Reklama

ALS - amyotrofní laterální skleróza

T. (Pá, 14. 2. 2014 - 08:02)

PetrPe: mě upřímně nezajímá, zda si myslíte, že jsem lékař či nikoli (několik lidí odsud by Vám mohlo potvrdit, že ano). Předpokládám, že se na to budete vymlouvat a raději nic neposkytnete.
Píšete o dg ALS a pak RS - tak o jakou tedy jde?
Hlavní dotaz jste nezodpověděl (stále) - prokazuje dokumentace, že došlo k vyléčení bez změny diagnozy - tedy že ALS či RS vymizela (a jde tak o světově první případ). Jsou zde uvedena jména lékařů?
Protože před pár dny největší německé centrum pro ALS zveřejnilo zprávu a o ničem takovém se tam nemluví, naopak...

petrpe (Pá, 14. 2. 2014 - 00:02)

Tyto konspirační teorie...Nechci polemizovat,ale pro farmaceutickou společnost je jedno kdo zaplatí, jestli jednotlivec či platba jde přes zdravotní pojišťovnu.Naopak výhodou je platba systémová ,tedy přes zdravotní pojišťovnu.

petrpe (Čt, 13. 2. 2014 - 23:02)

myslím, že se do diskuze...Pavlo, dokumentaci nabízím potřetí...

petrpe (Čt, 13. 2. 2014 - 23:02)

Lidí jako vy jsem poznal už...Ano mám,oficiální dokumentaci z nemocnice pro diagnozu ALS z nemocnice ve Strasburku a RS diagnozu z několika RS center v ČR.Promiňte,ale přestávám Vám věřit,že jste skutečně lékař.

T. (Čt, 13. 2. 2014 - 08:02)

Tyto konspirační teorie platí spíše pro rýmu a chřipku - účinný lék by skutečně způsobil obrovské ztráty farma průmyslu. Ale u rakoviny je to poněkud jiné, protože zde je i nákladná léčba proplácena či dotována pacienty, tedy naopak společnost, která by přišla s účinným lékem na rakovinu, mohla zaměstnancům platit ve zlatých cihlách. Bohužel, rozdílnost mezi nádory působí, že lék skvěle zabírající na jeden nemá účinek na druhý.

Dalibor (Čt, 13. 2. 2014 - 07:02)

Nevím tedy nic k tématu,jen...Přesně tak k.Ono je totiž spoustu účinných léků,které např.dokáží vyléčit rakovinu a td.Jenže dokud se nanajde cesta,jak na nich pořádně vydělat,budou se držet v tajnosti a věřte,že toto není žádný blábol.

k (St, 12. 2. 2014 - 21:02)

Nevím tedy nic k tématu,jen mne tak napadlo,že pokud by opravdu existoval lék na některá neurologická i jiná onemocnění,farmaceutické firmy by asi přišly o velké příjmy a to by neměly radost...

Pavla (St, 12. 2. 2014 - 12:02)

Předchozí příspěvek byl...myslím, že se do diskuze nebudu plést, ale souhlasím s panem T. Pokud je možné poskytnout dokumentaci a spojení na toho, kdo vyléčil ALS, tak mu jí zašlete a my si rádi počkáme na výsledek.
To je seriózní nabídka od pana T. a až bude výsledek, tak sem s ním...

T. (St, 12. 2. 2014 - 08:02)

Předchozí příspěvek byl adresován pro PetrPe, uvedl jsem jej omylem do Jména - ale to je snad zřejmé.
K mé otázce ohledně dokumentace - nedílnou součástí jsou EMG nálezy prokazující vymizení aktivní i chronické denervace a zázračné navrácení ztracených neuronů - upřímně bych toto moc rád viděl.

PetrPe (St, 12. 2. 2014 - 08:02)

Lidí jako vy jsem poznal už mnoho, od Německo po US. Je to vždy stejné. Dokumentace od koho - jsou to čeští odborníci na ALS? Protože se s nimi znám a nikdy podobný případ neměli..já vám s klidem opatřím oficiální dokumentaci z některé zahraniční nemocnice prakticky o čemkoli. Je to stejné jako s tituly z univerzit, když jde o peníze.
Tedy bez zbytečné diskuse - máte k dispozici oficiální zdravotní dokumentaci nemocnice (kterou je možné kontaktovat a vše si jako lékař ověřit), prokazující první případ uzdravení z ALS?

petrpe (Út, 11. 2. 2014 - 21:02)

PetrPe: ale já jsem si o...Souhlasím s Vámi, diskuze je mezi námi zbytečna.Takhle cokoliv odmítat je zoufale . Bojíte se lékařské dokumentace?

petrpe (Út, 11. 2. 2014 - 21:02)

PetrPe: ale já jsem si o...Souhlasím s Vámi, diskuze je mezi námi zbytečna.Takhle cokoliv odmítat je zoufale . Bojíte se lékařské dokumentace?

T. (Út, 11. 2. 2014 - 18:02)

PetrPe: ale já jsem si o něm právě na internetu ledacos přečetl - zkuste si Google. A nikde ani zmínka, že by dokázal vyléčit nevyléčitelnou nemoc, některé články jsou dost negativní.

Vám nedochází zásadní fakt - kdyby se mu podařilo uzdravit byť jednoho člověka s ALS, jeho lékař by to prezentoval, nebo sám pacient. Výmluva, že každý chce zapomenout, je směšná.

Jsem v kontaktu s řadou dalších odborníků na problematiku MND z celého světa a nikdo nikdy neměl pacienta, který by se dloudobě stabilizovat či zlepšil. Pokud ano, šlo o chybnou diagnózu (nejčastěji MG či MMN).

Na vaší nabídku nereaguji z prostého důvodu - není seriózní. Pokud máte důkazy, zkuste světovou organizaci zaměřenou na léčbu ALS. Proč to neudělal někdo z blízkých pacientů, pacienti sami? Všichni záhadně mlčí? Ale jděte..
Na internetu vám mohu najít 10 dalších léčitelů s podobnou pověstí.

Neexistuje zdokumentovaný případ remise ALS vlivem jakékoli léčby, ať konzervativní tak alternativní a teď se bavím o statisících pacientů z databází a odborných studíí po celém světě. Kdyby se někdo uzdravil a mlčel, již by se lékařům neozval, nemyslíte?

Nemá smysl to zde s vámi dále rozebírat - nikoho nemohu odrazovat, ale způsob prezentace i samotná podstat léčby by měla být dostačující pro většinu lidí. Neztrácet naději je důležité, ale falešná naděje a vyčerpané peníze, to je mnohem horší - a mohl bych jmenovat konkrétní jména.

petrpe (Út, 11. 2. 2014 - 16:02)

pane T. každý je jiný. Já...Pavlo,mluvíte mi z duše,ale ono to nejde medializovat.Opravdu to nejde, lidé se bojí mluvit a většina lidí,chce i rychle zapomenout,že měli nějaké zdravotní problémy.Nechtějí o tom mluvit.Děkuji Vám,že jste se na ten dokument podívala,a věřte že ve skutečnosti to je zajímavější.

petrpe (Út, 11. 2. 2014 - 16:02)

Pavlo, já Vás pochopil, v...Vážený pane T.,proč máte odpor k něčemu o čem nevíte nic? Na nabídku, kdy Vám nabízím důkazy, nereagujete a píšete věci, které které nejsou pravdivé.Jmenovaný je lékař, má lékařský titul na slovo léčitel- promiňte jsem alergický, dále to je Tibetský láma.Od šesti let se v klášteře učil medicínu,a věřte, že cestoval po celém světě.Než o něčem napíšete a zkritizujete, podívejte se třeba na internet a něco si o něm najděte.Psal jsem zde i odkaz kde se můžete podívat na dokument,možná trochu pochopíte o co jde.Podle jeho receptur se dokonce vyrábí léky ve Švýcarsku.I přes to, že za ním létají lidé s celého světa,žije velice skromně, opravdu, když něco nevíte, ptejte se.O penězích ani nemá smysl psát,opět by jste hledali něco špatného a nevěřil by jste mi.Znovu Vám nabízím,možnost lékařské dokumentace s vývojem onemocnění a když svolí pacient i osobní kontakt s ním a jeho se zeptejte i na peníze.Pane T. nepsal jsem sem pro to,aby jsem se hádal.

T. (Út, 11. 2. 2014 - 09:02)

Pavlo, já Vás pochopil, v pořádku a souhlasím s tím, co jste napsala.
Co prezentuje PetrPe je v zahraničí nazýváno "snake oil" (hadí olej) - prezentuje se to jako zázračná léčba, ale více informací vždy dostanete až osobně a pak sem tam něco zaplatíte... Vím o lidech, kteří na tom ztratili desetitisíce dolarů..o výsledku nemusím ani mluvit.
PetrPe by se měl uvědomit jednu věc - je zřejmé, že léčba nefunguje, neboť:
a) Pokud je daný léčitel (jeho jméno zde uvedl) takový lidumil a chce pomoct světu a trpícím lidem, nenechal by si to pro sebe.
b) Není takový lidumil, chce na tom vydělat a tím pádem by léčení komerčné nabízel - všichni by o tom věděli a on by byl velmi, velmi bohatý člověk.
Nic mezi tím není. Neexistuje žádný důvod, proč by si nechával informace, které mohou zachrátit tisíce lidí, pro sebe. Tedy vlastně existuje - mediálně známá nefungující léčba by nic nevynesla a byla by lehce zpochybnitelná.
PetrPe: o tom, co vám údajně řekl primář či kdo, skutečně pochybuji. Každý lékař by takový případ naopak prezentoval v odborné rovině (pochopitelně ne jako reklamu léčiteli).

Na druhou stranu, RS je něco zcela jiného než ALS s úplně jinou patologií a na RS léčba, více či ménně účinná podle stupně, zabírá. A protože ji lze ovlivnit, nevylužuji, že určitá léčba mohla v případě RS přinést dočasné zlepšení či pozastavení nemoci. Bohužel, u ALS to neplatí a tyto nemoci nemají přes podobnost názvů společného nic.

pro T. (Po, 10. 2. 2014 - 14:02)

pane T. každý je jiný. Já...každý kdo tuto diskuzi sleduje ví, že vy každému pomáháte svými radami a udržujete tuto rozpravu ve správných mantinelech. Ta předešlá zpráva nebyla mířena na vaší osobu, ale na jinou. Nyní když to čtu to vypadá trochu divně:-). Tak jen abych to uvedla na správnou míru. Pavla

pro T. (Po, 10. 2. 2014 - 13:02)

Pane T., pokuď máte odvahu,...pane T. každý je jiný. Já kdybych věděla, že něco dokáže vyléčit ALS, tak rozběhnu ohromnou medializaci pro ty, kterým by se dalo potenciálně pomoci a hlavně pro ty, kterým bych chtěla pomoci. Neomezovala bych to na jednu diskuzi a ne jeden e-mail pro ty kteří se mohou ozvat. Co ti další, kteří nemohou? Myslím, že každý rozumný člověk si z toho vezme to nejdůležitější a pochopí komu může důvěřovat. Pavla

petrpe (Po, 10. 2. 2014 - 09:02)

PetrPe: Lžete. Pokud by u...Pane T., pokuď máte odvahu, můžeme se sejít osobně.Neznám Vás a nebudu veřejně dávat něčí data na internet a ani Vám je posílat.Zařídím Vám,ale osobní kontakty s pacientami, kteří se tam léčili a oni ať sami rozhodnou zda to zveřejní či ne.Lékařskou dokumentaci lidí, kteří již svolili Vám ukážu budu velice rád,pošlete mi svůj email.Víte ošetřující lékař v RS centru na průkazný stav mojí paní s RS řekl jediné, mám své jméno a svojí kariéru, nechtějte po mě, aby jsem o tom mluvil...

T. (Po, 10. 2. 2014 - 00:02)

PetrPe: Lžete. Pokud by u pacienta s ALS či jiným onemocněním motoneuronu došlo ke zlepšení a zastavení progrese vlivem léčby, byl by to obrovský průlom a celá vědecká obec by to věděla. Chcete mi tvrdit, že někdo to dokázal a nechal si to pro sebe?
Bohužel jsem sledoval osudy mnoha desítek lidí z Evropy i Spojených států, kteří cestovali do Číny, Koreji, Mexika - vždy bez výsledku.
Píšete, že jste to mnoha lidem pomohl zařídit. Dobře, žádám vás, prosím, zveřejněte zde kontakt a detaily oné léčby, když chcete zadarmo pomáhat. V opačném případě jen potvrdíte, co jsem psal.

Reklama

Přidat komentář