Reklama

Co vidí dvacítka na ženatém čtyřicátníkovi?

káťa (23) (Út, 20. 4. 2010 - 23:04)

Co nás na starších (a většinou už bohužel ženatých) tolik bere?
Tak 1): máte toho už docela dost odžito, takže máte na většinu věcí vlastní názor; víc jste toho zažili, procestovali, zkusili, atd...
2) chováte se k nám mnohdy s větším respektem než naši vrstevníci- většinou (soudě podle zkušeností mých a mého okolí)vám nejde jenom o sex (a třeba se ve 2é-ti letém vztahu už nudíte), takže na nás tolik nespěcháte a dáváte nám tím pocit zhýčkané proncezny, na které vám opravdu záleží
3)většinou si vybíráme hlavně inteligentní (s tím často souvisí zmíněné peníze) zajímavé muže, kteří nás mohou duševně obohatit, diskutovat, neuvěřitelně nám rozšíříte obzory (málo ktrá žena to přizná, ale všechny máme podvědomě sklon vybírat si partnery, kteří náus inteligenčně převyšují- budí to v nás obdiv a respekt- toliko k studentkám zamilovaných do profesorů: )) )
4)jste unešení z našeho mladického těla
5)nejste tolik sobeční (a to nejenom v posteli)
6)i když nejste naši, většinou k vám stejně nějak citově přilneme a máme k vám větší důvěru než ve vrstevníky- přece jenom už jste pár žen poznali,tak tak zhruba víte, jak fungují naše citové pochody
7) a k tomu kdo platí- je jasné, že holka na každé lepší vysoké nemá dostatečné příjmy, aby pokryla všechny své náklady, ale většina co znám, by považovala za urážející se jenom tak nechat vydržovat; pokud ale platíš jenom vaše společné akce, tak je to asi v pořádku (vždyť by to bylo trapný při placení se dohodnout "jdeme napůl")
8)většinou vypadáte líp, než tvrdí datum vašeho narození v občance

co nás ale dokáže vytočit/rozplakat atd., je:
-- když si stěžujete na svojí manželku -když ji před námi schazujete, nehledáte chyby i na nás- to vede k další otázce: proč s námi teda jste? jenom z nudy? kvůli sexu? chcete si něco dokázat? chlubíte se kamarádům, že máte "mladou" a "stará" vám doma vaří a žehlí? spí se mnou i se svou ženou?
-->takže se debatám na téma "té, co je doma", radši vyhněte
--nekomandujte nás a nezesměšňujte

Martin (Pá, 16. 4. 2010 - 00:04)

No, určitě by to mohlo být lepší, ideální to teda není, ale nejhorší taky ne.
Zrovna nedávno jsme na podobné téma ve společnosti žertovali o asi třicetiletém známém (který nebyl přítomen) a někdo ze společnosti řekl, že třeba já mám jistě větší charisma, přitažlivost a sebevědomí.
Tak samozřejmě tady nenapíšu, že mířím na holku na vejšce a jsem už jen strejda :-)

Cisla maji moc (So, 10. 4. 2010 - 19:04)

Je mi 38 let a kdyz jsem pred rokem nastoupil na nove pracoviste jako ucitel, nabizely se mi 15 lete divky. Na jednu stranu me potesilo, ze je o strejdu v letech stale zajem :-), na druhe strane jsem byl sokovan, jak se dnesni divky chovaji. Kdyz jsem ja chodil do skoly, holky byly cudne, kluci odvaznejsi, dneska je to naopak. Holky chodi zmalovane a oblecene jako by prisly z E55 a ne od maminky z domu. No nic, je to jejich vec. Ale zpatky k veci. Jsem telocvikar a sportuju, tak asi tim to je. Jinak kdyz nekomu napisu pri seznamovani vek jako cislo, tak to je straslive, ale realita jeste takova neni. Spousta lidi da na cisla. Vidi vysoke cislo, utika pryc, pozor mumie vylezla z hrobu :-), ale kdyz pak poslu fotky, tak se situace otoci. Totez osobni setkani. Cili kdyz tu je nadpis, co vidi mlada holka na 40tnikovi, kazdy si predstavuje neco jineho. To by chtelo videt fotku toho pana, co zalozil diskusi a bylo by jasne, co vidi. Pokud je udrzovany a pohledny, tak jiste na nem vidi. Pokud je to chodici sulc v teplakach, tak to nevim, co na nem vidi :-) Cili 40 lety a 40 lety je rozdil. To je jako s ojetymi auty stejne znacky :-) Maji stejny rok vyroby, kdyz vyjedou z tovarny, jsou identicke, ale kazde vypada po 10, 20 ci vice leetech uplne jinak. :-)

HH (Čt, 15. 8. 2019 - 00:08)

Naprosto přesně, pane krásný tělocvikáři :-)

Ivi (So, 10. 4. 2010 - 19:04)

afinity: ja bych rekla, ze v dnesni dobe se o tom vice mluvi na verejnosti, ale podvadi se stejne jako v drivejsich dobach..:-)

Ivi (So, 10. 4. 2010 - 19:04)

ale at uz se rozhodnes jakkoliv, bude to stat za to, to mi ver:-)pokud ta slecna nebude v posteli uplne poleno a ma fantasii a v sexu otevrena...

Ivi (So, 10. 4. 2010 - 19:04)

Martin: tak me je 27 let, a mam 42 leteho zenateho milence, tahneme to spolu uz asi 2 roky. A proc prave snim, kdyz muzu mit tisice jinych, mladych, svobodnych muzu? Jsem uz od puberty na starsi muze. Do tohoto zenateho jsem se asi po mesici zamilovala, protoze me ze vsech stran jako chlap vyhovoval/vyhovuje i s jeho spatnyma vlstnostma. Vzajemne se doplunujeme a na zivotnich cestach podporujeme, do toho mame pekny sex a zazitky.. Vim, ze se nikdy nedame dohromady, protoze rodina je prvorada, ale zaroven vim, ze kdyby bylo vse jinach ( kdyby nebyl zenaty) tak jsme my dva spolu..
Ale tvoje pritelkyne to muze videt uplne jinak. Treba chce pobrat nejake zkusenosti, vedet jaky to je se starsim muzem. Treba ji imponuje tvoje vyzratost. LIbi se ji, ze se venujes a za ni platis, treba je zamilovana, muze byt spousta duvodu... proc prave ty.. otazka je, zda opravdu chces dlouhodobe podvadet a vzit na sebe to riziko, kdyby se na to doma prislo. Taky by jsi si mel proverit, zda ti tato mlada slecna neublizi, kdyz ji pak pozdeji nechas, zda nebude delat problemy...i to by se mohlo stat, kdyby se zamilovala a chtela te!!!

b (Pá, 9. 4. 2010 - 21:04)

Prachy,nebo charisma,to první je pravděpodobnější.

afinity (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Afinity:
no, svobodného...Musím uznat, že máš pravdu, svobodný čtyřicátník je podezřelý :) Já se jen zatím nemůžu srovnat s myšlenkou, že bych mohla rozvrátit rodinu. Nebo už je dneska tak normální, že se lidi podvádí? Asi jsem pořád ještě moc naivní...

Alice (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Bude mi padesát let. Před...Velmi hezky napsáno a psycholoicky rozebráno. Není nad přátele z této branže.
Já ale na základě toho co vidím kolem sebe nesouhlasím s tím zlatokopectvím 40 letých žen. Já jsem opravdu přesvědčena, že je to naopak. Je k tomu jednoduché vysvětlení. Mladá žena, která chce založit rodinu, tak si většinu vybírá někoho perspektivního, který bude i trochu finančně schopný zabezpečit potencionální děti. Láska je v tom taky, ale vím, že mnoho mých kamarádek by nezačaly vztah jen tak s někým. Neříkám, že každá očekává milionáře, ale většinou alespon nekoho, kdo bude mít trochu solidní zaměstnání a tím i šanci se o rodinu postarat. Naopak ty 40 leté už mají odrostlejší děti a finančně jsou na tom podstatně lépe než ve 20 a nároky jsou spíše sexuálního a citového rázu. Nechci ovšem mluvit obecně. Tohle je moje pozorování mého okolí.

... (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Bude mi padesát let. Před...myslím jsem a budu na tom NAPROSTO stejně, je až neuvěřitelné jak se můžou dva osudy podobat včetně okolností a názoru na "svět", ty jsi zřejmě moje kartářka :-) a lepší už to nebude ..

Martin (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Velmi hezky napsáno, moc zajímavé a vlastně pravdivé.
Také jsem jednu dobu lavíroval s rozvodem, ale nestalo se - jsem přesvědčen, že naprostá většina žen na mém místě by do toho asi práskla.
Já mám tedy k padesáti "hodně" daleko, ale klidně bych si i mimino s mladicí pořídil. Chráním ale svou současnou rodinu.

Daniela (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Bude mi padesát let. Před...ahoj anonyme - já splňuju všechny tvoje podmínky. A to si ani trochu nefandím. Nejsi až tak náročný. Ovšem je mi málo přes čtyřicet-ale zase kus žvotní pokory, moudrosti a nadhledu mám stoprocentně. Ale nejsem krásná. Jen, myslím, doufám-pohledná. Pro někoho z okolí třeba krásná, ale okolí vždy přehání, když se chce zalíbit a mně ty lichotky nakonec nedělají zle, i když vím, jak moc jsou přehnané.
Háček je v tom že jsem vdaná. Tudíž z tvého pohledu nepoužitelná.
Ale líbilo se mi, cos napsal, to zas ano. Tak hodně štěstí .... a lásky ....

.. (Pá, 9. 4. 2010 - 17:04)

Bude mi padesát let. Před nějakými sedmi léty si manželka našla milence a odešla (Znáte to jistě všechny. Kolega z práce, se kterým i vy občas děláte "přesčasy" a nějak to prasklo. Aby před okolím "neztratila tvář" odstěhovala se do svého Pražského bytu). Dcery se mnou zůstaly, obě vystudovaly a dnes už mají vlastní rodiny a život.
Mám od dětství kamarádku, sousedku na chatě. Jako děti jsme se spolu honili s holým zadkem po louce, dnes jsme samozřejmě starší, ale pořád si rozumíme, neboť nás spojuje více než jen prosté "sousedství". Letos v létě, stejně jako každé prázdniny, jsme seděli na verandě a povídali si u kafe. Lenka (pracuje jako klinická psycholožka) se pochlubila, že má nového chlapa (musím potvrdit, že je to příjemný sympaťák, o něco mladší ale má charisma) a novou motorku. Bylo na ní vidět, že je šťastná (manžel se jí asi před deseti léty zabil v autě). A rovnou nadhodila, že už jsem dost dlouho sám a že je na čase abych si také někoho našel.
Přiznávám, že i já o tomto nějakou dobu uvažuji. Nikdy jsem neměl s navazováním kontaktů a vztahů problém, jsem komunikativní, přiměřeně inteligentní a vzdělaný, velmi dobře finančně zajištěný a objem břuchu mám také v normálu.
Takže jsem souhlasil, že má pravdu a že je na čase, abych si našel trvalejší vztah s partnerkou přiměřeného věku a stavu. Načež Lenča odpálila: "Jseš blbej?"
Trochu mne to zarazilo a ptám se: "Proč?"

Její monolog zkrátím, byl na půl hodiny a toto jsem z něj pochopil.
75 % návrhů na rozvod podávají ženy, 25 % muži. Muži se rozvádějí jen v krajním případě a to jen pokud je manželka opravdu pro společný život nepoužitelná. Je-li 25 % žen neschopných žít v partnerském vztahu, platí to i pro muže a 25 % mužů je taktéž neschopných udržet se stávajícím partnerem kvalitní vztah. Ale zbývá nám 50 % rozvedených mužů, kteří jsou "normální" ale přesto se s nimi partnerky rozvedly.
Otázka zní: "Proč?"
Důvody jsou dva, peníze a sex. Prostě ženy se s nimi rozvedly, protože došly k závěru, že jejich manžel je není schopen finančně zabezpečit a bez něj jim bude lépe, případně zestárnul a jeho výkony v posteli poklesly pod partnerkou tolerovatelnou úroveň. Tedy ne alkohol, nevěra, nezájem o partnerku nebo rodinu ale "peníze a sex".

Takže, když si najdeš nezadanou ženu přiměřeného věku a stavu, přivedeš si do domů ženskou, která je:
a) nepoužitelná pro partnerský vztah, proto se s ní předchozí partner rozvedl/rozešel a to už musí být opravdu "důvod", chlapi se jen tak nerozvádí.
b) nejde jí o vztah, ale o peníze, proto také hodila přes palubu svého předchozího partnera, který ji finančně neuspokojoval,
c) je sexuálně neuspokojená z předchozího vztahu a hledá milence, ne partnera. (V tomto případě bude lépe, když budu citovat Lenku: "Víš, v posteli jseš hodnej, něžnej a milej. Potěšíš, někdy i uspokojíš, ale nepřekvapíš, co by si taky v padesáti chtěl.")

Načež jsem opáčil: "A co mám tedy dělat?"
Odpověděla: "To co ostatní rozumní muži. Najdi si co nejmladší partnerku, avšak měla by být o něco starší jak tvoje dcery (tj. v mém případě více jak 25 let).
Jestliže žena opustí partnera po dvaceti, pětadvaceti letech manželství, a to jsou právě ženské věkem nad 40 let (tedy to co ty hledáš), není to proto, že by byl jejich chlap špatný partner, je to pro to, že jim jde o peníze nebo o sex. Kdyby měli doma alkoholika nebo idiota tak se s ním rozvedou po pár letech a ne po dvaceti. Jako milenec se podle mně nechytíš, prostě nemůžeš v 50-ti konkurovat 30-ti letému kanci. Jediná věc, proč si s tebou žena "přiměřeného" věku začne, jsou peníze. Oškube tě a odejde, stejně jako to udělala předchozímu partnerovi. Během pár týdnů si najde dalšího naivního pitomce a tobě zbudou jen oči pro pláč.
Mladší ženy však nejsou tak vypočítavé a dokáží mít své partnery rády. Čím jsou mladší, tím jsou méně zkažené. A nevěř, že jsou to zlatokopky. Zlatokopky jsou právě ty čtyřicítky, které to o těchto mladých holkách říkají, štve je, že jim vybraly rybník. Avšak, každá věc má svůj rub a líc. Mladá holka touží po rodině a dětech, a děti je to poslední, po čem touží padesátník jako ty.

Co z toho pro mne vyplývá?
Jsem pravděpodobně odsouzen strávit zbytek života v "sezónních" krátkodobých vztazích (tedy lhal bych, kdybych tvrdil, že tyto vztahy nemají svoje neopakovatelné kouzlo, ale vše se jednou přejí), bez nároku na trvalý plnohodnotný partnerský vztah. A není to pro to, že bych toho nebyl chopen (byl jsem pětadvacet let ženatý a svou ženu jsem miloval), je to kvůli vám, ženám. Samozřejmě se na mne může usmát štěstí a v mém životě se objeví ŽENA. Ale je to jako ve sportce, víme téměř jistě, že první cena existuje, ale už jste ji někdy viděli?

Vím přesně, co nechci:
- nehodlám směnit vztah se ženou na úroveň: "Ty budeš mně a moje děti sponzorovat a já ti za to občas dám, ale jak ti dojdou prachy, končíme". To můžu jít do bordelu, prostitutka mne vyjde několikrát levněji a užiji si víc. Jako dědečkovi mi to jednou týdně stačí, což dělá deset litrů měsíčně, ženská mne vyjde minimálně na trojnásobek,
- nehledám krátkodobý milenecký vztah a pravděpodobně ani nejsem excelentní milenec. Jak bylo decentně řečeno: "Potěším, ale nepřekvapím." Určitě se najde řada mladších mužů, kteří dokáží předvést se svým pěticentimetrovým hovadem větší třísekundové peklo, než já,
- nechci ženskou neschopnou partnerského vztahu. To se raději stanu buzíkem, aspoň budu mít s kým chodit na pivo,
- nechci zakládat novou rodinu (nejsem Kajá Gott ani "sexy mozek" Paroubek, necítím na to se "dost mladý" myšleno nezodpovědný),

Ale také vím, co chci:
- ženu, přiměřeného věku, se kterou bych mohl strávit zbytek života. Nemám sice v plánu zakládat rodinu, ale také nehledám "babičku"s kocourem za krkem co se umí bavit jen o nemocech a vnoučatech. Hledám aktivní ženu s pozitivním přístupem k životu, a hlavně ne životem zklamanou.
- ženu, která by mi dovolila, abych ji miloval (bez debilních předsudků případně nesmyslných lží, za které ženy skrývají svoji neochotu dát do vztahu více než je "nezbytně nutné" pro udržení muže-sponzora). Opět, všechny to znáte, když jde o nákupy šatiček, botiček, kabelek to máte energie na rozdávání, ale když dojde na sex, máte úpornou migrénu,
- otevřenou, schopnou komunikace, schopnou říkat co si myslí, ne co vyčetla v horoskopech dámských časopisů, co jí nakukala kartářka, léčitelka nebo "dobrá" kamarádka, která vás rozhádá a pak vám vleze do postele,
- tolerantní, nikdo není dokonalý, naopak, nejsme stroje a všichni děláme chyby. Takže chybovat je přirozené, "dokonalost" je výjimka. (Viz typická partnerská neshoda končící inteligentní hláškou "paní dokonalé": "Jo a ty si se před pěti léty ožral a poblil jsi záchod."),
- zralou a moudrou (Nezaměňovat prosím inteligenci a moudrost, jsou to dva rozdílné výrazy. Inteligence je součást moudrosti, ale sama o sobě je k ničemu),
- další přednosti a fyzická krása nejsou na závadu, ale nejsou podmínkou. Za sto, dvě stě tisíc se dá opice, o kterou byste neopřeli kolo předělat na sexbombu, za kterou se každý chlap otočí. Ale ani všechny poklady světa nenarvou slepici rozum do hlavy, ta zůstane blbou navždy.

Vážené čtenářky, upřímně, znáte některá nebo jste někdy slyšela či četla o ženě, která by splňovala alespoň těchto pár podmínek? Neznáte, že, já vím. Takže chyba nebude jen v mužích, chyba bude především ve vás, ženách. Jeden mudrc kdysi řekl: "Za rozpad vztahu vždy mohou oba dva, manželka i tchýně." a asi na tom něco bude.

Milé dámy, a to je vše, pokud jsem se v tomto povídání v něčem mýlil, omlouvám se, jsem jen "prostý" muž. Ale jsme v diskusi a není nic snazšího, než mi moje mylné vývody "mužského šovinisty" logickými argumenty vyvrátit.

Poznámka:
Samozřejmě všichni víme, že existují ženy, které přišly o svoje muže nešťastnou či tragickou náhodou ale těch je v tomto statistickém pojednání zanedbatelný zlomek.

HH (Čt, 15. 8. 2019 - 00:08)

Jé, Vás já chci, takhle inteligentního písemného i zralého duševního projevu schopného muže :-)... ale teď Vám bude asi 60, co? Hm, to už je na mě moc :-)

HH (Čt, 15. 8. 2019 - 00:08)

Jé, Vás já chci, takhle inteligentního písemného i zralého duševního projevu schopného muže :-)... ale teď Vám bude asi 60, co? Hm, to už je na mě moc :-)

Martin (Pá, 9. 4. 2010 - 17:04)

Afinity:
no, svobodného kamaráda čtyřicátníka bych měl - ale toho bych ti pravdivě zase nedoporučil :-(
I můj kvítek pravil, že čtyřicetiletý svobodný by byl asi sakra divný, u rozvedeného zase je otázka, proč se musel rozvádět - není to jednoduché

Zajda (Pá, 9. 4. 2010 - 17:04)

Dobrý den, včera jsem náhodou pročítala vaši diskusi a zaujalo mne, jak nějaký čtyřicátník popisuje svou pravou lásku k dvacetileté tí, že je to "mladé maso"
Skutečně obdivuhodně hluboký cit, sice potom dodal ještě pár nějakých druhořadých věcí, ale jeho názor mluví za své.
A pokud by o mne takto někdo mluvil, velmi bych zvažovala, jestli s ním ještě někdy prohodím nějaké slovo.

Pavlínka (Pá, 9. 4. 2010 - 10:04)

Každý dle svého gusta:) mě se líbí sice mladší,je mě 36let,ráda zajdu aj se zajdou:D jak se říká,ale i 50ti letí muži jsou k sežrání,nezáleží na vzhledu,člověk musí mít charisma,být v něčem vyjímečný.......

Jo jo (Pá, 9. 4. 2010 - 10:04)

Ono to je tak, ze nekdo uz kolem 20, 25 let zacne na vzhled kaslat. Muj bracha se v tom veku ozenil, zacali si s manzelkou vyvarovat, ted vypada jsko politik Skromach. A kdyz jsme u tech politiku, vsimli jste si, ze trebas Obama i Medvedev jsou stihli a fesaci a kdyz se na ne clovek kouka, nebudi zadny odpor. Kdyz se clovek dival na opileho tlusteho Jelcina, nebo Brezneva, bylo to odpudive kolikrat. Cili kdo si chce udrzet sex-appeal a kondici do vyssiho veku, musi holt na tom zapracovat, nevyzirat lednicku a hybat se. Za neco muzou geny, nekdo fakt starne rychleji a nekdo pomaleji, ale do velke miry se to da ovlivnit zivotnim stylem, pohybem, oblikanim. Kdyz si 40 lety muz vezme na rande svetr po dedeckovi, je citit potem, vitr mu po vysednuti z auta rozmota prehazovacku na hlave, nemuze se divit, ze nevzbudi libe pocity. Kdyz si vezme sportovni hadry, umyje se, vlasy kratky sestrih, hned to je o necem jinem. Kdysi 40, 50 leta zenska nosila uz satek na hlave, kdyz ovdovela, chodila jako momie v cernem roky. Dneska jsou nektere 40tnice jeste moc pekne a udrzovane. Totez s chlapama. Kazdy ma svobodnou volbu, jak chce vypadat.

Reklama

Přidat komentář