Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Anonym (Po, 2. 9. 2024 - 16:09)

Snad jsem to popsal? To mám uvést další příklady, třeba z koncentráků, Lidic atd:?

Anonym (Po, 2. 9. 2024 - 19:09)

Většina např. válečných zločinů byla nepotrestána. Norimberský proces potrestal jen 19 špiček, z tisíců řezníků a ostatní dožili v pohodě, nebo jako politici, velitelé vojsk, agenti tajných služeb, poradci, instruktoři, kteří za sebe nadále vychovávali kvalifikované náhrady. 

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Ne, 1. 9. 2024 - 15:09)

Na provoz státu přispívají nejvíce soukromé firmy a bohatí lidé. A zdrojem jejich příjmů není zdaleka jen živá práce jejich zaměstnanců, ale hlavně neživý soukromý kapitál (budovy, stroje a zařízení, software apod.) a veřejná technická infrastruktura. Nejen uvěznění vrazi, ale i ty nebo já tak žijeme především z toho, co bylo dosud na povrchu této planety vybudováno. Značná část populace má přitom tu vlastnost, že kdyby zmizela, zbývající lidé by se měli ekonomicky lépe. Kdybychom tedy chtěli zavrhnout humanismus a masově vraždit nepohodlné lidi, nemuseli bychom se omezit jen na vrahy, ale mohli bychom chtít zlikvidovat obrovskou část lidstva. Pokud se však shodneme, že je to perverzní, a humanismus naopak podržíme, můžeme směle tolerovat dokonce i životy Breiviků a jemu podobných. Nedomnívej se, že jsou takoví lidé vydržováni z krve tvé a tvého potu.

Anonym (Ne, 1. 9. 2024 - 22:09)

"Nečiň druhým to, co nechceš aby bylo činěno tobě. Pokud tak učiníš, stejný trest tě nemine." V dějinách tato zásada fungovala a nikdo s ní neměl problém. Jenže pak přišel organizovaný i státní zločin a tak se to humanizovalo. Ono se to navenek humanisticky prezentuje, ale stejně se to děje. Škoda, že se takto zbavujeme lidových a promírových politiků a ještě větší škoda, i geniálních vědců a vynálezců, protože někdo chce bohatnout, ale to už je jiná kapitola.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Po, 2. 9. 2024 - 10:09)

Danou zásadu sis vymyslel. Součástí žido-křesťanské tradice je pouze "co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ty jim". Dnes však již navíc víme i to, že neexistuje žádná svobodná vůle. Lidské jednání je determinováno genetikou a dosavadními interakcemi jedince s jeho prostředím. Každý, kdo by měl stejnou genetiku a stejnou životní zkušenost jako Hepnarová, Breivik či Kozák, by jednal stejně jako podobní lidé. To však staví ad absurdum funkci trestu jako odplaty, a ponechává pouze jeho ostatní funkce (funkci sociální prevence a ochrany společnosti a funkci resocializační). Naplnění těchto zbývajících funkcí však nevyžaduje aplikovat absolutní trest.

Anonym (Po, 2. 9. 2024 - 11:09)

Trest by měl být výchovný tak, aby už se tresné činy neopakovaly. Pokud to není možné, tak ochranný, aby chránil společnost před zločinci. Nejsem zastáncem trestu smrti, ale přesto (bez odplaty), je to nejlepší prevence ochrany společnosti před nenapravitelnými zabijáky. Dnes máme před sebou globální vyvražďování a bez účinné prevence jej zastavit nelze.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Po, 2. 9. 2024 - 23:09)

>Trest by měl být výchovný tak, aby už se tresné činy neopakovaly. 

Tomu se odborně říká sociálně preventivní funkce trestu.

Default User Image
Strangulační poprava (!!) (Pá, 23. 8. 2024 - 10:08)

Olgy Hepnarové byla stresově traumatizační událostí, která jistě výrazně ovlivnila matku dotyčné, Dr. Annu Hepnarovou. A ovlivnila ji jak po stránce fyziologické, tak i morfologicko-anatomické! Ovlivnila její systém nervový, ale i endokrinní či lymfatický! Měla dalekosáhlý vliv na její stresy, deprese, složení moči, záněty, otoky, lámavost kostí  i metabolismus triglyceridů a polysacharidů! A tím vším spoludeterminovala i věk smrti samotné Dr. Henarové!
Nenechme se však mýlit! Podobné účinky by jistě mělo na Dr. Hepnarovou, i kdyby byla její dcera Olga ve vězení sťata!

Default User Image
Ross Malinka (So, 24. 8. 2024 - 16:08)

To jsou strašná, tvrdá slova. Ale strašné a tvrdé je i samo téma Olgy Hepnarové, popravené komunisty již téměř před padesáti lety!

Anonym (So, 24. 8. 2024 - 19:08)

Proč do toho taháš komunisty? Kdyby byla popravena jako Horáková, ale ona by za to, co udělala, byla popravena i v USA. Nedělejte z ní oběť politických procesů.

Default User Image
Ross Malinka (So, 24. 8. 2024 - 20:08)

Popravena by možná byla jen v menší části USA, a také by to nebylo správné. Společnost, včetně příbuzných a přátel obětí té nejzávažnější trestné činnosti, se musí naučit trpělivě a pokorně snášet humánní věznění lidí, jako byla Olga Hepnarová, a smířit se i s možností jejich propuštění na svobodu. Tak je to západoevropské, humánní, politicky korektní, v souladu s našimi ústavními principy svobody a demokracie, a blízké hodnotám vlády Petra Fialy. Fuj komunistům, že nešťastné lidi, jako byla Olga Hepnarová, nesmyslně a zbytečně vraždili!

Anonym (Ne, 25. 8. 2024 - 12:08)

Malinka, ty a ten co píše neustále referáty o popravě, strangulaci, jste dva netvorové. Fuj je mi z vás na blití. A proč do toho motáš vládu Fialy? Asi to nemáš v makovici v pořádku. 

Default User Image
Ross Malinka (Ne, 25. 8. 2024 - 19:08)

Netvor jsi ty. Každý normální a civilizovaný člověk chápe, že za činy, jaké spáchala Olga Hepnarová, musí přijmout velkou část odpovědnosti společnost a politické vedení země. Olga byla obětí komunistické bídy, nesvobody, diskriminace LGBT, patologie ve své vlastní rodině, špatné sociálně právní ochrany dětí a mládeže, mizerného a opresivního školství a zdravotnictví, včetně péče o mentální zdraví obyvatelstva. A po jejím činu jí měla být poskytnuta všestranná psychiatrická, psychologická a andragogická pomoc, aby se zbavila svých asociálních rysů a mohla se brzy vrátit do společnosti jako její plnohodnotný člen, schopný všestranného společenského uplatnění. A všestrannou psychiatrickou a psychologickou péčí měli být samozřejmě zahrnuti i blízcí Olžiných obětí, aby nepožadovali brutální odplatu vůči Olze, ale s jejím činem a s jeho následky pro sebe se dokázali civilizovaně vyrovnat!

Anonym (So, 24. 8. 2024 - 20:08)

Takové jako ty, bych postavil na tu zastávku, nebo ještě lépe, abys byl pozůstalý po obětech. Ona by tě ta humanita přešla. 

Default User Image
Ross Malinka (So, 24. 8. 2024 - 22:08)

Takto se se mnou nebavte! Za takovéto názory byste byl v civilizovaných zemích popotahovaný. Vy v České republice se budete muset učit západním hodnotám, liberální toleranci a politické korektnosti. Lidský život je neopakovatelný, a stát není od toho, aby kohokoli zabíjel. Trest nesmí být odplatou, ale měl by být naopak cestou k rehabilitaci a plnohodnotnému životu.

Anonym (Ne, 25. 8. 2024 - 19:08)

Vyšší princip mravní: Vražda na vrahovi není zločinem.

Anonym (Ne, 25. 8. 2024 - 21:08)

Jestli je to pokus o citaci Jana Drdy, tak jste to podělal.

Anonym (Po, 26. 8. 2024 - 05:08)

Asi ne, když reaguješ. Jde o aktualizaci, nikoli citaci. Ta, by byla v uvozovkách.

Anonym (Po, 26. 8. 2024 - 07:08)

To není žádná aktualizace, nýbrž jen zprasení původní myšlenky. Olga byla nešťastné děvče, a žádný tyran. Copak máš s*ačky v hlavě, že to necheš chápat?

Anonym (Po, 26. 8. 2024 - 07:08)

Co blbneš? Vzala osm nevinných životů. To je naprosto neomluvitelné!!! Nešťastní si většinou berou život svůj, což taky není správné, protože učiní nešťastnými jiné.

Reklama

Přidat komentář