Reklama

Péřové bundy,kombinézy,zimní oblečení ,nabalování se

fetiš? (Čt, 17. 12. 2009 - 17:12)

Kdo na to neni zvedavy? Vy,...Otázkou je, zda to nazývat fetišem. Pokud bychom připustili, že vše, co se někomu líbí a druhému ne, je fetiš, pak by i třeba láska k veřoknedlozelo byl fetiš. Právě rozmanitost je v životě jeho kořením a osvojovat si právo nařizovat druhému, že musí konat to co chci já je výrazem sebestřednosti, sobectví a sklonem k diktátorství. Jak by se asi líbilo tomu prvnímu, který druhého ztracuje pro něco, co se mu nezdá, kdyby třetí tomu prvnímu nařizoval, že se má chovat jako ten druhý?

K.M. (St, 16. 12. 2009 - 23:12)

ne mě vadí že se tu baví o...Kdo na to neni zvedavy? Vy, nackove? Na to vam tu kazdy prdi :) Nebo takto: kdybych se toho fetise mohl zbavit, nevahal bych. Ale kdyz to nejde, tak mame aspon fora na jeho probirani.

Soňa (St, 16. 12. 2009 - 14:12)

v dnešní době je přece svoboda člověk si může dělat co chce když s tím neobtezuje druhé

karel (St, 16. 12. 2009 - 14:12)

ne mě vadí že se tu baví o...Kdysi jeden moudrý člověk řekl: "Každý jsme nějak blázen". Pokud někoho nenutím dělat to, co se líbí mně, pak do toho, co dělám nikomu nic není (s výjimkou, že moje chování není v rozporu se zákonem země.) Že by snad zákonem bylo nařízeno chodit v uniformě nebo mít sex 2x týdně v liché dny, o tom nevím. V opačném případě ovšem druhému do mého chování či zálib nic není!

Luky (St, 16. 12. 2009 - 14:12)

Omyl NA TO JSME ZVĚDAVÍ

ble (St, 16. 12. 2009 - 07:12)

ne mě vadí že se tu baví o úchylce .....když se budou bavit o hadrech prosím,ale tohle je o sexu a na to nejsme zvědaví.....

Karel (St, 16. 12. 2009 - 07:12)

Jděte se léčit úchyláci,...Ty jsi typický případ sebestřednosti, myslíš si, že nad tebe není a všichni "jiní", kteří mají jiné záliby nebo myšlenky než ty, jsou tvými nepřáteli. Takoví jako ty se projevují hlavně v politice, v přístupu k náboženským směrům, ze kterých pak vznikají války, k netoleranci ke gayům, svobodným matkám, prostě, tvým kredem je to, je jiný, pověste ho vejš, ať se houpá!. "Já jsem ten, který má vždy pravdu a ti kteří mne neuznávají, patří přinejmenším zabít!" Takže budem se chovat stejně jako ty, asi tě zabijeme. Máš totiž jiný názor než druzí - možná jsi v menšině, možná ve většině. Myslíš si, že ti to dává právo se míchat do života a zálib těch druhých. To jsi opravdu tak pitomý, že to nedokážeš pochopit?

Soňa (Po, 14. 12. 2009 - 20:12)

Lucko jaké mas ty Oteplovačky? Ja jsem taky dnes byla venku v oteplovačkach a bylo me krásné teplicko soňa

.... (Po, 14. 12. 2009 - 19:12)

Jděte se léčit úchyláci, patříte do blázince !!

Lucka (Po, 14. 12. 2009 - 19:12)

Ahoj Sylvo a ostatní.Ta kombinéza může být super,nemohla bys mi poslat nějakou fotku na můj email [email protected],docela by mě zajímalo,jak vypadá.A to sis jí ušila sama?Mám jednu bundu a vestu ve které by bylo potřeba vyměnit peří,myslíš,že bys to dokázala?,odkud jsi? Nebo můžeš mi poradit,kdo by mě to mohl udělat.Jinak dneska jsem byla venku v oteplovačkách a péřovce,přes kapucu jsem si zvenčí uvázala šátek /palestina/,tak že jsem byla krásně v teploučku a měla téměř celý obličej schovaný.

Všem holkám z w (Ne, 13. 12. 2009 - 09:12)

Čau holky! Moniko. Lenko, Lucko, Jano a další? Už dlouho jsem o vás nic neslyšela, z webu jste zmizeli. Začíná parádní počasí, už se těším. Včera jsem to už nevydržela, odpoledne natáhla kombinézu - ušila jsem si ji sama z krásného šedostříbrného silonu podle střihu, který mi ochotně poslal mailem Jarda. Je to parádní střih, žádné plínky nebo cévky, prostě si zajdeš za křoví, v rozparku ji rozepneš a je to! Na peří zařvala jedna babičky peřina, ta jen kroutila hlavou "holka, copak se v tom chodí mezi lidi?" "Chodí, babi, a jak čumějí!" Taky včera, když jsem se vracela domů, se mne v autobusu ptala jedna paní (ani ne moc mladá), kde prý jsem takovou parádu koupila, že by něco takového taky moc chtěla.Už se nemohu dočkat, jak dnes natáhnu moji kombinézu, pod ni teplou feecovou bundu, na hlavu kuklu a kapucu, prostě se parádně zakuklím, vyrazím do polí a vrátím se až večer. Paráda je to, že prý to počasí vydrží celý týden a možná i dýl. To mne nikdo doma neudrží, v práci si vezmu dovolenou a někam vyrazím. Jo, taky jsem koupila u Warmpeace primovou kuklu, koukají z ní jen oči, jen je trochu drahá, přes 600.- Tak holky, nebuďte líné a pište, co děláte v takovém primovém počasí, co je u vás nového a vůbec. Nebo jste se zamilovaly a ten váš vám to zatrhl? To by byla škoda.Těším se na vás i na počasí!Sylva

K.M. (So, 12. 12. 2009 - 21:12)

No tak to jsem nevěděl. Dík...Ja to samozrejme beru taky z vzhledoveho pohledu, koneckoncu nelezeme na osmitisicovku, ale chodime po meste, max. vyjdeme na brdek za vesnici. Na lyze uznavam, ze kratka perovka ala 90.ta leta je mirne neprakticka, ale neni to nic, co by na izolaci kalhoty s laclem nedorovnaly. Goretexovou windstopperku bych na sebe z principu nikdy a za zadnych okolnosti nevzal.A co se tyce modni degenerace, musim se podelit o hruzny vyjev z jakehosi katalogu, kde inzerovali perovku, ktera mela "bochanky" seshora presite latkou tak, aby vysledek vypadal jako moderni goretexka! Obzvlaste ohyzdne.

K.M. (So, 12. 12. 2009 - 21:12)

Ano, máš pravdu, že se zdají...Ale to je zajimave, ja mam totiz stejny nazor jako PP na nevzhlednost perovek vyrobenych po cca 2002 dodnes (rovne, splihle, delsi, rukavy uzoucke) a libi se mi ty z konce 90. let (do pasu, baňaté, sirsi nez delsi, silne burtovite, nabirane rukavy) a z fotek na webu arctic jsem mel podobny dojem, ale neresil jsem to, protoze jsou to prece jen fotky a ted jsi mi to osvetlil, ze je to technickymi vlastnostmi "pokroku" v siti a ne tak uplne modou. Nicmene kozene bundy prochazeji podobnym vyvojem, v 90. letech byly kratke a nabirane s netopyrimi rukavy (to se mi libilo), dnes jsou uzoucke a upnute jak kombineza (nelibi se mi). A to u kuze o zadnou tepelnou izolaci nejde. Uz aby tu prisla z ameriky ta retromoda konce 90. let :) Ale je to stejne v riti, obycejne, slusne vypadajici holky (jak anglicane rikaji "girls next door") uz perovky (na rozdil od 90'tych let) nenosi, nosi kabaty nebo goretexky a v perovkach uz jsou vidat jenom barbiny a takove ty "luxusni" baby, o ktere bych si kolo neoprel. Mate taky ten pocit, nebo je to ma selektivni slepota?

Aleš 3 (Pá, 11. 12. 2009 - 15:12)

čawte čo si myslite o firme...Hannah je firma, která se zabývá výrobou bund a kalhot s dutým vláknem. Její výrobky mají klasické výhody duťáků i jejich nevýhody - vyšší váhu a menší izolační schopnosti v poměru k váze než peří. Naopak zase rychleji schnou. Střihy jsou klasické jako ostatní výrobci - zajímavé je, že u většiny výrobků mi připadá, jako by tvůrce střihu ji nikdy na sobě neměl, opakují se stále stejné chyby. Těžko poradit - jednomu se líbí jedno, druhému zase něco jiného - nakupování outdoorového oblečení po internetu je dost problém - většinou je to samá chvála a chlubení se, kdo všechno to odzkoušel a pak, když to koupíš, zjistíš po čase většinu těch "hříchů" - ale pak už je pozdě. Záleží taky hodně na tom, k čemu chceš ty výrobky používat, kažý typ je pro něco jiného. Bohužel výrobci často podléhají módním diktátům na úkor dobré užitkovosti a praktičnosti.

Kamil (Pá, 11. 12. 2009 - 15:12)

čawte čo si myslite o firme...Bohužel Tvůj počítač nějak nezvládá český jazyk - zkus si to přepnout na češtinu vpravo na liště. Takhle tomu není rozumět. "Kjus" je bohužel nesmysl.

marek (Čt, 10. 12. 2009 - 20:12)

čawte čo si myslite o firme hannah a kjus? a rad by som vedel kde sa da kupiť ta bunda od kjus čo sa zapina až po vrch dakujem

P.P. (Čt, 10. 12. 2009 - 20:12)

Ano, máš pravdu, že se zdají...No tak to jsem nevěděl. Dík za vysvětlení. Já to bral spíš ze vzhledového pohledu a bral bych tak rozumný střed, když to pak vypadá jako Michelin, tak je to opravdu přehnané. Ale v dnešních teplých zimách (zatím) to asi nebude s tou izolací až takový problém - pokud nejsi celý den venku na horách. Stavím se tam až pojedu do Prahy a uvidím co z toho vzejde.

pro P.P. (Čt, 10. 12. 2009 - 17:12)

Díval jsem se na stránky...Ano, máš pravdu, že se zdají poněkud "zplihlé," jak říkáš. Je to dáno právě posledními poznatkami v šití péřových bund s t.zv. teplými švy - účelem je totiž, aby vstva peří byla pokud možno rovnoměrně rozmístěna. Jinak by docházelo k teplotním můstkům, takže by bunda se stejným množstvím peří byla relativně "studenější".Ty bochánky se šily hlavně kdysi, kdy se toho moc o teplých švech nevědělo. a staly se tehdy jakýmsi módním hitem. Ovšem požadavkům na podobný styl může Arctic vyhovět - jednak mají v něco takového v běžném sortimentu, jednak mohou udělat na zakázku prakticky cokoli. Jde víceméně jen o domluvu. Teď zase, zejména v Americe, přicházejí ty "bochánky" znovu do módy a jak je o Aneričanech známo, zase to až absurdně přehánějí - bundy jsou nacpané tak, že to vlastně ztrácí smysl, jeden si v tom připadá jak oblečený do pneumatik. Základní, praktický smysl to nemá, na tepelné izolaci to moc už nepřidá. Libují si tam v tom hlavně černoši, tak jako kdysi se vytahovali "přenosnými" radiokombinacemi, tak velikými, že to museli nosit na rameni jak pytel mouky. Ale abych se vrátil - často jsem tam v poslední době viděl holky, hlavně černošky, v takové "pneumatikové" bundě, ale dlouhé jen do pasu, a nohy oblečené jen v tenoučkých přiléhavých kalhotách a tenkých holinách. No, taky móda....No nic, zkus tam zajít domluvit se. Nejsem jejich agent, ale zatím vždy mi vyhověli. Aleš

Dalsi bundak (Čt, 10. 12. 2009 - 16:12)

Myslím si, že by to nemusel...Kamile, diky za ohlas. Ozve se jeste nekdo?

P.P. (Čt, 10. 12. 2009 - 07:12)

Díval jsem se na stránky Arctic.cz. Ty bundy mě připadají málo vycpané a jsou takové rovné splihlé bez těch pěkných vycpaných sekcí (bochánky). Nebo je to jiným šitím? Nejhezčí byly stejně ty z 80-90. let. Dnes je všechno těsné, rovné a nebo jako pytel. Hlavně nesmí nikde nic vypadat jako ty pěkné dřivější péřovky. Hlavně ženské říkají, že by na sebe nevzaly nic volného aby navypadaly tlustě. Ta moje je také takový případ.

Reklama

Přidat komentář