Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Katolík (Po, 12. 2. 2018 - 12:02)

Modleme se za současného pana prezidenta, Miloše Zemana, protože jeho zdravotní stav mu, s nejvyšší pravděpodobností, nedovolí, aby zůstal nadále, další pět let, ve funkci prezidenta ČESKÉ REPUBLIKY. Modleme se za jeho obrácení k Bohu. Přestože je pan prezident ateista, přál bych ma státní pohřeb, celebrovaný panem Kardinálem Dominikem Dukou. Pochopitelně, přeji panu prezidentovi, pevné zdraví a ještě dlouhá léta života. Avšak, při jeho současném životním stylu, to vypadá, že se pan Miloš Zeman "řítí do záhuby!" Modleme se za zvolení nového prezidenta, který bude naši zemi opravdu dobře reprezentovat v celém světě, nejen v Evropě.

Mare (Po, 12. 2. 2018 - 11:02)

Pablo píše:Jirko přijde mi tě líto protože jsi asi v životě moc lásky nezažil a proto o tom nechceš mluvit. Vyhybáš se tomu a snažíš se zdiskreditovat kdo ti říká něco o Boží lásce. Popros Otce Boha,aby ti dal poznat pravou lásku kterou učil Ježíš Kristus. Bohužel je smutné že někteří tady na této diskuzi, kteří se vydávají za věřící opovrhují názory druhých a povyšují se nad ně. Takže vlastně pro ně přestává platit oběť života Ježíše.................................................Pablo, tvoje psychologie je jedna věta,.....že někdo nezažil moc lásky......To je přece úplně jedno....!Ježíš Kristus nenesl jen naše hříchy, ale i naše slabosti, nemoci.....Takže, když skutečně přijde Kristus do tvého života, tak jako se to stalo Jirkovi, tak jsou v tu chvíli přibity nejen tvé hříchy spolu s ním, ale taky tvé nemoci a slabosti !Právě proto umřel, aby ti, kteří nikdy nepoznali ani trochu lásky v životě,.....mohli být skrze něj uzdraveni !On pak, ještě navrch, vylije svoji lásku do srdce toho člověka !Řím.:5:5.Už jen tato tvoje rádoby inteligentní věta, z tvého pohledu, DOKAZUJE, ŽE NEJSI KŘESŤAN, ŽE NEJSI V KRISTU,....protože o tomto nemáš ani ponětí !Naše srdce vystydla a tím, že si v Bibli přečteš, že se máme milovat, ....LÁSKU NEVYBUDÍŠ !Jen si lžeš do vlastní kapsy !Proto taky působíš pokrytecky....A tak je to se vším, co si chceš z Bible sugerovat !I s věčným životem !Ten se dostává darem skrze Krista !Pokud ho nedostaneš, tak si můžeš Bibli přebírat od shora dolů a od dola nahoru celý život......nikdy ho z Bible nepřijmeš !Jan: 5.kap: 39 Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte věčný život; a Písma svědčí o mně. 40 ALE VY NECHCETE KE MNĚ PŘIJÍT, ABYSTE MĚLI ŽIVOT !A ANI TOTO NESTAČÍ, ABYS JEN ZNAL Z BIBLE A MYSLEL SI, ŽE TO MÁŠ !Musíš ke Kristu reálně přijít a zcela reálně život z jeho ruky přijmout !Teď hned, ne až po smrti !

ach Tony (Po, 12. 2. 2018 - 11:02)

Pablo okoukal Milanovo...tolik lásky z tvé strany k lidu povšechnému při pondělku snad ani neunesu :-)

Tony (Po, 12. 2. 2018 - 11:02)

nešlo jen o pabla,ale i pár...Pablo okoukal Milanovo rétoriku a když zjistí, že to na tokové jako ty funguje, tak bude na koni.Pro takové jako ty jsou sympatičtí pouze ti, kdo mažou med kolem huby.

Tony (Po, 12. 2. 2018 - 11:02)

Jehobci nemají komu co domlouvat.

tady (Po, 12. 2. 2018 - 10:02)

Nedůvěra vládne světem a...nešlo jen o pabla,ale i pár dalších lidí,kteří se snažili Jirkovi domluvit...přečti si to zpět

i (Po, 12. 2. 2018 - 08:02)

Nedůvěra vládne světem a proto tě chápu, že mi nevěříš, protože mě osobně neznáš.A kdopak ji asi tak zasévá... Strážné věže? U nás usilovně pracují snad už od vzniku 1.Rep ..Zvláště Rutherfordova rétoika ..

Pablo (Ne, 11. 2. 2018 - 21:02)

Jak jsem Pablo psal, tvoje...Jirko Ježíš vyučoval, že máme být jako děti, které jsou upřímné a spravedlivé a dovedou dát upřímně najevo, že mají někoho rádi.Zjišťuji, že spousta lidí věří technicky bez srdce. Někteří zase se bojí vyjádřit své city, že mají rádi Boha, Ježíše Krista i ostatní lidi ze strachu, aby se jim lidi neposmívali a nebo je neuráželi. Je to daný dnešní dobou, kdy slušnost a poctivost je vydávána za zbabělost. Projevování citů je považována za slabost. Proto my křesťané bycho měli kolem sebe vytvářet ostrůvky přátelství a naděje do budoucnosti, která přes tu bezradnost, která vládne v dnešním světě, bude trvale dobrá. Můžou nastat velké a pro nás lidi neřešitelné problémy, ale tyto problémy vyřeší Stvořitel vesmíru Bůh. Nenechá si zničit svoje dílo od zlých lidí, které řídí jeho největší nepřítel Satan.Nedůvěra vládne světem a proto tě chápu, že mi nevěříš, protože mě osobně neznáš.Já jsem taky opatrný, ale snažím se lidem věřit i když někteří mě občas podrazí. Už si z toho nic nedělám protože si řeknu "To je jeho problém , protože příště mu nebudu už důvěřovat. Všiml jsem si, že když někomu, kdo je proti mě nepřátelský a já mu nějak pomohu, když má problém, tak je z toho nějak překvapený, protože to neočekával že mu pomohu.A vztahy se zklidní. Stále si myslím že nejsi špatný člověk, ale nenech se zbytečně vytočit, ať ti kdokoli z nás vadí. Dobrou noc ahoj Pablo

y (Ne, 11. 2. 2018 - 19:02)

Jako nic proti "chujovinám", jednak to je asi "reálný obraz národa" "v celém průřezu" a pak "občas to chce trochu odlehčit".V tom je doktorka docela unikátní, že umožňuje takovou "lidovou diskuzi" s reálnými lidmi..jsem spíš na aeeronetu, vy - jako Naddenimino... jste mě totálně zklamali .. ale jasně že "svět se točí dál" a "až se z toho zejtra vyspíme, tak si zase brnknem".Ale stejně mám tušení, že "nic jiného než středověká Evropa" - bohužel (?) islámské invazi neodolá... nota bene když je ta invaze řízená, podporovaná a i vítána naší intelektuální elitou a to myslím bez ironie ...Prostě vždy se kladl kontrast mezi novověkým či osvícenectví, - "koumáci" versus "zaprdění dogmatiští mnišouři"(kombinace mnich x kněžour..) ale jak je vidět asi ta domice středověce chápané víry měla své opodstatnění..Minimálně se ukazuje - byť mě to osobně také mrzí, neb "jsem taky asi intoš" - že "v intelektualismu jako takovém" - "také asinení spásači Spása".Navím mám takový dojem že Revolucionáři se od "Nejžhavějších Naddenomino" až tak neliší.. obě skupiny prostě "zavrhli historii" - viz třeba Mare asi i Jirka, Pablo (i když to je SJ..).. .. ale i ty.. - mám už takový divný pocit.Takže "Novátoři" - vítejte v budoucím "Mekkánském snu" ...To je ironie.. vskutku asi "dějinná".

o (Ne, 11. 2. 2018 - 12:02)

Mlý UPERKŘESŤANE ony a spol. ovolte, abych vám připoměl IBLICKÝ nota bene VANGELICKÝ (jako že je z vangelia..) vrš o "vyjmání třísky z oka bratra svého majíce přitom "trámoví vzrostlé" v oku svém".

ii (Ne, 11. 2. 2018 - 12:02)

Tak pokud to task naformuloval nota bene s tím "ukájením", tak v tom pytli je oprávněně minimálně "pro míru generalizace".

i (Ne, 11. 2. 2018 - 12:02)

Ty jsi štont ho hodit do jednoho pytle s Mare, Gregem, Sazečem a ještě s kdoví dalším.

ii (Ne, 11. 2. 2018 - 12:02)

Jirko proč je v tobě tolik hořkosti.tak to a o těch emocích píše fakt ten pravej ..

Jirka (Ne, 11. 2. 2018 - 12:02)

co pochybujeme, zda to ten...Ono pro toho kdo nevěří v Boha je realita taková, jako by Bůh vůbec neexistoval. Ale uvěřením (skrze Krista) se člověku změní zcela realita. Bůh vyzívá, ale nenutí a někdo si toho nevšimne. Víra člověka musí být nejspíš taková, aby mu jí Bůh věřil. Pokání člověka též, pokoření se. Teď nevím kde přesně to je, že pak Otec posílá Syna, který se pak ukáže a je s námi. A toto svědectví vydávám i svým životem v Kristu Ježíši, Pánu našem.

Jirka (Ne, 11. 2. 2018 - 11:02)

co pochybujeme, zda to ten...Samozřejmě že jsi nic najít a srovnat nemohl když jsi nic nečetl. Ten kritický pohled je v pořádku, jen všeho moc škodí. Kritický pohled mají i vědci, a nemálo jich se obrátilo, protože uznali v pokoře svojí bezmocnost. To je v životě člověka důležitý krok. Vím, že jen hledáš pravdu. Neuvěříš mi že křesťanství mě vždycky lákalo nejméně ze všech náboženství. Pro člověka jistě není jednoduché uvěřit v Ježíše Krista. Navíc já jsem z bezbožné rodiny. Proto vnímám víru a přijetí Páně jako dar.

Jirka (Ne, 11. 2. 2018 - 11:02)

co pochybujeme, zda to ten...Jé já sem blbej, vidíš to, jasně že to znám! Kozina, chodský Jánoš?k. Hned jsem si nemohl vzpomenout.

Tak (Ne, 11. 2. 2018 - 11:02)

já ho možná urazil. Ale...to je pěkná hovadina velebnosti ta předposlední věta.

tak to jsme dva (Ne, 11. 2. 2018 - 11:02)

To není nesmysl, to co...co pochybujeme, zda to ten druhý myslí vážně. :-)Ale máš plnou pravdu, nic nechápu. Jenom se dívám kolem sebe na tomto světě a kriticky vyhodnocuji všechno, co se děje a co se dělo. A nějak jsem nikde nenašel důkaz pro tvé tvrzení, že se něco v historii mhohokráte objevilo. A jinak co se týká božího soudu, tak je to z Psohlavců. Někdo studuje Bibli, někdo českou literaturu.„Lomikare, Lomikare, do roka a do dne zvu tě na Boží súd!“

Jirka (Ne, 11. 2. 2018 - 10:02)

ale to co někteří...To není nesmysl, to co stojí v písmu se v historii mnohokrát objevilo. Nic není jednoduché, to by nebyl Bůh, my zkoumáme hlubiny Boží a mnoho věcem nerozumíme. Ty si to všechno představuješ hrozně jednoduchým způsobem. Až skoro začínám pochybovat, jestli to vůbec myslíš vážně, s tím co píšeš.

Jirka (Ne, 11. 2. 2018 - 10:02)

s tím Božím soudem. Vida,...Vím že je to asi ostuda, ale to neznám z Jiráska neznám, v jakém díle je to?Proč bych měl být komediant když jsem o tom řekl druhému člověku, i když doktorovi. Nic o tobě sice nevím, ale podle toho co jsi napsal bych řekl, že jako člověk před lidmi moc odvahy nemáš.

Reklama

Přidat komentář