Reklama

Lupenka

Oliver (Út, 30. 3. 2004 - 16:03)

Nechcem sa miešať do Vašej debaty, ale mohla by si mi prosím Ťa poradiť aspoň nejakú literatúru, prípadne web o surovej strave? Bežnému všežravcovi, teda skôr mäsožravcovi sa totiž ťažko začína keď jediná predstava o surovej strave je kapustový šalát :o) a to asi nebude všetko, že nie? Bol by som ve?mi vďačný za každú radu od všetkých, ktorý s tým majú skúsenosti. Majte sa a prajem krásnu a slnečnú jar. :o)

Oliver (Út, 30. 3. 2004 - 16:03)

Tiež by ma zaujímalo aké máte skúsenosti s urinoterapiou. Pár knižiek som si o tom prečítal, ale budú to asi predsudky čo ma brzdia aby som to skúsil. Potešili by ma Vaše skúsenosti a hlavne výsledky. Ve?mi pekne ďakujem. :o)

Jana (Út, 30. 3. 2004 - 16:03)

Lenko, zajimala by mne tva zkusenost s temi obklady, ozvi se mi prosim na muj mail, diky Jana

silueta (Út, 30. 3. 2004 - 15:03)

Peter k surovej strave žiadnu kuchárku nepotrebuješ, keďže nevaríš.A ako je to so mnou? Presne tak ako som tu doteraz písala. Nemám prečo zavádzať.PS: Ale rada by som si tu porovnala svoju skúsenosť s niekým s lupienkou kto surovou stravou prešiel.Stále čakám že sa ktosi ozve.A či som práve na surovej strave? Práve teraz mám obdobie, že áno. A vôbec to nie je pre vyliečenie z nejakej choroby. Čo človeku dáva surová strava a pôsty o tom je ťažko hovoriť s niekým kto to neskúsil

Petr32 (Út, 30. 3. 2004 - 14:03)

Presne to jsem psal, ze kazdy kdo to chce zkusit potrebuje kvalitni kucharku, protoze hnusne jidlo a ta zminovana od manzelu Cervenych hnusna jsou se dlouho jist nedaji. Silueta ve tvych prispevcich nikdy nepoznam jestli uz to praktikujes nebo ne. Pokud vim, tak jsi nedavno psala ze jsi to jeste nezkousela ale porad to nevyzkousene z nejakeho duvodu obhajujes. Tak jak?

LenkaD (Út, 30. 3. 2004 - 13:03)

Pro Petra:Petře, vynechat z jidelníčku vše živočišné rozhodně neznamná nějaký asketismus a denní pojídání soji. Jenom na začátku musí člověk více přemýšlet a hledat. Taky zapomenout na to, co prováděl x..let v kuchyni a naučit se vařit úplně jinak a s jinými surovinami. Taky si dávám víc záležet na tom, aby jedly i "oči".Přes léto se chystám, že dojde i na syrovou stravu, když jsem o tom četla, tak jsou doporučovány pozvolné přechody vegetariánství- veganství a pak syrová strava. Moje oblíbená autorka, astroložka Linda Godmanová dokonce doporučovala 5 leté cykly :o)......tak trpělivá zase nejsem.Moje tchyně však před časem v důchodovém věku ze dne na den přestala jíst maso a neukázalo se to jako dobrý nápad, ze svého záměru pak úplně zbytečně ustoupila, kvůli nedostatku informací.Hezký den přeji a hodně sluníčka na které se tak těšíme...všem!

LenkaD (Út, 30. 3. 2004 - 12:03)

Pro Janu:souzním s tvými názory.Taky jsem patřila mezi osoby zprvu hledající snadná a rychlá řešení. Na jaře jsem začala přemýšlet jak rychle vše zamaskovat do triček a kratasů použitím kortikoidů, ale ono to prostě nefunguje trvale....a stav se zhoršoval rok od roku. Ted jsem se prostě obrnila vírou a trpělivostí a po krůčkách...sice malých, ale viditelných,se snažím o nápravu,když to nebude jen náprava, ale vyléčení, tím lépe. P.S. Urinoterapii jsem začala praktikovat taky...obklady a očista střev,zatím se to jeví slibně, rozpraskaná kůže se viditelně zjemnila, nesvědí,vyloupala se hned po prvním obkladu krásně dočista.

silueta (Út, 30. 3. 2004 - 12:03)

Peter, jesť hnusnú sóju by aj tak nemalo význam, leda že by ti chutila klíčená, ani vegetariánstvo na lupienku nestačí. Dokonca ani kuchárka manželov Červených. Touto chorobou pohne živá strava požívaná dlhšiu dobu. Liečiace účinky sa prejavia o taký čas, aký chorý organizmus potrebuje na samovyliečenie. Mne to začalo reagovať po 5 mesiacoch. A stravu som dodržiavala dôsledne. Mala som 27 rokov a predtým lupienku 15 rokov.Viem aké je to ťažké! U mňa to bolo šokové o to viac, že som do toho vhupla rovno od masa.Cesta cez

Petr32 (Út, 30. 3. 2004 - 11:03)

Kazdy asi nedokaze prestat jist maso a prejit na soju atd. Sam jsem vegetarian 14 let ale hnusnou soju a recepty manzelu Cervenych bych do pusy taky nevzal. Lupenka sice neni plisen ale o tom pripravku co se tady psalo nebylo nikdy receno ze lupenku vyleci ale ze projevy lupenky nejsou videt a lupenkou zustanete stale zasazeni.

Jana (Po, 29. 3. 2004 - 15:03)

Ahoj, jsem rada, ze se objevilo vic nazoru, ze dost zalezi na tom, co jime. Chtela bych ale rict, ze clovek musi byt opravdu disciplinovany a dusledny!!! Vetsinou nestaci neco jen omezit, clovek to proste musi uplne vynechat!!! Jak psala Lenka, vegetariansky jidelnicek muze byt velmi pestry a dobry. Nejde jen o lupenku, ale clovek se i velmi dobre citi. Obcas se musim smat, kdyz nekdo tvrdi, ze zmena stravovani nema na lupenku vliv: rika, vzdyt ja uz nemel tyden to a to a nic. clovek musi ze zacatku vynechat uplne vsechno maso, mleko, syry...proste veskere zivocisne tuky a vydrzet. Ze zacatku se stav zhorsi ale potom treba po mesici se to zacne zlepsovat. Jeste bych chtela znovu doporucit ocistne hladovky, piti bylinkovych caju a cisteni strev, pro odvazne i urinoterapii - vynikajici a rychle vysledky!!!!!. Velmi to urychli cisteni organismu. Obcas mi pripada, ze lupenkari jsou schopni stravit spoustu casu sahnenim ruznych zazracnych masti a leku, ale kdyz maji vydrzet nejist pul roku maso nebo tyden nejist, tak uz to s jejich ochotou vazne :-/

silueta (Po, 29. 3. 2004 - 15:03)

Lupienka to nie je žiadny kožný defekt a už vôbec nie pleseň. Je to náhradná cesta tela na vyplavenie toxínov. Čistiť, premývať a masírovať treba hlavne zvnútra. V opačnom prípade masti pôsobia ako štupe?

Oliver (Po, 29. 3. 2004 - 07:03)

Pekný deň všetkým.Chcel som sa len spýtať, či nemáte niekto skúsenosti s týmto produktom http://www.natural-quality.sk/. Pýtajú za to 3000,-sk a kedže nie som Onasis, nerád by som vyhodil peniaze von oknom. Tá cena je za sadu troch výrobkov. Ďakujem :o)

:) (Ne, 28. 3. 2004 - 20:03)

jen pro zajímavost: http://www.vecernik.cz/zpravy/nohy040320.html;text

LenkaD (Čt, 25. 3. 2004 - 10:03)

pro Olgu:Ubezpečuji tě, že je tam opravdu všechno, včetně receptů (na horní liště, kliknout na recepty).Když otevřeš stránky, po levé straně je seznam článků. Vše podstatné je ve stati STOP NEMOCEM, což je přetištěná kniha od Dr.Husáka, stojí za to přečíst si jí pozorně celou.Taky jsem si koupila vegetariánskou kuchařku, vařím podle ní hodně často, protože jsem chtěla, aby to chutnalo celé rodině (manžel už je díky tomu taky vegetarián).Nakupuji v obchodech s racinální výživou (luštěniny,cizrnu, pohanku, jáhly,kuskus, různé mouky a přísady na vaření, sojové výrobky, tofu,seitan atd. Asi se budeš tak jako já divit, jak dokáže být takový jídelníček úžasně pestrý , chutný a v oku lahodící úpravě díky obrazové kuchařce.

olga (St, 24. 3. 2004 - 18:03)

Pro LenkuD: Moc díky za odpověď. Mrkla jsem na stránky vegetarian.cz,ale asi jsem úplně gumídek,neboť jsem tam nenašla to podstatné : co jíst a co nejíst. Jelikož už ses tím zaobírala,tak určitě budeš vědět,kde to najdu. Napiš mi tedy přesnou stránku nebo i jinou možnost,kde najdu konkrétní vymezení jídel,která vegetariáni mohou konzumovat. Předem moc děkuji a tobě i všem ostatním přeji hezčí počasí.

Lukáš Ostrava (St, 24. 3. 2004 - 14:03)

hezký den lupínky a lupínciasi jste zaregistrovali informace o využití plísně Pythium oligandrum k léčbě kožních nemocí vč. lupenky, podařilo se mi něco vypátrat a dostal jsem se na výrobky , jejichž názvy a popis uvádím níže a můžu Vám je sehnat a zaslat na dobírkua ještě něco,výzkumem se zabývá MUDr.Karel Mencl,CSc. z Krajské nemocnice Pardubice, a který mi pomohl informace sehnat a prosil o mě o informace o průběhu nemoci při používání,kdo to zkusí, buďte tak laskavi a zašlete informace na adresu:mencl"nem.pce.czBiologické přípravky, ve kterých je obsaženo Pythium oligandrum , Mykózy pod nehty na rukou Bio block - pro péči o nehty na rukách se sklonem k mykotickým onemocněním (plísně a kvasinky převážně rodu Candida). Omezuje bolest, podporuje přirozený růst a vzhled nehtů, omezuje jejich lámavost a zachovává přirozený lesk. Rozkládá nárůst ztluštělých nehtů způsobených houbovými mikroorganismy. Lupenka a atopický ekzémBiodelta - obsahuje mikroflóru speciálně vyvinutou proti Psoriasis vulgaris a Dermatitis atopica. Relaxační koupele s účinnou mikroflórou podporují nechemickou cestou proces hloubkové obnovy normálního stavu pokožky. Krém BIOGAMA - mikrobiologický stimulátorový krém hloubkové obnovy pokožky při Psoriasis vulgaris. Napomáhá k regeneraci drobných ložisek lupenky a je doplňkem po relaxačních koupelích s mikroflórou Biodelty. Zvláčňuje pokožku a obsahem mikroflóry příznivě ovlivňuje obranné mechanizmy kůžemějte se krásně

Lucka (St, 24. 3. 2004 - 12:03)

Diky za informace, Ivano!

Petr32 (Út, 23. 3. 2004 - 10:03)

Ivanko spis budu delat na baraku. Porad neco

Ivana (Po, 22. 3. 2004 - 20:03)

Pro Lucku.Do lázní Lipová se dotaneš přes svojí kožní doktorku. Pokud ti vypíše žádanku a ty jí odešleš na svojí zdravotní pojišťovnu, a ta uzná za vhodné tě poslat do těchto lázní, tak máš tři měsíce na nástup. To znamená, že si spočítej, kdy nejdřív musíš podat žádost od své kožní na svou pojišťovnu, aby ti vyšel termín, který chceš. Do Lipové se pak dá zavolat, po obdržení vyřízení žádosti od pojišťovny a dohodnout se na nástupu. Jezdí se tam na 28 dní a podle potřeby se prodlužuje na místě až o 14 dní.Pro Petra32Tak pojedeš letos do těch lázní?

LenkaD (Po, 22. 3. 2004 - 17:03)

Pro Olgu:od srpna 2003 jsem přešla na vegetariánskou stravu s radikálním omezením vajec,mléčných výrobku a sýrů, mléko nepiju vůbec(nahraženo sojovým při vaření),jogurty a ostatní obdobné srágorky taky nekonzumuji. Převažuje ovoce...až do oběda, obiloviny, luštěniny a zeleninové saláty,čerstvá mrkvová štáva.Ta místa, která mi zůstala i po dovolené u moře s lupenkou stále přetrvávají, ale v klidnějším stavu. Nové výsevy přes zimu letos nemám, na lýtku se mi ložisko zahojilo a kolena jsou proti lonskému roku úplně čistá. postižené mám... mírně lokty a křížovou oblast. Nemažu se ničím, lokty jsou velmi pěkné na ústupu, kříž je trochu horší s větším ložiskem asi jako dvoukoruna.Rozhodně jsem na tom o hodně lépe než před rokem Chce to však trpělivost. Vždyt jsem si tělo konzumním způsobem života huntovala pěkně dlouho...Jak víš, tak lupenka je velmi individuální postižení a každému zabere něco jiného. Takže máš-li odvahu zkus to... já jsem však k vegetariánství měla i jiné důvody než jen zdravotní. Podívej se na stránky vegetarian.cz, třeba ti to pomůže. ahojky Lenka

Reklama

Přidat komentář