Reklama

ALS - amyotrofní laterální skleróza

Janka (Čt, 22. 11. 2012 - 01:11)

Dobrý den,prosím moc o radu...krevni testy nic nepoznaji, at vas posle na lumbalku

Marek (Po, 19. 11. 2012 - 17:11)

Díky za Vaši reakci a radu, určitě dr. Ridzoně oslovím. Jsem ze Středních Čech. Ve hře za ten necelý rok byla samozřejmě spousta diagnóz - nic se ale nepotvrdilo. Příznaky mám podobné jako u ALS, ale podle zpráv neurologa mám normální klinický nález, v krvi žádné odchylky a na EMG také nic... Přitom mi škube i nos a slabost v nohách roste. Tak já nevím. Marek

Alena (Po, 19. 11. 2012 - 16:11)

Zdravím všechny a přeji...môj manžel má tiež diagnostkovanú ALS, začalo to krčmi vľavej ruke, teraz má slabé nohy aj ruky, s jedením má tiež problémy , ale ešte sprehltaním a žuvaním nie. Snažím sa aby sa jeho stav stabilizoval no neviem či sa to podarí. Okrem riluteku mu kupujem bylinné tinktury zo zdravého sveta , toré mu dporučila užívať mgr. Podhorná..... Má len 59 rokov.
Tiež môžem povedať že okrem predpisu lieku je maximálny nezáujem o neho zo strany lekára. je mi z toho naozaj zle ked vidím že lekár nemá ani najmenšiu snahu. Dom asa snažim aby cvičil hýbal sa pokial to ide....
Po pravde ale mám strach ako to ďalej bude je to naozaj strašná choroba....

T. (Čt, 15. 11. 2012 - 16:11)

Marek: odkud jste? Jinak pokud EMG neprokazuje chronickou a aktivní denervaci a reinervaci, na ALS to nevypadá. Nicméně ztuhlost a omezení hybnosti není normální pro benigní fascikulace, může jít o jiné onemocnění /léčitelné/ jako různé formy získané neuromyotonie, multifokální motorickou neuropatii, CIDP..teoreticky i PLS, což je varianta ALS, která je však "benigní", ovšem tam jsou fascikulace vzácné, naopak ztuhlost a spíše obecná únava dominují.
Doporučuji Thomayerovu nemocnici, dr. Ridzoně / Kellera. Věřím, že u nás nejsou větší odborníci na tuto problematiku.

Dagi (Čt, 15. 11. 2012 - 16:11)

V březnu jsem byla...Všechny zdravím a přeji hodně sil. manžel zemřel po roce a z toho půl roku byl ochrnutý s dalšími obtížemi dýchání, polykání. Budou to 4 měsíce.Vše jsem se snažila podřídit jeho nemoci, zapojila jsem syna i dceru a nikdy jsem nepřipustila nemocnici. To, že lékaři mají zkušenosti s ALS jsem poznala velmi brzy, z počtu těch kteří se tvářili, že ví o této nemoci vše jsem poznala jen u dvou.Pomáhala jsem si jak to šlo a nikdy to nevzdala, ale bohužel nevyhráli jsme. Prosím nic nevzdávejte, myslete na to, že může být i lék nebo zázrak, jen se nevzdávejte. Mám dotaz zda má někdo zájem o Rilutek, ráda pošlu 3 balení co zbyly po manželovi, nemohl jej užívat. V případě zájmu o lék mě napište na [email protected] Zdraví D.

Iveta (St, 14. 11. 2012 - 18:11)

Dobrý den všem. Rád bych...V březnu jsem byla člověk,který je zcela zdráv,ale nechtěly mi chodit nohy.Byly jak z papíru.Nebolely,jen chůze byla velice obtížná.Pak mě poslali do Hradecké Fakultní nemocnice na neurologii a jen mě viděli,hned věděli,že je to ALS.A tak se léčim,sedím na vozíku a říkám si:"Dokut dýchám je dobře".

Eva (Pá, 9. 11. 2012 - 18:11)

Zdravím všechny a přeji hodně sil jak nemocnému,tak rodině.
Před rokem mi zemřel manžel na tuto strašnou nemoc.Postupovala velmi rychle.Začalo to tím,že manžel začal špatně mluvit.Pak se přidala slabost rukou a komplikace s polykáním.Jídlo jsem začala mixovat a manžela krmit,protože neudržel lžičku.V té době jsme už věděli o jakou nemoc se jedná .Stejně jako Vám všem, byl mu naordinován Rillutek .ale jinak maximální nezájem lékařky/připadalo mi,že ho již odepsala/Po půl roce mu v nemocnici voperovali sondu a krmili jsme ho umělou výživou.Není to nic složitého a pro nemocného je to bezpečnější/neudusí se/Nemoc však postupovala dál,zhoršila se hybnost všech svalů.Po infekcí se tak zhoršilo dýchání,že musel být z domu převezen na ARO,kde byl napojen na plicní ventilací.V nemocnicí byl 4 měsíce,denně jsme ho navštěvovali.Slib,že si ho vezmeme domu a naše denní přítomnost mu moc pomáhala. Jelikož již nešel odpojit z dýchacího přístroje.Dcera,která je zdravotní sestra,přes pojišťovnu a za pomocí primáře z ARA zajistila ventilátor a všechno potřebné,abychom manžela mohli mít doma.Byl to nadlidský výkon,ale naše pojišťovna a její revizní lékař nám fandili a my se začali o manžela starat v jeho domácím prostředí.Určitě mu to moc pomohlo.Těžko se mi o tom píše,ale chci povzbudit všechny,kdo by se o to chtěl pokusit,že to jde.Dcera zůstala ze zaměstnání doma A 24 hod.péči jsme zvládli.Jsem na to pyšná.Podotýkám,že manžel byl naprosto nepohyblivý,krmení sondou,dýchání ventilátorem a odsávání hlenů ve dne v noci.Byl to úžasný člověk,který celý život kolem sebe šířil pozitivní energií a tak to bylo i v nemoci.Jeho oči se na nás pořád smály.To bylo to jediné,co mu sloužilo.Manžel zemřel doma po 8 měsících.

... (Čt, 8. 11. 2012 - 18:11)

nekontrolujete se moc casto?...zarucne? To ste dobry, lebo mnoho lekarov to zarucene povedat nevie. Nie tak este pacient, ktory nevie, co mu je.

chjo (St, 7. 11. 2012 - 01:11)

Dobrý den,prosím moc o radu...nekontrolujete se moc casto? als poznate zarucene. kdyz mate podezreni, navstivte neurologa.

Marek (Po, 5. 11. 2012 - 15:11)

Dobrý den všem. Rád bych Vás požádal o radu, především pana T. Psal jsem do této diskuze již v březnu, kdy začaly mé obtíže. Bohužel se od té doby příliš nezměnilo, navíc doposud neznám diagnózu a mé obtíže přetrvávají. Hlavní problém jsou zatuhlé, jakoby dřevěné a unavené nohy, ujdu velice malé vzdálenosti. Zatuhlost a slabost se mi před několi dny objevila i v pravé ruce, dokonce i v prstech. Celé tělo mi škube, nejvíce v nohách. Od března jsem absolvoval 3x EMG, to poslední s tímto nálezem: jehlová emg s průkazem úzkých a nižších MUP, ojedinělé repetitivní polyfázické výboje - není polyfázie, zvýšená firing rate až na 15 Hz. S diagnozou si nikdo neví rady a o ALS mi řekli, že jej lze vyloučit. Takže jen čekám, že se to zlepší samo, ale neděje se tak, spíše naopak. Můj dotaz zní, zda bych měl podle Vás navšívit ještě jiného neurologa, případně na koho se obrátit a zda skutečně lze s tímto závěrem als vyloučit. Děkuji moc za odpověď, jsem již bezradný. Marek

katka (Pá, 2. 11. 2012 - 14:11)

Nevíte co je s paní E.?Ano paní E. moje maminka zemřela v květnu..

majda (Čt, 25. 10. 2012 - 10:10)

majdo a ještě piješ?jak, piju...nechapu...

. (St, 24. 10. 2012 - 20:10)

i ja beru mms pri als a...majdo a ještě piješ?

Dagi (St, 24. 10. 2012 - 20:10)

Dobrý den, neberte, manžel také zkusil, nic nepomohlo a nekonalo se zázračné uzdravení. Již tady není, ale ještě dnes cítím jak trpěl a věřil. Je to lež, na ALS určitě nezabere. D.

majda (St, 24. 10. 2012 - 19:10)

i ja beru mms pri als a nedam na nej dopustit

. (St, 24. 10. 2012 - 15:10)

Státní zemědělská a potravinářská inspekce řeší další případ nebezpečného přípravku. Jedná se o preparát Miracle Mineral Supplement (MMS), nabízený hlavně na internetu jako „konečné řešení všech nemocí“. Součástí výrobku je balení chloritanu sodného a balení kyseliny citronové. Návod k použití uvádí postup, jak a v jakém množství si má zákazník z těchto dvou složek namíchat výsledný roztok, který injekční stříkačkou aplikuje do tobolek, které pak má dle stanoveného dávkování užívat.

Smícháním obou složek však vzniká látka zvaná chlordioxid (oxid chloričitý), která má silné dezinfekční účinky a mimo jiné se používá k dezinfekci vody v bazénech či bělení textilu. Samotný chloritan sodný pak bývá součástí zubních past a gelů, ústních sprejů, ale slouží také k dezinfekci například topných a klimatizačních zařízení. V obou případech se jedná o látky nebezpečné, které se do potravin nepoužívají ani v nízkých koncentracích. Konzumentům MMS tak hrozí popálení trávicího traktu.

Složení jednotlivých balení MMS i výsledného roztoku potvrdily rozbory provedené SZPI. Na základě těchto analýz SZPI nyní provádí kontroly s cílem tento přípravek zakázat a nařídit jeho stažení z trhu. Někteří distributoři MMS však při kontrolách tvrdí, že přípravek je určen pouze k dezinfekci bazénové vody, nikoliv ke konzumaci. Různé nabídky tohoto produktu na internetu nebo informace v různých reklamních publikacích však dokazují opak. Zákazníkům je zde mimo jiné slibováno, že MMS dokáže vyléčit rakovinu všech druhů, hepatitidu či dokonce AIDS. I z tohoto důvodu se SZPI rozhodla uvedený případ zveřejnit, aby varovala spotřebitele.

Případ MMS je ukázkou naprosto bezohledného hazardování s lidským zdravím, přípravek slibuje konzumentům nemožné, jeho užíváním si však lidé mohou ublížit. Firmám, které MMS nabízejí jako přípravek k orálnímu užití či přímo jako doplněk stravy, hrozí ze strany SZPI kromě zákazu uvádění zboží do oběhu samozřejmě také citelné finanční pokuty ve správním řízení.

. (St, 24. 10. 2012 - 15:10)

Ano bereme a jsme spokojeni....Máš chuť tu chemii pořád propagovat? Láduj se tím a neotravuj všude.

ANO (St, 24. 10. 2012 - 15:10)

Ano bereme a jsme spokojeni. Inspekce ne inspekce ať se jdou podívat do obchodu , co ně kterépotraviny obsahují

M. (St, 24. 10. 2012 - 13:10)

Zázračný lék Miracle...Konečně potvrzeno i inspekcí... Ještě někdo berete mms?!

. (St, 24. 10. 2012 - 12:10)

www.mmsnews.org ... Zázračný lék Miracle Mineral Supplement, údajně vhodný na rakovinu či AIDS a prodávaný hlavně přes internet, je zdraví nebezpečný. Při smíchání jeho složek vznikají látky, které se do potravin nepoužívají ani v nízkých koncentracích. "Po konzumaci hrozí popálení trávicího traktu," varuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Zdroj: http://ona.idnes.cz/udajne-zazracny-lek-mms-je-dezinfekce-varuje-inspekce-pdu-/zdravi.aspx?c=a101008_115609_zdravi_lf

Reklama

Přidat komentář