Reklama

Cystoskopie

Johnny (Čt, 9. 8. 2007 - 06:08)

Mnopočítal sem s tim ze to nebude tak hrozny sem totiz uz zkusenej a mam za sebou i koloskopii a gastroskoopii takze uz vim :D Jinak ta cystoskopie u chlapa ma byt mnohem horsi nez u zensky kvuli delce trubice... Mno nevim... Me se to zdalo v poho..Den predem sem dostall leky, jeden typ na bakterie proti zanetu, druhej typ aby to vysetreni nebolelo... No bylo to opravdu pouze neprijemny bolesti byly jen male a jeste k tomu chvilkove... Vetsinu casu sem ani necitil ze tu sondu v sobe mam... Koloskopie je mnohem horsi i kdyz abych nestrasil nekkoho kdo tohle cte tak mi po koloskopii doktor rikal ze sem mel nejak nestandardne provesena streva takze to bylo bolestiveji nez normalne... U te cystoskopii mi vadila jen to ze je to docela ponizujici pro chlapa bejt na tom gynekologickym kresle to byl nezvyk ale pocital sem s tim, navic doktor se snazi pokecat aby nebylo ticho taze v poho.... proste da se to...

Marie (St, 11. 7. 2007 - 19:07)

Souhlasím s paní Ájou. Opravdu to vůbec nebolí a trvá to chvilku.Vůbec se toho nebojte!

Ája (St, 16. 5. 2007 - 13:05)

Ahoj Lucko.
Cystoskopii jsem podstoupila asi před měsícem.Byla jsem vyděšená a snažila se tomuto vyšetření vyhnout za každou cenu.Obzvlášt?po tom, co všechno jsem si o něm načetla na internetu.
Musím říct,že nakonec byl největším utrpením právě ten strach před tím. U žen je močová trubice velmi krátká, takže je toto vyšetření poměrně jednoduché.
Zavede se cévka, což jsem v podstatě necítila, močový měchýř se naplní vodou (taky nebolestivé) a cévkou se zavede cystoskop - optika, kterou se prohlídne močový měchýř zevnitř.
Ujišťuju Tě, že jsem celou dobu vůbec nic necítila a vše trvalo dohromady asi 2 minuty.
Každý má zřejmě svou zkušenost, u mě to probíhalo takto.

Lucie (Čt, 12. 4. 2007 - 10:04)

Dobrý den, nemá někdo zkušenosti s cystouretrografií u malého miminka?Dcera jí má podstoupit, ale je jí teprve 11 měsíců. Dost se toho bojím. Děkuji za odpověď.

Lucka (Pá, 9. 2. 2007 - 20:02)

Zdravim vsechny,chci se zeptat na cystoskopii, babicka ma jit na toto vysetreni a je z toho hrozne vydesena,ja ji na to vysetreni povezu a chtela bych ji nejak uklidnit a hlavne ji rici co to vsechno obnasi. Predem dekuji za vsechny odpovedi. Neco uz jsem se docetla ale chci toho vedet co nejvice, mame jit na polikliniku pod Marjankou byl jste tam take nekdo na cysttoskopii? Jsou tam prijemni, hodni?

Lucka (Pá, 9. 2. 2007 - 20:02)

Zdravim vsechny,chci se zeptat na cystoskopii, babicka ma jit na toto vysetreni a je z toho hrozne vydesena,ja ji na to vysetreni povezu a chtela bych ji nejak uklidnit a hlavne ji rici co to vsechno obnasi. Predem dekuji za vsechny odpovedi. Neco uz jsem se docetla ale chci toho vedet co nejvice, mame jit na polikliniku pod Marjankou byl jste tam take nekdo na cysttoskopii? Jsou tam prijemni, hodni?

Žanika (Čt, 8. 2. 2007 - 13:02)

Dovoluji si vás pozvat na nový web, kde najdete spoustu informací o zdraví a zdravém životním stylu. Dozvíte se, jak prakticky a jednoduše najít rovnováhu ve svém životě. Můžete hlasovat v našich anketách, naučit se praktickým přírodním léčbám a terapiím, pročíst si zajímavé informace a zkušenosti ostatních lidí a inspirovat se novými jednoduchými recepty. A navíc si o tom všem a nejen o tom můžete pohovořit na našem diskusním foru. Podívejte se sami www.nasezdravi.ic.cz

SantaLuck (Čt, 8. 2. 2007 - 13:02)

Koukám na Vaše příspěvky a jsem rád že takové stránky vůbec existují. Mlj problém: před 3 týdny jsem byl v garáži a montoval jsem cosi na autě. Seděl jsem na studeném betonu. Sedávám takto pořád a nikdy mi nic nebylo. Je mi 27 let. V garáži jsem byl v sobotu a v pondělí se mi dostavily bolesti levého varlete. Bolest to byla docela nepříjemná, jako když Vás sem někdo kopne. Chlapi znají :-) Řekl, jsem si, že to přejde. Ale bolelo mě to i v noci a neustále jsem se probouzel. Dostal jsem strach, protože mámim bratr dostal v 27 letech rakovinu varlat a včas se toto neodstranilo a po třech letech této nemoci podlehl. Proto jsem ihned navštívil svého praktického lékaře, který mě objednal na urologickou kliniku. Ještě tento den mi udělali ultrazvuk - doktor Vám namaže nějakým gelem břicho a genitálie a pak Vás přejíždí takovým ručním skenerem a na obrazovce vidí snímky. Ihned mi řekl, že rakovinu nemám. To mi hned spadl kámen ze srdce, protože do té doby jsem byl na tom psychicky hodně špatně. Musel jsem mu dát vzorek moči do sterilní zkumavky a předepsal mi nějaké chemoterapeutika (s chemoterapií to nemá nic společného)- přášky Zanocin - je to prý lepší než antibiotika, které Vám tolik nerozhodí "tělo". Prášky jsem bral 5 dní a bolest ustoupila a pálení při močení ustoupilo. Dnes jsem byl po týdnu na kontrole. Bolest se mi vrátila - střídavě mě bolí levé nebo pravé varle, občas se mi bolest přenese i do stehna do šlachy. Jelikož jsem před návštěvou doktora byl na toaletě, tak mi řekl, že ať přijdu příští týden v úterý a nesmím jít na malou. Udělá mi nějaké stěry. Řekl mi, že to není nic příjemného, ale dá se to zkousnout. Testy moče mám OK. Na úterý se neteším, ale jsem jsem proto schopen udělat cokoliv, jen ať jsem v pořádku. Vypadá to u mě na zánět nadvarlat. Včera po ejakulaci mě hrozně bolelo v chámovodu a po 2-3 hodinách bolest odezněla. Proto važte si svého zdraví a nenechávejte vše na poslední chvíli, neboť se může jednat jak o stupidní nastydnutí !spodku", ale i tak o rakovinu varlat (která patří mezi nejúspěšněji léčené, pokud se na ni včas přijde). Přeji všem hodně zdraví!!!
můj mail: santaluck"volny.cz

Maky (St, 5. 6. 2019 - 09:06)

pro ctenare , ktere pobolivaji nadvarlata, prikladam podrobny clanek o pricinach zde - https://www.vimax.cz/bolest-nadvarlat/

Hanka (Pá, 2. 2. 2007 - 19:02)

To jsem já, co se tu před nedávnem bála cystoskopie - a teď už můžu říct, že to fakt není tak hrozný.Nebylo to horší než stěr z močové trubice, tak nastejno nebo možná i o trochu lepší, protože už to bylo podruhé. Bolelo to chvilku, když to tam doktor strkal, ale potřel to jakousi mastičkou, tak jsem pak ani nevěděla, že už ten nástroj vyndal.Pak to řezalo při čurání, ale dalo se vydržet a druhý den ráno už to bylo O.K.
Pro Mikis: probíhá to tak, že se svleceš od pasu dolů , sedneš na to takové jakoby gynekologické křeslo a pak ti do močové trubice doktor strčí trubičku napojenou na detekční přístroj.Trubička vypadá poměrně silně, dle slov doktora 3-5 mm, ale potřel to mastičkou a jak jsem psala, trvá to krátce. Obdobný je stěr z močové trubice,akorát to se místo trubičky použije taková jako vatová tyčinka (podobné tloušťky), bez té znecitlivující mastičky. Tak držím palce ať to dobře zvládneš a ať ti tam nenajdou nic špatného!

Majka (St, 31. 1. 2007 - 00:01)

Taky jsme měli v rodině řadu zdravotních problémů včetně tohoto. Většinu z nich nakonec pomohly vyřešit produkty na přírodní bázi. Někde jako doplněk ne moc zdárné klasické léčby, něco zvládly samy o sobě, jako například podstatné zlepšení imunity a jako prevence řady problémů. Mám z toho takovou radost, že vám to musím napsat. Zkoušeli jsme kde co se střídavým účinkem. Až mi kamarádka poradila, že objednávají

mikís (Út, 30. 1. 2007 - 21:01)

Právě mám zánět močového měchýře a moje lékařka mi doporučila urologické vyšetření,jehož součástí je právě cytoskopie. Chtěla bych se o tomto vyšetření dozvědět co možná nejwíce informací ještě předtím než tam půjdu. Předem díky za info...

Lenka1 (Čt, 11. 1. 2007 - 20:01)

Nebojte se toho. Trubička je potřená anestetikem. Je to bolest asi jako při gynekologickém vyšetření, když máte nějaký zánět. Trochu to bolí, ale není to nic strašného. U zubaře to bolí víc. A taky to netrvá tak dlouho. To jen pro holky. Co se týká kluků, tam nemohu sloužit.

Jirka (Út, 22. 8. 2023 - 15:08)

To je divné, že u kluků nemůžete sloužit...;-):-D:-D:-D

Hanka (Čt, 11. 1. 2007 - 13:01)

Jo ještě něco, je pravda že tam strkají trubičku půl cm silnou? Mě bohatě stačilo, když mi tam strkali tu tyčinku na stěr

Hanka (Čt, 11. 1. 2007 - 13:01)

Přečetla jsem si všechny příspěvky a jímá mě hrůza - cystoskopie mě čeká za měsíc a nevím, jestli se tam vůbec donutím jít :-(
Je to horší než stěr z močové trubice? A kdybych náhodou v té době měla menzes (nemám to zcela pravidelně), to se asi musím přeobjednat,že?
No jinak na anestezii asi šanci nemám, protože je to ambulantně. A doktor je chlap,moc citlivej asi nebude, ach jo :-((

Lenka (So, 6. 1. 2007 - 11:01)

Já jsem cystoskopii podstoupila jednou. Bylo to trochu nepříjemné, ale nebolelo to. Když jsem přišla domů, strašně mě to bolelo při močení, ale mamka mi doporučila vypít hodně piva a pak už to bylo v pohodě. Je to asi rok a za 14dní jdu znovu a moc se mi tam nechce, ale vím, že mi to pomohlo. Držte mi palce a mějte se hezky bez nutnosti tohoto vyšetření.

marcela (Po, 4. 12. 2006 - 21:12)

jdu na cistoskopii a mám uplnou hruzu močák mě pálí takhle natoš aby mě tam strkali nějakou hadici napište mi někdo jak je ta sonda silná

Zdeněk (So, 4. 11. 2006 - 21:11)

Absolvoval jsem cystostoskopii několikrát - není se ničeho bát , Zavedení sondy je sice trochu citlivé, ale dá se to vydržet.

Laura (Čt, 7. 9. 2006 - 14:09)

Jo, ještě mě napadlo, že hodně záleží na okolnostech - já jsem se pak už ani nebála, sestra i doktor mi vše vysvětlili a ukázali nástroje, žádný spěch, všechno v klidu, to je taky důležité, když už člověk musí na urologii.

Reklama

Přidat komentář