Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Agent (Út, 8. 3. 2011 - 15:03)

Asi nema smysl tady psat, ze Marketa/Yossarian se vydava chvili za mne, pak chvili za Bartalmissiona, do toho pouziva ruzny jiny fejky a ID, proste sili na tyhle diskusi jak nejakej pubescent. Ja tady vedu s Bartalmissionem celkem normalni diskusi, nevim co Sommerove tak strasne vadi? Ze ta diskuse trva nejakou dobu, tak to je snad na internetovych diskusich bezne, zvlaste pokud se diskutujici neshodnou. Proc se tedy vlastne Marketa Sommerova alias Michal alias Yossarian alias Já a dalsich xy aliasu, do toho plete? V cem ma problem? Pokud se ji nase diskuse s Bartalmissionem nelibi, nemusi se do ni zapojovat, tak jako by to udelal kazdy jiny normalni clovek. Bohuzel na podobne diskusi se clovek nemuze branit podobnym lidem, postizenym internetem, kteri v nem spatruji jen nastroj jak osocovat a napadat jine lidi. Marketa Sommerova alias Yossarian je proste totalitne a uzurpatorsky uvazujici a jednajici baba, ktera patrne nesnese debaty a diskuse ostatnich vcelku rozumnych lidi. Mela by se nad sebou vazne zamyslet a neco se sebou udelat. Ale v jejim veku? To po ni vlastne ani nemuzeme chtit.

Petr Křemílek (Út, 8. 3. 2011 - 14:03)

Pro Agenta a ostatní...Nemocná Markéta ze Stodůlek je v pohodě proto, že jí žádná oprátka nehrozí... To se to pak exhibuje!

Agent (Út, 8. 3. 2011 - 14:03)

Yossarian/Marketa spolkne...To je rána...

Bartalmision (Út, 8. 3. 2011 - 13:03)

Agente Olga je mrtvá, z tý žádnej sex nedostaneš, smiř se s tím.

Agent (Út, 8. 3. 2011 - 11:03)

Yossarian/Marketa spolkne prasek a prestane se vydavat za jine lidi (v tomto pripade Michala), jak to s oblibou dela uz nekolik let. Marketo vam je jak jsem slysel nad 50, ale projevujete se jako 12ti letej harant! To uz je doopravdy na lecbu. Nemyslim to nijak pejorativne, myslim to s vami dobre! ;o)

Michal (Út, 8. 3. 2011 - 08:03)

jasněže nemá ženskou , má Olgu přece.

Agent je nadrže (Út, 8. 3. 2011 - 08:03)

Ty bys potřeboval brom agente :))))Vracíš se sem a budeš vracet příštích 20 let , Olgu bys nejradši vyhrabal z hrobu magore nadrženej.

Agent (Ne, 6. 3. 2011 - 19:03)

Jedina nadrzena jste tady vy, a my si muzem resit co chceme, klidne treba 1000 let. Vam je do toho uplny nic, pokud se nechcete nejak smysluplne zapojit do debaty, nebo k tomu o cem si tu pisem nemate co jinyho rict. Takze se uklidnete, spolknete prasek a jdete se provetrat na vzduch! ;o)

Agent honí (Ne, 6. 3. 2011 - 19:03)

Ne nadrženej jsi ty a Bartalmision, dva cvoci co budou Olgu řešit dalších sto let, dva magoři, co nic jinýho nemají.

Agent (Ne, 6. 3. 2011 - 13:03)

Jasne vsichni jsou nadrzeni, jenom vy jste letadlo ;o)))

Agent je nadrže (So, 5. 3. 2011 - 19:03)

Agente ty nemáš ženskou, že musíš pořád tady honit péro? Baví tě donekonečna rozebírat stokrát probraný? Hele sejdi se s Bartem , ten při Olze honí brko už mnoho let a mužete spolu.......tady už ste všechno řekli, honící :)))))))

nadržený Bartal (So, 5. 3. 2011 - 17:03)

špatná napodobenina Agenta.....hihihi......agent píše trochu jinak nadržený Bartalmisione.......

Bartalmission (Čt, 3. 3. 2011 - 23:03)

Spolecnost je tolerantnejsi...Ano, uznávám, že jakýsi pokrok za uplynulá desetiletí v řadě ohledů společnost udělala. V těch, které zde uvádíte i v mnohých dalších. To nelze popřít. Bylo by smutné pokud by tomu tak nebylo. Ale... v některých ohledech jsme na tom stejně jako v polovině sedmdesátých let minulého století. Konkrétně v sociálně právní ochraně společnosti. To jsem chtěl říct a ukázat na teoreticky i prakticky možné paralele mezi Olgou a takovou Yossarian. Přes veškerý vývoj za uplynulá 4 desetiletí a dosažený pokrok jsme na tom v této konkrétní věci stejně jako v roce 1973.

Agent (So, 26. 2. 2011 - 12:02)

Tak já tedy děkuji Agentovi...Spolecnost je tolerantnejsi napriklad k homosexualite, dusevne nemocne uz nepovazujeme za silence a blazny, a nekoukame na ne skrz prsty. Na psychiatriich se treba delaji stacionare a proste se tem lidem lekari snazi vic pomoci. Na skolach se celkem ucinne bojuje s sikanou skrz poradce. A rodice uz netrestaj deti telesnymi tresty. Myslim, ze tohle tady kdysi (v dobe Olgy) chybelo.

Bartalmission (So, 26. 2. 2011 - 11:02)

Problem je, ze lekari o...Tak já tedy děkuji Agentovi za tímto jeho příspěvkem nepřímé a patrně neúmyslné byť zcela výmluvné poukázání na skutečnost, že i současné zdravotnictví v současné vyspělé demokratické společnosti má svá úskalí a svá slabá místa... V praxi to znamená, že se musí čekat na to až Markéta alias Yossarian vyvede něco hrozného, aby se to začalo řešit. To ale lze převést na společného jmenovatele s tou situací v tehdejším totalitním Československu sedmdesátých let minulého století, kde také všichni zúčastnění jako by vyčkávali až Olga Hepnarová něco vyvede a potom se to tedy řešilo. V čem je tedy v současné době situace v oblasti prevence a účinné ochrany společnosti jiná, lepší? Mohl by mně na to někdo odpovědět? Je vždy snadné dávat vinu společnosti. Ale ta společnost jsme přece my... A zúčastněnými nyní v případě Markéty Yossarian i jiných potenciálně nebezpečných pachatelů hrůz jsme všichni. Někdo více, někdo méně. Více tedy asi ti lékaři. Na dalším místě policisté. A jistě také různí kurátoři, sociální pracovníci atd. Ale do jisté míry jsme účastni všichni. Chceme-li v případě Olgy Hepnarové svalovat jakousi pomyslnou vinu na tehdejší společnost, v případě současných problémů se současnými Yossarian a jim podobnými si pak musíme přiznat všichni.

Agent (Čt, 24. 2. 2011 - 15:02)

Pro Agenta a ostatní...Problem je, ze lekari o Marketinim internetovem besneni nic nevedi! Navic toto besneni neni podle mne dusledkem psychoticke ataky, ale je zpusobeno jeji osobnosti. Tim ovsem nemyslim, ze by mela osobnostni poruchu, snad jen jsou u ni zrejme histrionske rysy. Bohuzel s Marketou, ktera se zde postavila do role jakesi spravcove a jedine vedmy teto diskuse nic nezmuzeme. Bude nas tedy napadat dal, pokud sem budeme cas od casu prispivat. Jediny clovek, ktery sem podle ni muze prispivat je ona jedina - svata Marketa. ;o)

Bartalmission (St, 23. 2. 2011 - 22:02)

Marketo neotirejte se o me a...Pro Agenta a ostatní pozorovatele: Pokud zanalyzujeme důsledně tuto diskusi, musí být evidentně jasné proč jí duševně nemocná Markéta ze Stodůlek tak sleduje a koho si do osoby Olgy Hepnarové projikuje. Ale Markéta alias Yossarian je v pohodě, protože ta nemá poruchu osobnosti, ta je regulérně nemocná, takže i pokud nás povraždí všechny, tak odsouzena nebude, pouze skončí za vysokou zdí bohnické léčebny. Pokud sem tam zbije ve Stodůlkách sousedku do krve, tak to není trestný čin, ale je to "pouze" přestupek. V případě Markéty a její dcery nesou nedůslední psychiatři spoluodpovědnost podobnou jako ten psychiatr, který se odmítl zabývat Olgou Hepnarovou relativně krátce před spácháním jejího činu. A to snad od sedmdesátých let doba pokročila...

Bartalmission (St, 23. 2. 2011 - 22:02)

Link na zajímavý článek o rozsudku nad ženou s hraniční poruchou osobnosti. Byla odsouzena k trestu smrti za plánované vraždy. Posuzovány byly její rozpoznávací a ovládací schopnosti v době činu. A ty byly shledány v pořádku. Porucha osobnosti nevyviňuje ani ve vyspělé demokracii. Choroba se dá léčit, ale porucha osobnosti nikoliv. To jsou osobnostní rysy, vlastnosti a z nich plynoucí chování. Lze takovou judikaturu převést na společného jmenovatele s Olgou Hepnarovou? Pokud je mi známo, tak tehdy v roce 1975 Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky označované jinak za štvavé vysílačky zaměřené proti komunistickému režimu u nás proti popravě Hepnarové nijak neprotestovaly. Za takový čin by byla stejným způsobem odsouzena i ve vyspělých demokraciích, nejen v totalitním komunistickém Československu: http://www.novinky.cz/zahranicni/226037-sefka-americke-uderky-proti-imigrantum-dostala-trest-smrti.html?ref=boxEA při té příležitosti mě napadá: Ta, která zde píše pod nicky "xy", nebo "já" a podobně - ta má hraniční poruchu osobnosti nebo psychosu? Pokud má jako diagnosu psychosu, tak je v pohodě, protože to nás může povraždit všechny a odsouzena nebude. Maximálně skončí za vysokou zdí bohnické léčebny. Ale to až provede něco závažnějšího. Pokud jenom zbije do krve sousedku, tak je to jenom přestupek a ti dnešní psychiatři jsou v jejím případě stejně v pohodě jako byl ten psychiatr, který odmítl Olgu. Jako daňový poplatník bych rád přispíval na to, aby Yossarian ze Stodůlek byla radši izolována za vysokou zdí ústavu pro duševně choré.

Agent (St, 23. 2. 2011 - 21:02)

Marketo neotirejte se o me a radsi si vnitrne vyreste to, proc tuhle diskusi sama stale sledujete? Na jednu stranu neco vytykate druhym a na druhou to sama delate v jeste vetsi mire. Neni to trochu pokrytecky? ;o)

(St, 23. 2. 2011 - 19:02)

To se je prča, jak agent opět nadrženě naklusal a honí péro při příběhu o Olze, čekal v záloze debil, jak nadrženej .Agente sejdi se s Bartalmisionem a pohoňte si spolu .....a Olgu nechte odpočívat nadrženci.

Reklama

Přidat komentář