Reklama

Klubovna

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Ne, mně se líbíš, že se mnou konečně souhlasíš...:)))

Dary (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Oskare, kdybychom spolu všichni souhlasili, nebylo by o čem vést diskusi :-)) A dej Andy čas. Jsi na ni moc hrrr. Uvidíš, že spoustu věcí je schopná přehodnotit. Ty jsi také do této diskuse nastoupil s určitým názorem a moc jsi ho neposunul, nebo se mýlím?Andy základ je stejný, ale prožívání různé. Samota bývá dobrovolná a vítaná, osamění vynucené a prožívané jako prokletí. Proto je samota krátkodobá, můžeme z ní kdykoli vystupit, kdežto osamění dlouhodobé, protože neřešitelné. A teď mám otázku. Nepoučuju moc? To bych nerada, ale mám k tomu sklony jak profesionální, tak osobnostní. To druhé je hůř kontrolovatelné:-))

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Dary, to je to, co postrádám...proto jsem si to našla jinde...chápu, že nemůžu mít vše...tak jsem zvolila jinou alternativu...která mi to všechno vynahrazuje...ale mladej pak nadává, že na něj nemám čas:(Podejď...řeš problémy s negoušem...pak je z komára velbloud a na to já nejsem...dělám to opačně...z velblouda komára:))

Dary (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Andy, já si nemohu pomoc, ale zdá se mi, že už máš jasno, obětuješ se. Snad jen ještě ty důvody, proč. To co píšeš je fajn, aby dcera prožila šťastné dětství, slušné materiální zajištění, volný čas pro vlastní realizaci, fungující sex... Nějak se ti ale vytratila vzájemná blízkost, schopnost spolu mluvit i mlčet, projevovat o sebe starost a také schopnost řešit společné problémy a radovat se ze života. Nebo se ti to tam už nevešlo? Nebo přesně tohle postrádáš?

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Dary: samota a osamění...kořen slova vidím stejný:( ...sám...taky si ráda dělám spousty věcí sama, ale jsem ráda, když mě v tom někdo podpoří a nepřipádám si na to sama i duševně!Myslím, že samota je dočasná, osamění dlouhodobé...je to stejné jako chudoba a bída...

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 14:11)

Oskare, jsi průhlednej!!!Však žádnou babu nemáš...spíš jsi ty více nesnesitelný:))Ale to neva, každý jsme jiný a ty nespadáš do kategorie lidí, která by dokázala pochopit i někoho jiného. Mám jiný způsob myšlení, to je pravda, jsem za to ráda, páč jsem natural produkt, který koná tak, jak cítí, nikoli tak, jak někdo vyžaduje či očekává...Jinak díky za slušnou diskuzi, byla super, dokud nezačla být nudně a kazatelsky stejná:))

Honza (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Proč se ta Andy pomalu ale jistě s každým nepohodne?Takovou babu bych doma fakt nechtěl!Nesnese jedinou kritiku...

Oskar (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Dary, to víš, já jsem já a Andy je Andy. Nevidím proč bych já měl přistoupit na její způsob přemýšlení...ukaž mi jediný důvod.Myslím, že zdravý a inteligentní člověk, vezme kritiku tak,že něco asi není v pořádku a začne přemýšlet. I já vím, že někdy trochu a to záměrně jsem ostřejší v kritice. Mám zkušenost podobnou jako reaguje Andy, jen s lidmi kteří neumí uznat nikoho jiného než jen své názory. Myslím, že jste tu jasně dali i mě kolikrát za pravdu...Andy nikdy...jen ona mě vždy odpálkuje dřív, než si to uvědomí co vlastně píši. Mezi řídky to tu čtete všichni a umíte pochopit co píšu, ale Andy nějak né. A když dokola někomu něco říkáte a on si mele jen to své a ani jednou nepřipustí, (omlouvám se za to slovo) díky své Omezenosti svého názoru, tak potom není jiná možnost. Ano chápu, je to škoda, že se ani na chvíli neumí oprostit od toho, že ona vše vidí a cítí lépe, viz názor na matku. Zajímalo by mě, kde vzala to měřítko, že ona sama je lepší než my ostatní a zde vidím ten problém komunikace.Prostě my jsme tak normální, že jí až z toho bolí srdce. My jí neumíme pochopit? A že ona chápe nás. Já už jsem udělal dost ústupků a myslím, že jsem udělal dost proto aby tato diskuse byla zase trochu rozumná, dal jsem jí zase normální směr a jak je vidět...Andy nic nepochopila a je střílí bez rozmýšlení. Mě to nevadí, je to škoda pro ní.

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Darýsku: ty a Wanda to se mnou umíte...individuální přístup zdá se, vám není cizí...:))Dary máš recht...jde to ztuha, věřím, že to se mnou není lehké, už jen proto, jaká jsem, ale taky věřím, že nejsem nijak záludná mrcha a pokud se mnou člověk umí vycházet, aniž by na mě křičel či pořád kritizoval, myslím, že pro mě kompromis a diskuze není problém...Tvá otázka je poněkud k zamyšlení, kterému už jsem se několikrát věnovala, a víš co...asi je to můj osud...nebo taky blok...moje máma se rozvedla a nikdy nehleděla na moje city, chápání...spustilo to ve mně proces, který bych za žádnou cenu nechtěla vyvolat ve své dceři:(Přemýšlela jsem o tom několikrát a odpověděla jsem si tak, že jsem ochotná se obětovat, proto aby moje dcera prožila šťastné dětství...až bude mít svůj život, budu taky sama za sebe řešit ten svůj...nijak nestrádá a já udělám cokoliv, aby to tak zůstalo!!!Můj mladej..Oskare, nevím, jak ty nazýváš svou nebožku, já tomu říkám starej nebo mladej, dle toho, jak mě štve:))Mladej, jsem ochotna obětovat mu svůj čas, energii a svou sílu...jsem, pokud mi bude dodávat ten standart, co mi dodává a to je...prostor pro mé podnikání a moje další aktivity...dobrý otec mé dcery, dobrý milenec a celkem fajn a nenáročný spolubydlící:))Taky proto, že vím, že beze mě by ztratil motivaci...a to já nechci, když už jsme se dostali tam, kde jsme:))

Dary (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Oskare, trochu mne mrzí, že to s Andy vzdáváš. Myslím, že i když jí některé tvé názory byly silně proti srsti, přece jen to byl korektiv, který potřebuje každý a myslím, že Andy zvlášť. Velmi se mi líbilo, a oceňovala jsem to i v době, kdy jsi mi upíral vlastní existenci :-)), že jsi slušný. Slušnost je velmi cenná a žádoucí vždycky, na anonymních diskusích je však také velmi vzácná, zejména u mužů. A když mi dovolíš osobní poznámku. Nemůžeš od mladé ženy jako je Andy očekávat nadšení, když ji, byť slušným slovníkem mentoruješ. Je to velká škoda pro vás oba, že diskusi vzdávat pro tak malichernou záležitost. Ale je to vaše karma, ne?

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Oskare, nezlob se na mě, ale pokud mi někdo píše, jenom proto, aby splnil svou povinnost, nemůžem se bavit o diskuzi:(Můj slovník je v lajně, pojmenovávám věci těmi správnými jmény:))Nemám ráda lidi, co dělají jen to, co se sluší a patří a ty patříš bohužel, mezi ně!Nemám taky ráda lidi, kteří neposlouchají a neumějí se vcítit do situace druhého, pouze deduješ a dosti mylně! Jak si správně napsal, kritizuješ a upřímně řečeno, to nebaví neustále poslouchat nikoho, obzvlášť ne, ženy!!!Co to boha, plácáš, že tě nějak formuju???Nejsem ty Oskare, sama to nesnáším, tak si nehraj na formeláka!!!Jestli i ty dokážeš lidi brát bez zášti, tak ti snad odepsat mohu, zde na diskuzi, osobně...mi to nic nedává, takže souhlasím!!!

Dary (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Andy, no třaba to bude tím, že ti naslouchám a snažím se tě pochopit a rozhodně se proti tobě nevymezuji, ani s tebou nebojuji. Nerozčiluje mne, tedy většinou, pokud má někdo jiný názor než já a snažím se diskutovat k věci, ne o osobních vlastnostech toho druhého. Jde to ztuha a taky ne vždycky :-)) Jestli tomu dobře rozumím, chceš vztah udržet kvůli rodině, dceři, partnerovi... Tak to se tě musím zeptat. Jsi si jistá, že jsi skutečně typ ženy, která se ráda obětuje pro druhé? Podstatné je Andy to ... ráda...

Oskar (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

Tak jsem po obědě a koukám Andy, že jsi se zase projevila, tak jak tě znám už z dřív.Ukaž mi tady v klubovně a teď poslední dobou jedinou nadávku na tebe. Takto je to u tebe vždy, když nemáš správné argumenty...hned střílíš tvým oblíbeným způsobem. Já jsem také otevřený k lidem a upřímný...ne vždy se jim to lůíbí, ale to je už jejich věc. Jsem narozen v Panně, tak proto ta kritika. Takže mě ani nepřekvapuje ten slovník. Už když jsem byl na obědě, ještě nevědíc jak a co napíšeš, říkal jsem si, že veškerá diskuse s tebou je na nic. Nikdy nepřipustíš, že by něco mohlo být jinak něž chceš. Takže mě tam u oběda napadlo, že ti navrhnu, že už si s tebou nebudu mailovat a ani na této dikusi Klubovna na tebe reagovat. Ano, jít do boje, ale musí to mít smysl....Ty se snažíš pořád předělat mně, jak by jsi si asi přála. Promiň, ale to ne. Já už jsem starej pardál :)Ale, to jak jsi tu prezentovala toho tvého(mladého, což také není zrovna hezký název pro přítele), tak ze začátku zde nebylo ani zmínka, že ho dcera má jako dobrého otce, ale nevdí. Holt co nám dáš k dispozici, s tím pracujeme, ale to nemění nic na tom jaký vztah tu prerzentuješ...není to zrovna hekzé. Zkus si to, co sem nám dáváš, celkově analogicky položit na stůl a přečti si to ještě jednou, možná uvidíš co a jak z toho tvého psaní cítíme. A myslím, že to co ti tu píši ostatní má nějaký důvod, sice každý to píše svým stylem, ale výsledek je jeden. Nastavit ti zrcadlo, kterému se vyhýbáš.Takže už mi na to ani neodepisuj. Měj se krásně jak chceš a budu, když tak komunikovat s ostatními. Měj hezký den a i tak na tebe nemám vztek Andrejko :o)

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 13:11)

:DJojo, teta, práce není zajíc...taky říkám:))Já se mám na pohodu...to víš pondělí, počítám, že tak do středy budu zase králíček Duracell, poté se uvidí...třeba přijde na řadu Guarana:))Jak si odpočívala Kam???

Kamélie (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

Mám možnost netu zatím pouze v práci.A o víkendu jsem jen odpočívala.Ona mi děvče práce neuteče a nikdo jiný to za mne sejně neudělá..:-))Co ty a ostatní?

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

Kam: ahoj teta:))Napiš, až budeš chtít:))A cos dělala tak vyčerpávajícího o week???

Kamélie (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

hezký den všem přítomným.Andy:na tebe jsem nezapomněla,ale na net jsem se o víkendu nedostala.Napíšu Ti..až bude volněji.Zatím nestíhám číst ani zde..:-(

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

Dary: na tebe se vždy můžu spolehnout:))Proč ty se mnou umíš mluvit, aniž bys mě dráždila??? Nevím, ale umíš to výborně:))Díky za radu...jsem teď pořád v bojovné náladě, jak bojuju, boxuju a pálkuju negativistické myšlenky a názory toho mýho...přijde mi, že to dělá schválně...nebo, že by jedna negativní myšlenka hned splodila druhou???V tom případě se množí nemalou rychlostí, takže si musím pohnout, abych vybila úplně všechny...páč jich máme už plný dům:)))Víš, Dary, ono je to těžký, za sebe mám rozhodnuto, ale za rodinu, jejíž jsem hlava, jsem se rozhodla ještě bojovat:)) dcera jako přísedící souhlasí a on, jako ublížený...chce bojovat za nás:))

Dary (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

P.S. Jo a doporučuju rozlišovat mezi samotou a osaměním. Docela se to tu plete.

Andy (Po, 19. 11. 2007 - 12:11)

Oskar: vidíš, zase ses projevil, jak přizdisráč:(Nemusíš mi psát, když to tak necítíš!!!A už vůbec se za to neomlouvej!!!Prostě nepiš mi, jenom proto, že bys měl, že se to sluší, a že já přece odpověď očekávám...Ne, neočekávám, už jsem se odnaučila očekávat...už od lidí nějak nic neočekávám, možná jen, že dostanou svého slova:))Spíš už jsem se naučila být mile překvapena, i když někdy podvědomě doufám a přeju si:))Ale to proto, že se domnívám, že mé myšlenky určují můj svět...a možná i právě proto, ti připadám jak idealista:))Já věřím v krásu, dobrý lidi a vlídný slovo, neočekávám od každého pochopení, ale slůvko povzbuzení určitě...jsem člověk, který se k lidem chová slušně, mile a vstřícně...a ráda bych, aby i lidi se ke mně tak chovali a jelikož jsem tvor, co nezabije ani mouchu, žije a nechává žít...přijde mi to zcela normální, jasné a do srdce bijící, mám zkresenou představu o tom, že to tak cítí všichni:(Jako táta je fajn, páč jeho dětská duše je v pořádku, tak se ještě nestihla zdeformovat, jen ta duše dospělého, zodpovědného člověka trochu pokulhává...Každý otec je ňáký otec, někdo má tu chybu, jiný onu...to, že je negouš neznamená, že je špatný otec, nezapoměň, že dítě máme ve společné výchově a taky nezapoměň, že jsem natolik upřímná, že dcera a jeho problému ví a chápe, bere ho s rezervou, zná ho jenom takového...Já si ho pamatuju jako veselýho kluka, proto tu změnu dokážu posoudit a porovnat!Mony: Zrovna dnes mám sil na rozdávání...cítím se na pohodu a svěží...chápu, jak to myslíš a chápu, odkud pramení ta nedůvěra...díky za poznámku, beru ji v potaz:))

Reklama

Přidat komentář