Reklama

Crohnova choroba

radka (So, 9. 4. 2005 - 09:04)

kolik ti je? a proc ti bylo spatne? snedl jsi neco spatnyho? jak ted zijes? a co ta operace? ja ma z perace strach...

radka (So, 9. 4. 2005 - 09:04)

ne nejses sam. jak dlouho mas crohna a jak moc ho mas rozlezlyho?operovali te uz nebo zatim nemaj duvod?

Honza55 (Pá, 8. 4. 2005 - 18:04)

Dneska me pustili z nemocnice,lezel sem tam 2 tejdny a asi mam crohna.Delali mi vsechny ty vysetreni a to CT je docela hnusny.Nejdriv sem si myslel jako ty ze tu kontrastni latku vypiju,ale dela se t uplne jinak.Asi z toho nebudes moc stastnej.Rano sem prisel na rentgen a tam mi strkali tak 0.5 cm sirokou hadicku do krku a nastavovali me ji v brise tak aby sla do tenkyho streva,myslel sem ze se z toho pozvracim,ale nakonec sem to nejak vydrzel.Pak ti injekcema striknou tak 2 litry ty kontrastni latky hadickou do strev.S tou hadickou v puse sem musel projit snad celou nemocnici na CT,tam sem cekal snad pul hodiny.Pak me dali do tunelu,pridali jeste tak 1 litr a do zily mi strikli nejakou latku ktera vohrala tu kontrastni a zrengenovali to.Ale prezit se to da,neprijemna je jenom ta hadicka.Mej se

monika (Pá, 8. 4. 2005 - 15:04)

Michale, tak teda nevím. To CT mi nedělali. Ale raději bych měla několikrát hadicu v žaludku než v jiných partiích. I přes ty léky na uklidnění to prostě nesnáším. A ten fortrans mi nedávali měla jsem něco jinýho, tak nemůžu posoudit jak moc je to hnusný.

Michal (Čt, 7. 4. 2005 - 21:04)

MONIKO. tak to jsi mě udělala radost :-) hadici v prcce :-) jsem měl asi 35 minut a v pohodě naprosto , nic jsem necítil , mel jsem dobrý léky a pak jsem asi 30 minut ležel a vyprděl vzduch a bylo to v pohodě a šel jsem normálně domů, fakt nic hroznýho , nejhorší jak pořád říkám ten fortrans. sono bříška mám za sebou a taky nic nenašli takže mě čeká CT enteroklýza a gastro žaludku ... akorát nevím jak ta CT enteroklýza.. mám tam popíjet litr a půl vody s tím kontrastem , a bejt zase připravenej tím fortransem.. na ten se netěším ale dám si jen 2 litry to na tenký střevo bohatě stačí.. akorát nevím co se mnou udělá ten litr a půl s konstrastem.. byl jste někdo na CT v Jablonci ?

Patrol (St, 6. 4. 2005 - 12:04)

Ať zdechnou všichni feťáci a huliči

jajda (St, 6. 4. 2005 - 08:04)

Ahojky můj přítel má taky crohna. Snažím se mu vší silou pomoci. Nejhorší je neinformovanost o týhle chorobě. První příznaky začal mít na podzim, v době sklizně, takže bolesti přiřazoval hulení, ale pak už byl ve stádiu, že se najedl jen, když si zahulil. Doktoři mu totiž přišli, že jde o crohna teprve před dvěma měsíci. Hodně dlouho se trápl, což nejspíš všichni, co tím trpí. Bere ještě steroidy a salofalk, ale sem tam si s námi dá jointa. Myslíš, že to neškodí? Jestli máš nějaké rady co a jak, a budeš mít náladu si dopisovat, tak napiš. Díky a směj se :-) jajda.E-mail: jajda.vaskova"centrum.cz

monika (Po, 4. 4. 2005 - 16:04)

ahoj Michale,žaludek je celkem ok,ale "hadica v prcce" je fuj.No, přeji příjemné zážitky.

Michal (So, 2. 4. 2005 - 18:04)

Ahoj MONIKO. no v pondeli se jdu objednat na sono bricha a pak az budu moct lezet na levym boku ( ted mam uraz ramene) tak me ceka vyšetření žaludku taky, se dost bojím a moc se mi tam na to nechce ale aspon že se nemusí pít fortrans :-) a uvidíme jak dál , snad to crohn u mě není ale může to bejt neco jinýho ...

Petr (Pá, 1. 4. 2005 - 17:04)

Ahoj lidičky postižení tím po..... Crohnem. Před rokem jsem vůbec netušil,že nějaký Crohn existuje. Loni v červnu se mi vytvořil u konečníku absces,který mi "vyšmikli" na chir. a než se mi to pořádně zahojilo dostal jsem obrovské průjmy samozřejmě samá krev.Až když jsem vlastně zkolaboval tak mi na JIPce řekli,že je to Crohn.Následovali veškerá možná vyšetření,které to jen potvrdily.Mezi tím se mi vytvořila pištěl, která mi vyústila kousek nad konečníkem. Takže další starost. Teď už se cítím jakž takž dobře,ale musel jsem se vzdát svého zaměstnání.Chtěl bych se zeptat jestli má někdo "zkušenosti" s pištělema jestli by mohl poradit co dělat,aby se co nejdříve zahojili. Díky

monika (Pá, 1. 4. 2005 - 13:04)

Ahoj Michale, já mám všechny tady ty "dobroty" za sebou-prohlídka a odebrání vzorků jak ze střev,tak ze žaludku. Mám chronickej zánět a prý je to neléčitelný. Beru teda ty léky, ale chtěla bych, aby mi občas bylo líp. Proto si říkám, že by snad to aloe mohlo být dobrý, ale bojím se, aby to nebylo naopak.

Ondřej (Pá, 1. 4. 2005 - 11:04)

Diky za odpoved. Slysel jsem taky neco o tydnu v nemocnici plus tyden doma. Bohuzel me celkem tlaci cas, a proto se vyptavam. Dale me celkem desi predstava nejist par dnu po operaci, ted mam 45 kilo a to jsem roka nabiral 7 kilo. Hubnout se mi nechce...Zdraví je prednejsi to ano, cim dal vice si to uvedomuji...

Paja (Čt, 31. 3. 2005 - 09:03)

Ahoj Ondro,pred dvema lety jsem byla na operaci.Brali mi cast ilea a taky kus tlustyho streva.Vsechno probehlo hladce, takze v nemocnici jsem byla tyden a rekonvalescence trvala asi tak tri tydny(ale nereknu ti to uplne presne,tenkrat jsem ani nepracovala ani nestudovala, takze me cas netlacil).Nebylo to nic hroznyho. Par dnu po operaci jsem nemohla jist, ale pak se vsechno rychle srovnalo a od ty doby je mi hej.V kazdym pripade bych na tvym miste poslechla doktorku a udelala si cas na svoje zdravi, myslim, ze se to vyplati:-)

Květa (St, 30. 3. 2005 - 11:03)

Ahoj,tak jsem před pár dny zjistila,že mám Crohna,zajímavý je,že mi dr. řekla,že nemám jíst ovoce a zeleninu a na stránkách Crohn,kde píší lékaři je naopak zelenina doporučována,tak jsem z toho jelen.Jaké máte zkušenosti vy?

Ondřej (Út, 29. 3. 2005 - 22:03)

Potreboval bych par informaci od lidi co maji vyoperovany kus tenkeho strav. Byl jsem u doktorky a ta mi rekla ze musi co nejdrive na operaci a ja ji rekl, ze momentalne nemam cas. Potreboval bych vedet co odoperovani casti ilea obnasi a to jak casove, tak mozne komplikace a nasledna rekonvalescence. Doposud jsem nebyl na zadne operaci a tak se i torchu bojim. Diky.

Michal (Út, 29. 3. 2005 - 21:03)

ahoj Moniko. No já se nejprv nechám dovyšetřit, SONO břicha a gastroskopii žaludku... a pak se uvidí. Podle toho co na to všechno dostanu a jestli to bude pomáhat. To áloe si nechám až jako poslední věc... sem sám zvědav na co u mě přijdou protože jestli to není crohn tak něco jo, není přece možný chodit 5 let pořád na wc :-)

monika (Út, 29. 3. 2005 - 18:03)

ahoj Michale,mám stejný problémy jako ty.Taky mi řekli,že je to takový hraniční.Beru Asacol,ale prý mi žere krvinky,tak teď se neví co bude.Kdybys náhodou zkusil to Aloe,tak sem pak zkus napsat jak to učinkuje.Bojím se,abych z toho nebyla ještě víc na hromadě.Dík.

Balhy (Út, 29. 3. 2005 - 14:03)

Aloe Vera Gel z odrůdy Barbadensis Miller se dá koupit jen přes poradce LR International.Je to gel který je v 1.litrové lahvy a pije se.Mohu zaslat.Samozřejmě že s objednávkou je spojen i servis.Pokud máte zájem pište na můj e-mail martin.balherr"centrum.cz.Pište i otázky co Vás ohledně AV zajímá.

Michal (Út, 29. 3. 2005 - 14:03)

A kde se to aloe vera dá sehnat a to je z toho nějakej čaj, nebo kapky nebo co ? díky..

gambl3R (Út, 29. 3. 2005 - 09:03)

Ahoj, ja osobne taky verim spis chemii nez prirodnim zazrakum. Ale zkusil sem Aloe vera a behem par dnu temer uplne zmizely nevolnosti ktere sem mival kazdy den dopoledne. Takze si myslim ze na tom Aloe asi neco bude. Mejte se fajn ...

Reklama

Přidat komentář