Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

D (St, 11. 3. 2015 - 21:03)

Na zítřek připadá 40. výročí sekretivního bolševického oběšení Olgy Hepnarové, jedné ze tří - v dosavadní historii jediných - českých intelektuálek.Rád bych v této souvislosti vyjádřil svoji spravedlivou a bezmeznou nenávist vůči každému, kdo nesl či nese sebemenší odpovědnost za nezveřejnění informace o výše vzpomenutém justičním aktu.

lidem (Út, 24. 2. 2015 - 20:02)

Bohužel,dnes se stalo příšerné neštěstí.Všem lidem,kterých se událost v Uherském Brodě bezprostředně dotkla-upřímnou kondolenci-snad za každého rozumného člověka-buďte silní a upřímnou soustrast.A těm kompetentním-pro každého držitele zbrojního průkazu povinně psychotesty při prodlužování ZP.

Re: (Út, 24. 2. 2015 - 16:02)

Jak to tak vypadá, dnes slečna Hepnarová ztratila pomyslné prvenství na žebříčku největších českých masových vrahů. Historie se opakuje?K události samotné se zatím nebudu nejen kvůli absenci bližších informací vyjadřovat. Je to tragédie.

D (So, 21. 2. 2015 - 14:02)

Ad Džochar, jen mě...: Ad Džochar, jen mě zaráží, jak tu svého "hrdinu" oslavujete, ale zároveň už jaksi nezmíníte to, že se po činu skrýval, a dokonce došlo i k přestřelce s policisty. To podle vás si teroristé zasluhují od ne-teroristů nepřátelský respekt pouze tehdy, pokud se jdou ihned po činu sami udat na policejní stanici?

jana (So, 21. 2. 2015 - 14:02)

německ A.Dostler měl s mojí babičkou poměr, bába byla němka a dělala zdravotní sestru. to nemáte zdání co vymrskala v ozdravovně šašků pod přikrývkou.

Re: (So, 21. 2. 2015 - 10:02)

Ad Džochar, jen mě zaráží, jak tu svého "hrdinu" oslavujete, ale zároveň už jaksi nezmíníte to, že se po činu skrýval, a dokonce došlo i k přestřelce s policisty. Dá se tohle říct o "zbabělé" Hepnarové, u které navíc není vůbec jisté, zda před smrtí projevovala odpor?

Re: (So, 21. 2. 2015 - 10:02)

Ad Džochar, jen mě zaráží, jak tu svého "hrdinu" oslavujete, ale zároveň už jaksi nezmíníte to, že se po činu skrýval, a dokonce došlo i k přestřelce s policisty. Dá se tohle říct o "zbabělé" Hepnarové, u které navíc není vůbec jisté, zda před smrtí projevovala odpor?

D (Po, 16. 2. 2015 - 20:02)

Při popravě je třeba projevit úctu a pokoru k majestátu smrti. Německý generál Anton Dostler to dokázal:http://youtu.be/aaRWnTRiICY

Lynx (Ne, 15. 2. 2015 - 18:02)

Tradiční saudsko-arabský,...No, to je teda opravdu chlapák...

D (Ne, 15. 2. 2015 - 16:02)

Pokud jde o přípravu procesu s Džocharem Carnajevem, Judy Clarke, vedoucí jeho advokátského týmu, nyní požádala federální okruhový apelační soud, aby přeložil proces z Bostonu - pořád pod záminkou, že v Bostonu nelze dát dohromady objektivní porotu.Džochar sám má holou prdel, nicméně Judy Clarke vůbec nespěchá, aby měla daný proces co nejdříve z krku. Z jakých peněz - kromě federálních veřejných fondů - je asi placena?

D (Ne, 15. 2. 2015 - 16:02)

Layla bint Abdul Mutaleb...Tradiční saudsko-arabský, mečem stínající kat, kterému bylo nařízeno popravit na silnici Laylu bint Abdul Mutaleb Bassim, se dostal vinou jejího vzdoru do velmi obtížné situace. Nakonec si s ní však poradil jako opravdový chlap. Duchapřítomně povalil popravovanou na bok, a první úder meče vedl přímo proti šíji opírající se o vozovku.

D (Pá, 13. 2. 2015 - 19:02)

Priklad nedavne verejne...Layla bint Abdul Mutaleb Bassim, o ktere jsem se zminil 18.1.2015 13:11, mela realnou sanci byt stata jedinou ranou mece v poloze v klece. Kdyby zemrela timto zpusobem, jednalo by se o mimoradne elegantni smrt nejen ve srovnani s jinymi popravami, ale dokonce i ve srovnani s jakymikoli druhy smrti obecne.

D (Pá, 21. 6. 2013 - 23:06)

Kdo prijme Jezise Krista jako sveho osobniho spasitele, ten je osvobozen od otroceni sve vuli, ale i lidskym zakonum a moralce.Kdo akceptuje zakony a mravy sve zeme za hlavni voditko sveho jednani, ten je osvobozen od svodu ze strany sve vlastni sobecke vule, i ze strany nabozenske bigoterie.Kdo akceptuje svoji vlastni vuli jako vudci princip sveho rozhodovani a jednani, ten je osvobozen od tyranie zakona a moralky, podobne jako i od tyranie nabozenskych predsudku.

D (Pá, 21. 6. 2013 - 13:06)

Jak pribyva casu od bostonskych explozi, a nasledneho zadrzeni Dzochara Carnajeva, vychazeji najevo nove a nove okolnosti jeho zivotni situace pred spachanim zmineneho utoku.Ukazuje se napriklad, ze vysledky jeho universitniho studia byly vice nez mizerne, a ze se pritom jako student jiz stacil zadluzit circa $20 000. Vse nasvedcuje tomu, ze to nebyl zadny Einstein, a ze nebyl ani prilis metodicky a disciplinovany.V teto situaci se mu asi zdal neformalni ortel smrti, ktery mu autoritativne nabidl jeho starsi bratr Tamerlan, jako kromobycejne atraktivni.Ze studentskeho packala a outsidera, nad nimz visel Damokluv mec vylouceni z university a tezko zvadnutelneho dluhu, se Dzochar mohl - jako mavnutim kouzelneho proutku - stat atraktivnim svatym mucednikem za vec islamu.Ti, kdo si - podobne jako ja - preji Dzocharovu popravu, necht se modli za to, aby soud nezohlednil Dzocharuv mlady vek a neprikladal prilis velkou vahu ani tomu, ze Dzochar nebyl iniciatorem cele akce. Pozdeji, po vyneseni rozsudku smrti, by bylo zadouci se modlit (je-li kdo - narozdil ode me - verici) i za to, aby se stal Dzochar dobrovolnikem v death row, a nechal se popravit v nejblizsim moznem terminu. Prave tohle je ta relativne nejlepsi sance pro to, aby zemrel vznesene, v plnem rozpuku sve mladicke svezesti, jako se to kdysi vpodstate podarilo i Olze Hepnarove.

D (Po, 2. 2. 2015 - 20:02)

ale fakt je, že z jeho...Dekuji za slusnou, byt nesouhlasnou reakci.Otazkou ovsem je, zda nemaji nejaky komplex naopak ti, kteri se panicky vyhybaji debatam o chovani popravovanych lidi.Aspon si myslim, ze dospely, sebevedomy clovek posuzuje proste to, co sam uzna za vhodne.

D (Čt, 20. 6. 2013 - 21:06)

Je jeste nekdo s to se vyjadrit k tomu, zda se Olzina matka, MUDr. Anna Hepnarova, jmenovala za svobodna Dvorakova, ci jinak (a pokud se snad Dvorakova nejmenovala, jak se tedy doopravdy jmenovala)?Predem dekuji.

to chce klid (Po, 2. 2. 2015 - 12:02)

kdyby tak někdo chtěl...ale fakt je, že z jeho filozofie ohledně poprav je člověku na blití. Holt má nějaký mindrák, když má potřebu posuzovat chování popravených lidí.

pro Davida (Po, 2. 2. 2015 - 12:02)

kdyby tak někdo chtěl popravit tebe ty čuráku, to bys koukal jako vejr, tady plácáš a děláš hrdinu, vole korunovanaj

D (Ne, 1. 2. 2015 - 22:02)

Pane D, taky jde o to, zda...Justice v Saudske Arabii je na nase pomery mimoradne brutalni, nespravedliva a nevypocitatelna. Ta zena mohla byt naprosto realne odsouzena nepravem. A vetsina popravenych lidi v historii lidstva byla z naseho pohledu poslana na smrt nepravem.Popravu nebo telesny trest vsak nekteri lide umeji snaset statecne i tehdy, pokud byli odsouzeni nepravem.

Re: (Ne, 1. 2. 2015 - 20:02)

Pane D, taky jde o to, zda dotyčná byla odsouzena právem, což nikdo z nás neví. Potom se jejímu chování nelze divit, že.

Reklama

Přidat komentář