Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 20:01)

Gratulujeme za to, že máte IQ 50

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 15:01)

Ovšem větší počet příspěvků od  debilů.. 

Default User Image
MUDr. Ivan David, kokot (Út, 23. 1. 2024 - 14:01)

Termínu "debilita" se již nějaký čas vyhýbáme a používáme termín "lehká mentální retardace".

nona (Út, 23. 1. 2024 - 15:01)

aháááá, ale klasik praví: Momentálně zavostalej

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 14:01)

Pokud to kopíruje celospolečenský průměr, tak Pávek je na svoje IQ 107 právem hrdý. "Mezi slepými jednooký králem."

nona (Út, 23. 1. 2024 - 14:01)

No, moc bych se na to prezidentovo IQ, které mu naměřili komančové, nespolehala. Ono, aby člověk prošel takovou karierou, to bude výrazně více.

Default User Image
Luděk (Út, 23. 1. 2024 - 17:01)

IQ 107 v pohodě stačí, když má "politickou EQ" relativně dobrou - teorii relativity v těch funkcích neřeší, u politiků a podobných úředníků bych nějaká vyšší čísla nehledal.

nona (Út, 23. 1. 2024 - 17:01)

To je právě ono. Samotné IQ je zavádějící.

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 16:01)

Také si myslím. Ale na rozdíl od tebe myslím, že méně.  Protože IQ s věkem klesá .Od věku 21 IQ už jen klesá  od věku 24 let, v průměru je to cca o 0,4 IQ ročně.

Default User Image
N. (Út, 23. 1. 2024 - 20:01)

Můžu ještě zaurgovat zdroj těchto dat? 

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 17:01)

Přesně v tomhle věku jsem nejvíc "blbnul". Pak jsem byl postupně chytřejší a chytřejší. Dnes, do génia jen krůček.

nona (Út, 23. 1. 2024 - 16:01)

Odkud máš tato data? Ony ty IQ testy se totiž opravdu vyhodnocují vzhledem k věku. Navíc je  dle nich problem objektivně IQ zjistit. Tento způsob vyhodnocení IQ byl totiž kdysi před sto lety vytvořen někde v US za účelem rozřaďování dětí do školních tříd (myšleno dle nadání). Fakt nestačí vyplnit testy na netu. A co se týká komunistů, ti zřejmě napsali tak nějak číslo, které mu prostě přiřadili. 

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 18:01)

Nevím jestli se vůbec psala nějaká čísla, protože výsledky jsme se nikdy nedozvěděli. Psychotesty jsme dělali na střední škole, ale to byla spíše statistika, protože s povoláním.....? No, možná mi to napsali do nějakých papírů, které jsem neznal, ale na vojně nás podle toho zařazovali do funkcí. Čím vyšší inteligence, tím náročnější funkce.

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 18:01)

***co se týká komunistů, ti zřejmě napsali tak nějak číslo, které mu prostě přiřadili.*** Uvědom si, že pádem komunistů rázem nezemřeli stávající psychologové a psychiatři a rázem se nezrodili noví. Politici se vyměnili, stát získal nový název, ale lidé zůstali stejní.

Ve známé psychiatrické knize Obecná psychiatrie se považuje za vysoký inteligence věk 16 - 17 let, a poté nastává pomalý úbytek IQ od věku 24 let, v průměru je to cca o 0,4 IQ ročně. Důležité je však zmínit, že tento pokles je nadlouho nahrazován životními zkušenostmi, které jsou také velmi cenné. https://cs.iq-test24.com/clanky-o-iq/co-ovlivnuje-iq.html

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 15:01)

 Pokud se na komanče pamatují, tak i za nich platilo: "Čím blbější sedlák, tím větší brambory:" Hlavně že kýval a plnil příkazy. To platilo zejména v armádě. O našem politrukovi v hodnosti podplukovník, se vědělo, že neumí psát a přesto byl nejaktivnějším přispěvatelem do Obrany lidu. Psali za něj jeho podřízení. A o tajemnících KSČ bych mohl napsat něco jako Švandrlík, nebo Škvorecký. Směšný team.

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 18:01)

***"Čím blbější sedlák, tím větší brambory:"*** koukám, že máme v Česku velmi  vzdělané zemědělce . Nejblbější zemědělci jsou v Německu, Belgii Dánsku , USA, Nizozemsku a případně Polsku. 

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 18:01)

To je přísloví, které v přeneseném smyslu znamená, že i blbci je přáno, když je užitečný. Se zemědělstvím to nemá nic společného.

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 08:01)

K spkokojené diskusi patří i trochu té kultury projevu : 

Ano. Pak je třeba nahlédnout do vyšetřovací zprávy a zjistit, že hovořím k věci. Prof. Pelikán provedl Hartmanovu resekci rekta. V operačním protokolu chybí podrobnější popis o uložení a velikosti nádoru. Histologicky byl nalezen erozivně rostoucí adenokarcinom. Nemocný pak byl opakovaně pro absces v malé pánvi a poruchu pasáže v místě stomie. Byla plánována nová operace, operační revize s odstraněním pahýlu, v němž byly hmatné nádorové hmoty, ale pacient ji odmítl. Závěr zápisu ústřední znalecké komise: Pokročilý karcinom rekta ošetřil prof. Pelikán resekcí podle Hartmana, po níž vznikly různé komplikace. Pokládám za nedostatečnou operační techniku, při níž není odstraněn celý nádor v trávicí trubici, na okraji stěny střeva je prokázána nádorová infiltrace. Pooperační biopsie raných ploch trubicových orgánů v onkochirurgii je podmínkou úspěšné chirurgické léčby. Případ čtvrtý. Já jsem tady mimo jiné taky konstatoval, že ta zpráva, ač se má týkat transplantačního centra, tak se týká z 95 % věcí, které s transplantačním centrem nesouvisejí, a přesto do přednesení této zprávy nebylo zasahováno. Ta zpráva mimo jiné se zabývá taky případem, o kterém tady hovořím. Pacient půl roku pozoroval příměs krve ve stolici. Byl zjištěn stenózující karcinom rekta. Prof. Pelikán provedl resekci rekta podle Hartmana a bližšího operačního protokolu našel rozsáhlý nádor vyrůstající z rekta až do sigmoidea. Bližší resekční plocha obsahovala známky invaze karcinomu, vzdálenější byla bez nich. Za šest dní provedl jiný operatér novou operaci pro absces v malé pánvi a dehiscenci laparotomie, evakuaci abscesu, drenáž, resuturu operační rány. V předoperačním vyšetření nejsou některé výsledky jako u předešlých pacientů, včetně vyšetření CT.

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 08:01)

Prof. Pelikán užil stejného typu resekce rektosigmoidea jako dříve s tím, že infiltrovanou sliznici v resekční ploše nechal nadále neošetřenou. V takto neošetřených koncích resekčních ploch vznikají často infekční hnisavé komplikace a dehiscence. Závěr zápisu ústřední znalecké komise: U popsaného nemocného vznikla stejná chyba operatéra jako u řady předchozích výkonů. Případ pátý. Zápis ústřední znalecké komise zkrácený - cituji: Nemocný přijat s recidivou fibrosarkomu břišní stěny. Prof. Pelikán odstranil tento útvar. Histologicky nádor nedosahoval na bázi excize. Tím znovu došlo k neúplné extirpaci fibrosarkomu, který s největší pravděpodobností bude i do budoucna recidivovat. Opakuje se stejná chyba bez předoperačního ověření okrajů nádoru ve zdravé tkáni. Případ šestý. Při hospitalizaci pro zažívací a jiné potíže zjištěn na jiném oddělení nemocnice adenokarcinom žaludečního antra. Prof. Pelikán provedl dvoutřetinovou resekci žaludku podle Bioreta jedna a onentoktomii. Z jedenácti uzlin bylo devět pozitivně infiltrovaných. Histologický nález: hlenotvorný adenokarcinom žaludku, který v místě dolní resekční plochy prokazuje nádorovou infiltraci mezi vlákna svalové vrstvy, tzn. že zhoubný nádor nebyl nádorovou infiltrací, nebyl operací zcela odstraněn a část ho byla ponechána v břišní dutině. Závěr zápisu ústřední znalecké komise: Rozsah resekce žaludku nebyl úplný. Případ sedmý. Nemocný s endoskopicky ověřeným adenokarcinomem horní třetiny žaludku rostoucí reproperitonálně až k hylu sleziny. Prof. Pelikán provedl proximální resekci žaludku a sporektomii s následnou ezofágou gastroanastomnézou. Histologicky prokázán adenokarcinom invazivně rostoucí do tukové tkáně a metastázicky postiženými uzlinami kolem žaludku a sleziny. V aborální resekční ploše stěny žaludku chroni

Anonym (Út, 23. 1. 2024 - 08:01)

V aborální resekční ploše stěny žaludku chronické zánětlivé změny a známky nádorové infiltrace v sugmukóze. V druhém a třetím dni po operaci se vyvíjí obraz peritonitidy. Čtvrtý den dochází k reoperaci pro peritonitidu a gangrénu střev, ilea na pravé polovině tračníku, kterou operatér hodnotí jako následek změn v cévním řečišti zásobujícím popisovanou oblast. Pacient umírá pod obrazem septického šoku. Na žádost příbuzných nebyla provedena pitva. Závěr zápisu ústřední znalecké komise zní: U nemocného nebyla provedena dostatečně radikální resekce žaludku s nádorově ponechanou infiltrací dolní resekční plochy. Nemocný umírá třetí pooperační den, v obraze sperktorální peritonitidy, jejíž příčina nebyla při reoperaci objasněna a ani pitva nemohla být provedena na přání příbuzných. Případ osmý. Prof. Pelikán provedl operaci pro karcinom prsu jako částečnou mastektomii na rozhraní dolních kvadrantů prsu s odebráním tukové tkáně z axily. Histologicky prokázána dvě ložiska karcinomu. Nádorová infiltrace dosahuje do resekčních ploch, uzliny axily bez nádorové infiltrace. Závěr zápisu ústřední znalecké komise: U nemocné nebyl odstraněn nádor ze zdravé tkáně, takže nádorová infiltrace dosahuje až na okraj resekce. Případ devátý, kterým se zabývá zvlášť výrazně zpráva vyšetřovací komise o regionálním transplantačním centru. Myslím, že ho označuje jako případ CH a uvádí ho jako příklad, kde podává trestní oznámení. Tento případ, jak je zřejmé ze souvislosti, ani v nejmenším nesouvisí s transplantacemi a s odebíráním orgánů. Je v této souvislosti uváděn zcela účelově a také mnozí novináři tuto věc nepochopili a uváděli, že tato komise skutečně ve dvou případech v souvislosti s transplantacemi podala trestní oznámení. Není tomu tak. Nemocný přivezen po třídenním pobolívání břicha.

Reklama

Přidat komentář