Reklama

Fixní rovnátka

happy (St, 9. 6. 2010 - 20:06)

Zítra mi budou dávat separační gumičky a za týden fixy na horní čelist...Chci se zeptat jaké máte nahoře zámečky:kovové,keramické,umělohmotné?nebo kombinaci?
Dolů si dám kovové, tam to není vidět,ale na horní nevím..Poradíte,doporučíte?
Díkymoc:O)

Verunka (St, 9. 6. 2010 - 16:06)

Ahoj všichni, já mám taky rovnátka od čtvrtku a do včerejška to ještě docela dost bolelo teď už ani ne ale vadí mi že nemůžu jíst co chci a že si musím po každém jídle čistit zuby na to se ale samozdřejmě dá zvyknout. Jen jsem se chtěla zeptat jestli rovnátka vadí při líbání? Mám totiž přítele teď je sice na praxi v Plzni tak si píšem jen přes počítáč, a on neví že mám rovnátka a já vůbec nevím jak mu to mám říct, bojím se že bude reagovat špatně určitě by se se mnou kvůli toho nerozešel ale nevím jestli mut o nebude třeba vadit. Jinak pro ostatní a taky hlavně pro Davida, dělám modeling a když jsem poprvé přišla z rovnátkama tak mi nikdo neřekl že mě nechce fotit nebo že mě nechce na přehlídky spíš naopak dostala jsem návrh jestli nechci nafotit celý book jen s rovnátkama. Takže se za to určitě nikdo stydět nemusí, ba naopak a když už tak myslete na ten krásný pocit až vám je sundají a vy budete mít nádherně rovné zuby..

Sýsa (Út, 8. 6. 2010 - 22:06)

Dobrý den... Mám fixní...Myslím, že všude se dávají vyndavací rovnátka, nebo taková ta průhledná dlaha. Já má jak nalepený drátek, tak vyndavací rovnátka. Ještě jsem neslyšela, aby dali jen drátek, jen že dávají vyndavací rovnátka bez drátku, ale obráceně ne.

Simona (Út, 8. 6. 2010 - 20:06)

Dobrý den... Mám fixní rovnátka asi už tak rok a půl a přemýšlím.. Až mi rovnátka budou zdělávat,mám si dát rovnátka zdělávací a nebo ci nechat přilepit ten drát co by ste si dali vy? Já si nevím vůbec rady,prosím napište na mejl - [email protected]

Dino (So, 5. 6. 2010 - 21:06)

Ahoj,
nemáte někdo tip,...Karlak je dobre pracoviste. Slysela jsem, ale ze se priklani ke kovovym zameckum, coz by do tech 15 tis. bylo. Hodne stesti s objednavanim, nejsem si jista, jestli berou nove pacienty.

dino (So, 5. 6. 2010 - 21:06)

Tak držím palce:O)...nechala jsem si vytrhnout vsechny ctyrky na jednou a bolest nebyla nijak znicujici. To se da.

xxx (Čt, 3. 6. 2010 - 21:06)

kvuli fixnim rovnatkam mi...Předpokládám, že ti vytrhli spodní jedničku?:D Tak pokud máš zbytek zubů "rovných", tak by to mohlo trvat jen pár měsíců - je to individuální a záleží na ortodontistovi, jak si s tím "pohraje". A neměj strach, od toho máš rovnátka, aby se ta díra spravila! :)

denisa (Čt, 3. 6. 2010 - 16:06)

kvuli fixnim rovnatkam mi vytrhli jendicku...
chci se zepatat za jak dlouho dobu by se to melo spravit aby mi tam nebyla videt dira a jeslli vubec se to spraví.... mam trochu obavu

happy (So, 29. 5. 2010 - 09:05)

Tak už jsem objednanej na tu...Tak držím palce:O) Nejhorší z celé extrakce mi přišla ta anestezie, ale nic co se nedá vydržet.Poprvé mi rána bolela skoro 5dnů(teda spíš ty zuby okolo...) a podruhé jsem mohla kousat hned 2.den, vůbec to nebolelo:O))
Přeju ti tu 2.variantu, měj se a zase napiš jak to válíš, ahoj happy:o)

Petr (Pá, 28. 5. 2010 - 20:05)

Tak už jsem objednanej na tu extrakci špičáku. Nakonec je to nejlepší varianta, mám ho hodně vpředu a obnaženej krček, takže to bude nejlepší, ukázal to i sádrovej model. Dobře jsi to shrnula: rovnátkům ZDAR

happy (St, 26. 5. 2010 - 08:05)

Ještě jsem se chtěl zeptat...Ahoj Petře,
máme asi podobný problém, ale mně vyloženě řekli, že špičák se netrhá...(?) vytrhli mi 4 za ním!
Jinak to, že kluci nosí rovnátka mi nepříjde ani homo ani metrosexuální:o))jde přece hlavně o tvůj pocit, a je dobře, že ti záleží na tom, jak vypadáš, to je přirozené...p.s. rovnátkům ZDAR!

Petr (Ne, 23. 5. 2010 - 12:05)

Ještě jsem se chtěl zeptat žen, jak pro ně vypadá chlap s rovnátkama. Tady je to samá ženská a muži moc ne, rovnání zubů obecně řeší víc ženský. Jak na vás působí chlap s rovnátkama? Nepůsobí trochu zženštěle, nebo metrosexuálně?

Petr (Ne, 23. 5. 2010 - 12:05)

Ahoj,
právě ten špičák 3 mám hodně vychýlenej dopředu, tak je varianta, že mi ho vytrhnou, další varianta je trhat 2 a 3 se bude rovnat, 4 asi ne, protože to není vhodné. No snad nebudu vypadat jak vypelichanej pes :-)

Alice (Čt, 20. 5. 2010 - 10:05)

Ali, Petře, mně je spíš...Happy, Petr psal o dolních zubech a myslím si, že 2 dole by po vytrhnutí nemusela chybět. Viděla jsem to na jedněch stránkách (bohužel, neznám link) a tam měla slečna vytrhnutou 1, nebo 2 dole a za 3 měsíce měla mezeru skoro zacelenou :-).

Moly (Čt, 20. 5. 2010 - 00:05)

ahojky,potřebovala bych poradit?máte někdo bílá rovnátka,ne keramická,ale z tvrzeného plastu ELEGANC?moje zubařka je používá jako keramické,ale vlastně nejsou...stojí 6000..sice říkala,že s nimi má dobré zkušenosti,ale jde mě spíše o to,jestli se přímo tyhle rovnátka zabarvují(jestli je potřeba omezení barevného jídla...ne přímo gumičky-ty se barví určitě)...četla jsem diskusi a asi před pěti lety je tady měla Soňa..ale ta už tady nejspíš na stránky nechodí..

happy (St, 19. 5. 2010 - 20:05)

Ahoj Petře, pokud ti...Ali, Petře, mně je spíš divné,že by ti Dr. chtěla trhat 3 čili špičák, pže mně říkala,že tyto zuby se netrhají, že to jsou nejdůležitější a nejsilnější zuby...
každopádně mám venku 4 a 5 nahoře(každý na jiné str.) a 10.6. mi asi nasadí separační gumičky a za týden rovnátka nahoru:O)

Alice (St, 19. 5. 2010 - 08:05)

Chci se zeptat jestli někdo...Ahoj Petře, pokud ti doktorka navrhuje vytrhnutí zubu kvůli rovnátkům, je to úplně normální. Viděla jsem foto na internetu (bohužel nemám link) kde po vytrhnutí dolní 2 se po několika měsících místo zcela zaplnilo ostatními zuby :-)

Alice (St, 19. 5. 2010 - 08:05)

Ali, a mohu se zeptat jakou...Happy, já mám (tedy spíš měla jsem) horní jedničku nakřivo, a vystouplou 3. Za 4 měsíce je to srovnané, mezera po vytrženém zubu se pěkně zaceluje (tedy, dle sdělení doktorky). No, a dole mám rovnátka, aby se vyrovnal skus a taky po vytržení 6 se tam musí "nějak srovnat".

Petr (Po, 17. 5. 2010 - 21:05)

Chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti, že vám kvůli rovnání zubů vytrhli zub, nebo více. Mě doktorka narhuje vytrhnout dvojku nebo trojku dole, protože je tam dost plno a trojka mě vyčnívá dopředu. Ale zase mám obavu, že tam vznikne mezera, nebo se to celý rozjede a budou tam mezery jak u starýho plotu. Máte někdo podobné zkušenosti?

happy (Pá, 14. 5. 2010 - 18:05)

Ahoj "Happy", mě...Ali, a mohu se zeptat jakou máš vadu?Já mám nahoře křivý 1špičák(hooodně vybočuje z řady) a dole kompresi 4předních zubů.Navíc dle RTG jsou zuby jakoby předsunuty dopředu(to jsem ani nevěděla..)a nesedí zkus.Nahoře mě asi taky čeká oblouk:O)

Reklama

Přidat komentář