Reklama

Fixní rovnátka

Sýsa (St, 17. 2. 2010 - 20:02)

Mě to po nasazení taky...mně zuby skoro nebolely ani ty 3 dny po nasazení, za to teď naposledy, kdy mi dali místo gumiček řetízek, jsem si to všechno vybrala :) asi to je u každého jiné :)

Pavel (St, 17. 2. 2010 - 19:02)

Mě to po nasazení taky nebolelo, ale pak jsem další 3 dny nemohl kousat :-D Ono to začne bolet, neboj.

PETRA (St, 17. 2. 2010 - 18:02)

DNESKA MI NASAZOVALI FIXNI ROVNATKA NA HORNI ZUBY ZADNEJ PATROVEJ OBLOUK JSEM NEDOSTALA STALO ME TO 6000 A JESTE MI POJISTOVNA VRATI 1200 COZ JE SUPER VUBEC ROVNATKA NEBOLI JE TO SUPER A ZATIM JSEM S TOHO NADSENA AZ NA TO ZE SE MUSIM OMEZIT V JIDLE JINAK JE VSEM DOPORUCUJI ALE NEJVIC ASI ZALEZI NA ZUBAROVI KTERY VAM TO BUDE DELAT PROTOZE TEN MUJ JE FANTASTICKY

Kačka (St, 17. 2. 2010 - 15:02)

Dobrý den, je mi 11 let a budu mít rovnátka na pevno ale hoodně se bojim že to bude bolet..Skoro všichni řikaj jak to bolí.Nebudu moc jíst lízátka čokolády atd. Je to pravda?

Hana (Út, 16. 2. 2010 - 15:02)

Zdravím vespolek, chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo takovou zkušenost, že jste nejprve dostali rovnátka dolu, potom teprve někdy nahoru. Byla jsem u ortodontisty, ten léčbu takto nastínil. Přitom problém je spíše nahoře, kam tedy dostanu patrový oblouk. Díky předem :)

Renata (Ne, 14. 2. 2010 - 10:02)

Prosim Vás neví někdo kolik...Platila jsem za nákusnou destičku i s těmi držáky,kroužky a dráty 1.800 korun, to není tak drahý.

----- (Pá, 12. 2. 2010 - 20:02)

Ahoj,
je mi 10 let. Když mi bylo 7, měla jsem strašně křivý jedničky a dvojky a v 8 letech jsem začala nosit snímatelná rovnátka. Rok uběhl a já měla zuby srovnané, ale rovnátka jsem furt nosila. Jenomže teď o prázdninách mi narostli obě 3 křivě - teda ne křivě, ale prostě mi rostou nahoře nad ostatními zuby, protože se tam nemohou vejít. Ta jedna trojka už tam skoro zapadla, myslím, že měsíc snímatelných rovnátek a bylo by to pryč. Jenomže ta jedna trojka je furt nad těmi zuby. Byla jsem s tím u doktorky a možná to vypadá, že dostanu fixní rovnátka. Jinak mám dobrý skus a nemám předkus, jenom ten 1 zub mě trápí a ten 2 nestojí za řeč, ten už je fakt nad ostatními zuby 3mm. Jenomže já se chtěla zeptat - když mám teda jen ten jedinej zub, na jak dlouho myslíte, že ty fixní budu mít? Děkuji a zdravím

Sára (Pá, 12. 2. 2010 - 20:02)

dobrý den strašně moc by mě zajímalo kolik stojí nasazovácí rovnátka a jaký je proně odborný název prosím napište mi na tento email [email protected]

Kateřina (Čt, 11. 2. 2010 - 18:02)

Dobrý den. Mému synovi už...Zdravím,no tak jsme byli na další opravě,uvidíme na jak dlouho.Radko, děkuji za odpověď, docela mě potěšilo, že nejsme jediní a že si nevymýšlíme. Jen ta naše paní doktorka to nějak nechce uznat...no ale na druhou stranu musím říct, že dceři se zoubky krásně rovnají a to zase za ty peníze stojí, že jo?Mějte se všichni hezky a rovnátkům zdar :o)

Radka (Čt, 11. 2. 2010 - 09:02)

Dobrý den, potřebuji radu -...Dobrý den. Mému synovi už budou rovnátka konečně sundavat, ale celé ty dva roky, jsme měli stejný problém. Pořád se odlepovali zámečky. Taky nám bylo řečeno, že prý syn prostě špatně jí.Náš zubař zase tvrdil, že má prostě sklovinu, na které to moc nedrží. Po pár měsících už mě přestalo bavit neustále někam dojíždět kvůli dolepování, a pokaždé, když se mu odlepili, dala jsem je do skleničky a počkala na plánovanou kontrolu. Zuby se mu srovnaly nádherně i tak. ( předkus 12mm, nyní 1mm). Ovšem je pravda, že nám to dolepování neúčtoval. Vzpomínám si, že jednou mu dolepili 3 zámky a než mu zatvrdlo lepidlo, odpadly mu znovu. Takže už nemohl doktor říci, " to má z jídla". Byla jsem sice tenkrát dost vytočená, protože jsme tam byli opravdu dlouho, ale na druhou stranu mi to přišlo vhod. Změnit ortodonta podle mě nepomůže.

Sýsa (Pá, 5. 2. 2010 - 19:02)

Děkuji za odpovědi:o) zámečky...Za zkoušku to stojí, ale je pravda, že to bude asi komplikovaný, když už se to rovnalo u jiného ortodontisty:)

Kateřina (Pá, 5. 2. 2010 - 09:02)

Já nemám rovnátka ani měsíc,...Děkuji za odpovědi:o) zámečky upadávají různě, ale je pravda,že ve dvou případech to je na stejném zubu. Nevím, jestli mám zkusit najít jiného ortodontistu,taky by to nemusel chtít převzít, když už je to delší dobu rovnáno...

Sýsa (Pá, 5. 2. 2010 - 08:02)

Dobrý den, potřebuji radu -...Já nemám rovnátka ani měsíc, takže zas tolik jsem s nimi nezažila, ale upadává pořád ten stejný nebo pokaždé jiný? Slyšela jsem, že když jednou upadne zámeček nikdy už tam nebude držet stejně jako na začáku. S tou sklovinou mi doktorka také říkala, že tam na jednom zubu nemusí moc držet,ať si na to dávám pozor a zatím drží, tak budu doufat a vám přeju hodně štěstí,ať zámečky drží ;)

mona (Pá, 5. 2. 2010 - 01:02)

Dobrý den, potřebuji radu -...Já jsem jedla všechno, včetně ořechů, topinek, celých jablek... a za celé 2 roky mi zámeček neupadl.

Kateřina (Čt, 4. 2. 2010 - 09:02)

Dobrý den, potřebuji radu - 10letá dcera má půl roku fixní rovnátka,dodržuje zákaz nejíst nevhodné potraviny(topinky, ořechy, bonbony) a přesto 1 -2 měsíčně musí na opravu ulomeného zámečku.Jaké s tímto problémem máte zkušenosti? Doktorka tvrdí, že chyba je naší straně,ikdyž jednou řekla, že dcera může mít sklovinu, na které lepidlo hůř drží...no rozhodně nás to stojí poměrně dost peněz navíc. Děkuji za Vaše rady a poznatky...:o)

Sabča (St, 3. 2. 2010 - 22:02)

AhOjky .. Budu mít rovnátka v březnu,a bojím se. Musím to mít kvůli 4a6 zubu protože se mi tam nevejde ta pětka. Jak ty rovnátka budu mít budu je mít po celý puse nebo jenom na tý jendý straně .. :( Bojíím se .. :(

Sýsa (St, 3. 2. 2010 - 13:02)

No jo zase nějaký levný...No každopádně je lepší zaplatit znovu za rovnátka, která ti budou opravdu sedět a rovnat zuby do správný polohy než takhle. Nevím přesně jak je to s vyndavacími, ale když máš fixní, tak pak je ještě retenční doba, která je skoro stejně dlouhá jako s fixními, tak předpokládám, že tohle bude něco podobnýho ;)

Jan (Út, 2. 2. 2010 - 21:02)

No jo zase nějaký levný parchant co nic neumí a bere od státu jen prach:D.......a zase utrácet už potřetí za rovnátka?:D....ale asi se to vyplatí;)...a co je pravdy na tom že když se mi zuby srovnají tak pak musím nosit ještě dál?

Sýsa (Út, 2. 2. 2010 - 18:02)

Dobrý den nedávno jsem začal...Ahoj, tak potom bych zkusila jiného doktora, tohle je divný.

Jan (Út, 2. 2. 2010 - 18:02)

Dobrý den nedávno jsem začal nosit rovnátka a zcela mi rovnaly zuby poté se mi ale rozbily a já přešl k jinému z.lékaři a ten mi udělal nové "praktičtější"ale jak mile jsem je na nc nasadil a ráno jsem se podíval zuby byly od sebe ještě víc než normálně a když jsem se ho ptal čím to je odvětil je že je blbost tak píšu sem:D

Reklama

Přidat komentář