Reklama

existuje posmrtný život?

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 14:10)

Nebuď fanatik...kdo napsal...Ty rady v Bibli jsou jistě velice dobré pro život, tento, ale stěžejní je Evangelium - dobrá zvěst člověku (nejen) a ta se už netýká života tohoto. K apokryfum bychom možná mohli zařadit evangelium prosperity. Tzn účelem je mít se zde dobře, peníze, zdraví, světska hojnost. To je zřejmě od ďábla.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 14:10)

Je to tvé poznání, každý...S těmi církvema je to pravda. Pán Ježíš pravil, kdo je se mnou, shromážduje, kdo proti mně ten rozptyluje. Církve rozdělil zrovna satan.Souhlasim že poznání Boha není uniformni, ale měl by se rozlišovat způsob jak k němu došlo. Vlastní snaha člověka není důležitá, Boží vůle, na té záleží.

někdo úplně ji… (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Je to tvé poznání, každý...Radku, ale ty také odmítáš připustit, že po smrti už nemusí nic být.

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Tyto předkrestanske národy...Je to tvé poznání, každý má své, a každý se spokojí s tím co potřebuje. Jen zde je vidět, že vy tzv. Křesťané jste presvedceni o tom, že jen to vaše je nejlepší, a to na základě informací, které nejsou vůbec jisté... Nedokážete se domluvit ani mezi křesťanskými církvemi, a každý jiný způsob hledání boha a duchovna, je dle vás špatné a od satana...

někdo úplně ji… (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Správně, kdo je v úzkých...Troufám si tvrdit, že tohle je pouze "přání otcem myšlenky".

někdo úplně ji… (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Přesně tak. Akorát bych...Nevím, proč bych se měl nějak trestat, když se k tvému bohu obracím zády.A jak bych měl být porušený a jít do záhuby?

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Správně, kdo je v úzkých...Přesně tak. Akorát bych možná poupravil, že člověk se trestá sám, že se obrací zády k Bohu. Ale ne tím, že by se Bůh mstíl ale že člověk je porušeny a sám jde do záhuby.Jsem rád, že jsi zase tady Lenko, máš dobré příspěvky, už jsem to psal jinde.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Zmínil jsi se apokryfech,...Tyto předkrestanske národy nebyli skrze Mojžíše vztaženi k zákonu, byly ho zřejmě oprosteni. Ale Nová smlouva už se týká i jich. Kvůli židům co nepřijali bude povoláno mnoho pohanů jak je i psáno.Zmínil jsi duchovní praxe a různá cvičení. Já jsem nic z toho nedělal, ani žádné rituály a meditace. Poznal jsem Boha tak, že jsem byl absolutně v prdeli se všemi nadějemi, na nic jsem neměl chuť, žádnou motivaci, jen jsem si přál někde v ústraní umřít. A v tom jsem byl osvobozen ode všeho, přišla úleva a uzdravení, očištění - purifikace (Kristus praví že čistí hříchy a uzdravuje, ale i spasí) a já pocitil že jsem přešel ze smrti do života. Svatým Duchem naplněn ještě několik týdnů poté. Po tomto asi pětidenním zážitků jsem se už provždy změnil. A co jsem ale pochopil je že jsem proto nemusel udělat vůbec nic. Zkrátka Bůh se slitoval když viděl jak jsem na tom. Musíme si uvědomit, že nezáleží ani tak na lidské snaze, jako o Božím slitování.

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Zmínil jsi se apokryfech,...Nebuď fanatik...kdo napsal bibli? První záznam 200let po Kristu... To je jako by 200let po této diskusi o ní někdo psal, a za 1800let to někdo posuzoval... Kolik hlouposti by tam bylo? Tím nechci říkat, že bible je hloupost,jsou tam dobré rady, primery atd. Ale dával bych si pozor na to,vše brát zcela doslovně...

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Jo, tohle je téma o...Víš, ono to není tak jednoduché, jak si myslíš... A ten pocit v hrudi, je jen začátek. A nejenom křesťané jej znají.

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Zmínil jsi se apokryfech,...Zase se vrátím co jsem psal o bibli... Jak oni teologove jsou přesvědčeni, na základě čeho, že to tak je? Pokud pripustime, že v bibli může být dost věcí špatně pochopenych, zaznamenaných, tak teologove usoudili jen na základě nepresnych záznamů. To pro mě není důkaz, že to tak bylo...

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Zmínil jsi se apokryfech,...Další jsou Štěpánovo, Filipovo a ještě další.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 13:10)

Otázka je jak to přesně...Zmínil jsi se apokryfech, měl jsem možnost si prozkoumat všechny dostupné; podle Nikodema, Tomáše, Jidáše, Magdaleny, egyptanu, a dalších co si ani nepamatuju a uvidíš tam někdy výrazné rozdíly od těch kanon.synopsi. Teologové jsou přesvědčeni že tato nepravé evangelia vychází z gnosticismu (Setovske gnoze, učení esejcu), který učí sice o tělesném Adamu coby pozemském, ale i o Adamu světelném jako nebeském. A vzhledem k varování Písem na falešná učení co není o Kristu je antikrist, je zvýšená obezřetnost na místě.

Lenka (Ne, 28. 10. 2018 - 12:10)

Správně, kdo je v úzkých tak prosí Boha, komu nic nechybí, tak se rouhá a Bůh to velkoryse přehlíží,ale jen do určitého momentu, pak trestá.

Mare (Ne, 28. 10. 2018 - 12:10)

Jo, tohle je téma o posmrtném životě....V tu chvíli, kdy přijmeš Krista tak bláznivě, jak jsem popsala,......TAK TAKÉ ROVNOU PŘEJDEŠ ZE SMRTI DO VĚČNÉHO ŽIVOTA.....To není jen nauka, to se zcela reálně stane, tak jako mně, aniž jsem věděla, že se to a co se stalo.....zpočátku....Budeš to vědět sám, Bůh ti to dosvědčí.....asi uprostřed hrudníku......Jirka ti to řekne taky......, i když samozřejmě ten vnější přistup je vždy jiný......

Mare (Ne, 28. 10. 2018 - 12:10)

Otázka je jak to přesně...Kristus zemřel i za hříchy zemřelých a těch budoucích....Radku, tak se ho zeptej sám...Běž za ním.......Nemusíš hledat na pochybných místech......

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 11:10)

No jo, ale to by pak...Otázka je jak to přesně řekl, a jak to pochopil ten kdo to zaznamenal... A jak jsme hovořili o té bibli, jestli to řekl vůbec... A také to mohl říct v době, kdy pro lidi té doby na tom místě nic jiného neplatilo... Opravdu je to složité,a proto ta praxe duchovní... A pokud by to bylo přesně jak říkáš ty, tak před Ježíšem, Mojzisem atd.by byla cesta k Bohu zavřená? Nemyslím... Tzv.univerzalni bůh je jen jeden... V různých kulturách a obdobích, se vždy našel jedinec který byl nadaný a karmicky zralý. Vždy to byl takový "vyslanec" boží, který staré duchovní nauky upravil do jazyka oné doby, aby lidé pochopili... Vše se většině lidí říci nedalo, protože to byli primitivní lidé, a tak se museli použít různá přirovnání atd.

Jirka (Ne, 28. 10. 2018 - 11:10)

Omyl. Já Krista uznávám,...No jo, ale to by pak vypadalo, že je Ježíš lhář, když praví: "Já jsem ta cesta, pravda a život, nikdo nepřichází k Otci než skrze mne."

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 11:10)

Jirku a Radka spojuje víra v...Hlupák někoho uráží, že je podvodník? Zábavné, a zároveň tristní, kam až může hloupost dojít. Že anonyme...jak můžeš někomu říkat podvodník, když to nemůžeš dokázat?

Radek (Ne, 28. 10. 2018 - 11:10)

Radku, zdá se, že docela...Přišel k tobě, protože jsi ho volala, a dlouho hledala... Nic zadarmo myslím obrazně není.nemusis se obávat, že bych se neponizil. To jsem udělal mnohokrát. Já bych řekl že to je jak ponížení, tak pokora.

Reklama

Přidat komentář