Reklama

Svrab

Pelvan (Ne, 10. 1. 2010 - 04:01)

Ahoj Lenko

Nejen, že je to možné, je to obvyklé mít pupínek na dlani nebo nškde na ruce, njčastěji jsou to prostory mezi prsty a to i na nohou.
Vypadá to jako nežid a je to domeček té zákožky svrabové.

Sirné masti hodná kráva EU zakázala, teď se dá sehnat u kožaře pouze recept na mast InfektoScab.
Tahle mast asi není sirná, rozhodně nesmrdí sírou.
Podle pokynů jsem se večer celý namazal i s hlavou, je dobré se vyhýbat očím a nešmatlat si poblíž nich rukama, dráždí je to.
A ráno jsem se z toho kousavého sajrajtu umyl sirným šampónem na psy, dá se koupit ve zverimexu.
ohle namazání se doporučuje opakovat až asi po týdnu, aby se zabili přeživší zárodeční jedinci, kteří mezitím dospějí a jsou tak zranitelnější.

Lenka (So, 9. 1. 2010 - 08:01)

Mám také jakousi vyrážku, pupínky, svědí to, jsem ale atopik, takže doktoři (byla jsem u dvou) nevědí. Jsem z toho hotová, mám malé dítě, představa, že by to taky měla dostat... Chtěla jsem se zeptat, po té léčebné kúře (mám si 2 nebo 3 dny mazat tělo tou sirnou mastí) by měly být ty pupínky pryč? A je možné mít pupínek i na dlani? A musí svědit?

Pelvan (Čt, 7. 1. 2010 - 17:01)

Pokyny pro infikovaného mám následující:

1. Navštiv co nejdříve, nejlépe ihned kožního lékaře.
2. Nediskutuj s ním (či s ní) a oznam, že máš svrab, jinak tě jsou ti idioti schopni léta léčit na nějaké alergie.
3. Dostaneš recept na tubu masti InfektoScab a možná i letáček s pokyny, co máš dělat.
4. Ty pokyny (umytí + nanesení krému + smytí po raději delší době, než je 8 hodin) doporučuji dodržet, ale pokud tam budou psát, že na hlavu tu mast nemusíš nanášet, tak tomu nevěř a opatlej se celý, co to jde.
5. Po napatlání sebe sama ještě je potřebná (2x) výměna celého Tvého oblečení a lůžkovin. Ihned po napatlání masti a pak druhý den po smytí té masti znovu.
Ty staré infikované textilie je nejlepší dát do igelitového pytle, můžeš je zastříkat nějakým tím jedem proti hmyzu, pokud nepospícháš. Pokud nepospícháš, tak po 14 dnech v tom pytli parazit spolehlivě zahyne.
5. Doporučuji si pořídit u veterináře BIO KILL nebo v drogérii nějaký velký sprej (herbicid či jiný jed) proti lezoucímu hmyzu a vystříkat v bytě VŠECHEN textil (matrace, závěsy, čalouněné židle a křesla) a koberce. Šetření se nevyplácí, raději více než méně.
6. Objednej se po týdnu k tomu kožnímu na kontrolní vyšetření a nech si předepsat ještě jedno balení té masti pro jistotu a udělej znova to samé (napatlání sebe sama + výměna celého svého oblečení a lůžkovin)
7. Je vhodné o sebe dobře dbát. Mně se osvědčuje se denně namáčet do vany s olejem do koupele (LINOLA FETT OLBAD) a ještě tam přidávám lžíci soli z mrtvého moře.
8. Také se každý den po uschnutí kůže (sám se neutírám, nechávám vodu na kůži zaschnout) mažu různými mastmi.
Doporučuje se používat Lnicová mast.
Sám se mažu někdy olivovým olejem, někdy indulonou...

Pelvan (Čt, 7. 1. 2010 - 12:01)

http://www.medicabaze.cz/?&sec=term_detail&termId=1444&tname=Svrab

Tabulka 3: Zásady léčby svrabu
1. Výběr vhodného prostředku s ohledem na odhad úrovně spolupráce pacienta, formu onemocnění, věk apod.
2. Předpis množství postačujícího pouze pro jednu kúru (zabránění přeléčování).
3. Vetřít preparát do kůže od brady po špičky prstů rukou i nohou včetně zkrácení a ošetření nehtů. U malých dětí, u scabies norvegica, méně obvyklých forem svrabu, u opakovaných reinfestací a epidemií ošetřit též hlavu!!!!
4. Současná léčba všech členů domácnosti a intimních partnerů.
5. Vyhledávání a léčba kontaktů/zdrojů infestace v okolí.
6. Podrobné (případně písemné) vysvětlení léčebného postupu a povahy nemoci, možnosti přetrvávání svědění po léčbě.
7. Spodní a ložní prádlo vyprat (60 °C), vyžehlit a nepoužívat po 3 dny. Boty nepoužívat 5 dní.
8. Kontrola za 1 a 4 týdny.

Pelvan (St, 6. 1. 2010 - 19:01)

Ahoj
Mám otázku pro
__utma=48467763.1331960655.1249047862.1249047862.1249048726.2
Jak mám ten peruánský balzám rozdělat v sádle, aby to bylo bez žmolek?
Vylil jsem do malé skleničky sádla ten balzám v poměru cca 5:1 a zamíchal to jenom prstem a je v tom hrozně moc hrudek a žmolků.
To to mám dát do mixeru?
Příjemně to hřeje na těle (napatlal jsem to na sebe s těma hrudkama a pak se z nich hodinu obíral), celé rodině to hrozně smrdí, mně ten zápach moc nevadí...

Děkuji

Monika (So, 30. 3. 2013 - 11:03)

Ak chcete vyliečiť svrab doma použite ocot, 2x denne natrieť neriedený na celé telo. Používať až do vyliečenia. Ničí zárodky aj larvy.

ujjj (St, 27. 3. 2013 - 18:03)

Zdravím,tak ja mam take zkusenost se svrabem,dostali jsme ho 3lidi z rodiny...Nevime kde se vzal a jak je to vubec mozne,neverila jsem!!!!!Chtelo se mi brecet..strasne moc to svedelo a vsude.Tak jsem vse vyprala na 60 vse vyzehlila,dala do pytlu mazali 3dny a najednou to zmizelo.No ale co se nestalo asi za 1-2mesice se to ukazalo znova:-(Mame to zas,vubec nevim kde se stala chyba,co jsem udelala spatne a kde se to zase vzalo?Nakonec jsem zjistila ze moje dcera i manzel byli nejakou dobu v nemocnici,myslim ze je to z nemocnice.Tentokrat to mame ale jen ja a manzel...Nikomu to nepreju,budu vse znova opakovat a zkusim i tu koupel a solarko...Dekuji za radu....

helena (So, 23. 3. 2013 - 06:03)

Chtěl jsem se zeptat, zda...přinesly jsme si svrab dá se koupit lék bez předpisu děkuji za odpověd

Sandra (Čt, 7. 3. 2013 - 14:03)

Čau Milane. Zvolil jsi správnou cestu s tou sírou, ale bacha, stárne a vysušuje se po ní pokožka. Je dobré do vazelíny přimíchat trochu oleje – je jedno jakého. Se savem ve vaně jsem to také zkoušela a máš naprostou pravdu, že trošička sava rozhodně toho parazita pod kůží nezabije. Ono ho nezabije pod kůži ani když si dáš do vany celý litr sava, protože póry v kůži se zatáhnou a nepropustí vůbec nic, zato ale takto namíchaný poměr zlikviduje samečky co se nacházejí na kůži. Dám ti tip. Je dobré si na postel pořídit gumový ubrus. U vietnamců ho koupíš za cca 150 kč (240 x 120 cm). Potom ho stačí vždy před ulehnutím vydezinfikovat a nemusíš stále převlíkat postel a obávat se , že to na tebe opět vleze z matrací. Pak se jen vždy přikreješ vyvařenou dekou. Pevné nervy. Vyléčení sírou je vždy 100% , ale hrozí opětovná nákaza ze špatně vydezinfikovaných věcí.

Milan (St, 27. 2. 2013 - 19:02)

Ahojky taky mě to postihlo.
Zjistil jsem to už po 5 dnech,Šel k doktorovi.
Po 15 min hledání co na to je mi předepsal
Infectoscab.
Malou 30 gramovou mastičku a mate co dělat aby vám to vubec stačilo.
Vše jsem naházel do pytlů.Vyměnil každý den veškere veci i na spaní.
Vubec to nezabralo.Ze zoufalství jsem si objednal síru přes internet a koupil vazelínu,že si mast vyrobím sam.
Po 7 vyčerpávajících.Dnech jsem zašel opět k doktorovi s tím,že to nejspíš nepomohlo.
Objevilo se to na dalších místech.Opakovaný postup.Po dalších 3 dnech některé zmizely jiné se objevily.
Přišla síra.Takže si namíchám mast sám,ale dá se udělat i na předpis.Jen malokde.
Každodení převlíkání a koupele stříkání biolitu atd
za svědivých pocitů už nepočítám.
Pochybuji že trochu sava ve vaně by je to zabilo pod kůží,ale na vybělení vany je to dobré.Rozhodně solárium vyzkouším,ale pochybuji,že by to stačilo.
Léčba pokud vím je 3 dny v síře a nemít se
Taky za 1500 mají prášky. také jde objednat přes net.Ty už snad nebudu objednávat,se vším možným mě to stejně stálo už taky tolik.
Snad to někomu pomůže.
Chce to trpělivost a pečlivost.
Všem mnoho štestí v tomto boji.
Milan

:-O (St, 27. 2. 2013 - 09:02)

Nad tupustí některých...Ty chytrá a jak ty víš, že polovina lidí ví, jaké trenky nosí Karel Gott a že půlka lidí nezná hymnu?

Sandra (St, 27. 2. 2013 - 08:02)

Nad tupustí některých lidí se dá kroutit jen hlavou. Svrab není bakteriální onemocnění !!! Se špínou nemá nic společného. Svrab je PARAZIT - ROZTOČ - prostě zvíře. Je to jako s klíštětem, buď na vás vleze nebo ne a stejně tak je to i se svrabem. Buď na vás ZÁKOŽKA SVRABOVÁ vleze nebo ne a je úplně jedno jestli se myjete každých 10 minut nebo jen jednou za rok. TUPCI. Takoví idioti jen mezi ostatní šíří naprosté hlouposti a pak se nedivím, že půlka národa nezná ani slova státní hymny, hlavně že ale ví jaký trenky nosí Karel Gott.

Nick (Út, 26. 2. 2013 - 23:02)

Na vojně asi 85 roce Jsme na v naší četě asi 10 vojaku.Měli jednoho kluka velice čistotného a druhyho věčnyho humusaka.Naši stary je dali hned k sobě aby ho ten čistotnej honil do sprchy a fungovalo to.
A kdyš se v jednotce oběvil svrab tak to chytil ten čistej.tak jseme mu vysvětlili,že na nej ty bacili jdou hned a na toho špiniru se přes tu špinu nedostanou a chcipnou.
Zni to jako sranda,ale skutečně to tak bylo je fakt že ten čistotnej si měnil boty a byli nejspíš malo vydezifikovany.

Ferda (Ne, 10. 2. 2013 - 16:02)

Můžeme spíše hovořit o čistotě duše, jak o čistotě těla. Na psychiatrii je často tato nemoc právě z důvodu oslabené psychiky. Psychicky narušený člověk, i když má pocit že je čistotný, zanedbává prevenci. Je důležitá komunikace v rodině, kde se mluví také o možnostech nákazy různými nemocemi. Třeba o tom otevřeně mluvit před dětmi. Nejvíce nakažených je mezi 5-24 ročními. Příčinou jsou různé předměty a hračky, které se těžko dezinfikují, obchytávanie a zkoušení oděvů po neznámých lidech v hypermarketech, kadeřnictví. Střídání sexuálních partnerů, prostituce. Kde komunikace chybí, tam jakoby tyto nemoci byly pomstou osudu.
Je otázkou, proč jsou častěji nakažené ženy, než muži. Najděte si odpověď sami.

Lucy (Ne, 10. 2. 2013 - 11:02)

Ahoj, moc děkuji!! Ještě...Neboj sa nie je to len o spine,aj cistotni ludia trpia tymto ochoreni, a aj pre mna je to potupne , kedze ja som zacinajuca modelka a tie chrasty od svraba by mi mohli znicit vsetko :(( Ako pomohol SOLFATAN? UZ ustupili vyrazky? AK by nezabral solfatan, udajne zabera aj silny vyluh z maty ale hrebička /to korenie použivane do medovnikov/

Eno (So, 9. 2. 2013 - 15:02)

Netreba hneď spanikáriť.
Nosiči svrabu sú jasne pomenovaní na rôznych stránkach. To znamená, že sú všade okolo nás, napriek tomu sa každý nenakazí. Nakazia sa väčšinou ľudia, u ktorých hygiena je neznámy pojem, alebo ľudia s poruchou imunity. Obyčajne platí, že bežná hygiena v domácnosti zabráni k rozšíreniu tejto nákazy. Patria sem pranie bielizne a posteľného prádla na vysokých teplotách a pravidelné žehlenie. Každodenná sprcha tiež zabráni tomu, aby sa nemoc rozšírila. Je známe, že samička žije len niekoľko týždňov a larvy žijú na povrchu tela, teda každodenné sprchovanie je zárukou, že sa postupne zlikvidujú larvy ešte predtým, ako sa premenia na dospelé samičky. Ak niekto nestrieda sexuálnych partnerov, tak je priama infekcia takmer vylúčená. V normálne žijúcich kruhoch sa svrab takmer nevyskytuje. Včas podchytená infekcia sa ľahko lieči. Ak je podozrenie, treba žiadať lekára o dôsledné vyšetrenie. Ako čítam, často sami lekári zapríčinia, že sa pacient nevylieči. Podozrivé osoby posielajú k alergologovi namiesto toho, aby sa nákaza včas podchytila. Nevhodne liečený jedinec, čiže aj dieťa, môže byť nosičom nákazy celé roky, nakoľko antialergénne prípravky tlmia prirodzenú alergickú reakciu kože a po rokoch, keď už organizmus odpovedá na rozsiahlu infekciu, je už nakazená celá rodina.

Ivana (Pá, 8. 2. 2013 - 17:02)

Ahoj,

koukni na web kupi.cz: http://www.kupi.cz?u=48ge7

Najdeš tam slevy a akce v obchodech přehledně na jednom místě.

Navíc můžeš sbírat body, za které získáš poukázky na nákup.

Vyzkoušej to taky! Tady je odkaz: http://www.kupi.cz?u=48ge7

Alice (Pá, 8. 2. 2013 - 12:02)

Ahoj, moc děkuji!! Ještě...nemusí to být hned svrab, náš pes to měl jako alergii na blechy

pomoc!! (Pá, 8. 2. 2013 - 10:02)

Ahoj, moc děkuji!! Ještě dnes si ho koupím! Přečetla jsem za včerejšek a dnešek nespočetno článků a diskuzí a dozvěděla se, že svrab sice člověk od psa chytne, ale sám po několika dnech či týdnech zmizí, tak snad to tak bude :( Nejsem si ani 100% jistá, zda to svrab je, pokusím se naše přemluvit, abyhom se psem zajeli na veterinu a zeptali se, proč si dané místo kouše a uvidíme.. Třeba jen zbytečně plaším a pes má jen podrážděnou pokožku a já ženské problémy.. Tak uvidíme.. Na gyndu si chcí co nejdřív zajít, ale nejdřív se tohle pokusím sama přeléčit, protože ten pocit, že někam jdu jako "špína" je pro mě nehorážně potupný :( Vím, že dnes již tyto problémy nejsou pouze ze špatné hygieny atd., ale vždy se to tak vykládalo a nechci, aby se na mě nějaká doktorka dívala jak na s prominutím prase :( Přitom si myslím, že čistotná jsem někdy až moc :( Každopádně mockrát děkuji za radu!

jara (Čt, 24. 9. 2020 - 18:09)

zkuste do alpy dat hrebicek a chilli koreni nemlete nechat vyluhovat a pak rozprasovacem na kuzi moc se jim to nelibi

Reklama

Přidat komentář