Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Míla (So, 16. 5. 2009 - 12:05)

Ahoj Jani,je mi lépe,děkuji. Akorát příšerně krvácím. No snad to brzy přejde.Mimochodem nevím čím to je,ale mám dole 1,5kg. A to jím zase večer! Je mi báječně. Jani,držím palce a ať ti to dopadne co nejlépe. Hezký den všem.

Jana Petra (Út, 12. 5. 2009 - 16:05)

Ahoj, Mílo a holky, Mirenu mi doktor dnes vyndal, shodli jsme se, že je to fakt asi tak půl na půl s těmi spokojenými a nespokojenými ženami, někomu prostě nesedne. Dal mi YAZ (prý je dobrý, zatím jsem o něm neslyšela, ale ono toho je..) a rok počkáme, pak doporučuje laparoskopickou hysterektomii, což jsem tušila, ani mě to neděsí. Ty myomy se po mireně nezmenšily, ale ani dokonce nezastavily, ten největší poporostl o 6 mm. Takže se uvidí. Mílo, doufám, že je ti už lépe, držím palce. Hezký den všem přeju.

Návštěvník (Út, 12. 5. 2009 - 15:05)

Ahojky všem,já mám Mirenu víc jak měsíc a jsem v pohodě,než jsem na ní šla měla jsem velký strach jak s bolesti tak jestli sedne,po zavedení....bylo nepříjemné,jsem ten den krvácela ,pak 2dny špinění a jsem v pohodě.....mudra mě říkala,že jde hlavně o psychiku,takže jsem v pohodě a jsem spokojená...hlavně už nemám šílené nálady když jsemm brala HA,takže tablety už nikdy více......navíc Mirena byla jedinné mé východisko,kvůli zdravotním problémům.Ale každá jsme jiná.

Kačabačka (Po, 11. 5. 2009 - 21:05)

Ahojky všem.Mám po dvou porodech,po více než roce po druhém porodu jsem si nechala dát mirenu.Už jsem tady psala.První týden mírné krvácení,pak 10 dní nic,pak normální 5dnů menses.A od té doby NIC! Je to skoro dva měsíce co jí mám a jsem zatím spokojená,žádné vedlejší účinky nepociťuju.Naopak mě dr.strašila,že když kojím můžu špinit,ale není to tak.Sice chodím se slipovkou,ale to jen pro můj pocit.

Jana Petra (Po, 11. 5. 2009 - 18:05)

Ahoj, Mílo, tak to je mi líto, že ti to způsobilo takové trápení. No, ačkoliv jsem rodila 2x, to zavedení bylo taky hodně bolestivé, a to nejsem nějaká cimprlína, ale musela jsem si tehdy vzít dovču, jelikož jsem měla pěkné bolesti a krvácela jsem jak ďas. Tak hlavně aby tě to brzy přešlo a všecko bylo OK. Jen nevím, jestli mi to doktor vyndá už zítra, každopádně mě určitě bude přesvědčovat, že to nemám dělat atd. Ale jsem rozhodnutá. Být bez chuti na sex a mít spoustu dalších nepříjemných věcí fakt netoužím, takže se moc těším, až to bude venku. A taky mi snad poradí něco jiného na ty myomy, pořád nemůžu zjistit nic, mimo homeopatik. Tak se drž a odpočívej a ať je ti dobře. Jo, o peníze si taky neřeknu, kašlu na to. Ahojík.

Míla (Po, 11. 5. 2009 - 16:05)

Ahoj Jani i ostatní. Tak to mám za sebou. Bolelo to. Na mě dost. Navíc se mi ta vlákna ztratila,takže to i trvalo. Krvácím a jsem celá bolavá. Každopádně u mě je to tím,že jsem nerodila,takže mě pokaždé roztahují... Teď budu pečlivě očekávat změny,ale už teď je mi o něco lépe. Vím,že je to pryč.Jo a peníze jsem nedostala,ani jsem si o ně neříkala. Byla jsem ráda,že to ze mě vyndali. Pa pa

Jana Petra (Po, 11. 5. 2009 - 15:05)

Zdraví, Mílo, já jdu na vyndání zítra, akorát tma budu čekat, náš gynekolog neobjednává. Mám přesně ty samé potíže a manželovi už vadí, jak nemám chuť na sex, já ani nic necítím, zatímco dřív jsem měla sex hodně ráda, teď jsem jakoby znecitlivělá.. Prostě se ukecat nenechám, asi peníze nedostanu, i když někdo píše, že se část vrací, pokud se nechá vyndat tělísko do roka.. To je jedno, zkrátka jde ven a finito! Tak se pak ozvu, jsem zvědavá, jak to všechno půjde, taky se ozvi, abychom si předaly zkušenosti, juU? Já jsem neshodila, zatím ne, mám pupek nafouklý jak těhulka, navíc ty bolesti a tlaky.. Ne, už nikdy více! Zlaté tabletky! Tak zatím. :-)

Míla (Po, 11. 5. 2009 - 09:05)

Díky Jano Petro,tak dnes ve 13.00hod. si to jdu nechat vyndat. Do telefonu mi doktor říkal obvyklé proč,vždyť jí nemáte ani rok...No řekla jsem,že chceme s manželem miminko (za ten porod už nikdy víc!!!) tak to teď měsíc vydržím a pak si půjdu pro antikoncepci s tím,že jsem si to rozmyslela. Je to hloupé,ale nejjednodužší řešení. V tom horším případě změním lékaře. Mé potíže s mirenou jsou : přibírání na váze (od té doby,co jsem rozhodnutá si jí nechat vyndat,jsem schodila 2kg.Bez diet.) a každodenní nevolnosti.Taky jsem přestala mít chuť na sex a v tom případě doufám!!že je to mirenou. Tak uvidíme,co se změní. Tak zatím dámy...

Jana Petra (Pá, 8. 5. 2009 - 10:05)

Zdravím tě, Mílo, jdu si ty stránky pročíst, konečně nějaký odborník, který nelže - jiní gynekologové jak vidím, ji jen vychvalují. Mě docela udivilo například to, že mi můj doktor řekl, že si těch bolestí břicha nemám všímat a tloustnu proto, že jsem stará. Tak v 41 letech, když navíc jím hodně dietně a cvičím a byla jsem vždy jak lunt, se mám smířit s tím, že budu jak koule s pupkem, bude mě ímrfurt bolet břicho a porostou mi chlupy a vousy.. Úžasná vyhlídka! Mám mirenu 8 měsíců a je to čím dál horší. Půjde ven, akorát je mi jasné, že se doktor bude asi na mě zlobit, každopádně mi to bude zas vymlouvat. Myslela jsem dřív, že ty myomy, kvůli nimž mi ji dal, zmizí, ale mám k nim navíc velkou cystu a prý myomy nezmizí, jen přestanou růst. Pěkně děkuju! Půjde ven a čert vem 6.500,- Kč! Hezký prodloužený víkend všem přeju.

Třináctka (Čt, 7. 5. 2009 - 22:05)

Tak jsem opět na netu a u této diskuse, trochu ě uklidňuje, že se objevují i pozitivní ohlasy, takže tak, jako ostatní vytrvám do cca 1/2 roku a pak uvidím, jak si mé tělo paradí či neporadí s novou návštěvnicí. Dál budu sledovat naše holčičí příspěvky, abych neměla pocit, že to zažívám jen já - i to je dobré vědět. Držme se a ahoj.

Míla (Čt, 7. 5. 2009 - 14:05)

Milé dámy,tak jsem našla na netu,přesně na DOKTOR ONLINE odborníka na antikoncepci.MUDr.Ivo Trunkát mimo jené popisuje nežádoucí účinky,které jsem do této doby NIKDE!!!neobjevila. Říká :selhání kontracepčního účinku - otěhotnění,poranění dělohy při inzerci nebo vyjimečně extrakci,vypuzení tělíska,infekce v oblasti genitálu,zvláště hluboký pánevní zánět aktinomykotického původu,opožděná atrezie folikulů (tvorba cyst)poruchy menstruačního cyklu,bolest v podbřišku,akné,mastodynie,bolesti hlavy,výšení tělesné hmotnosti,změny nálady,edém,nevolnost. Myslím si,že to mnohé vysvětluje. Přeji Vám hodně štěstí s Mirenou,ale já si jí jdu nechat vyndat. Už mi nebude stále špatně a určitě nebudu už tloustnout.

PETULA (St, 6. 5. 2009 - 19:05)

Ahoj holky,mam Mirenu od srpna 08,ze zacatku nepravidelná menses,spineni..po pul roce mam pouze spineni po 21 dnech,ale v teto dobe spineni,mam nafoukle bricho,jsem hrozne unavena,nervozni,podrazdena..Jinak mam stale mastne vlasy a dost mi padaj, zacali se mi delat jakoby starecke skvrny a naskakovat pihy,je mi 35.let...nemato to nekdo taky???Uvazuju ,ze si ji necham vyndat.

Ahojky (St, 6. 5. 2009 - 16:05)

Nesouhlasím, že problémy nastanou až časem či při druhé Miréně, oboje znám, pokud si vzpomenu, tak snad ze začátku špinění, ale to je také vše. U nás to má spousta děvčat kolem mne a většina také již druhou Mirénu a nikdo z nás si nestěžuje. Bydlíme na sídlišti a máme tu svůj babinec, kde se pravidelně sházíme, takže se tam probere kde co, jasně, že včetně antikoncepce.

Ahojky (St, 6. 5. 2009 - 16:05)

Mirénu mám už druhou a než jsem si ji pořídila, sesbírala jsem o ni info jak tady u nás, tak všude možně na netu. Většina děvčat neměla problémy, některé jen ze začátku, po odebrání mirény z důvodu dalšího plánovaného dítěte, otěhotněly bez problémů.

Sama jsem ji neměla doporučenou dobu, ale dokonce 7 let bez problémů, jen mne u další Mirény překvapilo, že jsem musela pro zavedení pod narkozu. je to ale třeba jen u žen vyššího věku nebo prostě u někoho, komu nejde lehounce zavést. Na konec jsem se stejně s panem doktorem v nemocnici dohodla, že to zkusíme běžným způsobem a zadařilo se.

Druhá je stejně skvělá jako byla ta prvním na menstruaci si vzpomenu jen když to pociťuji jako tlak v prsou a to jsem mívala odjakživa. Nezlobí mne jinak nic a představa, že bych znovu měla pravidelně menstruaci mne vůbec neláká. Zvykla jsem si na tohle pohodlí a jsem tomu ráda.

Třináctka (St, 6. 5. 2009 - 16:05)

Ahoj, po třech měsících s Mirénou jsem začala hledat na netu v diskusích zkušenosti ostatních. Moc mě to nepotěšilo, zatím vůbec neodhadnu průběh a den menstruace, už týden jsem nafouklá jen uletět, tlaky v podbřišku jako bez Mireny před menstruací, akné se ještě nedostavilo, ale již dvakrát křeče v břiše. I mě, ač jsem před zavedením hledala všechny dostupné informace teď nepříjemně překvapuje průběh. S váhou netuším jak jsem na tom, nemáme ji totiž doma, ale mé nafouknutí nelze přehlédnout - fakt sexy pocit. Vymyzí to nadýmání cca po tom 1/2 roce - jaké máte zkušeniosti. Podotýkám je mi 38 a mám tři děti a do Mirény "normální ženská"

Návštěvník (So, 2. 5. 2009 - 22:05)

Problémy s Mirenou nastávají až po delší době - tato gestagenová antikoncepce potlačí tvorbu estrogenů, to nenastane hned, ale za čas. Velké problémy obvykle nastanou po 5 letech, když si Mirenu vyměníte za novou.

Naďa (So, 2. 5. 2009 - 17:05)

Mám mirénu rok a půl a jsem ráda, že jsem se pro ni rozhodla. Ale můžu říct,že jsem měla tak třičtvrtě roku problémy se špiněním a bolestí břicha. Pak to najednou ustalo a vše je v pohodě. Má kamarádka neměla žádné problémy a má už druhou.

Jana Petra (So, 2. 5. 2009 - 15:05)

Díky, Pavlo, nevíš, jaká homeopatika konkrétně myomy dokážou léčit? Sjíždím stránky o myomech, vidím jen možnosti léčby operativně, píší, že medikamenty odstranit myomy nelze. A i ta Mirena prý myomy neodstraní, pouze zamezí jejich dalšímu růstu.Takže je to stejně na nic - myomy mi zůstanou, k nim mám cystu a další popisované obtíže.Doufám, že mi doktor nějaká homeopatika doporučí,a ne že mě hned požene na hysterektomii...

Pavla (So, 2. 5. 2009 - 12:05)

Pro Ziitu:vím na 100% že to všechno bylo mirenou.U mě to bylo příbírání,nafouklé břicho,vložka někdy i celý týden.Pleť a vlasy dobré.
U mé kamarádky zase váha bez problémů,pleť hrozná a mastné prořídlé vlasy.Každá jsme jiná.

Pro janu Petru:Na různé ženské potíže je prý dobrá homeopatie.Doktoři mají všichni stejnou písničku a ta je:z mireny ty potíže nejsou.

Jana Petra (So, 2. 5. 2009 - 12:05)

Ahoj, Pavlo, souhlasím, pořád špiním, břicho mě bolí (někdy to jde, ale někdy bolí jak čert), na břiše přibírám cvičení necvičení a mám toho dost. Po 7 měsících se to nezlepšilo, takže do konce května vydržím a jdu na gyndu Mirenu vyndat. Mám ael plnou dělhöhu myomů, tak nevím, jak to bude doktor léčit, pod kudlu nechci. Nevím, musím si zjistit možnosti medikamentální léčby. Každopádně když dokto řekl, že si bolestí břich anemám všímat a tloustnu že jsem staá (41 let), nemám to prý na Mirenu svádět ...docela mě to překvapilo, takový přístup. Jako že jsem stará bába a mám se smířit s věčnými bolestmi a pupkem i přes to, že jím zdravě a cvičím.. Pěkně děkuju! Takže díky a pryč s Mirenou!

Reklama

Přidat komentář