Reklama

Cystoskopie

David (So, 14. 5. 2011 - 00:05)

Tak snad abych se taky podělil o zážitek s cystoskopií. Je mi sedmnáct a z určitých důvodu to byla jediná možnost, jak vyšetřit, co mi je. Takže jsem si předtím krásně prošel net, trochu se vystrašil a nastoupil na vyšetření. Lehl jsem si na gyn. křeslo a doktor mi tam vstříknul umrtvující gel. Štípalo to jak sviňa, ale nic, co by se nedalo vydržet. Když mě následně vyšetřoval, ani jsem necítil, že mi něco dělá. Jediný perný okamžik nastal, když pronikal svěračem, to byla taky solidní bolest. Potom už jen nepříjemné pocity z toho, jak do mě napouštěli vodu (chtělo se mi děsně čůrat) a jinak v pohodě. Trvalo to chvilku, nic nenašli. Abych to srhnul, čekal jsem to asi 10x horší. Jo, chvílema to bolí, ale nic, co by se nedalo vydržet, jinak je to docela v pohodě. Ovšem to čůrání potom, to je lahoda. Nechci vás tu strašit, můžete to mít naprosto jinak, je to individuální, ale já si teda užil (užívám) své. Po zákroku je to trochu umrtvený, takže pohoda. Když jsem ale dojel domů a šel na záchod, myslel jsem, že porodím. Tak neskutečně to řezalo. Kapky na bolest nepomáhaly. Takže pokaždý, když jsem šel na záchod, jsem byl zakousnutej do trička, abych neskučel bolestí. Nechci strašit budoucí pacienty, ale prostě to tak bylo. Dneska ráno, druhý den po cystoskopii už to bylo lepší, příšerné řezání přestalo a teď už to jen pálí na konci močové trubice. Někdy míň, někdy víc. Takže doufám, že jsem si tam nezavklekl nějakou infekci a že je to jenom podrážděný. Samozřejmostí je zvýšený příjem tekutin. Shrnu to - vyšetření je v pohodě, okamžiky po něm už ne. Nemá ale smysl z toho být vystresovaný, nevíte, jak to budete prožívat zrovna vy. A pokud to odstraní vaše problémy, stojí to za to.

Saša (Pá, 15. 4. 2011 - 22:04)

Dneska jsem byla na cystoskopii může být pohlavní styk, nebo se má vyčkat chvíli nějakou?

Ronny10 (Ne, 13. 2. 2011 - 10:02)

Ahojky.flexibilní cystoskopii mám za sebou,bez obáv,je to úplne v pohode,bolesť nič,pálenie po vyšetrení trochu,ja neviem čoho som sa bál,ten strach som mal asi z tých príspevkou na nete,čo robili z toho masaker,hlúposti,takže bez obáv!!!!!

Pepa (Čt, 18. 9. 2008 - 00:09)

Dnes 17.8 jsem ji prodělal. Samotný výkon se dá přežít, ale bolesti potom

marťa (Pá, 29. 8. 2008 - 23:08)

ahojky,dnes jsem byla také na cystoskopii, protože jsem hrozně dlouho trpěla zánětama moč. měchýře a už nevěděli, co je se mnou, na ct mi nic nenašli, už jsem měla asi šestery antibiotika a teď je to jakš takš, ale stejně to furt cítím. Zpátky k samotnému vyšetření, nemůže se prý dělat, když najdou něco v moči, takže tam můžete jít, až je moč ok, bez bakterií. Není to "bolavé", je to dost nepříjemný, spíš to štípe a je to divný. Spíš se ae chci zeptat, jestli Vás to taky tak bolelo potom, protože fakt trpim a dokonce po vyčůrání trochu krvácim. Upozornili mě, že mám hodně po zákroku pít, že to bude ještě celý den štípat, ale o krvi nic neříkali. Volala jsem tam hned, jak jsem to zjistila, ale je pátek, takže už měli HAWAI......

Pája (Čt, 7. 8. 2008 - 18:08)

mám dotaz: před cystoskopií má být člověk napitý či nikoliv, samozřejmě namyslím alkohol, ale zda má být močový měchýř plný či ne. Díky

patrik (St, 23. 7. 2008 - 11:07)

Ahoj lidi, mohl by mi někdo dopuručit nejakyho urologa kterej toto dělá pod narkozou? nebo aspon nejak bezbolestně...díky moc..

Káča (St, 18. 6. 2008 - 20:06)

Můžu mluvit jen za holky. Je to úplně v pohodě, rychle to proběhlo a žádná bolest.Vůbec se nebojte, chce se to jen uvolnit.

Ráďa (St, 11. 6. 2008 - 20:06)

Dnes jsem byla na cystoskopii a tu bolest můžu přirovnat k cévkování není to žádná hrůza je to jen nepříjemné a potom ještě celý den jsou bolesti při močení jako u zánětu.

Tommi (Pá, 25. 4. 2008 - 14:04)

ja se dost cystoskopie se dost bojím mám tak hnusnou doktorku a hlavně nepříjemnou podle mě neumí komunikovat s lidmi a u ní obzvlažď včera mě připravovala na ten zákrok,už sem měl ten gel uvnitř a ona přišla a že to nemůže provést protože mam nějakou bakterii a teď mě sem doma a mam bolesti a štípaní nevím co s tím když sem k ní volal tak mi řekla že to přejde hlavně že jsem zaplatil 30kč

Petr (Pá, 25. 4. 2008 - 13:04)

Flexibilní cystoskopie u muže:
absolvoval jsem tento týden ambulantně v nemocnici. Jedná se zcela o bezbolestné vyšetření, jen trochu nepříjemné. Žádnou bolest jsem necítil, pouze při prvním močení velmi slabé pálení.
Bylo to doopravdy v pohodě, bolest jsem naopak zazil pri bakterialnim vyteru z mocove trubice, u flexibilni cystoskopie nikoli.

Návštěvník (Pá, 11. 4. 2008 - 10:04)

Nemáte někdo zkušenosti s cystometrií (taky se zavádí trubička). Díky

Jarda (So, 8. 3. 2008 - 17:03)

Jdu na to take,muzu se pri tom na to divat?Zajimao by me to.

Lála (Pá, 8. 2. 2008 - 18:02)

Trochu jsi mě uklidnil Josefe ale přesto jsem stále nedostal odpověď, co se stane pokud se opravdu erekce v průběhu vyšetření dostaví. Co si budem povídat, jsme jenom lidé a tělo je někdy nepředvídatelné.

Josef (St, 6. 2. 2008 - 21:02)

Měl jsem podobné obavy,ale můžu tě ujistit,že erekce se určitě nedostaví!Raději chodím k uroložkám-ženám než k mužům,jsou přeci jenom citlivější...Myšlenky mám úplně jiné než na sex a věci s tím spojené,pro lékaře jsme přeci jenom jen další kus na řadě,takže s tímhle se vůbec netrap.

Lála (St, 6. 2. 2008 - 11:02)

Jsem muž a v pondělí mám jít na cystoskopii a bolest není to hlavní co mě trápí. Mé největší obavy pramení s toho že se před nebo při samotném zákroku dostaví EREKCE , je mi to trapné a stydím se ale potřebuji vědět jak se v takovém případě postupuje. Prosím o odpověď někoho kdo má nějakou podobnou zkušenost.

Sandra (Út, 5. 2. 2008 - 14:02)

Ahoj, už od patnácti mám problémi s močovým měchýřem, neustále mám problémy, teď jsem obědnané na nefrologii a vyšetření MCUG, nevíte někdo co to je?? docela se bojím. Děkuji předem za odpověď.

Viky R. (So, 2. 2. 2008 - 21:02)

Cystoskopii jsem absolvovala loni v říjnu a dalo se to v pohodě vydržet.Je to velmi rychlá záležitost.Co bylo nepříjemné - byl zbytek onoho dne a močení spojené s bolestí a narůžovělá moč od krvácení, ale druhý den už v pohodě. Myslím si, že chlapi mají díky své delší močové trubici daleko větší důvod k obavám.Takže - ženský, nebojte se!!!

Viky R. (So, 2. 2. 2008 - 21:02)

Cystoskopii jsem absolvovala loni v říjnu a dalo se to v pohodě vydržet.Je to velmi rychlá záležitost.Co bylo nepříjemné - byl zbytek onoho dne a močení spojené s bolestí a narůžovělá moč od krvácení, ale druhý den už v pohodě. Myslím si, že chlapi mají díky své delší močové trubici daleko větší důvod k obavám.Takže - ženský, nebojte se!!!

Josef (Út, 29. 1. 2008 - 16:01)

Ahoj Petro,jsem na tom asi obdobně jako ty.Se záněty močových a ledvinových cest se potýkám už asi 15let,dvakrát jsem měl ledvinový kamínek a jednou polypy v moč.měchýři,a asi se s tím budu potýkat do konce života...Záněty mívám tak dvakrát ročně,na důvody stále nemohou přijít.Cystoskopii mi za tu dobu dělali dvakrát,naštěstí v celk.anestézii,ale teď mě čeká třetí a mám znovu strach.Ambulantně se to snad i chystám odmítnout,fakt se bojím.Co se týká prevence,občas dělám čistící kúry urol.čajem,pivko mi lékaři taky nezakazují,2-3 litry tekutin denně jsou samozřejmostí.Mám jíst méně masa,omezit přísun bílkovin,naopak mi všude doporučují brusinky,zkoušel jsem i Uroval Manosu,ale bez výraznějšího efektu...Na netu mi jeden léčitel radil očistnou kúru z Aloe Vera,ale bylo to finančně nákladnější,tak jsem do toho nešel.Jestli máš o podrobnosti zájem nebo kdokoliv jiný,nechte tu kontakt a já zašlu,nebo vám sem napíšu odkaz.Máme to lidi problémy co...

Reklama

Přidat komentář