Reklama

Fixní rovnátka

Eva (Čt, 21. 8. 2008 - 21:08)

Ahojky, i já uvažuji o fixních fovnátkách. Chtěla bych se zeptat, zda je to omezené nějak věkem. Je mi teď 30.

Freya (Čt, 21. 8. 2008 - 20:08)

Ahoj všichni :) Za dva měsíce jsem objednaná na nasazení fixních rovnátek, mám křové zuby na obou čelistech. Žádné zuby mi trhat nebudou, ale na spodní čelisti mi ortodontka chce obrousit zuby nějakým diamantovým páskem. Ale bojím se, že mi tím poškodí sklovinu. Když jsem ji to řekla, zatvářila se dost nepříjemně a řekla mi, že se "MOŽNÁ" nemusím ničeho bát. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s tímhle broušením zubů, a řekl by mi svůj názor. Mě to totiž nepřijde jako dobrý nápad :( Moc děkuju za odpovědi

Ivana (Čt, 21. 8. 2008 - 15:08)

Teď jsem přišla od doktora. Přidal mi na horní zuby 2 zámečky, takže už tam mám všechny a jsem ráda. Vypadá to líp.Možná se to někomu nezdá, ale když jsou všude rovnátka a na 2 zubech trčících dopředu ne, tak pak člověk vypadá jak upír. Teď to vypadá, že mám zuby skoro rovné, Spodní čelist mám horší. Přidal mi tam jeden zámeček a příště zase asi bude brousit, protože to tam asi nejde tak dobře. Teda jestli to správně chápu. Jinak ke křivým zubům. Sice jsem s tim žila, ale nikde jsem se radši moc nesmála a necítila jsem se dobře. Proto jsem šla na rovnátka. Je mi jedno jestli má někdo jiný křivý zuby. Tady jde o můj osobní pocit. Až budou zuby rovné, nebudu to muset řešit.

oliv (Čt, 21. 8. 2008 - 14:08)

Leno,
rozhodně do toho jdi, dobře vypadající chrup je důležitý. Držim Ti palce, pokud se chceš na cokoli zeptat, jsem k dispozici. Nebo si přečti mé starší příspěvky

oliv (Čt, 21. 8. 2008 - 14:08)

To křivé zuby

Od toho tady ta diskuse je, aby si lidé vyměňovali své názory, prožitky atd. Co se týče názoru na křivé zuby, každý má právo na ten svůj. Ale 99% lidí přispívajících do této diskuze křivé zuby rozhodně mít nechce!! I pro mě jsou hezké zuby důležité a rozhodně se nemíním sžívat s něčím, co se dá lehce napravit ortod. rovnátky. Ikdyž jak říkám, sto lidí sto názorů

křivé zuby (Čt, 21. 8. 2008 - 12:08)

Teda fascinuje mě jak se na téhle diskusi prožívají křivé zuby :-D. No i já jsem nosil fixní rovnátka, ale ne na svůj popud, ale proto že mě do toho nakecala doktorka a já se nechal přesvědčit. Důrazně upozorňuji, aby jste zvážili zda vám křivé zuby opravdu vadí nebo jste se s nima už sžili jako já. Po dvou měsících jsem to nevydržel a rovnátka jsem si nechal odstranit, což byl problém, protože doktorka mě to udělat nechtěla, přesvědčovala mě, že je chvilková záležitost, že mě to přejde jen si zvyknout, takže jsem raději jel 50 km do jiného města a tam se mě doktor rovnátka sundal. Teprve pak jsem mě klid. Teď je mě 27 rovnátka už naštěstí 5 let nemám a každému komu se nezdají mé zuby říkam, že jsou sice křivé, ale určitě by nechtěl mít jejich otisk ve svém ksichtu:-)

Lena (Čt, 21. 8. 2008 - 12:08)

Ivanko diky moc za informaci.

Ivana (Čt, 21. 8. 2008 - 11:08)

Leno, jsem z menšího města. Je tu jen jeden odborník a doufám, že je dobrý. Když jsem byla ještě v Praze, tak se ke mně pan doktor nechoval moc hezky. Měl mi trhat 2 zuby a řekl, že bez operace obou pater mi rovnátka nedá. To mi bylo 15. Teď mi dokor řekl, že se pokusí nic nevytrhnout ( mezi tím mi vyrostly 8 a zase mi je vytrhly, tak to asi taky má vliv) a že po operaci bych vypadala lépe, ale že nemám vadu řeči a neni to tak hrozné, tak se mi to nějak pokusí srovnat, aby to vypadalo alespoň opticky lépe :-) Několik zubů mi brousil a teď mi rovná některé zuby tak, aby tam mohl natlačit ty ostatní. Těžko se mi to popisuje. Nemám prostě asi na 6ti zubech zámečky, protože by se mi neměly zuby kam rovnat. Ale opravdu to jde podle plánu. Zatím jsem zaplatila 5 tisíc, platím průběžně. Víc než 15tis by to nemělo být. Myslím tím obě patra. K zubaři jsem šla v květnu 2007, proběhla konzultace, rentgen, další konzultace a v květnu 2008 mi zuby obrousil a hned nasadil rovnátka. Trvalo to asi 1,5h. Doufám, že vše půjde dál dobře, mát totiž trochu problémy s dásněma. Takže radši jdi dříve než později. Já ty rovnátka teď opravdu nějak moc nevnímám. Lidi občas divně koukaj, ale neni to tak hrozné. Pro krásu se musí trpět :-)

Irinka (St, 20. 8. 2008 - 21:08)

Ahoj, je mi 18, mám už půl roku rovnátka na horním patřem, měla jsem křivou horní 2, teď už mám zuby rovné jenže při posouvání zubů se mi jinak skousaly zuby, takže mám teď mezeru mezi horním a dolním patrem...Zubařka mi řekla ať hodně skusuju na stoličky, ale moc to nepomáhá...

Lena (St, 20. 8. 2008 - 13:08)

Ahoj Ivanko, taky jsem to jednou zrusila, ted zvazuji, ze do toho prece jenom pujdu. Muses mi dpovedet na nektere otazky? Kde ti to delali? Kolik to dnes stoji? Vytrhavali ti nejake zuby? Ty diry potom asi vypadji strasne co? Jak dloho trvalo nez ti potom nasadili rovnatka?

Ivana (St, 20. 8. 2008 - 12:08)

Ahoj. Je mi 28 let, mám 2 malé děti a 3 měsíce rovnátka. Trvalo mi dlouho, než jsem se pro rovnátka rozhodla, ale teď toho nelituji. Mám opravdu ošklivé a křivé zuby. Tu ošklivost (žluté, kazivé..)teď neřešim. Zatím jsem strašně spokojená s tím, že po těch 3 měsících vidím velký rozdíl v rovnání. Je to úžasné. Hlavně opravdu věřim tomu, že jednou nebudu mít strach se na někoho usmát. Jinak já jsem si zvykala asi 2 týdny a teď už o tom opravdu nevim. Jen při cvičení se mi přilepují na vnitřní stranu pusy a taky v noci. Taky mám dost malou pusu a tvar pusy mi to trochu změnilo, ale už jsem si taky zvykla. První měsíc jsem měla pocit, že vypadám jak žába. Trvalo to rok od 1. konzultace po nasazení. Taky jsem si to 2x rozmyslela, po 3. už jsem do toho šla. Teď lituji, že jsem to 2x zrušila. Už jsem mohla mít rovné zuby.

Patricie (Út, 19. 8. 2008 - 13:08)

Chtěly bych se zeptat,mám pět měsíců rovnátka a stále se mi to lepí. Nevím co s tím.Má někdo stejné problémy.Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil. Děkuji předem

Alena (Čt, 14. 8. 2008 - 21:08)

Ahoj. Nosím fixní rovnátka cca 5měsíců a tak mě tématické články a diskuze zajímají. Mně během první konzultace specialista řekl, které zuby jsou třeba před nasazením vytrahat aby se následně rovnané zuby vešly. Byla jsem rozhodnutá pro nasazení udělat nemožné, tak jsem hned při první konzultaci kývla s tím, že si zuby nechám vytrhat. Hned ten den mi ortodontista udělal otisky a pouze mě objednal na další návštěvu, cca za dva měsíce. Hned při druhé návštěvě mi nasadil vrchní patro. S odstupem dalších dvou měsíců i spodní. Nechtěl ani rentgen takže asi záleží na druhu vady.Držím palce!

Maky (Čt, 14. 8. 2008 - 09:08)

Ahoj JAnko (a vsichni),neboj, pokud jsi si to rozmyslela, tak tam jen zavolej, ze chces na horni patro jina, zalezi, jak je to velka ordinace, tak at treba stihne ta keramická objednat, nenapsala jsi termiín. Jinak se rovnatek vubec nebojte, ja jsem z toho byla taky nervozní (je mi 26) kvuli okoli, praci a tak, musim rict, že asi po týdnu si človek opravdu zvykne a ani neví, že rovnatka ma :)

Lucie (Út, 12. 8. 2008 - 16:08)

Zdravim vsechny,jsem si cetla jeden clanek o nasazovani.. o postupu co je treba podstouvpit pred uplnym nasazeni.. a trvalo to snad rok.. nez to nasadili.Je to mozne ze to trva tak dlouho?Jsem se rozhodla pro rovnatka ale jelsti to trva vse chnotak dlouho tak se bojim ze si to rozmyslim.

-mona- (So, 9. 8. 2008 - 23:08)

Janka: Určitě je připravuje. Musí vybrat zámečky podle velikosti zubu a podle toho, co ti tam bude v budoucnu dělat (třeba nějaké zámečky mají různé háčky apod.), takže jestli chceš jiné zámečky, tak mu to určitě musíš říct předem.

Janka (So, 9. 8. 2008 - 17:08)

Zdravím, nevíte někdo jestli si zubař už předem před nasazením nějak připravuje ty rovnátka? Mám jít v říjnu je nasadit a napsal si tam, že budu mít ty normální. Jenže jsem si to tedko docela dost promejšlela a asi bych radši na horní čelist ty keramický. Nevíte, jestli se to teď dá ještě změnit?

EvaM (Čt, 7. 8. 2008 - 22:08)

Ahojky, muze mi nekdo rict, jestli on sam nebo nekdo z jeho okoli po sundani fixnich rovnatek mel problemy s poskozenou sklovinou? Dalo se to nejakym zpusobem dat opet do poradku?

Peti (Po, 4. 8. 2008 - 10:08)

mia neni s ceho bat!!nasazovani neboli, pak prvni 4 dny jsou zuby citlive a trochu boli. a kdyz bude potreba tak si staci vzit prasek na bolest, ale jinak se to da zvladnout:) no a po tydnu ani nebudes vdet ze je mas....nevtsina lidi rovnatka zvlada dobre, jiste i ty to zvladnes....rovnatka nejsou az tak hrozna:)) tak neboj....

mia (Ne, 3. 8. 2008 - 12:08)

ahoj petko!při keramických rovnátkách-nejsem si jistá,ale vím jen to,že holky mají stříbrné drátky.lidičky,já se bojím,taky mám dostat rovnátka a bojím se!!

Reklama

Přidat komentář