Reklama

Zážitky z vojny

nástupní ročník (St, 20. 8. 2014 - 20:08)

Chlapi, nechte blbostí. Válka na spadnutí, NATO haraší zbraněmi a prý máme jít posilovat obranu výdobytků kapitalizmu, demokracii a podobné hovadiny na východní výspu Aliance.
Mladí na vojně nebyli, tak koho tam asi tak naženou? Nás?
Žádal jsem si na starý kolena o moji vysněnou modrou knížku, ale komise rozhodla nadále schopen další činné vojenské služby. A to i přesto, že neudržím flintu, moč a stolici. Myslíte, že mě tam pošlou a třeba David mi bude velet?

David (St, 20. 8. 2014 - 20:08)

No, tak to jste měl napsat...Pokud byste pozorně četl, věděl byste, že za komunistů jsem já nesloužil.

Vaše logika je nicméně obdivuhodná: důstojníci bili záklaďáky, záměrně je kontaminovali brómem atd. atd. jen tehdy, když se to dělo Davidovi; pokud se dané věci neděly Davidovi, neděly se v Československu ani samostatném Česku žádnému vojáku základní služby.

Nechcete si změnit nick z mamuta na pštrose?

Voják v záloze, (St, 20. 8. 2014 - 20:08)

Když jsem byl malej a blbej, hrál jsem si na vojáky. Teď jsem velkej a voják a hraju si na blbce.

Podle teorie her, formulované některými psychology, je nejvyšší formou hry VÁLKA. Jsou jisté nejmenované skupiny lidí, kteří než by museli pracovat, tak stokrát raději budou bojovat, nebo alespoň bojování předstírat. Souhlas s FERA, jsou to gumy.

FERA (St, 20. 8. 2014 - 16:08)

Já byl na vojně ja komoušů 2 roky...
Ztráta času, a 2 let života!!
Absolutně jsem se naučil zašívat a nepracovat ! To mě ta vojna naučila!
Ten co je u armády i dnes je u mě normální GUMA!
Člověk s normálním IQ nemůže jít na vojnu !
K zeleným mozkům!

mamut (St, 20. 8. 2014 - 01:08)

Komunistické svině...No, tak to jste měl napsat hned, čím Vás připravili o zdraví a ne tu psát takové litanie.

? (Út, 19. 8. 2014 - 20:08)

Čím jsi tu kantýnskou píchal, vidličkou? Napiš nám ještě něco podobného pro zasmání.

Sice jsi nejspí (Út, 19. 8. 2014 - 20:08)

no nám dávali do kávy...a z utrpení jiných máš jen prdel, nicméně třeba i tobě zítra odejdou játra...

Tonda Šóštalov (Út, 19. 8. 2014 - 18:08)

no nám dávali do kávy brom lopatou, ale přesto jsem si občas zapíchal na vojně s kantinskou, po vojně když jsem se vrátil tak mě furt stál a stál, vlastně mě stojí dodnes, tož na poškozené zdraví to nevypadá chlapče. Jak tak kokám tak máš poškozené zdraví ty, tvá hlava je bezedná studnice vědomostí, asi taky z toho broma,

Zastav ty debil (Út, 19. 8. 2014 - 18:08)

,

David (Út, 19. 8. 2014 - 17:08)

Komunistické svině přidávaly mladým vojákům do jídla bróm, aby je tak desexualizovaly, a oni se tak více koncentrovali na plnění vojenských úkolů a "povinností". Některé z mladých mužů tak nadosmrti připravily o zdraví.

V případě toho (Út, 19. 8. 2014 - 17:08)

Zvířata jsou na jídlo, a...konkrétního myslivce zase statisíce mravenců skolily jeho...

Fera (Út, 19. 8. 2014 - 17:08)

Zvířata jsou na jídlo, a proto se zabíjejí...
Já jich zabil stovky tisíc!!
Pako!

Naprosto odzbro (Út, 19. 8. 2014 - 16:08)

jo taky jsi zapomnělo na...z universa si prdel dělající, humor mocně promluvil.

Jednoho myslivce takhle pověsili hlavou dolů, aby se mu temeno dotýkalo lesního mraveniště.

Ohlodané tělo s vybělenou lebkou našli po třech letech.

mudr David Bud (Út, 19. 8. 2014 - 13:08)

jo taky jsi zapomnělo na řezníky na jatkách, na doktory vraždící od rouškou bílého pláštíku, na lidové milice, a pošťáky zvonící třikrát, na BLBCE z ústavu pro jazyk český, na psychopaty, na veřejnou bezpečnost, na práčata z husitské vozové hradby, na hradní stráž, na kuchařky z školních jídelen a na faráře vraždící ve zpovědnicích

Zastav ty debil (Út, 19. 8. 2014 - 13:08)

> Bez urážky: jestli tě...,

František (Út, 19. 8. 2014 - 13:08)

je ten, kdo si myslí, že...Byly tu zmíněny různé ozbrojené složky komunistického režimu. Zapomnělo se však minimálně ještě na jeden druh ozbrojených paramilitantních komunistických organizací - na lidová myslivecká sdružení. Byla (a dosud jsou) to hovada, která střílejí po zvěři, aniž ji vidí. Takto již byla těmito stupidními, arogantními debily postřelena, nebo i smrtelně zraněna, i spousta lidí. A je zbytečné dodávat, že myslivosti se věnovala i řada vysokých komunistických funkcionářů, takového Chňoupka či Colotku nevyjímaje.

? (Út, 19. 8. 2014 - 11:08)

je ten, kdo si myslí, že...A jéje, Davide, proč jsi se nepodepsal?

rotný Bzudlička (Út, 19. 8. 2014 - 11:08)

já jsem se dostal do konfliktu ze starou Blažkovou. stará býába myla schody u nás v baráku ajá zrovna šel z vojny domů, byl jsem naládovanej jako kanon, tedy jako dělo a potřebovaljsem se vychcat. tedy jsem to spustil za dveřmi v baráku a ta stará ratejnice mne načapala jak si tam mklidně močím. tedy ta mě dala. odté doby mám trauma a neustále se z toho počúrávám, a nemohu založit rodinu, protože mě nestojí šulíneK.

David (Út, 19. 8. 2014 - 10:08)

Bez urážky: jestli tě ve...> Bez urážky: jestli tě ve středním věku neustále pronásleduje, že tě nějaká guma sprdla na vojně, myslím, že bys to měl probrat s dobrým psychologem. Myslím to dobře, i když se ti to líbit nebude.

Tento tvůj argument má hlavu a patu, nicméně tebou zmiňovaný konkrétní incident byl pouze tématem mého úvodního příspěvku v tomto vláknu.

Ve skutečnosti jsem se však na vojně dostal s gumami do různých konfliktů vícekrát, a nebyli to vždycky jen ony, kdo křičel na mě - výjimečně tomu bylo i naopak.

Vím, že na to nemáš čas a energii, nicméně kdyby sis je našel a přečetl si některé moje dřívější příspěvky na tomto vláknu, třeba bys zjistil, že mi jde daleko více o princip než o nějaké moje vyrovnávání se s nějakým konkrétním dávným, a víceméně efemerním, incidentem z období mé základní vojenské služby.

Hlavní argument, který zde razím, je potom ten, že základní vojenská služba za komunismu byla prakticky zcela proti zájmům společnosti, zatímco po pádu komunismu šlo - minimálně po většinu období 1989(90) - 2004, kdy se tato služba ještě stále uplatňovala - o otrocký přežitek, který státní moc i veřejnost neoprávněně tolerovaly, aby si ušetřily náklady na rychlejší plnou profesionalisaci armády.

Domnívám se, že v postkomunistických, mírových podmínkách po studené válce neměla povinná vojenská služba (snad s teoretickou výjimkou počátku 90. let) odpovídající politické opodstatnění, a že šlo o nemístnou buzeraci, vopruz a otročinu mladých mužů, kterým byla dočasně upřena mnohá zcela běžná práva a svobody, jakož i rovnost s jinými občany před zákonem.

Uznávám sice, že ČSFR a samostatná ČR v té době nějakou armádu potřebovaly (podobně jako ji samostatná ČR potřebuje i dnes), nicméně se domnívám, že k její plné profesionalisaci mělo být přikročeno daleko rychleji.

Odmítám přitom tvrzení o tom, že základní vojenská služba byla dobrá proto, že vychovávala mladé muže k "pořádku a sebeovládání", a "dělala z kluků chlapy". Místo toho si myslím, že si stát na jejich (a mezi nimi i můj) úkor neoprávněně řešil svoje problémy ve sféře bezpečnostní politiky, a za mizernou stravu, ubytování a ošacení a za směšné kapesné je nutil podstupovat stres, vyvíjet úsilí a trpět okolnosti, které by většina z nich, pokud by se mohla dobrovolně rozhodnout, jistě odmítla.

Za tyto názory jsem tu soustavně plísněn a častován občas i velmi vulgárními nadávkami, a málokdo se obtěžuje byť jenom kuse formulovat nějaký konzistentní protinázor.

V nejlepším případě čelím jen nepochopení, mé postoje jsou tu vytrhávány z kontextu a překrucovány, nebo mi jsou podsouvány nesmyslné názory, které ve skutečnosti nemám.

Z těchto důvodů se nestačím divit, jací lidé byli ještě relativně nedávno mými spoluobčany.

A zrovna mamut (Út, 19. 8. 2014 - 10:08)

Asi nová léčebná metoda,...je ten, kdo si myslí, že právě on je tu povolán rozhodovat o tom, kdo patří do kasáren, kdo do blázince a kdo do kriminálu.

Pokud však proti všem historickým faktům odmítá připustit, že mnozí důstojníci ČSLA, podobně jako příslušníci komunistických Lidových milicí, Veřejné bezpečnosti, Státní bezpečnosti, Pohraniční stráže či Sboru nápravné výchovy byli jen sprostí vrazi, případně brutální sadisté, pak je to on sám, kdo je tu mentálně zatížený.

Případně on sám kdysi patřil mezi některé z nich.

Reklama

Přidat komentář