Reklama

Raynaudův syndrom

asasa (St, 11. 11. 2009 - 14:11)

Ahoj Kájo jo tak Raynauduv...dnes přišel do schránky leták z TV šopu a tam reklamují na prodej RUKAVICE VYHŘÍVANÉ NA TUŽKOVÉ BATERIE tak si myslím že je snad objednám pro nás raynajdáky úplná novinka když budou v zimě hřát tak to je fajn!TV SHOP

LALA (Út, 10. 11. 2009 - 14:11)

Dobry den vsichni,
ray....Ahoj Kájo jo tak Raynauduv syndrom je hrůza to ti dávám za pravdu já ho mám už10let.a to mi je38let.Na lyže jezdím neb jsem z horské části a nemoho si nechat lyžování ujít a jak to řeším no kdysi jsem si koupila termo ponožky a rukavice ale pos ty si musím vzít ještě dvoje normální a řeším to tak že sjedu třeba sjezdovku dvakrát a jdu na čaj no prostě nejsem celý den venku to bych nevydržela ale nevzdávám se zimních sportů i když je o moc složitý .Rukavice mám na lyže palčáky vyrábějí docela i pěkný no a pod ty se ti vejdou krásně ještě jedny normální symozřejmně taky oteplený.Takže přeji pěkné lyžování

Kaja (Út, 10. 11. 2009 - 14:11)

Dobry den vsichni,
ray. syndrom je hodne neprijemna vec, mam ho diagnostikovany od 15 let a projevuje se mi v hodne intenzivni forme. Jak prezivate zimu? Chtela bych jet na lyze, tak ocenim kazdou radu.
Dekuji :]

tonicka (Pá, 6. 11. 2009 - 19:11)

Zdravim dámy,koukám,že jsem...Já si myslím, že se mi to nezhoršuje, jen jsem se s tím naučila žít a i když někdy můžu někomu připadat jako blázen radši si vezmu při 8 st. rukavice protože vím co přijde když to neudělám. Svědění, zima, bolest, stuhlost, otok. Tak se hezky Vašku drž v teple a mysli jenom na svoje zdraví a na to jaký by to bylo kdyby si nemohl vzít do ruky tu kytaru. Tak třeba někdy na koncertě ahoj.

mila (Pá, 6. 11. 2009 - 11:11)

Jejej, zapomel jsem se zminit...Filipe j já mám raynauduv syndrom a když mám ruce bílé neprokrvené taky jsem je dávala pod vodu a pod horkou to se mi hned prokrvili ale za bolesti zmínila jsem se u doktora a ten mně pěkně vyhuboval že se to nesmí dělat!!je to velmi nebezbečné pro cévy takový šok! beru warfarin na to abych neměla náhodou embolii a to by byl pěknej malér když teplá voda rychle šokuje cévy! jinak k tomu rybímu tuk a hořčíku tak to taky jako doplněk stravy ale nejsem si jista s tím ginkobilobem užívala jsem jej asi 2roky a na nic dr. mi sám zdělil že to můžu polykat ale je to jen pouhá velká reklama a účinek minimální no hlavně že je to taky tak drahy už mně to stálo dosti korun ale je to jen můj názor a mého lékaře tak přeji úspěšné léčení

Filip (Pá, 6. 11. 2009 - 00:11)

Jejej, zapomel jsem se zminit jeste o rybim tuku, ktery take pusobi priznive... (Mel by).

Filip (Pá, 6. 11. 2009 - 00:11)

Nekde jsem se docetl, ze vitamin E , horcik a ginko to zlepsuji. Ptal jsem se kardiologa co s tim a on mi doporucil si kazdy den alespon tak na 1 min dat ruce pod studenou tekouci vidu, po te, minute si pak musim dat ruce do teple vody ( znovu na 1 min) . Tim by se teoreticky mely ( pokud tento postup dodrzuji) roztahnout cevy. Vyledek by se mel dostavit do pul roku. Hodne stesti a zdravi.

Pavla (Ne, 1. 11. 2009 - 10:11)

Ahoj Vašku.Třeba se ani u Tebe nejedná o RS..Nechci to nějak schazovat.Ale povzbudit Tě.Píšeš, že hraješ na kytaru...všechny i sebenší otřesy by měly zhoršovat RS.Já sama bych už kytaru nezvládla..taky jsem kdysi hrála.Stačí mi nějaký pohyb rukou ,co se opakuje.(strohání,míchání,broušení...)a hned se mi to zhorší.Musím pak chvíli ruce protřepat a pak zase po kousku pokračovat.
Znecitlivění prstů může být i od neurologických problémů.Je ale fakt, že mi před 20 lety taky nemodraly ruce.jen jsem je měla jako z mrazáku.Zkus zajít k lékaři.I když Ti asi nic nepředepíše,vyloučí jinou nemoc..Taky držím pěsti a jen a jen zlepšení.

Jana (So, 31. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj Vašku, nemyslím si, že jsi jediný chlap, jen ti ostatní sem nepíšou. Nechci tě strašit, ale většinou se to opravdu zhoršuje. Znecitlivění je jen začátek. Různé odstíny pak pokračování. Mně bylo řečeno, že na to žádná léčba není, ale mám to jako sekundární nemoc, takže léčbou primární, což je RA, se potažmo léčí i RS.
Tak hodně štěstí a pokud možno žádné zhoršení!

Vašek (So, 31. 10. 2009 - 11:10)

S věkem to asi moc společného...Zdravim dámy,koukám,že jsem jediný chlap s RS..je mi 22,asi čtyři roky každou zimu mi znecitliví konečky prstů na rukou a nohou..zatim to není tak hrozný,ale doufám,že se to nezhoršuje,hraju na kytaru v několika kapelách a přes zimu na některých sálech zrovna teplo není a je to dost nepříjemný,jen mi nemodrají ani nečervenají prsty,teprv tento týden jsem si nakoupil vitamíny e,gingko bilobu tak snad to nějak utlumí..jaký je nejlepší lék??jde s tím něco opravdu udělat?

tonicka (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

Paní I.Znám takový přístup...S věkem to asi moc společného mít nebude, mně diagnostikovali tuto nemoc v 18 letech , první příznaky jsem měla již ve 14 letech to byly nohy. Ruce mi na dva měsíce ochrnuly v 18 a teprve po vyšetřeních na radioizotopech usoudili co by to mohlo být. Léčba je taková, že se musím pořád držet v teple, je mi stále zima i v létě při 28 st. teplotách chodím ve svetru a je mi příjemně.V zimě se mi klidně udělá mdlo ze zimy a musím do tepla.Myslím, že každý musí poznat co mu ulevuje od bolesti a pomáhá. Hodně zdraví všem.

Pavla (St, 21. 10. 2009 - 13:10)

Paní I.Znám takový přístup lékařů ke starším lidem také.Mně samotné je o 30 méně než Vám a bylo mi řečeno lékařkou, že kdybych byla stará:-),tak už se mnou nebudou nic dělat, že jsem na tom ještě docela dobře a ke stáří to patří...Jenže nakonec to dopadlo,že se mnou stejně nic nedělají..Jen sledování a nízké kortikoidy.ono se stejně moc dělat nedá.Imunosuprese mi nezabírala..tak jsem vlastně skoro zdravý člověk:-).Tak se nedejte odradit lékaři..Oni toho namluví.Občas se ani neshodnou..Samozřejmě mám k nim stále úctu,ale někdy se toho moc vymýšlet nedá.

jana (St, 21. 10. 2009 - 11:10)

paní I. tak RS máme i my mladší ročníky myslím že by mě přístup vaší lékařky dosti vdil kdyby mě řekla že nemoc je jaksi k věku!oni ti důchodci asi v dnešní době to nemají vůbec lehký.Přeji vám málo fialových rukou a pevné nervy s počítačm nashledanou

I. (St, 21. 10. 2009 - 09:10)

Pavli děkuji za radu ale já opravdu nejsem kamaraádka s počítačem takže musím čekat do soboty až dorazí dcera a stránky mi vyhledá ona já ani nevím jak jej zkopírovat umím jen základy vyhledávání nezlobse prosím ale děkuji mám též RS už nějakou dobu no a u doktora mi bylo řečeno že je vše ovlivněno věkem mám73 nejsem si jistá myslím že po přečtení záznamu zde jsou i mladší než já s touto chorobou asi paní doktorka se nechce zabývat starou ženskou tak bych se ráda podívala na ty obrázky dám vám poté vědět až přijede dcera a zasvětí mně do tají kopírování a otevírání jiných stránek nashle a teplo na naši nemoc

bajaja (St, 21. 10. 2009 - 09:10)

Koloidní stříbro a zapping.Pomáhá to hodně ale vrací se to.Když si ten organizmus dáte trochu do pořádku KS a zappingem tak Vás ta mizerie z jídla čeká na novo.V pečivu enzymatické urychlovače z Francie,skladování v obilných silech a permanentí ozařování obilí´´boj proti škůdcům moučnému červu´´alfa částice v obilném prachu´´Crohnona n. a ještě k tomu slabomyslné nařízení prasat z EU aby se pečivo balilo do umělé hmoty aby plísně pod igelitem mohli lépe dozrávat díky i urychlovacím enzymům .To co vyroste je ve své podstatě zdravé,až pak lidskou činností se z toho stává docela nebezpečný precedens.Kdyby jsme náš moderní potravinářský průmysl dostali na předválečnou úroveň,alespoň v hygienických limitech.Jo ,lidská činnost jaksi potravinám moc neprospívá.Kdo je zodpovědný ,no přeci hygienická služba a potravinářská inspekce.Je z toho 70% všech nemocí.TO chce televizní hvězdu Mudr Šmatláka nebo Mudr Šmuclera aby se přitočili k televizní hvězdě Vítovi hlavnímu hygienikovi vzali jeho hlavu do rukou a zatřásli s ní.I v lékarnách je na lahvičkách napsáno PŘED UPOTŘEBENÍM ZATŘEPTE.

Jana (Út, 20. 10. 2009 - 16:10)

I. - pokud to hledáš přes Seznam, musíš zadat, že to chceš hledat "ve světě". Nejsou to české stránky. Zkopíruj si celý ten název a dej do vyhledávače, musí to tak jít.
Pavli, já mám takhle ohraničené zfialovění nebo zbělení jen někdy. Taky to mám většinou celé. Navíc se mi to nedělá tam, kde mám záněty z RA, takže na kloubech, pokud je zánět zrovna aktivní - ty jsou asi prokrvené dost.
Z nemocnice mi přišel omluvný dopis, že mi ten test dělali špatně!!!

I. (Út, 20. 10. 2009 - 15:10)

prosím nějak se nemphu na ty fotky dostat není nějaká lehčí adresa té stránky děkuji za pochopení nejsem jaksi příznivec počítače

Pavla (Út, 20. 10. 2009 - 14:10)

Ty fotky jsou fakt dobré.Když to srovnám se sebou,tak nemám to fialovění tak ohraničené jako na fotkách.Mám buď celé dlaně a chodidla nebo nic.A až tak tmavě fialové konečky taky nemám.Mám jen střední stupeň.

Jana (Út, 20. 10. 2009 - 13:10)

Bohumile, dej si oficiální inzerát, který si řádně zaplatíš a neotravuj nemocné lidi na všech diskuzích!!! To už je nehoráznost tohle! Že Ti to není blbé!!!!

Bohumil (Út, 20. 10. 2009 - 13:10)

Je to v podstatě vazoneuróza cév. Je tu jisté řešení. Pokud budu mít podrobnější informace, mohu navrhnout řešení, jak zlepšit zdravotní stav. Ti, které to zajímá, mi mohou napsat na: [email protected]

Reklama

Přidat komentář