Reklama

Podvazky a punčochy

Ivánek (Ne, 21. 4. 2013 - 22:04)

Dědek má pravdu, já to taky pamatuju. Jediná výhoda komunismu byla, že bylo spoustu věcí nedostatkových a mezi ně opatřily i punčocháče. Do roku 1970 nebyly vůbec, pak byly tak drahé, že ženy nosily podvazky. A minisukně chtěly nosit všechny. Některé až neuvěřitelně si nedávaly pozor, stačilo se trochu předklonit, chytit se v autobuse tyče v šatech, které vyjely vysoko a nebo si sednout. lemy punčoch hned vykoukly. Samostatná kapitola byla sezení nohu přes nohu. To byl zaručený výhled. Kantorky v podvazkách na gymplu jej umožňovaly denně. Holky ve třídě už nosily supermini a punčocháče. Jednou, a to už byl rok asi 1975, kdy punčocháče už byly běžně, jsem jel vlakem a naproti si sedla dámička. Srovnala sukni jenom kousek nad kolínka ty hezky u sebe, seděla prostě stydlivě. Vzala si knížku a četla. Najednou ale si bezděky přehodila nohu přes nohu. Pod červenými šaty měla bílé krajkové kombiné, které nijak nezakrylo lemy punčoch, které se jí nádherně zařezávaly do stehen, a po straně té horní přehozené nohy byl vidět jak punčochy drží na kovovém podvazku na bílé kšandičce. Když přišla průvodčí zvedla ruce pro tašku s jízdenkou, kterou měla v takové síti nad hlavou, jak to tehdy bývalo. A podvazky se ukázaly v pravé nádheře. Měla až neopatrně krátké punčochy, tak do půlky stehen. Když si sedla asi jsem hodně blbě čuměl jí na nohy, asi si toho všimla tak si zase dala kolínka k sobě a řekla mi, jestli můžu koukat někam jinam než na její nohy. Já, mladý jelito jsem se začal červenat, vlastně místo ní. Už si nohy nepřekřížila. Jenže pak vystupovala a si nic netuše zvedla ruce pro tašku a udělala ještě jeden luxusní striptýz. Nikdy jsem už neviděl vykukovat tak nádherně napnuté punčochy s podvazky a s růžovýma mašličkama. Bude to brzy 40 let, ale na to nezapomenu nikdy. Nikdy bych nevěřil že se dožiju pohledu na tak strašné oblečení ženských, armádu kalhot a v létě pár zmuchlaných sukní nošených bez silonek...

M (Po, 17. 2. 2014 - 14:02)

Ty brdo tolik puncochacu, to...vis ony ty nektere i s ocky jsou jeste nositelne,ikdyz mam nejradeji rozbalovani novych puncochacu a oblekat si je.A take nektere jsou zajimave barvou,nylonem a zpusobem pleteni.Jinak preferuji puncochace bez zesileneho sedu(pripadne jen pokud je jen malinko opticky tmavsi) a vyhradne s malym klinkem(ne s tim velkym anglickym).Tak se muzeme dohodnout a kdyz me navstivis,tak ti nejake puncochace venuji.Ja na nich dost uletavam a kdyz nekde cestuju,tak tam chodim po obchodech a vzdycky si nejake koupim,ac si to zakazuju.No a proto jich mam tolik-asi 3 plne krabice od bananu.To nemuzu unosit,kdybych si je oblekala i do postele.Proste puncochace miluju,pritom na omak se mi vic libi stare klasicke silonky ze 100%nylonu,ale vadi mi podvazkovy pas a taky to,ze uz se nekoupi levne ceske,ale jen pres internet a hodne drahe

Jolana (Po, 17. 2. 2014 - 11:02)

Těžko by si v té době...Ale ano,sukně nad kolena se nosily i na pohřby,ty mladé ženy určitě.Starší a babky dbaly na konvence a šly v dlouhých.Ty ale hrobníka zřejmě nevzrušovaly.

Hot secretary (Pá, 14. 2. 2014 - 20:02)

V roce 1959 mně bylo 15 let...Těžko by si v té době ženy vzaly na pohřeb sukni takové délky...

Hezky den Jarko (Pá, 14. 2. 2014 - 17:02)

moc dekuji za tech par vzpominek co se tykaji puncoch a puncochacu.Pridejte jeste nejake vzpominky.Jsem muz,ale od puberty tj asi od 1970 tajne a moc rad si oblekam a nosim silonove puncochace.Je v nich v zime teplo,ale ja si ty tenke natahuji i v lete-dziny po nich krasne klouzou a ten krasny dotyk,kdyz si je obleknu a pohladim si nohy.Asi jsem mel byt zena-ale dnes uz je to jedno.Kazdy si dnes obleka a nosi to co se mu libi.Mozna jsem fetisista,ale nikomu neublizuji.Drive jsem si pres ne natahoval ponozky,ale dnes si obuju jen boty a jdu kamkoli.Uz par zen se me ptalo ze se jim zda,ze nosim puncochace a ja jim to vzdy potvrdim.Original zabalenych mam doma pres 500 a roznosenych asi 40 a odlozenych s ocky snad 200.Ale nejkrasnejsi jsou opalene hnede jemne(10-15DEN)leskle na krasnych zenskych nohach.A opravdove-100% nylonove puncochy na satenovy uzky podvazkovy pas tak to je uzasne.A kratsi sukne,aby bylo obcas videt zesileny lem.A kdyz maji zadni sev a treba i zesilenou patu!No nadhera!!!

Jarka (Pá, 14. 2. 2014 - 15:02)

V roce 1959 mně bylo 15 let a maminka mě koupila můj první podvazkový pás a punčochy. Nebyly to ale pravé nylonky, byly z umělého hedvábí a říkalo se jim "florky". Moje sebevědomí neskutečně stouplo,do té doby jsem nosila ty strašlivé, hnědé, vroubkované punčocháče.
Po prázdninách jsem začala navštěvovat tak zv. dvanáctiletku, tedy, vlastně dnešní gymnázium.Už tenkrát nám, s holkama ve třídě došlo, co s klukama udělá, když uvidí kousek holé nohy nad okrajem punčochy. Myslím, že jsme je dost provokovaly. Přebornicí v tom počínání byla jistá Olinka. Ona byla tak trochu světská a tak o mnoha věcech věcech věděla mnohem víc, než my, maloměstské kačeny.
Později, jak se sukně zkracovaly a punčocháče ještě nebyly dostupné to pro mužskou část populace musely být úplné hody, jak tvrdívá můj manžel.
Do dneška občas vzpomíná na jeden hasičský bál v roce 1969. Tvrdí, že přítomným mužům z těch pohledů "tak hučelo v klackách, že ani muzika nebyla slyšet."Určitě přehání,muselo to být určitě zajímavé.
Ještě dlouho po tom, co byly punčocháče volně k dostání, řada žen zůstala u punčoch a na t.z. štrample si nikdy nezvykla.
Jenže tehdy ženám opravdu záleželo na jejich ženství a bylo nemyslitelné, aby kterákoliv z pracovnic jednoho velkého obchodního domu, ve kterém jsem až do důchodu pracovala, chodila v kalhotách. To příslušelo jaksi k těm, z dnešního pohledu sociálně vyloučeným.
Móda se od té doby neskutečně změnila, odpovídá v podstatě této uspěchané a odcizené době.
Ještě jedna perlička na závěr. V tom malém městě, kde jsem až do své svatby žila se zbláznil hrobník.Jednou se stalo, že začal běhat mezi hroby a před pohřebními hosty masturboval. Bylo to právě v době, kdy se začaly sukně zkracovat a punčocháče ještě nebyly. Manžel tvrdí, že by asi dopadnul podobně, mít před očima denně tolik ženských v černých punčochách. Ono ho to do dneška bere a to už je hodně plesnivý dědek.

Chlapi (Pá, 14. 2. 2014 - 14:02)

je totiz puvodne nosili,ale potom si je uzmuly zeny a proto to tady takhle vypada.Podle meho,at si kazdy obleka a nosi,co se mu libi a co ma rad.Co mi dalo prace,abych pritelkyni dotlacil k noseni puncochacu nejen k suknim,ale i pod kalhoty.Ja je bezne nosim a je mi fajn.A urcite jsou tisice zen i muzu,kteri nosi punochace pod kalhotami a jsou v pohode.S puncochami je to slozitejsi-to je pouze pro fajnsmekry-jak zeny,tak muze.Moc krasne,ale hrozne prace a starosti s tim,ale diky bohu,ze jsou obcas videt

., (Pá, 14. 2. 2014 - 12:02)

Nejlepší by bylo kdyby si ty kraviny nosili chlapi sami.

Jarka (Pá, 14. 2. 2014 - 11:02)

Naše mamka nosila podvazky a punčochy zcela běžně, i do práce a tak prostě pořád, byla na to zvyklá z 60.let.
Ale hrozné bylo, že toto své spodní prádlo bez ostychu věšela na balkon v prvním patře paneláku. Hrozně jsem se za ní styděla a trnula jsem hrůzou, že si někdo bude myslet, že ty neforemné návleky a punčochy jsou snad moje.

sia (So, 1. 2. 2014 - 20:02)

punčošky mě vzrušujou,to...to chci vidět,ani by ste nepoznal,že je žena má na sebe

Lucie (Po, 20. 1. 2014 - 17:01)

Našla jsem po mamince...Na to jaký pas je nejlepší, není jednoznačná odpověď. Může být buď úzký ,vzadu na zapínání, nebo široký elastický. široký výborně drží punčochy a upraví i postavu. Musíš si na něj zvyknout,zvlášť,když je z pevnějšího materíálu.Dost tísní,hlavně před břicho,nejvíc při sezení. Nesmíš so ho hned vzít třeba do divadla. Já jsem to takpoprvé udělala, a bylo hodně nepříjemné.Při kupování musíš počítat s tím, že i když ho oblékneš dobře, tak ho po nějaké době budeš čím dál víc cítit na těle. Kdaž si punčochy s pasem vezmeš třeba na ples je to příjemnější,při stání tolik neškrtí,jako při sezení, ala zase musíš dávat pozor na to, aby ti nebyly vidět okraje punčoch-pozor hlavě při sedání, vstávání, nebo při ohnutí- to radši vůbec nedělej.
Já mám pas objednaný přes internet: Rago Open Bottom Side Zip Girdle
Nosím ho k punčochám jen občas na společenské události. Od koupě jsem trochu přibrala,a tak se mi hodí, že má na boku zip-u pasu bez zipu může být oblékání trochu problém.

ilona.s (So, 18. 1. 2014 - 09:01)

Díky vašim radám,punčochy s podvazky si nejprve doma vyzkoušet, jsem si atmosféru divadelního představení a tím i celý večer nerušeně užila. V týdnu jsem si vzala punčochy na zkoušku také do práce. Ani tam mi nebyly nepříjemné a celkem rychle jsem si na ně zvykla. Zjistila jsem, že nošení punčoch má pro mne i jisté výhody. Proto jsem se rozhodla rozšířit svůj prádelník o nový pás. Na běžné nošení jsem si objednala 6ti podvazkový Cleopatra Rhodos.

eva (So, 18. 1. 2014 - 01:01)

Dámy, na Timea.cz jsem...Našla jsem po mamince větší zásobu pěkných silonových punčoch na podvazek. Byla by škoda je vyhodit, a tak jsem se rozhodla, že je donosím. Prosím o radu jaký podvazkový pás bude k nošení těchto punčoch nejvhodnější a kde ho koupím.

Hot secretary (So, 11. 1. 2014 - 18:01)

Dámy, na Timea.cz jsem...Zkus raději CdR Miss 20.Nemusíš řešit krabacení.

Pavel (Pá, 10. 1. 2014 - 20:01)

Kdyý nosím zdravotní...Punčochy nosím asi 20 let, pokud nosíš punčochy na podvazek, tak je to otázka kvalitního podvazkového pásu nebo body. Ty se u nás moc koupit nedají. Spíše je lepší zakázková výroba, např. firma Lena z Ostravy. U samodržících mám dobrou zkušenost jen s punčochy Deona super. Ty drží výborně, u ostatních nemám dobrou zkušenost.

sil (Pá, 10. 1. 2014 - 15:01)

Kdyý nosím zdravotní punčochu tak mi sjíždí je něco proti tomu?

Radka (Pá, 10. 1. 2014 - 12:01)

Ilonko, tak to určitě jsou...Dámy, na Timea.cz jsem našla punčochy Elite Katarica.

Ilona.s (Pá, 10. 1. 2014 - 11:01)

Ilonko, tak to určitě jsou...Punčochy jsem si pro začátek koupila jen tělové, ale jestli mi jejich nošení nebude nepříjemné, rozhodně si je pořídím i v jiné barvě.

Jihočech (St, 8. 1. 2014 - 21:01)

Myslela jsem punčocháče,...Ilonko, tak to určitě jsou vhodnější jemné punčochy. Silnější punčocháče se do společnosti nehodí, to ani do zaměstnání do kanceláře. Na večer určitě černé, na den určitě světlejší.

ilona.s (St, 8. 1. 2014 - 15:01)

Co je to Ilonko za druh...Myslela jsem punčocháče, které nosím já, černé neprůhledné(70DEN). Mám trojdílný temně vínově fialový kostým s rozšířenou sukní. Už mám vše vyzkoušené. Díky delší sukni, kterou mám lehce pod kolena, bych měla být bez starostí, že mi bude vidět lem punčochy, nebo podvazek. Akorát u podvazkového pasu jsem musela zkrátit a pár stehy prošít pásky se sponami, jinak mi sjížděly punčochy dolů. Ilona.

Reklama

Přidat komentář