Reklama

Seniorky na netu

Johanka (Po, 20. 12. 2010 - 09:12)

Tak se zase ozývám po víkendové službě. Byl tu šrumec, včera k večeru si děti odvezli a večer jsem byla na premiéře v Ungeltu - Henry Meyerson: Fígl. Byla to americká tragikomedie, hráli V.Postránecký, A.Vránová, M.Vančurová. Seděli jsme v první řadě a tak, protože je to malinké divadélko, jsme měli herce na metr od sebe. Je to nezvyklý pocit, protože vidíte na hercích každičký detail, ale protože byli všichni fantastičtí, po chvíli jsem se nechala unést dějem. Bylo to nádherné uvolnění a relax po tom náročném hlídání. Jinak tady trochu poprchává,mám mokré okno, tak nevím,nevím, jestli se jim ta předpověď Štědrého dne na blátě nevyplní. To vaše cukroví voní až sem, Iva asi vede, Zuzko, moc ti přeji potěšení s dcerou, Nelly, držím taky moc palce, vám všem ostatním už žádný shon a buďte hlavně zdravé! Jo, ještě k tomu divadlu, protože to byla premiéra, byla nejméně půlka divadla herců a hereček, asi většinou kolegů z divadla, na konci dostali všichni účinkující takovou kupu květin-nádherných, že jsem jen áchala, v mžiku to provonělo celé divadlo.Takže vzhůru do normálního dne, jdu něco dělat.

Zdravím (Po, 20. 12. 2010 - 08:12)

Nelly držím ti pěstě, at je to ok přeji Vám všem Veselé Vánoce hodně zdraví a mnoho uspěchu v novém roce, Magda

mimi (Ne, 19. 12. 2010 - 22:12)

Ahoj, kamarádky milé! Astro, taky jsem se zasmála, přidávám se k Nelly a ty tvoje chlupaté perníčky určitě nemají jinak chybu, určitě jsou jedlé:-)). Mardagmo, taky se hlásím o kalendář a vlastně si myslím, že ho rovnou můžeš poslat nám všem! a předem moc děkuji!
Nelly, taky držím pěstičky, ale to ty víš! Alo, vždyť jsi po těžké operaci, co bys dělala, stydět se určitě nemusíš, buď v klidu! a nic neuspěchej!
Ivo, ty jsi vážně pilná, to musí být dobrůtek, pošli na ochutnání:-))
Hadul, to bylo smutné vzpomínání, ale hezky jsi to napsala.
Zuzko, to budeš mít krásné vánoce s dcerkou, moc ti to přeji!
Dobrou nocenku všem, myslím na vás, holky moje....

Ala (Ne, 19. 12. 2010 - 21:12)

Moji milí člověci, posílám pozdrav vám všem!
Nelly zítra přidám pěstičky, aby jich bylo víc jak píše Ivana.
Vy jste takové šikulky, Ivo, když čtu jak pečeš, krémuješ a děláš polevy, stydím se ,červenám se, protože nedělám NIC!
Mardagmo, prosím prosím, já by sem chtěla taky kaledář. Děkuji předem!
Včera a dnes jsem měla volání zdarma, obvolala jsem všechny do sítě T-Mobil, jsem vykecaná, po hodině nás vypínali, uši mně svědí. Tak už jsem se dlouho nevykecala.
Mějte se všechny svátečně a v klidu si vychutnávejte předvánoční čas.

ivana (Ne, 19. 12. 2010 - 21:12)

Ivuš, děti to chrupkaly i tak.Příště to udělám trochu silnější.Teď jsem ho šla zkusit a opravdu je trochu lepší.Chutově je moc dobrý a asi do Vánoc budou dobré.Nelly,zítra budeme držet pěstě.Říká se kolik pěstí ,tolik štěstí.Tak snad to bude dobré.

zuzana (Ne, 19. 12. 2010 - 21:12)

Dievcata,poprajem vam dobru noc,ale musim sa podelit s radostou,ze dcera je uz v BA,let bol oneskoreny k voli pocasiu,2hod,sedeli v lietadle a nevedeli,ci sa poleti.Teraz bude spat v BA u kamaratky,zajtra pride autobusom,nerada chodi vlakom a v noci uz vobec nie.
Cloveci,pekne zajtrajsie rano!!!!!!

Iva (Ne, 19. 12. 2010 - 19:12)

Tak musím taky pozdravit, dokud je ještě neděle. Hlásím, že od rána nadívám, či jak to mám napsat? Krém s ořechy, pak s pomerančovou šťávou, čokoládový, kávový a mandlový. Nejmíň 100x uf, uf...teď to mám vše naplněné a slepené, tak už jen polevy nahoru. K nám kdyby teď někdo přišel, no možná, že by se našla jedna židle volná, jinak to je na pečících plechách všude. No a jak zatuhnou ty polevy nahoře, tak to šupnu vše do velké ploché krabice a konečně můžu říct - hotovo.
Mardagmo, já bych se taky přihlásila o kalendář, ty jsi rozená výtvarnice, mám uložené i tvoje letní povídání z chatičky, děkuju dopředu. Nelly, tobě držím na zítra palečky, ať to všechno dobře dopadne. Ivano - my jsme si s Květou napsaly recepty na perníčky - máme recept úplně stejný. Ale já je mám letos slabší a jsou trošku tvrdší. Mám je ale teď v kuchyni, a hurá - už to je skoro rozměklé. Hadul, ty jsi napsala smutné psaníčko, to víš, když odejde někdo koho máme rádi, tak je to vždycky špatný, pak už zbyde jen to vzpomínání. Jo a naše kočky občas v zimě mají taky nějaký kašel, ale necháváme je v teple na kotli ÚT aby se vyhřály. Pak je to přejde samo, nikdy jsme s tím nic nedělali.
Jak píšete o ptáčcích v krmítku, vzpomínám na loňské fotky od Bosorky. Tak u nás je jen kos, vrabci a sýkorky, teď se tu objevili asi tři strakapoudové, aby to bylo trošku barevnější. A zrovna jsme se bavili se známým, že dříve toho ptactva malého a barevného bylo více.
Taxe mějte pěkně, zdravím do všech stran !

Nelly (Ne, 19. 12. 2010 - 17:12)

Astro,ještě teď se směju, když si ty tvoje chlupaté perníčky připomenu.Víš, já tě vidím v krásné, nažehlené, vyšívané zástěrce,jak pinzetou odstraňuješ z každého perníčku ty největší chlupy a zbytek překrýváš zdobením. Nemůžu za to, takhle to v duchu vidím a ty máš plné právo mě za ty představy něčím pořádně praštit.
Dnes jsem upekla pouze pár palačinek a jinak nic. Ráno jedu do FN, mám dávno sbaleno, tak uvidím.
Jdu si ještě udělat kafe a k tomu by bodly ty Grešliččiny kokosové kuličky.Jestli jich máš hodně, tak mi prosím nějakou pošli.
Jak píšete o těch ptácích, že jich je málo, tak musím říci, že mně jich sem lítá dost. I když oproti jiným létům je jich o něco méně.Ale jsou tadY celý den až do mírného stmívání a to mě moc těší.
Doufám, že Míše už půjde internet a ozve se.
Magdi, jak je?????
Bosorka bude umravňovat PC zítra, tak doufejme, že to nebude nic velkého.
Taxe mějte, ještě nahlédnu.

astra (Ne, 19. 12. 2010 - 15:12)

Nelly, jak se můžeš smát mým chlupatým perníčkům? Perníčci jsou v tom úplně nevinně.:-)

Nelly (Ne, 19. 12. 2010 - 13:12)

Ahoj všichni.Mějte pěknou adventní neděli.
Astro, já se tady řežu smíchy nad těmi chlupatými perníčky.Nemůžu přestat, protože mám velkou fantazii.Musím se na chvíli odmlčet a pořádně se vysmát.Dojdu až mě to přejde.

astra (Ne, 19. 12. 2010 - 13:12)

Ahoj člověci, přidávám se k zasloužené kávě, přišla jsem ze zahrady, odházela sníh, dosypala prázdné krmítko /jak ale píše Mimi, nějak se ztratili malí ptáčci - na krmítko u balkonu chodí jeden kos, dvě tři sýkorky a ani jeden vrabec/. Trekingové hole /vzor Mardagma/ jsem zapomněla doma, ale cestičky jsou prošlapané a kolem sjezdovek odhrabaný sníh. Co je zajímavé, sjezdovka byla hustě obsazená, ale naprostá většina snowboardů, lyže by spočítal na prstech jedné ruky. A na malé sjezdovce jen snowboardy, stejně v lyžařské školičce, kde bylo kolem osmi dětí, podle velikosti asi samí předškoláci /co se v mládí naučíš../, v reflexních vestičkách a s přilbami na hlavě. To na velké sjezdovce měli přilby jen ti mladší, doufám, že ti ostatní mají funkčního anděla strážného.
Včera jsem dozdobila perníčky, seděla jsem u toho dvě hodiny a potom jsem nemohla natáhnout ruku.
Aby byly perníčky podle předpisu, zakoupila jsem speciálně na ně žitnou mouku chlebovou. Mám doma ještě žitnou celozrnnou a co myslíte – samozřejmě jsem do těsta nasypala tu. Bylo mně divné, že je to na vále jakési kropenaté – no, holoubci od Popelky by na to byli krátcí. Vzdala jsem to s tím, že perníčky budou poněkud „chlupaté“, povrch není tak bezvadně rovný. I když polevou se to poněkud podařilo zakamuflovat.
Taxe zatím všichni opatrujte, Mardagmo, mohla bych prosit taky o jeden kalendář? aa

zuzana (Ne, 19. 12. 2010 - 13:12)

Tiez hlasim,ze zijem,chichichi.Vonku je krasne,slnecno a iba-3,tak ideme sa s Mimusou gulovat,chichichi.
Nejak nestiham,alebo lepsie povedane-nechce sa mi,ale zajtra uz pride dcera,mladost to dobehne,chichi.
Prajem vam pekne,sviatocne popoludnie!!!

Grešlička (Ne, 19. 12. 2010 - 12:12)

Hezký den, nějak to venku začíná polevovat, snad nebude obleva ?? Děti mají prázdniny, nebylo by divu, zákon schválnosti pracuje spolehlivě.
Umyla jsem nádobí a lenora se mnou tříská, tak usedám s kafíčkem před televizi a budu u pohádky dělat kokosové kuličky.

Hadul (Ne, 19. 12. 2010 - 07:12)

Hezkou zlatou adventní neděli.Tak si tu sedím a usrkávám kafíčko a vzpomínám,na tenhle den u nás připadá smutné výročí.Je tomu už 12let,co odešel můj táta a mužovi maminka.Představte si oba ve stejný den.To byly vánoce.Dva lidi,který jsem milovala.Byla jsem tátův mazánek a tchyně,to byl můj spojenec,laskavá druhá máma.A protože byli dá se říct,z jednoho města,bylo rozloučení ve stejný den,na stejném místě.Nejdřív táta,vzápětí tchyně.Tak už mám zapálený dvě svíčky a vzpomínám na ně...
Tady je -12 st.,kočička spí uvnitř na verandě,má chudáček nějaký kašel.Kde k němu přišla nevím.Co se dává kočkám na kašel,nevíte někdo?Dává se vůbec něco?
Mě dneska čekají ještě dvě cukroví a hlásím hotovo.Jen bych ještě chtěla zkusit tu bosvánočku.Písnete mi někdo recept?Začíná se rozednívat.Kolik je uvás sněhu?Tady nic moc,ale pár cenťáčků tu je,tak kdyby to vydrželo,byly by to po dlouhý době bílé vánoce.

Mardagma (So, 18. 12. 2010 - 23:12)

Jo, jo, pracuji na něm, pokud bude zájem ráda pošlu.Ivano a Květo, vás už jsem si napsala, abych na to nezapomněla. Mám radost, když to potěší i někoho jiného než mne. Tedy pro neznalé -pracuji na tom kalendáři. Dneska tu byla dcera s klukama a ten starší už je o hlavu větší než já. Nějak si na to nemohu zvyknout, že už to nejsou ta moje zlatíčka.Ráno jsem nazdobila stromeček, aby to tu už vypadalo vánočně a mám z toho radost.V solné lampě pálím čajové svíčky a to prima doplní atmosféru. A mlsám, což bych neměla.

ivana (So, 18. 12. 2010 - 19:12)

Květuš klidně pošli a třeba na email.Dneska přišli děti od neteře a chutnaly jim i ty tvrdé.Natálka ta je perníková dala jsem jim i hromadu domu.I ty první hodně pečené,prý si to dá do čaje.Napiš i jak vysoké vyválíš a jak je pečeš na kolik a jak asi dlouho.Zítra namažu linecké a tyčky do čokolády.Jo vlastně ořechové řezy asi ve středu a bosvánočky.A konec.Dnes jsem dělala kuře v bramboráku a zařadim to do mého jídelníčku.Ani nevím jak je venku nevytáhnu paty.Jo Mardagmo také prosím o kalendář, jestli budeš rozesílat.Vždy, když ho otáčím, tak si vzpomenu.Pa pa

Květa (So, 18. 12. 2010 - 14:12)

Haló, haló kde jste kdo? Snad nejste zafoukaní sněhem? Zima u nás je pořádná, ale sněží jenom tak lehounce a docela je chvílema i slunečno. To jenom abych podala krátce met. zprávy.
Jsem tu sama, poposedávám, ještě to není akorátní, trochu jsem uvařila a čekám na hladného. Prý budeme zítra péct, prohlásil spolubydlící, tak si sednu k troubě a budu nahlížet a pak mazat. Ivano, já mám tak dobrý recept na perníčky, jsou jedlé hned z trouby, vím, že teď už ty máš konec, ale pamatuj na příště, třeba velikonoce.
Mardagmo, pokud budeš rozesílat tvé kouzelné kalendáře - předem děkuju. Jinak všem hezkou, poslední, adventní neděli K.

Nelly (So, 18. 12. 2010 - 02:12)

Právě se chystám do kanafasu.Chci si nařídit budíka na mobilu a vidím, že mám sms.
Děvčata, píše mi naše Bosorečka, že ji PC vypověděl službu.Všem vám děkuje za přání k narozenám. Já tedy k tomu mému přání ještě popřeji brzké zprovoznění PC.
Přeji všem pěknou pohodovou sobotu.

Mardagma (So, 18. 12. 2010 - 00:12)

Zdravím všechny nespavce. Je tu skoro minus 6 stupňů, před chvílí přestalo sněžit. Já ještě " blbnu" s počítačem, dělám zase kalendář na rok 2011, už jsem v červenci. No zkrátka si vymýšlím voloviny místo abych pekla. Ale nějak se mi nechce, to co jsem koupila snad bude stačit. Zítra by měla přijít dcera s klukama, tak chci ráno nastrojit stromek, abychom si to užili.Tak hezkou dobrou noc všem a omlouvám se , já nějak neregistruji kdo kdy má narozeniny nebo svátek vždy se to dozvím až tady - takže bosorko, pozdě ale přece - všechno nejlepší.

Iva (Pá, 17. 12. 2010 - 18:12)

Tak mě už všechno od toho pečení bolí, Ivano, to máš fajn, že tam máš muže k ruce a že ti pak s úklidem pomůže. Já jsem prve dodělala oříškové do formiček, šlo to krásně vyklápět, ale musím vždy odeběhnout to obalovat, pak pokračovat zase v plnění formiček, byla jsem na to sama.
Ivano, to si umím představit, ty perníčky, to víš všechno cukroví se musí hlídat. Když chci mít linecké nebo i všechno ostatní světlé, koukám na to každou půlminutu. Já jsem tentokrát perníčky dala do krabice a do chladna, a zdá se mi to tvrdší než jindy. Loni jsem to nechala v kuchyni, normálně jsme na to průběžně chodili /synek byl ještě doma/, a určitě byly měkčí. Ono v kuchyni se občas z vaření vlhce páří /napsala jsem to dobře? víte co tím myslím/, a tak ty perníčky jakoby navlhly a nebyly tak tvrdé. Tak tohle můžu doporučit, zkus to.
Mám namleté oříšky, a teď budu ještě dělat "myslivecké knoflíky", spodek je kolečko jakoby linecké, pak se ušlehají bílky + opatrně se vmíchá cukr + namleté oříšky. Ta směs se dá na to spodní kolečko a upeče se to, ta hmota navrchu je moc dobrá.
Dnes jsem tedy byla na posledním ozařování, paxem musela na konečnou audienci k dr., s politováním jsem mu tedy hlásila, že to lepší není. Takže mi řekl to, co vím už od minula - 3 měsíce čekat a doufat, že to pomůže. Jestli mám dát na modlení či něco podobného, aby to pomohlo, to už neporadil :-( A jsem rovnou k němu objednaná na polovinu března, to fakt jakoby chtěl říct, že to nepomůže, uf, uf...Pro letošek už k žádnýmu dr. nemusím, hurrráááá!!
Tak už končím, na teploměru je opět -10 zimy, přes den byl i ledový vítr, takže do Ladovy zimy to má daleko...

Reklama

Přidat komentář