Reklama

Svrab

Ln (St, 2. 1. 2013 - 22:01)

Taky jsem neprisla do styku s nejakym spinavym clovekem, a mam to. Radsi si zajdi k lekari hned, muj to poznal na poprvy a dal mi infectoscab, namazala sem se uz 2x , ale furt se bojim ze to mam, kazdej den brecim a asi skocim z okna, pride mi ze se mi to nevylecilo, furt vidim novy a novy upinky ikydyz jsou stary, a uz i pritel ... A to mame vsechen textil v pytlich na balkone a byt 30 vStrikanej biolitem, pokud nekdo zvas pouzil tu mast napiste mi prosim jak to potom u vas probihalo. Dekuji

hanina (St, 2. 1. 2013 - 17:01)

a na co nemůžeš přijít ?...Tak jsem to ani nemyslela. :-) Jen že mi to v tuto chvíli přijde jako nejpravděpodobnější zdroj. Vyměnila jsem pro jistotu ložní prádlo a po tom oleji se mi to na chvíli uklidnilo. Tak uvidíme. Přeji pěkný zbytek dne.

dan (St, 2. 1. 2013 - 15:01)

a na co nemůžeš přijít ? Nemusíš se hned vyválet s člověkem kterej má svrab, abys to dostala, stačí se dotknout předmětu na ktarým zákožka zvízla a je to. Modli se aby to bylo z těch zvířat, to údajně do 1 měsíce odezní. Víš kolik je tady čistotnejch lidí, kteří se netkávají třeba s bezdomovci a přece mají svrab ? Taky mi není jasný od koho jsem to dostal nebo jak to dostal.

hanina (St, 2. 1. 2013 - 12:01)

Když tě píchne komár nebo...Právě, že se mi dělají pupínky, ale dokud to nezačnu drbat, tak nejsou moc vidět. Natřela jsem to teď olejem, a na chvíli to přestalo. Zase někde jsem četla, že když se svrab přenese výjimečně na člověka ze zvířete, tak obtíže po pár dnech ustanou, protože se jedná o jiný druh zákožky, která nepřežije v těle člověka. Nevím, co je na tom ale pravdy. Ovšem na jiný způsob (než od těch křečků nebo morčete), kde bych to mohla chytit, nepřicházím..

dan (St, 2. 1. 2013 - 09:01)

Dobrý den, už třetí noc...Když tě píchne komár nebo blecha, tak se ti na kůži udělá typycký pupínek po bodnutí či kousnutí. Pokud jej tam nemáš, tak vítej v klubu. Mimochodem komáři v tomto období nejsou zrovna moc obvyklí.

hanina (St, 2. 1. 2013 - 06:01)

Dobrý den, už třetí noc nemohu spát, kolem kotníků, na vnitřní straně stehen a předloktí se mi tvoří červené pupínky, které svědí. Nejdřív jsme si s přítelem říkali, že se jedná o komára, ale když jsem se v noci budila a okamžitě rozsvítila, když mě něco "kouslo", žádného jsem neobjevila. S tímto kožním onemocněním jsem se v životě nesetkala, proto dokud nám s přítelem jeho máma neřekla, že se může jednat o svrab, tak by mě to ani nenapadlo. Ovšem kupovali jsme nové ložní prádlo, napadlo mi, že by to také mohla být vyrážka z něj. Potom máme morče a několik křečků, u nejstaršího jsem si teď všimla menších oděrek a holých míst, ale to může být také způsobené jeho stářím.. Vůbec nevím, kde bysme to mohli chytit, napadají mě akorát ta zvířata.. :( Když půjdu k praktické lékařce, tak mě pošle rovnou na kožní nebo bude brát nejdřív vzorek krve? Děkuji moc za odpovědi..

ALI (Út, 22. 12. 2009 - 12:12)

ahoj,, jak vypada ta vyrazka

anushka (Čt, 3. 12. 2009 - 09:12)

ahoj anushka, aku sirovu mast...ahoj nina tú masť som si dala urobiť v lekárni.20%-tná sírová masťoni už vedia na čo to je.mne sa doteraz o tom ešte zdá že po mne niečo lezie,aj keď prejavy už nemám.nikdy ,nikdy viac to nechcem zažiť.úplne s tebou cítim,viem ,že ja som sa skoro zrútila a doteraz neviem kde som to chytila,ale neboj sa keď som sa ja z toho dostala tak ja ty sa dostaneš.ja som to mala všade aj na tvári aj vo vlasoch vydrž prajem veľa sily

nina (St, 2. 12. 2009 - 21:12)

mne tiež doktorka tvrdila že...ahoj anushka, aku sirovu mast si pls pouzivala a kde sa to da zohnat? to ti predpisal lekar? mne predpisala kozna infectoscab, ale po pouziti som sa vyhadzala este viac. v priebehu 2 tyzdov mi vyrazky mizli. a teraz mam pocit, ze sa to vracia. som z toho uz zufala. toto je zly sen!!!

itall (Út, 1. 12. 2009 - 19:12)

A ještě jedna dobrá rada:

nepodcenujte příznaky:
-svědění v teplém prostředí (v oblečení)
-svědění při styku s teplou vodou
-později pupínky cca po 14 - 30 ti dnech

¨dnešní kožní doktoři se vzhledem k tomu, že svrab je vracející se záležitost ze středověku, neumějí orientovat a první co se snaží léčit je atopický exem, který má specifické červené fleky a v nich pupínky, což svrab nemá (až když se drbete a podráždíte pokožku tak to vypadá podobně)
a po takové léčbě kdy vás krmí škodlivými kortikoidy vám akorát nechají scabis pěkně rozvinout a ještě nakazíte okolí. Dále většina těchto nových radoby dermatologů mají soustředění na plastické úpravy kůže, různé prodávání pokoutných kosmetických přípravků jak trhovci a o tom čemu by se měli věnovat nemají ani páru. V případě že vás kožní lékař bude neustále po měsíční neuspešné léčbě krmit nesmyslama že máte exem a alergii a bude vás nutit vysazovat doma chemii na kterou jste doposud bez problemu byli zvyklí.. neváhejte a vyhledejte jiného kožního lékaře. Já jsem tento cyklus hledání momentálně absolvoval 4x než se mi dostalo správné diagnozy a kompetentního léčení !!!

Itall (Út, 1. 12. 2009 - 19:12)

Mě například kožní lékař...Jezdím po hotelích na služební cesty (svrab je bohužel jak se říká "hotelová nemoc") jednou už jsem to chytl když byly v praze povodně. A ted opět. Je potřeba samozřejmě dezinfikovat vše co na sobě má tkaninu a přijde s tím nemocný do styku !!! Jinak se to vrací a léčba je neúčinná...Dříve se užíval jakutin, který se po tři noci nanesl na celé tělo a ráno se člověk musel osprchovat pouze vodou. Dnes je na to jednorázově na jednu noc InfectoScab 5 per. Ale kůra je stejná, ideálně na noc převléknout povlečení, vyluxovat pořádně matrace a ráno povlečení svléknout a do pračky na minimálně 60 st.Ideální je ještě matraci po ránu vystříkat nějakou dezinfekcí, vzhledem k tomu, že v humanitní medicíně je jaksi nějaká schopná dezinfekce postrádána tak doporučuji zajít k veterináři a vzít si přípravek "Neostomozan" nebo "neostomozan forte" je to 5ml ampulka která je určena k naředění s vodou v minimálním množství 5litrů vody. Je to silné a zabije to vše. Pokud máte možnost ideálně odjet na víkend mimo postižený prostor tak vše vystříkat tímto a na dvy dny zmizet (stíhá to pozabíjet havet a i vyčichnout pach z prostor. Je dobré i oblečení, které se nedá vyprat na 60 stupnů zabalit do pytle a zastříkat tímto roztokem a nechat dva tři dny působit a nebo bez roztoku izolovat oblečení na 14 dní a nebrat na sebe. Paraziti vydrží bez hostitele maximálně 14 dní pak pojdou.

týna (St, 18. 11. 2009 - 19:11)

liečba trva az tak dlho? mne...taky jsem měla svrab a dostala jsem na to infectoscab celej byt jsem vystříkala uklidila vyprala žehlila bylo to až na palici každopádně se objevil zas. myslíte že by pomohla namazat se a na 3 dny opustit byt neměl by umřít když nenajde hostitele? díky za odpověd

anushka (Út, 10. 11. 2009 - 13:11)

Dobrý den, chtěla jsem se...mne tiež doktorka tvrdila že to mám alergiu na jedlo a po polroku mi povedala že to môže byť už len svrab.treba si natierať aj tvár ,pretože ja som to mala už aj tam.pomohla mi sírová masť a solfatan(sírové bahno) v ktorom sa kúpala.viem čo sú to za nervy a neprajem to nikomu.je to hodne o psychike mne sa vtedy zrútil svet.treba všetko prať žehliť a dezinfikovať čalúnený nabytok striekať sprejom na lezúci hmyz.držím palce

simona (St, 4. 11. 2009 - 16:11)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na rukou se mi začali oběvovat pupínky ..vypadají jak štípance od komára..dnes jsem byla na kožní ale pani doktorka mi řekla že to nic není prý je to alergie nebo tak něco...ale já mám na to jiný názor začlo mi to na ruce u zápěstí a teď mě svědí skoro celá paže i krk kde se mi začali oběvovat velké pupeny i na obličeji....nevím co to je a večer to strašně svědí , že mě to budí i ze spaní...bojím se jestli to není svrab....prosím poraďte jestli máte s tímto parazitem zkušenosti.Děkuji....

zdenka (Pá, 30. 10. 2009 - 16:10)

liečba trva az tak dlho? mne...múzu se opitat jak dlouho to trva. chtela by sem se tohto zbavit skousela sem vsechno ale nic s toho nepomohlo uz nevým co mam delat.poradte mi.DíKI prosím odpoviecte mi co najrychlej.

slniecko (So, 24. 10. 2009 - 19:10)

Ahojky, tak taky přihodím...liečba trva az tak dlho? mne tiez kozny predpisal infectoscab a som dufala ze mi to pomoze do troch dni. PS:stacila vam len jedna tuba masti? lebo mne sa zda byt jedna malo.

jaké (Út, 20. 10. 2009 - 06:10)

Otec pritahl domu svrab....to má ppříznaky prosím,nebo čím se projeví

lenkamatyskova@ (Út, 20. 10. 2009 - 06:10)

chtěla bych vědět jak se těch vyrašek zbavit.

ddd (St, 14. 10. 2009 - 19:10)

Otec pritahl domu svrab. Maminka je alergig, prosim poratte mi jakou lečbu doporucit. Zatim nemame zadne priznaky, ale nikdy nevite.

www.tojesila.c (Út, 13. 10. 2009 - 19:10)

vice hledejte na www.tojesila.cz

Reklama

Přidat komentář