Reklama

Je to pedofil?

sarlotka (So, 2. 8. 2014 - 03:08)

mit kluka je pohodemilujute chces semnou chodit

sarlotka (So, 2. 8. 2014 - 03:08)

mit kluka je pohodemas holku chces semnou chodit

sarlotka (So, 2. 8. 2014 - 03:08)

milujutemit kluka je pohode

Klíště (Po, 14. 7. 2014 - 22:07)

Lucka: Tohleto pravej Skaut...Steve: Pokud jsem v článku dobře četl, účastnili se toho i ostatní vedoucí a šlo tedy asi o celý oddíl (né-li středisko). V každém případě pokud půjdu k meritu věci - myslím že by maminka tohoto skautíka klidně mohla učinit tiché kroky (bez toho že by poškodila dané vedoucí i chlapce) a zašla se přeptat na vedení či středisko - objasnit si situaci a upozornit na nevhodnost některých aktivit. Je otázkou co ostatní rodiče a jaký mají na to názor a zda vůbec o focení a podobně ví...
Jinak platí že pokud to jiným rodičům nevadí a jiným ano (nemyslím to focení a je otázkou o jaké fotky šlo a kde jsou k vidění, tak těm co to vadí mohou dítě dát jinam...s tím že upozorní vedení na některé podivné praktiky...toť adsi vše

Steve (Po, 14. 7. 2014 - 22:07)

Lucka: Tohleto pravej Skaut nedělá, zřejmě je to nějakej úchylák či prase když koná takovéto věci - a normální to rozhodně není. Mělo by to řešit vedení a dát tam někoho slušného. I z náznaku se může později ledasco vyklubat ....

Klíště (Po, 14. 7. 2014 - 22:07)

Někdo asi jaksi nepochopil...A pokud jde o aktivity tipu saunování, nuda pláž a podobně, mám zato že rodiče by měli o těchto aktivitách nejprve vědět a dát souhlas zda se jich může jejich dítě účastnit (samozřejmě že písemně a mělo by to být součástí přihlášky s informací o aktivitách jak na táboře tak v oddílech). I to je značka dobré organizace a svobody rozhodování.

Klíště (Po, 14. 7. 2014 - 21:07)

Starší děti mohou...Někdo asi jaksi nepochopil co je to zodpovědnost a komentuje tu něco aniž zná základní zdravotní a bezpečnostní předpisy pro rekreační a táborové pobyty dětí ČR. Za zdraví dětí je vždy na táboře zodpovědný táborový zdravotník (a to jak v kuchyni, tak po stránce zdraví, prevence a ošetření). Zdravotník tábora musí být starší 18 ti let a mít minimálně základní kurs Českého červeného kříže v rozsahu 40 - 60 hodin - zdravotník pro dětskou rekreaci, popřípadě musí být medik v 4. semestru (nejlépe obor pediatr).Za bezpečnost dětí pak zodpovídají všichni dospělí pracovníci tábora (kdy pravomoci a zodpovědnost, jsou přesně rozděleny opět zákonem). Takže odtud potud.
Zdravotník pro výkon některých úkonů, může pověřit některého z vedoucích (předtím řádně proškoleného na daný úkon - prevence kontroly klíšťat, kontrola zda se děti mijí, převlékají se do čistého spodního prádla a podobně). Vždy se toto dělá pokud je zdravotník jen jeden (což je běžná táborová praxe), tedy třeba muž, že se pověří dospělá vedoucí žena. To tedy k tomu aby kluky prohlížel muž a holky žena (...to k těm pedofilním buznám...).
Protože děti nejsou zodpovědny za své činy a úkony, nelze je pověřit a ani jim důvěřovat že prohlídku třeba klíšťat opravdu provedou a dobře - v případě zanedbání a vyšetřování policii je to selhání zdravotníka a pověřené dospělé! osoby.
Předpokládám že někteří křiklouni zde nebyli nikdy ve funkci vedoucí na táboře (né-li zdravotník) jinak by věděli o čem je řeč, popřípadě ani nemají a neznají děti - zvláště pokud jsou mimo od rodičů - jinak by tak hloupě nevyštěkávali (nebo možná s prominutím ...oni samy jsou tím čím častují nás slušné vedoucí a zdravotníky). Chci vidět jak by každý z vás vysvětloval proč zanedbal prohlídku - třeba na klíšťata, proč mají děti svrab nebo proč mají horečky a hrozí jim po třech dnech brolióza a podobné celoživotní nemoci z klištěte nebo špíny (tedy nepřevlékání se a řádně se neokoupání). Nemluvě o policii v případě že rodiče podají trestní oznámení o zanedbání péče. Takže pokud nechcete aby se vaše dítě z tábora vrátilo zdravé bez komplikací - pošlete jej na tábor tam kde na hygienu a zdraví kašlou (zdravotník přenechá prohlídku starším dětem (zvláště pokud jde o tábor pro děti do 12 let,že?!), pak jistě budete spokojeni až si domů něco přinesou. Ostatně rodiče jsou o táborech informování a i na toto se mohou klidně zeptat. Ostatně pokud by dítě mělo úraz (u kterého by bylo nutné odhalit intimní partie), to by vám nevadilo že jej prvotně ošetří zdravotnice i když jde o kluka? Prostě s některýma to nemá v diskusi smysl a jen prudí...

Klíště (Ne, 13. 7. 2014 - 11:07)

Na táboře nám vedoucí......To je fakt dobrý...A kdyby Vás nikdo neprohlížel a klíště by jste měli a nedejbože dostali broliózu ...tak by to bylo zase špatně,ne?!...Nechcete snad udělat pedofila i z vedoucího (zdravotníka) jenž na táboře plní základní zákonnou povinnost - péči o zdraví a bezpečí dětí...tedy i prohlídku od klíšťat (bohužel klíšťata si nevybírají kam vlezou a na zadku maják nemají). Můžete namítnout že se prohlédnete navzájem - ale ruku na srdce kdo to udělá opravdu (když se děti v pubertě mnohdy svléct donaha stydí před sebou navzájem)....A kdo to vysvětlí pak rodičům pokud se něco zanedbá?! Klíště má inkubační dobu 2-3 dny!!!Takže je dobré i něco vědět z druhé strany o povinnostech vedoucích a zdravotnících na táborech. A pokud preventivní prohlídka na táboře někomu vadí ať na tábory neleze...bude mít klid on i vedoucí!!! Takže není to o pedofílii (tak jako předpis třeba hovoří o dohledu ve sprchách při koupání dětí - moji drazí puberťáci - jistě víte jak se tam asi chováte zodpovědně, že)!?...

Wenca (St, 15. 5. 2013 - 10:05)

Na každý diskuzi co se najde uchylů.

sarlotka (Út, 14. 5. 2013 - 22:05)

mas holkumilujute kluka nemam sex sukej me pichej me

sarlotka (Út, 14. 5. 2013 - 22:05)

sexmas holku

sarlotka (Út, 14. 5. 2013 - 22:05)

neni to pedofilsex

sarlotka (Út, 14. 5. 2013 - 22:05)

Já bych tam tedy svého syna...neni to pedofil

Tomas (Po, 22. 10. 2012 - 02:10)

A proc bychom se na tabore nemeli koupat nazi? My teda smime jen vecer, kdyz uz stejne neni nic moc videt, ale za to tam mame i holky a je to i tak sranda. A rano po rozcvicce, ale tu maji holky zvlast :-( Ale nemyslim ze by to nekomu nejak vadilo.

Jirka (Pá, 14. 9. 2012 - 12:09)

Taky se na tabore koupem bez plavek, a je to fajn. mame tam rybnik kam nikdo jinej nechodi tak nevim proc by jsme se museli oblikat. Na zacatku nam vedouci rek, ze se obvykle koupou nahati, ale ze je to nase vec, jestli si plavky vezmem nebo ne. Taky rikal, ze jestli nekomu vadej nahaci kolem, ze muze jit potom, ale to samozrejme nikdo nechtel. Asi osum kluku si plavky vzalo a nikdo nic neresil. Proste jsme blbli ve vode a uzivali si krasnyho pocasi. Na konci tabora chodil v plavkach uz jen jeden kluk a to jen nekdy. Vtipny bylo kdyz bylo jednou zima, tak tenhle kluk se vracel do tabora nahatej, protoze mel dlouhe plavky a bylo mu v nich zima, zatimco ostatni jsme sebou meli normalni obleceni. Kdyz pak chtel jeden kluk u vody fotit, tak vedouci vyhlasili at si plavky vezmem, a stejne se na to pulka vykaslala. Mozna je nemohli najit. Tak pak ten kluk rikal, ze to byla celkm bojovka udelat fotku tak aby byla pouzitelna a ze sme pitomci. Se tak nekoupem jen na tabore, ale i na vypravach. Ma to tu vyhodu, ze pak nemusime vymejslet jak pridelat plavky na bagl aby uschly. Samozrejme, kdyz jedem nekam kde ocekavama ze bude koupacka tak nam do informaci plavky napisou, ale stejne je skoro nikdo nenosi. Sranda byla, kdyz jsme jednou meli jit do bazenu, a kamos si plavky nevzal, protoze nebyl na schuzce kde se to rikalo a prislo mu to zbytecne. Pak si tam musel pucovat nejaky zapomenuty. Meli tam jen nejaky ruzovy a on se hrozne stydel a snazil se ukecat plavcika jestli nemuze jit radsi bez plavek, ale nedovolil mu to.

Lenka (Út, 11. 9. 2012 - 12:09)

A já si zase myslím, že přílišný stud také škodí. Nemyslím,že by se měli kluci někde producírovat nazí, ale když se nestydějí vykoupat v teplém dni u řeky jenom proto, že sebou nemají plavky je to pro ně lepší. A hlavně pak ani nemají takový problém se svěřit když není něco v pořádku. A to je hodně důležité.
Mimochodem na táboře je nikdo nenutí aby se nazí koupali. Prý kdo chtěl tak se koupal v plavkách, ale postupně ty plavky přestali nosit, když viděli, že to není problém a je to pohodlnější.

stará škola (Pá, 7. 9. 2012 - 08:09)

Tak já bych dítě na tábor, kde chodí naháči,nedala. Děti chodí do skautu, jezdí i na tábory, já jsem také stará skautka a s něčím takovým jsem se nesetkala. Snažím se do toho vžít a kdybych byla dítě a někdo po mně chtěl, abych se koupala nahatá, tak bych z toho akorát měla stres. Za mých mladých let by se tohle klasifikovalo jako ohrožování mravní výchovy. A můj názor je ten, že intimní části těla zkrátka nemusí vidět všichni.

Lenka (Čt, 6. 9. 2012 - 18:09)

Můj kluk chtěl jet letos na...Nebála, kluci chodí do oddílu celý rok, přivedl je tam spolužák a od jeho mámy vím, že byli vždy spokojeni a nikdy prý žádný problém nebyl. Teda kromě toho, že táborové oblečení už je jinde nepoužitelné.
Naopak doufám,že když už se zase nestydí nahatí, tak by se snad nestyděli ani říct, kdyby na ně někdo něco zkoušel.
Chybu si podle mě udělala, nikdy bych totiž nevěřila jak za ty tři týdny dokážou vyspět. Když se mě přestali ptát na zbytečné otázky, trochu mě to překvapilo, ale opravdu jsou teď mnohem samostatnější. Vedoucí jim tam prý sice pomáhali, ale hlavně jen radili a nechali je ať většinu věcí dělají sami. A hloupé otázky prý neměli rádi :-). Taky si začali pucovat boty a hlásit se o domácí práce, tak jsem zvědavá jak dlouho jim to vydrží. A určitě prý přístě zase pojedou, což je asi nejlepší důkaz, že se jim tam líbilo.

Vlasta (Čt, 23. 8. 2012 - 14:08)

Můj kluk chtěl jet letos na tábor se svým kamarádem co chodí ke skautům, ale protože se také stydí a protože se tam prý také koupou nazí tak jsem ho raději nepustila. To ses nebála ho tam poslat? A myslíš si, že jsem udělala chybu?

Lenka (Út, 21. 8. 2012 - 20:08)

I moji dva synové se prý letos na táboře koupali víceméně pouze nazí, a žádný problém v tom nevidím. Naopak byli i poučeni o tom co si k nim může a nemůže kdo dovolit a o ostatních choulostivých tématech. Ujistila jsem se, že nic z toho co jim říkali, nebo co dělali není nějaké tajemství, a prý naopak se o tom nemají bát mluvit a když si nejsou jistí nějakým chováním tak se nemají stydět a mají se raději zeptat rodičů či někoho jiného komu důvěřují. Vzhledem k tomu, že s nimi žiji sama jsem za to vděčná, protože když jsem jim to chtěla vysvětlovat sama už z toho byli dosti nesví. Už pár let se ten starší přede mnou styděl svlékat, což mě dosti mrzelo, neboť jsem začala chodit do sauny a chtěla jsem je brát taky. Jenže on to kategoricky odmítal a mladší se k němu přidal. Teď už neprotestuje ani jeden, dokonce to sami navrhli. Prý na táboře také měli saunu. Doufám, že budou ještě dlouho takové tábory fungovat a že je lidé podobní některým uživatelům kteří zde vytvářejí hnusné příspěvky nezničí.

Reklama

Přidat komentář