Reklama

platy zdravotních sester

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 22:08)

Ester, několikrát jsem psala, že já si rozhodně nemyslím, že by zdravotní sestry byly debilové. Naopak si jejich páce vážím, vím, že je těžká.

Ale ano, myslím si, že v období chřipek a nachlazení by lidé, které infekce ohrožuje, neměli sedět s infekčními lidmi v čekárně. Prosím, nesnažte se mi namluvit, že máte každý den v ordinaci deset těhulí, pět lidí po operaci chlopně, tři na chemoterapii a patnáct po transplantaci... Vždyť by stačilo, aby se ten člověk telefonicky ohlásil, že přijde. A pak jen otevřít ústa a říct, že Ferda Vopička má transplantované ledviny, což nás všechny stálo zhruba mega, takže ten mega nepohřbítě tím, že na něj flusnem chřipku. J8 vím, že pro vás je to "pacoš", ale pro někoho je to syn, táta, manžel... Oni se klepou, co s ním bude a děkují za každý den. Tak proč ho ohrožovat.

Jinak, já bych k doktorce nešla, ale v té kokotské těhotenské průkazce je kolonka "vyšetření praktickým lékařem" a tam si těžko můžu udělat razítko z brambory :-) navíc je údajně pratická doktorka jediná, kdo mě může poslat na ekg, což mi doktor napsal.

Lada (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

máš pravdu.Dělám to...Ahoj neznámá. Kdo to nezažil, nepochopí.
Člověk už je tak unavený, že nechce nic než klid. Kde jsou bláhové sny o pomoci druhým. Praxe nás iluzí zbavila. Každé holce, co jde na zdrávku, bych to dlouho rozmlouvala. Moc jsem si přála, aby syn vystudoval medicínu. Nechtěl ani slyšet. Dnes vím, že udělal dobře.

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Ono to zase není tak jednoduché, já v zásadě se solidárním systémem souhlasím. Protože, když člověka postihne vážná nemoc, nikdo prostě nemá nato, aby dal půl mega ročně za léky, nebo si sám zaplatil transplantaci...

Problém nastává, když člověk chce prostě něco "navíc" v rámci běžných věcí. Ačkoliv si stále myslím, že nenechat těhuli v ordinaci s chrchlalama není nic "navíc", natož člověka, který prakticky podle papírů umírá.

Lada (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Ano, já souhlasí s Ivkou. Stokrát raději dám za vyšetření pět set a třeba i tisíc korun, ale budu mít jistotu, že nebudu čekat a nikdo mě nebude předbíhat. Ani já nejsem bohatá, ale za ušetřený čas a nervy mi to stojí. Jsem pro, aby jeden den v týdnu se ordinovalo za hotové. Nebudu muset jezdit na mamograf a RTG do 100 kilometrů vzdáleného města, protože u nás mamograf přes léto nefunguje a na RTG na mě hodinu zvysoka kašlou i když nemají v čekárně ani nohu. Zato já mám na druhém konci chodby narváno a musím jít pracovat.
Takže jsem ztratila den, stálo mě to spoustu peněz, ale mám RTG a mamograf.
Jenže za hotové doktoři co mají smlouvy s pojišťovnami pracovat nesmí. Zase někomu vadí, že chci své peníze dát někomu, kdo pečuje o mé zdraví a navíc ho to nic nestojí. Jenže to by ty peníze nešly přes síto pojišťoven a ony by si nemohly nechat tučné procento. Tohle není stát, ale blázinec.

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

myslím, že je tu i konstruktivní debata, Ggábino. Nadávky jsou na doktorce všude...

Ester (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Na těhotných v prvním...Promiň Ivko, ale my to víme. Nejsme debilové, jak si tu všichni myslí.Lidé takto léčeni, jsou zváni na kontroly co nejméně, jak je to možné. Chodí nejvíce na specializovaná pracoviště a tam jsou na to zařízeni.
Ale když to vezmeš ad absurdum. Budeme dávat přednost: Lidem po operacích, onkologicky nemocným, s kardiostimulátory, po operaci chlopní, po by-passech, těhotným, s otevřenými bércovými vředy atd.
tak nás ti ostatní umlátí. Tato situace se v dnešních podmínkách jaké ve zdravotnictví jsou, řešit ke spokojenosti všech, prostě nedá. Bylo by to možné, kdyby bylo 3x tolik doktorů a neměli by denně 60 pacientů, ale jenom dvacet. Zkus to navrhnout zdravotním pojišťovnám.

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Eliško, manžel není po nádoru, má FSGS, jestli vám to něco říká. Většině lidí ne, je to vzácná nemoc ledvin. Měl proteinurii 21 gramů/24 hodin. I na to se berou imunosupresiva a chemoterapeutika.

Neříkám, že je těhotenství nemoc. NOrmálně chodím do práce a dělám i noční, ačkoliv bych nemusela. Jen prostě nechci sedět hodinu mezi nemocnými lidmi, ale to je pro vás evidentně hned hysterčení.

Chápu, že pro vás je to prostě ruleta, buď onemocní, nebo ne, co nám do jejího haranta... Ale vy zas musíte pochopit, že pro každou mámu je zrovna to její dítě to nejdůležitější a prostě ho odmítá ohrozit, ačkoliv vám to může trochu komplikovat život.

Jinak, na sestry jsem si nikdy nedovolovala a ani neznám nikoho, kdo by to dělal (i když asi jsou, holt jednáte s lidmi, kterým je špatně), já si práce sester vážím, je to zodpovědná práce, která je málo doceňovaná.

Moje smutná teorie je, že dokud se do zdravotnictví nevnese víc prašulí od pacošů, bude těhotná ženská, která chce takový super speciální mega nadstandart jako nesedět hodinu vedle infekčních pacientů a je ochotná přijít kdykoliv, vždycky jen hysterka :-))))

btw: Můj gyndař chtěl eeg, na neurologii mi řekli, že mají termín za dva měsíce, zavolala jsem do soukromé kliniky, dohodla se na druhý den a nechala si hobez čekání natočit. No jestli mě ten litr za klid stál...

Na homolce vydávají nějaké VIP karty, které člověku zajišťují, že nemusí čekat, kdyby něco takového nabízela praktická doktorka, klidně jí zaplatím

není to o tom, že bychom byli nějak super bohatí, spíš o prioritách, radši budu v klidu a bez infekcí, a děcko holt bude mít o nějakou předraženou krávovinu míň.

Gábina (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Tak tady pozoruju, jak se tu pořádá hon na čarodějnice. Nadávky, podceňování, opovržení. Od kdekoho, kdo nám nesahá ani po kotníky. Milé dámy, měly jsme před česem šanci dokázat, že bez našich rukou se zdravotnictví do 24 hodin položí. Stačilo připojit se ke stávkujícím doktorům a vzít to ještě razantněji. Nenastoupit do práce. Umíte si představit ten binec, kdyby všechny ty ficky a kurvy a děvky, co celé dny jen souloží s doktory a pacienty ( cituji autory některých příspěvků ), řekly "dost". A také chtěly přidat na platech a vyžadovat slušné zacházení, jak od pacientů, tak od nadřízených. Představte si, jak doktoři běhají s mísama, myjí pacienty a nechají si nadávat. Za dva dny, by vážený pan ministr vyjednával a na platy by se našlo. Ale kdo je ovce a jenom ustrašeně bečí a nechá sebou orat, tak hholt ovcí zůstane. Máme v rukách obrovskou sílu a nedokážeme ji využít. Necháme nějakou neúspěšnou exministryni vlády, aby mluvila naším jménem, když za jejími bláboly stojí 2é% slepic, jako je ona sama. Ale o tom, se už nikde nepíše. Zamyslete se nad naší budoucností. Bude hůř.

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

Na těhotných v prvním trimestru (kdy je nejdůležitější neonemocnět) není těhotenství vidět. Pokud je někdo vážně nemocný a blbé nachlazení ho může zabít, prostě by měl mít možnost, tak jako vy, se dohodnout a přijít na čas.ˇPřijde mi to přirozené. Až nebudu těhotná, prostě budu čekat jako ostatní (nebo si zaplatím, pokud už to bude možné) a když někdo půjde napřed s tím, že má kardiostimulátor, budu to respektovat.

pokud nevíte, co je to imunosuprese, tak to jsou léky, které se dávají nemocným po transplantaci, aby tělo neodmítlo orgán. V první fázi jsou tak silné, že člověk je v podstatě ve stejném stavu jako nemocný AIDS. Berte to tak, že transplantace byla drahá, orgány jsou vzácné a ještě těch peněz, až se ho IKEM bude snažit zachránit...

Eliška (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

A nechat tam sedět těhotnou...Ivko, neblázni. Těhotenství je normální, fyziologický stav a není důvod hysterčit.
Vždyť i sestry jsou mámy a těhotné jsme kmitaly mezi pacienty až skoro do porodu.
Samozřejmě ne na infekci, ale jinak jsme dělaly vše. To jenom dnešní masmédia udělala z těhotenství strašlivou nemoc, při které musí být nastávající matka, něco jako bílý slon.A stran tvého muže. Neznám nikoho, kdo by někoho s ponádorovou léčbou nevzal dopředu. Stačí, aby zvedl telefom a oznámil, v kolik přijde. Nejsme žádné nelidské bestie. To bychom tuhle práci, dělat nemohly. Já neznám žádné jiné povolání, kde by si lidé dovolili tolik, co si dovolí na sestry.

Ivana (Po, 1. 8. 2011 - 21:08)

A nechat tam sedět těhotnou...Ivko, tvoje zlost je asi na místě, ale...
vem si kolik lidí má problémy se srdcem. Ti všichni musí sedět v čekárně a nechat na sebe prskat bacily, ač jim jde o život. Jedno nachlazení a nazdar (kardiostimulátor, ICD - dráty v srdci).
Sama jsem byla tak hloupá a kdysi jsem čekala.
Nyní mě lékařka bere odpoledne, dohodnu se po telefonu, kdy mám přijít.
Ale je nás nemocných se srdcem hodně a fůra jich si to tam pěkně odsedí.
A osobně jsem ještě ve svých 38 letech neviděla čekající těhotnou ženu. Myslím, že moje lékařka je také bere odpoledne, kdy se tam neprská.

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 18:08)

A nechat tam sedět těhotnou ženskou, protože kvůli křivému pohledu pacošů klidně budete riskovat potrat nebo postižení (její, jasně, co by vás to zajímalo), až něco chytne, je taky labůžo.

Tady nejde o předbíhání ani o žádnou nespravedlnost, ale o to, že skutečně není vhodné, aby tam těhule seděla. To je asi jako kdyby nad vámi v tramvaji stála ženská s devítiměsíčním břichem a vy se nezvedla, protože by to bylo "nespravedlivé". V životě jsem nepředbíhala, nikdy jsem u doktora nechtěla nic navíc, prostě nechci být nemocná v prvním trimestru? Je to tak moc? Je to tak moc, při tom, kolik platím zdravotní pojištění?

Do zdravotnictví vnese rozumný přístup fakt jen ten nadstandart....

Ivka (Po, 1. 8. 2011 - 18:08)

vzít tě na určitý čas...Tak to pozor!

Pokud někdo bere imunosupresi a chemoterapeutika, NESMÍTE ho nechat čekat s ostatními marody. To už ho rovnou můžete podříznout na místě, ať se netrápí. Chápu, že v tu chvíli je pro vás prostě vaše pohodlí (nebudu se hádat s ostatníma pacošema, co je mi po životě nějakýho chudáka, jehož příbuzný doma chodí s rouškou, když jednou zakašlaj a už půl roku neměli návštěvu), ale berte to tak, že až se ten člověk nakazí, tak než nejspíš umře, ale pžed tím bude ležet na JIPce a bude znamenat pro zdravotní systém sakra zátěž. A v případě soudu by to po vás (či po vašem doktorovi) mohla VZP chtít. Protože doktor, který záměrně usadil člověka na imunosupresi, po transplantaci nebo s rakovinou mezi marody a nechal ho tam hoďku sedět, protože sestře je zatěžko snést jeden křivý pohled nebo prostě otevřít pusu a kváknout, že pak Ferda Vopička je těžce nemocný, prostě ohrozil jeho život.

Pro s.r.o (Po, 1. 8. 2011 - 15:08)

doktorka je žumpa plná...To bude tim, že je celá doktorka tebou zamořená, žumpo, tak tady nesmrď.

no nic, (Po, 1. 8. 2011 - 14:08)

růže je výraz poděkování a ne všimné.
Asi tě někde hodně nas...,že jsi tak negativistická/ý/vůči zdravotníkům.I to se stává.
Pro tečku:budeš se divit,ale není to ojedinělá záležitost a neposeru se z toho,vážím si toho a hodně.

¨¨ (Po, 1. 8. 2011 - 13:08)

jistě chápeš rozdíl mezi zdravotnictvím a soukromou sférou v "byznysu". k doktorovi budou lidi chodit i kdyby ho tam sestra mlátila, najít si jiného je docela těžké. zatímco ve sféře podnikání je na ně pracovník jedné firmy protivný, tak jdou k jiné. k růži gratuluji. ono je to docela časté, že pacienti nosí dárečky a všimné.

. (Po, 1. 8. 2011 - 13:08)

Jednou za kariéru jsi dostala od pacienta růži, no poser se :-DD

A z čeho ty opř (Po, 1. 8. 2011 - 13:08)

usuzuješ,že jsem protivná důra? :=))Přečti si ještě jednou,pomalu můj příspěvek a zamysli se.
A dnes jsem od vděčného pacienta dostala růži jako poděkování.Pochybuji,že důry dostávají růže.Možná jsou větší chudáci ti lidé,se kterými máš co do činění ty a tobě podobní .=))
P.S musím tě vyvést z omylu,já pracuji v soukromé sféře a naši pacienti by nebyli rádi,kdybych tady nebyla a vem jed na to,že se nevychloubám!!

¨¨ (Po, 1. 8. 2011 - 12:08)

já s lidma dělám. kdybyste nebyly ve zdravotnictví, kde je sester málo, ale v soukromé sféře, takovou protivnou důru by vykopli cobydup.

přerušovaná čár (Po, 1. 8. 2011 - 12:08)

ty se uklidni,víš houby,o čem je řeč.Větší problém by byl asi s tebou,kdybys měla dělat lidmi.Tvůj negativismus jen prýští i v písemném projevu.

Reklama

Přidat komentář