Reklama

Postinor

Jitka (Po, 24. 2. 2003 - 20:02)

Jano:1)existují klasické metody určení otcovství, tj. krevní zkouška (ta není 100%), nebo test DNA. Pro tyto účely je nutná krev potenciálního otce (otců). Jestli máš na mysli, zda jde poznat otce třeba z datumu porodu nebo tak, tak to je vyloučené.2)Postinor by neměl negativně působit na vyvíjející se dítě. Selhává relativně často, a není popisováno, žeby děti narozené v tomto případě byly nějak poškozené.

jana (Po, 24. 2. 2003 - 19:02)

dobry den.mala som nechraneny styk a pouzila som postinor.po pouziti postinoru som mala dalsi nechraneny styk s inym partnerom.1. existuje metoda na zistenie, ktory styk viedol k otehotneniu?2. moze mat pouzitie postinoru negativny vplyv na vyvoj dietata?dakujem

Návštěvník (Po, 16. 12. 2002 - 22:12)

Laďko, těhotenské testy prodávané v lékárnách se pokouší zachytit v moči hormon, který vylučuje tělo jen když je těhotné (tzv. hCG-lidský choriogonadotropin). Za normálních okolností ne. A ta citlivost testu znamená, jak velké (resp. malé) množství hormonu test zachytí. Pokud je žena těhotná, zvyšuje se množství hCG každým dnem-proto třeba první test může být negativní, a už ten další za pár dní je pozitivní jak hrom...Funguje to tuším na principu vazby protilátky: ta je natažená na testu a když se setká s hormonem v moči, dojde k barevné reakci a objeví se čárka. I když se na většině testů píše, že je možno je dělat kdykoli během dne, přesto je menší riziko falešně negativního výsledku tehdy, provádí-li se test ráno.

Návštěvník (Pá, 13. 12. 2002 - 07:12)

Já myslím, že už jsem si jistá. Ale když už jsme u těch testů, docela by mě zajímalo, jak fungují. To vyjádření citlivosti nechápu. Co vlastně zachycují testy, co měří, a za jakých okolností to mohou změřit. V lékárně mi nabídli test, který mohu provést kdykoliv a test, který mohu dělat jen ráno.

Návštěvník (Čt, 12. 12. 2002 - 17:12)

Laďko záleží na jeho citlivosti, cena prý vždy kvalitně neodpovídá (já sama mám doma test, který zachytí HCG v množství 25 mU/ml moči a stál 27 Kč a minule mi prodala lékárnice jiný za 50 Kč a ten je mnohem míň citlivý!-jen 50 mU/ml.). Já jsem tě nechtěla naštvat, spíš jen upozornit na to, že tvoje tělo nemusí vůbec fungovat jako jiná a že je dobré znát pravdu hned, ne doufat, že těhotná nejsi, protože někdo jiný nebyl...Je fajn, že máš test negativní, jestli chceš, udělej si ještě jeden, třeba ten citlivější a pro 100% jistotu zajdi k doktoru...

Návštěvník (Čt, 12. 12. 2002 - 13:12)

Jitko, nechtěla jsem ani tak slyšet něco o mém týrání, jako odpovědi na moje dotazy. Myslím, že některé moje otázky jsou dost jasně kladené a že se na ně i dá odpovědět, neboť se mi nezdají tak hloupé jako moje situace. Mimochodem test jsem si udělala, ale jak funguje, to na něm nepsali... byl negativní. Můžu klidně navázat obavou, jak asi jsou spolehlivé testy za 40,- Kč. Jitko, co myslíš, jak moc se v této fázi mohu na ten test spolehnout?

Návštěvník (St, 11. 12. 2002 - 20:12)

Laďko, nechápu, proč se takhle týráš, když existují spolehlivé testy, schopné určit těhotenství hned první den vynechané menstruace. A taky existují gynekologové, kteří z ultrazvuku a manuálním vyšetřením poznají velmi rané těhotenství, nemluvě o krevní zkoušce. Takhle ti stejně nikdo neporadí, každé tělo je jiné, co u někoho přišlo dřív, přijde u jiného dýl...kup si ten test a budeš moudřejší!

Návštěvník (St, 11. 12. 2002 - 12:12)

Týden před očekávanou menstruací jsem vzala Postinor. Bylo to 42 hodin po styku. Nyní jsou už 3 dny po termínu očekávané menstruace. Samozřejmě mám strach, že Postinor nezabral, i když vím, že pravděpodobnost otěhotnění je malá. Musím ještě podotknout, že není vyjímkou když můj běžný cyklus (30 dní) se protáhne na 35 dní. Déle to za poslední rok nebylo. Též jsem si přečetla, že Postinor může menstruaci oddálit, ale některé zdroje tvrdí něco jiného. Shrnuto závěrem. Jak moc je běžné, aby se po Postinoru menstruace zpozdila několik dní? Všichni mluví o urychlení. Jinými slovy paní doktorka by mohla říci, jestli v dané fázi cyklu Postinor způsobí zpoždění. A ostatní jakkoliv poradit, případně utěšit. Každý den je teď pro mě zoufalství. Jaká je možnost otěhotnění? Vím, že je to hloupá otázka, ale má ji každý, kdo sem vstoupí, a příspěvky maminek, které otěhotněly po Postinoru, mě děsí. Kolik jich asi je?

Návštěvník (Po, 18. 11. 2002 - 15:11)

Tak menstruace uz se dostavila, takze jsem zacala zase brat Logest. Podle letaku uz je ucinny od prvniho dne, doufam, ze je to pravda. Rozhodla jsem se, ze HA uz vysadim opravdu az v dobe, kdy budu chtit mit detatko, coz bude asi tak za 2 roky. Bez HA jsem byla porad nervozni, navic jsem se presvedcila, ze kondom je znacne nespolehlivy, tudiz jsem sve telo "nicila" Postinorem atd... Proto si myslim, ze odsuzovani HA jen neobjektivni. Co maji delat divky, ktere jeste studuji a dite proste mit nemohou?!

Návštěvník (Po, 11. 11. 2002 - 14:11)

Diky moc vsem za rady, uz jsem na tom o neco lepe, "spineni" prestalo, takze ted jsem O.K. a cekam na menstruaci, po ktere radeji zase zacnu brat HA - je to jistejsi.

Návštěvník (Po, 11. 11. 2002 - 14:11)

ahoj zažila jsem úplně to stejné a věř tou, že dřív nebo později menstruace příjde. Je to jen způsobené Postinorem, je to jenom přece zásah. Ale určitě se dostaví

Návštěvník (Čt, 7. 11. 2002 - 20:11)

Kristýno, napadají mě 2 možnosti, které máš: 1) prostě počkáš na takovou menstruaci, abys její 1. den poznala.2) zajdeš k lékaři. Ten tě vyšetří, zjistí, co způsobuje tvoje špinění a možná ti udělá taky ultrazvuk, tím zjistí, v jaké fázi cyklu se nacházíš a zhruba ti tak předpoví, kdy můžeš čekat měsíčky.

Návštěvník (Čt, 7. 11. 2002 - 11:11)

Tak test jsem si udelala,byl negativni.Nicmene se mi porad vraci "spineni".Trvalo 5 dni,pak dva dny pauza a dneska se mi opet vratilo...Chci se vratit zpet na HA,ale mam problem,ze nevim,jak poznam 1.den menstruace...

Návštěvník (St, 6. 11. 2002 - 15:11)

Ahoj Lado, reaguji na Tvůj příspěvek jako jedna z těch, které bohužel po Postinoru otěhotněly. Jasně, že je lepší si vzít Postinor, než třeba mít nechtěné dítě. I když je to pěkné svinstvo, asi bych ho brala znovu, ale kombinovala bych ho asi ještě s vaginálními čípky, spermicidy atd. Já jsem otěhotněla po velmi prožitém styku. Tím myslím po prožití orgasmu, který otěhotnění mnohonásobně umocňuje. Postinor jsem si vzala do 1 hodiny po styku a dle výpočtů jsem neměla plodné dny. Jenže, bohužel na výpočet plodných dnů jsem později narazila znovu, bohužel.Nezvracela jsem. Je ale možné,že účinky Postinoru byly oslabeny alkoholem, který jsem v sobě po bujaré noci měla. Je to už 9 let, takže si přesně všechno nepamatuji. Opravdu každá jsme individuální a všechny jak kladné tak záporné příznaky Postinoru se u nás mohou lišit a nevím, zda to můžeme zhodnotit objektivně.

Návštěvník (St, 6. 11. 2002 - 13:11)

No já nevím, ale v příbalovém letáčku u Postinoru nepíší, že každý začne okamžitě nebo do 3 dnů krvácet. Píší tam, že cyklus MŮŽE být narušen, ale nemusí. Podle mého názoru záleží hodně na tom, v jaké fázi cyklu se Postinor vezme. Podle toho také tělo zareaguje. Myslím, že v některé fázi se taky nemusí stát vůbec nic neobvyklého. Myslím tím viditelného, jinak je to samozřejmě drsný zásah do hormonální rovnováhy, ale to raději tohle, než převrat v životě. Ostatně to procento selhání není vysoké při správném použití. Je mnohem víc těch, které neotěhotněly oproti několika těm, které ano. Bylo by zajímavé, kdyby pisatelky, které po Postinoru otěhotněly, zmínily za jak dlouho, v jakém intervalu vzaly tabletu (nebo tablety - to je také důležité). Jestli měly kolem toho jednoho styku ještě další rizikové, jestli nezvracely a podobně. To všechno může věci ovlivnit.

Návštěvník (Út, 5. 11. 2002 - 15:11)

Kristýno, určitě ten test zkus a to co nejdřív. Já myslím, že když píšeš, že krvácíš slabě, tak když se osprchuješ, vyčuráš a zkusíš ten test, že zkreslený nebude. A neotálej ani s tím lékařem-tvoje příznaky můžou znamenat úplně normální reakci těla na tu "bombu" jakou Postinor je(jak ti psala předchozí pisatelka), nebo jsou příznakem těhotenství (řada žen v prvních měsících trochu krvácí a často to pak zmate). Rozhodně to asi není úplně standartní stav a je na místě včasná prohlídka. Držím palečky.

Návštěvník (Po, 4. 11. 2002 - 12:11)

Magdo,diky za zkusenost,urcite sveho lekare navstivim nebo si udelam TT.Zatim porad slabe krvacim,takze doufam,ze je to znameni,ze tehotna nejsem...

Návštěvník (Po, 4. 11. 2002 - 11:11)

Ahojte všechny holky, které mají zkušenosti s Postinorem. Chtěla bych touto cestou s velkou důrazností apelovat na nespolehlivost této antikoncepce. I já ji před několika lety užila s vědomí, že to bude 100%. Bohužel jsem otěhotněla, což v té době to bylo pro mně velmi nežádoucí a v žádném případě jsem si dítě nemohla nechat, takže jsem skončila na mininterupci. Postinor způsobuje rozhození cyklu. I když je to u každé velmi individuální. Pokud k oplodnění došlo, je také velmi pravděpodobné, že po požití Postinoru dojde po několika dnech i k potratu, krvácení a bolestem břicha. Rozhodně je to také největší hormonální "driák" pro tělo ženy. Kristýno, doporučuji Ti, aby ses obrátila na svého lékaře, konzultovala s ním Tvůj problém a nechala se po krvácení vyšetřit. Přeji Ti hodně štěstí a ať je vše v pořádku.

Návštěvník (Čt, 31. 10. 2002 - 16:10)

Tehotensky test? Opravdu je tehotenstvi mozne? V letaku Postinoru psali, ze je krvaceni normalni, ale psali tam 2. az 3. den a ja ho mam po tydnu... S testem budu muset pockat az po krvaceni, ted by byl asi stejne nespolehlivy.

Návštěvník (Čt, 31. 10. 2002 - 15:10)

Kristýno, asi není na místě nečině čekat-udělej si rozhodně TT. A asi by nebylo naškodu nechat se prohlédnout lékařem. Takhle na dálku ti těžko někdo poradí a mohla by sis dost ublížit.

Reklama

Přidat komentář