď mám švestkový, brusinkový, rakytníkový.
Doporučuju.
Jo a vůbec nevěřte Lence. Je to krásná baba, štíhlá, upravená. Prostě kočka.
Nero, odkud jsi, že vám svítí sluníčko? Tady v jednom kuse leje. Dnes říkali myslivci, že už tu jsou ptáci, co se objevují o hodně dýl. Takže jaro je tady a musím říct, že mě ta zima chybí stejně jako Hance. Vždycky jsem na sníh nadávala, ale takováhle zima, to není ono.
Teď mi pípnul mobil a jsem pozvaná do hospody na takový babinec. Tak zas budu lhát a vymýšlet, proč nejdu. Ach jo. Ale te´d se na to opravdu necítím.
Ještě jsem někomu něco chtěla, ale zapoměla. Ale pošlu vám fotku tý mojí chlupatice, jak ji te´d rozmazluju.

Lily (St, 6. 2. 2008 - 16:02)

text

Nera (St, 6. 2. 2008 - 16:02)

Ahojky a hezké odpoledne, tak u nás už svítí...ale mě je pěkně blbě, celý den od rána, mám snad všechny příznaky PP...fuj.
Lily, holtera mám v 2. půlce února....do té doby pojedu bez AD, jen mám Lexaurin 3mg, podle potřeby (ale tomu se dost bráním) a taky Stilnox na spaní, protože poslední dobou trpím nespavostí...Snažím se to nějak přežít...ale jak říkám, to není žití, ale přežívání, blbě mi je teď snad denně. Bušení mívám od rána celé dopol. a dnes i celý den.
Asi půjdu ven nebo nevím....ale samotné se mi taky nechce. :-(

Lily (St, 6. 2. 2008 - 15:02)

text

Pajka (St, 6. 2. 2008 - 14:02)

Lily, čtu si o Modafenu a přemýšlím, jaká interakce může být k AD. Je v něm ibuprofen a pseudoefedrin...
"Interakce:
Účinky přípravku Modafen

Lily (St, 6. 2. 2008 - 14:02)

text

Pajka (St, 6. 2. 2008 - 14:02)

A nám na zahrádce vykvetly sedmikrásky, celé jedno velké hnízdečko a taky jehnědy už se houpají na větvičkách... je jaro, i když pošmourné...
Jo a moje nepsavosti a krizovky asi souvisely s pms, nějak jsem přehlídla ve svém poklusu, že termín je vysoký. Takže pro změnu mám menstr.migrénu a konečně všechny dlažby a obklady nakoupeny, snad už mi nepolezou do snů...

Mějte se všichni co nejkrásněji, nejklidněji, harmonicky...

Pajka (St, 6. 2. 2008 - 14:02)

Evikrk, opět jako bych se dívala do zrcadla. Taky střídavě při atace poletavě instabilním a klubíčkově soším a můj muž nic nepozoruje, pokud se mu nesvěřím. Většinou mu to oznámím, až když se uklidním a panika pomine. Beru jako plus, že psychický uragán, který v dané chvíli prožívám, není evidentní a i blízkému okolí zůstavá utajen. Horší by bylo, kdybych byla pro všechny čitelná. Nemohla u tebe sehrát negativní roli i narkóza? Kdesi jsem nedávno četla, že PP po ní může u některých jedinců propuknout. Tak proč by se nemohla přechodně zhoršit u jedinců, kteří už ji mají? Vydrž!!! Přeju Ti, aby už nevystrčila ani růžeček...

Reklama

Přidat komentář