Reklama

alkoholismus

Honza (Ne, 16. 3. 2008 - 16:03)

Zadny lehky reseni bohuzel neexistuje.Jinak to je typicky,ze za piti muzou vsichni ostatni,jen ona ne.Mama potrebuje pomoc,ale bohuzel je to tak,ze ona do lecebny nemusi pokud nechce..to ale nechce nikdo zavisly,protoze neni pri smyslech.Proto to vetsinou dopada tak,ze lidi do lecebny dovedou az nejaky kriticky momenty.

Jindra (Ne, 16. 3. 2008 - 13:03)

Já mám problém se svou matkou. Její den začíná tak, že se ráno probudí, jde udělat snídani, pak se něčeho někde napije, vzbudí mě, začne nadávat, že nic nedělám, že ona už to nezvládá, a jde si lehnout. Probudí se před obědem, je dobrá, jde udělat oběd, pak se napije, zas začne nadávat na všechno možný, a zas si jde lehnout. Takhle to s ní chodí pořád dokola. Ničí všechny věci, co mě a mýho nevlastního tátu bavěj, sprostě nadává, vyhrožuje, že půjdu z domu k babičče, tátu vykopne ven na ulici, a ona se zabije. Podle mě už je to hodně kritický. Nevlastní táta už skoro nechodí domů, ptž si tu po práci neodpočine, a já se snažím co nejvíc času trávit někde s kamarádama. A teď k tomu problému. Snažili jsme se jí vysvětlit, že by se měla jít léčit, že je na tom závislá, ale to je jako mluvit do dubu. My řeknem, že je nemocná, ona na to, že to má z nás, my, že to může říkat každej, ona na to třeba, že se vůbec neučím a že už nemůže. Tudíž že pije si nikdy nepřizná a do léčebny nikdy nenastoupí. Co v tomto případě dělat? Je nějaká možnost, jak by mohla nastoupit nedobrovolnou léčbu? Jak to zařídit? Mě ještě nebylo 18, tudíž nevim, co můžu dělat, můj táta nevlastní za ní není provdanej, vlastní táta už nežije. Fakt nevím, poraďte prosím.

ahoj (Ne, 16. 3. 2008 - 11:03)

jsme na diskuzáku, víc info v historii diskuse.

Luděk (So, 15. 3. 2008 - 22:03)

Já jsem tady a hlásím, že se mám dobře a poslední dny nepiju. A co ostatní, kde jste?

Karolina (So, 15. 3. 2008 - 21:03)

Ahoj, kde všichni jste?

Josef (Út, 11. 3. 2008 - 15:03)

Lojzicku hojky.
Tak tata sel pro dalsi flasku.Kecame,popijime jen jsem dostal sprdaka za to ze jsem to tady vyzvonil.
Kunda lidi kde jste?Ja nejsem zlej kluk.
Ja jsem Pepicek a mam lidi rad.A jsem dobrak od kosti,jen mam rad piticko.

Alois (Út, 11. 3. 2008 - 12:03)

Zdarec Josef!!

Josef (Út, 11. 3. 2008 - 11:03)

Ja jsem Josifek, stastnej to chlapecek.Dneska jsem si dal panaka na kuraz a jak je mi kraaaasne.Potkal jsem v Kromerizi Bartosovou,jejda to byla troska.
Zrovna oteviram sampicko a cekam na tatu.
Ale pssttt, nesmim to tady rikat jinak bude baci,baci.
Hergot,kunda koncim tata zvoni...

Návštěvník (Út, 11. 3. 2008 - 10:03)

Jsi prase !!

Příležitostně:) (Po, 10. 3. 2008 - 20:03)

Ahoj...já dneska chlastám........a je mi taky hrozně fain:)

Alena (Po, 10. 3. 2008 - 20:03)

Jen tak dál ,bez chlastu je moc dobře.Já už tři roky nevypila ani kapku a vůbec mi to nechybí.Vím ,že se ráno probudím s čistou hlavou ,žádná okna ,prostě neničím si život kvůli alkoholu .

__utma=22592180 (Ne, 9. 3. 2008 - 18:03)

kunda

Návštěvník (Ne, 9. 3. 2008 - 18:03)

ahoj, já dneska nepiju, nemám chuť a jsem v pohodě!!!

Návštěvník (Ne, 9. 3. 2008 - 18:03)

Ahoj Mili :-))

G.. (Ne, 9. 3. 2008 - 16:03)

Pardón, ale vůbec nesouhlasím s jedinci, kteří vlastní názor že přestat pít je jednoduché a dokáže to každý. To si nemyslím. Mnozí lidé pijí, a vůbec neví co dělají špatně .. Určitě víc než polovina takových těch těžkých alkoholiků si nepřipustí, že alkohol je špatný, že to nikam nevede. Ti statečnější to ví, ale nevím co s tím. Pak už jenom můžu gratulovat těm nejschopnějším, kteří pili, uvědomili si to, a teď úspěšně nepijí, nebo opravdu jenom příležitostně a to s mírou.

Terka (Ne, 9. 3. 2008 - 15:03)

To G..: Naprosto souhlasím s tou pomoc.

A nejtěžší je opravdu, když máte někoho, na kom vám záleží a nemůžete mu pomoct, protože on sám nechce, ta bezmocnost je příšerná a zničující.

To Luděk: Abstinovat rozhodně nedokáže každý, to by nebylo tolik recidív. Snažíš se pít s mírou a nejde ti to, tak to řešíš? Netvrdím, že se už nikdy nenapiju, jen si říkám, že alkohol pro mě nesmí být důležitější než jiné věci, které pro mě znamenají hodně a že právě jich se JEN kvůli alkoholu vzdát nechci.

od r. (Ne, 9. 3. 2008 - 14:03)

Ale vždyť alkoholici a lidé, co mají problém se zvládáním své potřeby alkoholu nepotřebují ve skutečnosti pomoc. Protože - pomoci jak a v čem? Oni vědí, že mají problém a také vědí, co s tím mají dělat - kam zajít, na jaké dveře zaťukat. buďto to chtějí udělat a nebo hledají nějaké výmluvy proč to nejde, a svalují vinu na ostatní.
Kdo potřebuje pomoci je rodina a okolí, ti jsou bezmocní a bezradní, ale hlavně bezmocní.
To nemám ze své hlavy, ale tlumočím slova jednoho alkoholika, který abstinuje 18 let a pomáhá ostatním bojovat.

Honza (Ne, 9. 3. 2008 - 12:03)

"abstinovat není tak složité, to zvládne každý" tomu se musim jenom usmat...v lecebne jsem potkal i cloveka kterej tam byl po 11-ty a nezvlada abstinovat celej zivot.Plno lidi tam bylo podruhy a kvuli nezvladnuti abstinence jde jejich zivot jenom dolu.

G.. (Ne, 9. 3. 2008 - 11:03)

Přestat kouřit, pít i brát drogy samozřejmě jde. Když je pevná vůl, důvod .. a Ti, co nám chtějí pomoct. Všem, co mají tyhle problémy přeji jedině sebepoznání. Mnoho lidí kouří, pije .. a ani se neuvědomujou, jak je to špatné, život bez toho si nedokážou představit. Blízcí a všichni Ti, co jim chtějí pomoct by se měli vžít do jejich situace, naslouchat jim, následně i v míře možností pomáhat. Jen málo lidí všechny tyhle kroky zvládnou sami bez cizí pomoci, tudíž přeji všem alkoholiků, kuřáků, drogově závislým lidem a všem jejich kamarádům a blízkám, kteří jim nabízejí pomocnou ruku trpělivost, ochotu, pevnou vůli .. Není to nic jedoduchého, zvlášť, když dotyční ani neví, jak moc ubližují sami sobě i okolí.

Luděk (Ne, 9. 3. 2008 - 10:03)

Sasanko, ale já bych to bral svým způsobem jako prohru, kdybych se musel alkoholu vzdát úplně. Podle mě abstinovat není tak složité, to zvládne každý, ale pít s mírou je umění. Tak si stále snažím dokázat, že to nějak s tou mírou půjde.

Reklama

Přidat komentář