Reklama

Hodgkinova choroba

dadi (Pá, 20. 2. 2009 - 08:02)

jé zabudla som sa prihlásiť. To som bola ja ten predchádzajúci príspevok.

Návštěvník (Pá, 20. 2. 2009 - 08:02)

Ahoj a schudla si po čase? Kosti ma bolia po liečbe chemo. Ako následok . Ale nie je to stále a nie je to nejaké strašné. Hlavne keď sedím a postavím sa. Dr. vraví že to časom prejde. Som po liečbe 3 a pol mesiaca. Nad posilovňou len uvažujem ale zostanem pri plávaní a pilates. Možno neskôr bicykel.

dadi (Ne, 8. 3. 2009 - 00:03)

Ja som sice po liečbe chemo 4 a pol a radio 3 mesiace ale tiež som počas liečby prestala menštruovať. Dr. vraví že by sa to ešte malo obnoviť ale kedže som mala teraz 40 tak veru neviem...... Onkohematológ mi povedal že horm.substitúcia nie je moderná a v prípade onko pacientov ju nedoporučuje. Mávam návaly . Nie je to na nevydržanie ale ani príjemné to nie je.Chystám sa na gyndu nech mi urobia test horm.hladiny. Ako ste na tom vy?

Jana (St, 18. 2. 2009 - 19:02)

Dadi,já si myslím, že by se ti to mělo po čase vrátit k normálu. Já jsem sice léčbu měla v přelomu 8 až 9 let, ale pamatuji si, že mi trvalo zhruba rok než se mi vrátilo všechno k normálu- taky jsem tenkrát přibrala a nešlo to dolů. Co máš z kostma?Nevím, jestli to chápu správně, ale ty jsi po celkové léčbě 3 a půl měsíce a zkoušíš posilovnu?Já být tebou tak se na posilovnu teď vykašlu,tělo potřebuje odpočinek to raději choď do toho bazénu a třeba na pilates.

dadi (Po, 16. 2. 2009 - 23:02)

Jani, ja som nikdy necvičila ale teraz počas liečby som pribrala cca 3-4 kg a nejak sa to drží a nejde to dolu. Tak chcem s niečím začať. Začala som plávať a skúsim posilovňu. Fyzicky by som to mohla zvládnuť ale tie kosti .....Keď vstávam s postele tak jak starena. Potom sa to rozhýbe. Ožarovali mi mediastín a nad klúčnou kosťou na pravej strane. Ešte by ma zaujímalo ako ste na tom s menzesom po liečbe? Ja som počas liečby 2 x mala a tretí už nie. Zatia? sa neobnovil. Je to od chemo 3 a pol mesiaca. Dr. tvrdí že by sa to malo obnoviť hoci ja sí myslím že už nie. Chcem isť na vyšetrenie hormonálneho profilu z krvi.

Jana (Po, 16. 2. 2009 - 17:02)

Ahoj Dadi, dík žes napsala. Já se snažím na to všechno nemyslet, ale fakt je, že když to bolí a nemůžu dýchat tak to si pak vzpomenu, nebo když kvůli tomu někam nemůžu, to jsem pak i naštvaná na celý svět. Zapomenout se na to taky nedá, vždy se ti to připomene. Asi každého to dost zlomí, jak psychicky tak fyzicky.

Já sem po léčbě 14 let a ty problémy trvají po celou tu dobu. Doktoři mi zakazovali pohyb, ale když jsem byla bez pohybu tak jsem nevyšla ani 1 patro. Teď se tak 2 roky věnuji fitnessu a kulturistice, ale ty plíce mě pořád hodně omezují, už mi to štve.Snad mi udělají tu bronchoskopii.
Jak si na tom ty? Děláš nějaký sport?Tebe tedy ozařovali na krku?.

dadi (Po, 16. 2. 2009 - 00:02)

Jani, každý máme nejaký ten problém po liečbe. Mám známu a tiež mala HL IV.št. a postradiačný zápal plúc po liečbe a ona pri každej fyzickej námahe až sipí. Po čase to prejde. ja som liečbu chemo skončila 30.10. a radio 18.12. a mňa bolia kosti a na krku mám stále pocit akoby som mala svalovicu. Takže v jednom kuse si ho prehmatávam a kontrolujem. Zaujímalo by ma po akom čase ste prestali na chorobu myslieť? Ja viem že úplne sa to nedá ale ja na to myslím stále.

Jana (Pá, 13. 2. 2009 - 12:02)

Já jsem omarodila na přelomu roku 1993/94, stadium 3,po vylečení chemoterapií a ozářením jsem trpěla na zápal plic a různá plísňová onemocnění, vždy se to usadilo na místě ozáření.Tohle vše trvalo asi tak do mích 20 let,neměla jsem šanci se ani pořádně ze všeho vzpamatovat - marodila jsem tak 4xdo roka (furt na antibiotikách - nic jiného nezabíralo). Teď jsem se konečně všeho zbavila a už 3 roky jsem nemarodila, až na to, že při každém fyzickém výkonu začnu hodně kašlat, stáhne se mi krk,apod.občas taky ztracím ostrost zraku, a hrozně bolí to místo, to jediné místo, kde jsem byla ozářená, tak bych se chtěla zeptat, jestli s tím máte také někdo problémy. Díky

Klára (Po, 12. 1. 2009 - 18:01)

Já jsem 4,5 roku v remisi. Na bylinky a podpůrné přípravky nevěřím. Doktoři mi řekli že nesmím zhubnout a ať jím, na co mám chuť - během chemo to v mém případě bylo maso a jahody (těch jsem denně snědla opravdu kila). Krev jsem měla celou dobu OK a nevypadaly mi ani vlasy. Při ozařování (velkooběmové, 17x) jsem zase žila na čokoládě a kyselých jabkách a jediným problémem byla trošku větší únava. Ty chutě byly někdy až nezvladatelné :o) ale tělo si prostě řeklo co chce. Po celou dobu jsem aktivně sportovala a chodila do školy. Myslím, že je to hodně o psychice, člověk si prostě nesmí připustit, že to nezvládne.

Milan (Ne, 11. 1. 2009 - 21:01)

Souhlasím s Karol, já tím také prošel po 3.chopce jsem další odmítnul.Zkusil různé výtažky z bylin např. eleutherococcus, rakytník, svízel a šišák bajkalský. Je to však závažné rozhodnutí se všemi možnými důsledky.Hlavně jsem se zamyslel co jsem dříve dělal v životě špatně. Přeju všem hodně štěstí v léčbě!

dadi (Pá, 9. 1. 2009 - 22:01)

Anička aj ja som pila denne lapacho a po tretej chemo som mala problém s BK a dostávala som injekcie na rast BK. To bude asi náhoda a nie čajom. Poznám ?udí, ktorí čaj lapacho nepili a nemali s krvinkymi problém. Ale väčšina po chemo má.

Karolina (So, 3. 1. 2009 - 20:01)

Pro Janu: Jani já jsem taky po HL, 10 let v remisi.
Zabývala ses někdy otázkou, proč jsi onemocněla? Možná to bude znít tvrdě, ale u nemoci je důležité pochopit, proč vznikla a snažit se vyvarovat stejných chyb. Pak je vyhráno.
Drž se. Karol

Anna (So, 3. 1. 2009 - 20:01)

můj syn prodělal NHL ve třinácti letech,dělala jsem mu denně čaj lapacho a doktoři se nestačili divit jak se uzdravoval.Pil ho hlavně při ozařování a bílé krvinky měly tu správnou hodnotu po celou tu dobu ani nemusel na transfúzi.Doktor říkal,že je to zázrak.Doporučuji vyzkoušejte.Hodně štěstí v tomto roce a moc moc zdravíčka

Jana (Ne, 22. 2. 2009 - 16:02)

Všechno chce čas.Sice se snažím zvládat vše co jsem ti napsala, ale ty problémy s pruduškou mi stejně omezují, tak že kolikrát nemohu dodělat sérii a pustit činku na zem a za mnou pořád někdo musí stát, kdyby se mi udělalo špatně. No, nemáme to lehké. A jak se jinak máš?

writer (Út, 13. 11. 2012 - 11:11)

Zajímají mě Vaše...nieco si mozes precitat na http://disite.blog.cz/

writer (Út, 13. 11. 2012 - 11:11)

Zajímalo by mě, zda muž,...ano moze. je vsak potrebne precistit telo a pustit sa do plodenia s niekolko rocnym odstupom od liecby. Sam osobne poznam cloveka ktory tri roky po liecbe splodil dieta , ktore ja zatial bez problemov.

writer (Út, 13. 11. 2012 - 11:11)

to není příznak hodkina....nemas pravdu. HL nie je preukazatelny len na krku. Moze sa vyskytnut kdekolvek kde su uzliny. A to, ze sa ukaze v miestach, kde sa da nahmatat je v podstate stastie pre pacienta. AK rastie uzlina v hrudnom kosi alebo v bruchu nemusis to zistit, kym nebude tak velka, ze ti zacne tlacit na ostane organy a zacne ti sposobovat bolest alebo dychavicnost...

writer (Út, 13. 11. 2012 - 11:11)

Mám zduřelé uzliny v...je otazka, ci su uzliny bolestive alebo nie. Ak su bolestive tak ide o zapal. Ak nie su bolestive je predpoklad, ze moze ist o nieco ine ako zapal a treba to vysetrit. Tiez je otazkou ako dlho ich mas zvacsene. Pri zapale sa cca po 2-3 tyzdnoch zmensia. Pri HL zvyknu rast dalej. Samozrejme aj v trieslach sa moze prejavit HL. V podstate sa HL moze prejavit vsade kde su uzliny. Nie je to ohranicene len na krk

Karel (Út, 30. 10. 2012 - 17:10)

Mám zduřelé uzliny v...Neriskoval bych a nechal bych si udělat potřebná vyšetření. V úplně nejhorším případě je lepší na to přijít včas.

Miccale (Ne, 28. 10. 2012 - 14:10)

to není příznak hodkina. Měl bys bouli na krku,ale jde zřejmně o nachlazení,nebo nějakou infekci v těle.

Reklama

Přidat komentář