Reklama

Dráždivé střevo

Hadrabová Roman (Čt, 4. 8. 2005 - 14:08)

Ahoj Kláro, zajímá mě jestli Lexaurin je jen na předpis.

Ondrej (Út, 2. 8. 2005 - 13:08)

Ahoj vsem,jiz delsi dobu mam zhorsene jaterni testy. Asi pred dvema lety jsem zacal uzivat pravidelne Esenciale Forte N a Simepar (3x denne). Prisnejsi jaterni dietu jsem zacal drzet asi pred rokem. Od te doby se mi stane asi tak jednou za mesic, ze mne zacne jemne pichat na prave polovine bricha (na omak temer nebolestive, spise jako modrina), behem nekolika dnu se to zmeni na tupejsi bolestivost, ktera se presouva jako ke kycelnimu kloubu nebo trislu. Byl jsem s tim jiz u dvou specialistu (ultrazvuk, prohmat), rikali, ze to neni nic vazneho. Stolici mam normalni bez krve, jsem akorad vice zaplynovany (navic pri jaterni diete - sucha strava - se mi pridala obcas bolest v konecniku). Behem asi tydne az 14 dnu to prejde. Dostal jsem leky proti plynatosti a uzivam Smektu. Nesetkal jste se nekdo se stejnym priznakem poruchy zazivani, jak se to da vylecit? Nejsem si vedom, ze bych prilis porusil jaterni dietu pred temito problemy.

Klára (Út, 2. 8. 2005 - 13:08)

Díky za přivítání, ale úpřímně, raději bych patřila do úplně jiného klubu. Nicméně teď jsem byla na dovolené a musím říct, že ty svoje "problémy" zvládám čím dál líp. Začala jsem brát Probiofloru, a myslím že to docela dobře působí na střeva, ale především je tady u tohoto neduhu důležitá psychika a je fakt, že ten Lexaurin je poklad. A taky je dobré co nejrychleji začít myslet na něco jiného než že se vám chce hrozně na záchod. Je to hrozná pakárna a člověk si s tím užije spoustu humusu a zbytečného nervování se, ale co jsem se tady v těch příspěvcích dočetla, tak jsem na tom ještě velmi dobře. Všem vám moc přeju abyste na tom byli líp.

Aris (Út, 26. 7. 2005 - 12:07)

Vitej Klaro do klubu :o) muzes byt klidna, jsi uplne normalni, jen to telo te neposloucha....rodina si zvykne, jako asi u nas u vsech !

Klára (Pá, 22. 7. 2005 - 12:07)

Ahojte všichni. Tak jsem si myslela, že jsem s takovým problémem jako je vyhledávání jak píšete "záchytných bodů" (což teda v mém případě znamená, že musím mít pořád přehled kde se zrovna nachází nejbližší WC a pokud zrovna žádné v dosahu není, tak se mi neprodleně dostaví potřeba na něj jít) sama, ale vidím, že opak je pravdou, což mě do určité míry uklidnilo, protože jsem si už připadala jako totální cvok a protože v mém širokém dalekém okolí nikdo takový problém nemá, tak jsem to nemohla vysvětlit ani nejbližší rodině, která už si taky myslí, že nejsem normální. Nicméně musím říct, že se mi postupem času výše zmíněné potíže daří čím dál lépe zvládat a po ruce mám vždycky nachystaný Lexaurin na zklidnění a taky Imodium od průjmu a je to fakt paráda. Samozřejmě se to s těmi léky nesmí nijak přehánět, ale zase se naštěstí nemusím vystavovat takovým situacím, kde není k dispozici WC příliš často. I přesto vás žádám jestli máte někdo dobré zkušenosti s nějakým dalším preparátem, který tohle léčí, tak mi dejte prosím vědět. Mějte se všichni moc krásně a držím palce. Nebojte se bude líp!

Janina (Ne, 17. 7. 2005 - 19:07)

Doktoři mi před 8 lety diagnostikovali dráždivý tračník - prý jak z učebnice pro mediky. Tehdy byl můj jediný problém hlasité křučení v břiše - nikoliv hlady, ale zejména po jídle, po pohybu a vlastně vždy. Zejména v nejnevhodnější dobu. Tehdy mi dali Dicetel. Dost se mi to křučení zklidnilo - naštěstí takové problémy se záchodem nemám, jen v poslední době mě trápí křeče. Když jsem si šla nechat po letech opět Dicetel, tak mi řekli, že se už nevyrábí a doktor mi dal Dogmatil. Po přečtení informačního lístku jsem ho ani nezačla brát. Není tam, ani slovo o dráždivém tračníku, zato tolik negativních následků, že se mi udělalo zle jen z toho (včetně tečení mléka z bradavek !!!!). Prosím poraďte jiný lék podobný Dicetelu ! Děkuji.

Hanča (So, 16. 7. 2005 - 19:07)

Ahoj všichni! Mám stejné problémy jako vy. Myslela jsem, že jsem jediná, kdo si cestou kamkoli hledá "záchytné body." Po přečtení vašich příspěvků jsem se ujistila o opaku. Zrovna předevčírem mi doktorka řekla, že mám syndrom dráždivého tračníku. Bohužel mi k tomu nic neřekla a automaticky mi napsala Dogmatil. Když jsem si přečetla možné nežádoucí účinky, nijak spokojená jsem tedy nebyla. Ale doufám, že to pomůže. Na žádném vyšetření střev jsem nebyla. Myslíte, že tam mám jít? Nemám nijak extrémní problémy, že bych měla průjmy nebo zácpu pořád, ale stává se mi to často, je to hodně tou psychikou. Když vím, že někde není záchod, hned se mi začne chtít.:( Je to vážně nepříjemné... Držím palce všem!

Aris (Pá, 1. 7. 2005 - 06:07)

Ahojki lidicky, chci se jen zeptat, zda se Vase problemy zhorsuji s vykyvy pocasi, jako jsou ted ....

Aris (Út, 21. 6. 2005 - 07:06)

Lidi jako jsou Vera a spol. bych za tyhle reklamy nakopala s chuti do prdele, to je ta nejvetsi hnusota co muze byt, napakovat se na nemocnych lidech......

Věra (Pá, 17. 6. 2005 - 12:06)

Já jsem se tohoto problému zbavila.Dala jsem na doporučení.Objednala jsem si Emulips-kapky na zlepšení trávení a vedlejší efekt hubnutí..Poslala mi je paní Lopatová na dobírkuwww.webpark.cz/ddssA byla jsem mile překvapena.Po pár dnech užívání jsem byla bez problémů.Trápila jsem se roky a teď se cítím skvěle-lépe spím a jím vše.

Aris (Pá, 17. 6. 2005 - 06:06)

Michale vitej do klubu .o)))neboj, doufame vsichni, nejsi na to sam .o)

Michal (Čt, 16. 6. 2005 - 23:06)

noo tak je to tady, po všech těch vašetřeních se dospělo k tomu, že mám také dráždivý trakčník, beru teda talbletky SULPIROL a můžu říct že to docela pomáhá , a taky je možná lepší i to že vím že je to dráždivý trakčník a snažím se to i já trochu ovládat a zatím to trochu fungujr, ale samozřejmě že se střídají období klidu a období problémů... asi jako u každýho .. no ale lepší než drátem do oka . no zbejvá mi už jen doufat že se to třeba jednou podaří odstranit úplně

Aris (Čt, 16. 6. 2005 - 08:06)

Miluno mas jednu z forem drazdiveho tracniku, ale ty kulicky.....to vazne nevim, asi nejake neztravene jidlo.........Zeptej se lekare, ten by to snad ze vzorku mel poznat,ne?Drzim palecky!!

Miluna (Po, 13. 6. 2005 - 10:06)

Mám dráždivý trakčník a chci se zeptat ostatních zda, když je chytne rychlé vyprazdňování hned po jídle, jest-li mají ve stolici jakoby malé bílé kuličky.Jsem z toho docela vyplašená.

Aris (Čt, 2. 6. 2005 - 10:06)

Viki, to mas pravdu a co pouzivat slipove vlozky, ty hodne uzoucke?Nevim,treba by zabraly vlozky pro inkontinenci.Chtelo by to neco na odvodneni strev,nebo nejaky absorbent na pohlceni hlenu.Na to me zabira Imodium,takze tyhle problemy nemam.Vim, ze v nasem pripade je kazda rada draha, kor kdyz zastavas funkci ve spolecnosti, kde se na vzhled hodne dba.Ja to mam take tak,ale nastesti o mych problemech vsichni vi, takze kdyz mi je zle, nebo potrebuji rano prijet pozdeji, nikdo se nezlobi,ani nedivi.Je to lepsi i pro moji psychiku.Zkus se poradit s lekarem o tom Imodiu, treba Ti to zabere.Zkus si v lekarne koupit jedno baleni a uvidis.A dej pak vedet, jak valcis.o)ahojki!

Viki (St, 1. 6. 2005 - 22:06)

Aris,světlé nebo tmavé; sedět v mokru se nelíbí ani miminům :O( .Denně jednám s lidmi a pohybuji se v prostředí, kde je úprava zevnějšku součástí firmní image. Tyto problémy jsou pro mne nanejvýš limitující a nevím, jak dlouho to budu moct skrývat. Možná začnu časem i páchnout.....

Aris (St, 1. 6. 2005 - 07:06)

Viki, mam radu, sice blbou,ale mozna by pomohla....co nosit tmavejsi oblecene,na kterem by nebyly videt fleky?Sice mam "drazdak",ale tohle tedy nemam.Jinak jsem rada, ze Ti Mutaflor zabral,alespon z casti! Drzim palecky,ahoj!!

Viki (Út, 31. 5. 2005 - 20:05)

Dobrala jsem mutaflor a došlo ke změně. Už nechodím tak často, teď asi 7x denně, ale mám častější příhody s prosáknutím tekutiny (čiré!?) až na svrchní oblečení. Minulý týden 2x a byl to horor - musela jsem se zamknout v práci do sprchy a vyřešit to s oblečením. Nevím, kdy mne to znovu potká (včera naštěstí až večer doma). Psychicky prožívám klidnější a dá se říct pohodové období a nemyslím si tedy, že to má psych. etio. Dle lékaře mám nespecifický zánět a hojící se vnitřní hemoroidy a na kontrolu mám přijít za 1/2 roku. To mi teda pomůže! Ach jo, aspoň pár dní bez těchto potíží!!!!!!!!

Aris (Út, 31. 5. 2005 - 14:05)

Aleno, jako inzerce dobry,ale my potrebujem pomoct..........Snad Te nase problemy nikdy nepotkaji.

alena (Út, 31. 5. 2005 - 11:05)

měla jsem problémy.Nemohla jsem se nikde najíst,protože než jsem dojedla musela jsem utíkat na záchod.Tvrdili,že je to psychika.Doma jsem byla v klidu a bylo to samé.Známí mi nabídl kapky na trávení-Emulips.Ty beru denně s jídlem a během jednoho týdne mé problémy odezněly.Nejdříve jsem je brala 3x denně a nyní již jako prevenci 1x denně.Jejich vedlejší efekt je hubnutí.Posílají mi je dobírkou.www.webpark.cz/ddss

Reklama

Přidat komentář