Reklama

Líbí se mužům dlouhé vlasy?

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Společenské mínění je docela zajímavý pojem. Jedno mohou prezentovat více či méně senilní sousedé nebo kolegové na specifickém pracovišti, jiné je ovlivněno generačně, sociálně, vzdělanostně, ale i dobou, která je charakterizována momentálními okolnostními tlaky atd. V žádném případě však společenské mínění neznamená společný konsenzus všech, natož pak něco, co v ideologicko-mocensko-ekonomickém zájmu prezentují média a posléze je legitimizováno zákony. A jelikož se ani průzkumům veřejného mínění nedá věřit, protože i jejich výsledky podléhají zájmům různých skupin, nejobjektivnějším způsobem jeho zjištění může být pouze referendum. A to se, pokud jde o společenskou toleranci k homosexuálům, nikdy neuskutečnilo!
Naše veřejnost si navíc moc dobře pamatuje, jakých manipulací se novináři - zejména pak právě v MFD - během schvalování Zákona o registrovaném partnerství dopouštěli. Nikdo taky nezapomene, že členem soutěže VyVolených, probíhající na televizních obrazovkách v téže době, byl záměrně vybrán homosexuál Vlado, jehož tzv. seriózní i bulvární média, v rámci pozitivní kampaně za propagaci homosexuálů, prezentovala (narozdíl od jiných soutěžících) v daleko příznivějším duchu, nežli byl vnímán veřejností. I jeho předčasné propuštění z vily těsně před hlasováním o tomto zákonu v Parlamentu rozhodně nebylo náhodné. Pokud si tyto záležitosti toužíte připomenout, potom tak můžete učinit prostřednictvím mých příspěvků z této doby, které naleznete od konce stránky na této adrese:

http://diskuse.doktorka.cz/libi-muzum-dlouhe-vlasy/archiv/1350/

Být novinářem, dal bych si proto s takovýmto soudem o veřejném mínění pozor!

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Pane Jandourku, jsem si vědom, že v rámci své obživy musíte každý den něco vyprodukovat, přičemž žádný váš výměšek nesmí přetéci pravicové mantinely, dané nejen vašim viděním světa, případně členstvím ve Steigerwaldově slabomyslném klubu, nýbrž i chlebodárcem, zajišťujícím vám takové příjmy, kterých byste s vašimi intelektuálně-manuálními schopnostmi možná nikde jinde nedosáhl. Při své obhajobě všemožných ničemností a perverzit, odehrávajících se v této pro vás nepochybně výhodné společnosti, byste ale nemusel chodit tak daleko. Nelze přece spoléhat, že většina čtenářů jsou na tom s intelektem stejně, ne-li hůř, než vy!
Jestliže každý, kdo se - třeba i s použitím násilí - snaží někomu bránit v provádění jakékoliv činnosti, musí být primitivní hlupák, co jsou potom policisté našeho svobodně-demokratického státu, včetně za ně odpovědných činitelů, kteří kdysi krutě stloukli křepčící mladistvé na CzechTeku? Nebo Američani, vraždící civilní obyvatelstvo jiné země na základě smyšlených argumentů (třeba Irák), nebo kvůli snaze po odlišném společenském uspořádání, motivované vlastními historickými zkušenostmi, případně většinově odlišném vnímání světa (např. Vietnam)? V rámci čeho lze některé legitimně bít či vraždit a jiné nikoliv? Kdo, v čí zájmu nebo mandátu si osobuje právo o tom rozhodovat?

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Jestli je tu někdo deviant, tak náckové a národovci
V Brně se s pochodem gayů a leseb střetly dva druhy nacionalistů: dost primitivní náckové a o něco méně primitivnější a zato rafinovanější národovci.
Ti přihlouplější zaútočili slzným plynem. Ti rafinovanější označují lidi odlišné sexuální orientace za devianty a doufají, že tak veřejnost nakloní na svou stranu.
Být jimi, dal bych si s takovým nálepkováním pozor. Deviantní chování - aspoň podle sociologie - je takové, které porušuje společenské normy, a lidé pak narušitele za devianta následně označí. Národovci ověšení cizácky nečeskými nápisy Bohemia (o vyholených náccích ani nemluvě) by měli vzít na vědomí, že naše zákony i veřejné mínění je vůči homosexualitě tolerantní.
Většině lidí nevadí ani registrované partnerství. Zato, jak můžeme dle mizivé volební a veřejné podpory jejich postojů soudit, by bylo spíše na místě za devianty označit členy spolků, které hlásají pomatený nacionalismus a vybíjejí se v bizarních aktivitách. Třeba jako je zakládání všelijakých obskurních gard.
Lidé tohoto typu se pořád ohánějí tím, že něco je proti přírodě. Těžko říct proč, i mezi zvířátky existuje náklonnost jedinců stejného pohlaví. Že by i němé tváře podlehly nějaké cizácké propagandě? Proti přírodě to tedy nebude. Zato řádění extremistů je zcela jistě deviací od civilizačních hodnot.
JAN JANDOUREK

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Jsem si vědom existence lidí, majících na sexuálně-deviantní homosexuály odlišný názor, než jsem zde prezentoval. A protože jsem v jádru demokrat, nečiní mi problém zmínit - v rámci potřebné vyváženosti - i nějaký ten jiný pohled na věc.
Pokud někdy zatoužíte po nějakém názoru, který se liší od většinové společnosti, potom vězte, že Mf-Dnes, stejně jako kdykoliv dříve, je jejich ideálním zdrojem. Tam se třeba dozvíte, že většina občanů žádá reformy ve zdravotnictví a v sociálních oblastech, že jsme všichni spokojeni s chováním zaměstnavatele, výší svého platu a následnou životní úrovní, všichni nenávidíme Paroubka a většina bychom si přáli mít Topolánka za vůdce české smečky, páč je to habán s koulema a valaškou, který chudým bere a bohatým dává. Tam jsem se také dozvěděl, že ,,se volá´´ po zákazu Národní strany, protože se při oné demonstraci zvrhlostí a perverzit postavila na stranu přirozenosti, zdravého rozumu a morálky, nebo že místo neschopné kapitalistické policie chrání děti před násilnostmi ze strany cikánské menšiny. Ze stejného plátku zde přináším i článek, jehož autor reagoval na ony brněnské události.

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Pokud se snad pohoršujete nad výrazivem, které jsem v předchozích článcích použil, potom vám musím sdělit, že hlavním zdrojem inspirace mi byl článek, otištěný v Mf-Dnes. Jestli vás zajímá, nebo si jej přejete připomenout, potom tak můžete učinit zde:

http://diskuse.doktorka.cz/libi-muzum-dlouhe-vlasy/archiv/1970/

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Trpělivost a tolerance tedy mají své meze. A pokud se nacházíme ve společnosti, která je skrze různé páky není schopna nalézt a stanovit, potom se nelze divit, že se někteří musejí odhodlávat k tak zoufalým činům, jakým byla ona akce Národního odporu. Homosexuálům by přece mělo stačit, že jejich sexuální úchylka byla (politicky, nikoliv z odborného medicínského hlediska) vyňata ze seznamu sexuálních deviací, nebo že je v našem světě kvůli jejich úchylce nikdo nepopravuje, nekriminalizuje a nezavírá do léčebných ústavů. Navíc spolu mohou žít v partnerských svazcích, které jim umožňují výhody, jaké mají normální občané. Co chtějí víc? Vrcholem společenské benevolence pak je, když jim veřejnoprávní televize umožňuje vysílat pořad, v němž nám sdělují, že si vzájemně touží kouřit péra, nebo že je pouhou otázkou času, kdy i taková pedofilie bude společností tolerovaná jinakost, jak jsme se od nich mohli dozvědět před začátkem těchto prázdnin. Uspořádávat zvrhlé pouliční divadlo v podobě oné Queer Parade, kterému by měly přihlížet i malé děti, je tedy po těch všech privilegiích, které si z naši společnosti skrze všemožný lobbing a mediální manipulace urvali, vrcholem arogantní drzosti! Nelze se tedy divit, že se opět volá po jejich zákazu.

Libor (Út, 8. 7. 2008 - 17:07)

Patřit k partě úchylných parchantů je risk! Přesvědčit se o tom mohli sexuální devianti, zatím v podobě gayů a leseb, kteří se předminulý víkend rozhodli uspořádat tzv. Queer Parade, spočívající v pochodu Brnem.
Stateční občané, mající zdravý rozum a morální cítění, se však rozhodli tuto zvrhlou akci překazit. To se jim nakonec podařilo, přestože na straně těchto obskurních úchylů byla policie, která je chránila.
Jsou to zejména členové Národního odporu, kteří si jsou dobře vědomi zvěrstev, která příslušníci homosexuálních deviantů páchají na normálních, nevinných a často i neplnoletých spoluobčanech. Stačí si připomenout gaye, co skrze módní agentury dodnes vyrábějí bulimičky a anorektičky. Nebo ty, co v profesích kadeřníků vytvářejí a vnucují módu krátkých, nepřirozenými barvami zprzněných účesů, aby pak z našich dívek a žen vyráběli odpuzující mužatky. A takový homosexuál Janys Sidovský byl kdysi tak drzý, že se svým článkem, otištěným v MFD, rozhodl přesvědčovat naši veřejnost o odlišném českém vkusu, který měl být příčinou nápadné absence dlouhovlásek mezi hvězdami našeho showbyznysu. Přitom v té době skrze svoji agenturu ovlivňoval vizáž zpěvaček, kterým sháněl kšefty, aby touto propagací zajišťoval práci oněm homosexuálním kadeřníkům.
Mezi těmito úchyly se ale nacházejí i tací, co přepadávají, znásilňují, nebo dokonce i vraždí nezletilé chlapce, protože řada z nich je navíc postižena odlišným sexuálním cítěním v podobě pedofilie či sadismu. I tzv. heparinový vrah Zelenka je homosexuál...

Libor (Ne, 29. 6. 2008 - 16:06)

Kladete si otázku, jak se máte vůči těmto zločinům kapitalismu bránit?
Nejprve vám musí dojít, že problém nespočívá v lidech, jak se nás mnozí současní lokajové snaží oblbovat, nýbrž v systému, který takovéto zločiny nejen umožňuje, ale i produkuje a podporuje. Podstata je totiž v oné neviditelně-tržní ruce kapitalistické ekonomiky, s jejíž pomocí si lidé, vlastnící výrobní prostředky (mezi které i soukromé lékařství patří) mohou své příjmy zvyšovat různými nekalými praktikami téměř donekonečna. V socialismu, který je pravičáky nazýván totalitou, je většina výrobních prostředků ve vlastnictví státu, proto je něco takového ze systémové podstaty nemyslitelné! Před Listopadem 89 se taky u nás nic takového nedělo! Žádný stomatolog nikomu záměrně nedevastoval chrup, žádný lékař si nevymýšlel diagnózy a léčebné postupy, které mu zajistí více bodů, tvořících jeho zisk, nikdo nikoho nevraždil, aby se s nějakým funebrákem podělil o zisk! Lékaři přitom měli nadprůměrné příjmy a prestižní postavení ve společnosti!
A protože se nacházíme na tomto fóru, potom je vhodné k tomu dodat, že se ohledně onoho sekundárního ženského znaku, kterým jsou dlouhé vlasy, v minulé společnosti taky neděly takové zrůdnosti jako dnes. I když i naše ženy pokukovaly po západní kadeřnické módě, pro státem vlastněná média nebyl problém sdělovat veřejnosti, že většina mužů dává přednost dlouhovláskám, a nikdy se proti tomuto ženskému prvku neuchýlila k takovým kampaním, jako ta kapitalistům sloužící po převratu, jež jsem na tomto fóru popsal. A jelikož i reklamní průmysl vlastnil stát, mohla se třeba v reklamě na okenní záclony objevit dívka s vlasama do pasu... I mezi sexuálními symboly byl rozdíl! Zatímco na Západě většinou kralovaly kastrované mužatky, u nás to byly dlouhovlásky...
A pokud vám tyhle souvislosti dojdou, potom se musíte zamyslet nad tím, jestli lze nějaké změny na lepší společnost, ve které se toliko nekrade, nevraždí, nepřepadává, nepodvádí, netýrají a neznásilňují se ženy a děti, nerozpadá se tolik manželství, neprodukují se bulimičky a anorektičky, není dáván větší prostor a práva sexuálním deviantům atd., dosáhnout volbou jakékoliv jiné pravicové strany, než kdy u nás byla u moci. Onu systémovou podstatu naprosté většiny současných, ale i budoucích problémů však nevyřeší ani ČSSD!
Jestli tenhle zvrhlý a odporný systém nebude v brzké době nahrazen nějakým lidštějším a k této planetě šetrnějším, potom s námi všemi bude brzy amen! Je ovšem docela možné, že třeba vy patříte k menšině, která se má v téhle společnosti materiálně dobře, a protože vás nic jiného nezajímá a ke spokojenosti ani nepotřebujete, nehodláte na ni nic měnit. Otázkou ovšem je, jestli i vás jednou, třeba až zestárnete, nějaká podoba zločinu nepotká, nebo jaký bude osud vašich dětí či vnoučat...

Libor (Ne, 29. 6. 2008 - 16:06)

O oné známé zkušenosti, že zubař mnohdy postupuje v destrukci chrupu daleko rychleji, než zubní kámen, se mohl nedávno přesvědčit jeden vysokoškolák z Karových Varů. Když přišel letos v květnu k zubnímu lékaři kvůli zubu moudrosti, ten se na něho vykašlal a místo toho mu vyvrtal a zaplomboval dvanáct zubů, které měl prokazatelně zdravé! Potvrdila to totiž jeho matka, která měla, coby osmnáct let pracující sestra v zubní ordinaci, k dispozici rentgen jeho chrupu!
Za tuto aktivitu mu musel zaplatit dvě stě korun, aniž by za ně dostal stvrzenku. K nim si zubař mohl od pojišťovny ještě naúčtovat až dva tisíce! Na tomhle pacientovi však díky této své iniciativě brzy vydělá znovu buď opět on, nebo někdo jiný. Životnost zaplombovaných zubů je totiž daleko kratší, čímž je vytvořena příležitost na další brzký kšeft v podobě zubních náhrad...
Se stížností na tento případ se obrátili na předsedu Oblastní stomatologické komory. Ten jim ale ukázal Topolánkův znak, neboť v tom neshledal vůbec nic divného. Navíc se podivil nad tím, že si taky nevyúčtoval ošetření onoho zubu moudrosti! Profesní komory přece nehájí zájmy zákazníků... A taky žijeme v tržní ekonomice, ve které má i lékař právo tvořit zisk, aby si tak vydělal na své živobytí, což je snahou současných pravicových reforem!

Libor (Ne, 29. 6. 2008 - 16:06)

Pamatujete si, jak jsem tady kdysi v jednom příspěvku zmínil, že v devadesátých letech bylo zveřejněno, že v USA je v zájmu byznysu na čtyřicet procent pacientů s rakovinou léčeno zbytečně, protože ji ve skutečnosti nemají? A že se tím navíc vylepšuje statistika úspěšně vyléčených lidí na tuto chorobu v USA?

Tento týden médii proběhla informace o skandálu, který se odehrál v jedné privátní milánské nemocnici. Tamní chirurgové se rozhodli v zájmu zisku ,,zneviditelnit´´ svoje ruce a přivydělat si provedením zbytečných, mnohdy i riskantních operací, které pak vyúčtovali pojišťovnám. Celkem jich provedli přes devadesát, čímž si zvýšili svůj příjem v přepočtu téměř o šedesát milionů korun. Jedné pacientce kupříkladu odebrali ňadro, přestože neměla zhoubný nádor. Minimálně pět pacientů však kvůli těmto zbytečným operacím dopadlo mnohem hůř, protože je nepřežili!
Myslíte si, že vám se v naši taktéž tržní demokracii, a obzvláště po Julínkových zdravotnicko-privatizačních reformách, nemůže stát, že byste někdy v budoucnu narazili na podobné lékaře, kteří by se takovýmto způsobem rozhodli i na vás si přivydělat, protože mají poněkud vyšší nároky na životní standard a menší morální zábrany? Že by se u nás rozhodně nemohlo přihodit, aby se několik takových ve společném zájmu spojilo i do jakési mafiánské skupiny a pacienty dle uvážení (proč ne zrovna vás...) si vzájemně posílali, aby jejich anamnézu rozšiřovali o smyšlené diagnosy a následně je na ně ,,léčili´´? Že by se podobná amorální hovada vyskytovala pouze v politice, justici, bankovnictví, policii, státní správě... , a lékaři se snížili k pouhému neoprávněnému vybírání ,,julínkovného´´?
Kapitalismus však dává lékařům i jiné, méně pracné možnosti přivýdělku! Mohou nás třeba rovnou sprovodit ze světa přímo ve vozidle rychlé záchranné služby, nebo na nemocničním lůžku, protože za to dostanou odměnu od majitele pohřební služby, s nímž mají tichou dohodu, jako se stalo před léty třeba v Polsku. Nebo pohřební službu jako vedlejšák přímo vlastní buď sami, nebo jejich blízcí příbuzní, jak je celkem běžné v oné zemi neomezených možností, která je pro naše současné pasáky vysněným vzorem. A jste si naprosto jisti, že onen sériově-heparinový, homosexuálně-deviantní vrah Zelenka nějaký podobný kšeft neměl, když si za své oběti vybíral starší pacienty?

Odhalení Dnes (Po, 23. 6. 2008 - 08:06)

Citlivý mikrofon Odhaleního Dnes zaznamenal před týdnem v kuloáru Sněmovny zajímavý rozhovor. Nepřítomnost kamery však neumožnila blížeji zjistit, mezi kým se odehrál. Je však otázkou času, kdy nám na to dá odborná expertiza jednoznačnou odpověď:

,, Ty hele, pocem!´´ ,,Co je?´´ ,,My už delší dobu pozorujem, že seš takovej přístupnej kluk, s kterým je docela řeč...´´ ,,Co mě zbejvá, když jste to na mě vyštrachali. No co bys zase potřeboval...´´ ,,My bysme vod tebe potřebovali takovou službičku. Samozřejmě by to nebylo zadarmo.´´,,Povídej!´´,,Vyneslo by ti to pět mega na dlaň a teplý místečko manažera v nějaký zprivatizovaný balníci, dle tvýho výběru, za nějakých půl mega měsíčně. Kdyby ty privatizace dopadly, samozřejmě...´´,,To zní zajímavě. Co mám udělat?´´ ,,Vod příštího tejdne ti a tvoji ženě začnou chodit výhružný esemesky, jako že seš zrádce, když chceš hlasovat pro radar, že s vámi bude zůčtováno a ták...´´ ,,A dál?" ,,Ty to za nějakou dobu nabonzuješ kliftonům a médiím pak budeš říkat, že tě ta atmosféra podezřívání, vyvolávání strachu, bla bla bla... u Džordžína nebaví a že u něho končíš...´´ ,,Ty vole, z toho se Džordžíno posere! To bude jeho smrt!´´ ,,Taky si myslím, ha ha ha! Ale ty nám ten hlas pak dáš, to ti je jasný?!´´ ,,No počkej...´´ ,,No samozřejmě, ochranku ti dáme... Tvý ženě taky... Celý rodině... Hele, Kraken, musíme končit... Takže sme domluvený!´´

Libor (So, 21. 6. 2008 - 10:06)

I na zaostalost máme my dementi právo! Každý příspěvek přece nemusí být modře pocestný. Nebo snad jo?
Ten pocit bezmoci, který prožíváte, ale musí být deprimující, co říkáte! A nyní si představte, co asi prožívaly ty miliony chlapů, kteří byli po celou tu kapitalistickou éru odpouzeni do role bezmocných diváků na to, jak pasákům sloužící média v zájmu zisku masírovala jejich ženy filmovou tvorbou, v níž muži omdlévali vzrušením a rozkoší poté, co si jejich fiktivní partnerky nechaly na jejich přání odstranit své dlouhé vlasy, oblékly se do pánských šatů a odcházely od rodin za prací. Vůči praktikám téhle zrůdné totality byli daleko bezmocnější, než jste v současné éře internetu vy!
Tak do toho, vy směšní lokajové! Nebo jste už ty zásobníky pseudoargumentů vystříleli?

Návštěvník (So, 21. 6. 2008 - 08:06)

To říkám Libor je nějáký zaostalý dement který neumí číst název téhle diskuse a proto právě sem píše zcestné příspěvky..

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Dalším argumentem, který je potřeba uvést na pravou míru, jsou deprese z kapitalistické reality, které měly být motivací k oněm sebevraždám:

20.05.2008 09:59 Fredero
Takove citlivejsi lidi muze opravdu soucasna CR deprimovat
K smrti. Nekteri rikaji, ze se prece nemeli spatne, mohli studovat...To mohl Palach taky. Proste byste si diskutujici meli uvedomit, ze nekoho proste pohled na veskerou tu ceskou moralni bidu-cela politika dnes, poplatky i detem v inkubatorech, aby do nich snad samy schvalne nelezly, vsude zlodejny a cenzura ze v politice vladnou stale podvodnejsi bridilove, des..S Palachem bych to klidne srovnal, ve spouste lidi se zvetsuje pocit bezmoci jako v 68

20.05.2008 10:10 captain cook
Re: Takove citlivejsi lidi muze opravdu soucasna CR deprimov
nekecej blbosti! 1968 jsi nezazil a nemas vubec zadnou predstavu o cem pises. Kdo ma pocit bezmocnosti v CR ma dnes otevrenou prakticky celou EU, kde se muze pokusit o uplatneni. Pokud mu nestaci Evropa, ma otevreny cely svet. Hranice jsou otevrene, zadne pohranicni hlidky po nem nebudou strilet. Za opusteni republiky nebude odsouzen do kriminalu, vratit se bude moci kdykoliv a pribuzni v Cesku nebudou bu*erovani protoze maji v rodine "emigranta".
Jsi prilis mladej a blbej nez abys poradne chapal, co tu kecas. Jdi si radsi udelat domaci ukoly a uc se, abys byl vzdelanejsi a mohl ses uplatnint kdekoliv na svete, kdyz se ti v Cesku nelibi.

Ten mu to nandal, co říkáte! Musíte uznat, že když měl ,,captain cook" na přečtení ,,Frederova" příspěvku s následnou reakcí, včetně přihlášení do diskuse (na iDnes se totiž musíte zaregistrovat a přihlašovat) pouhých deset minut, potom to musí být fiškus, který má proklatě rychlej počítač s internetem a zatraceně mu to pálí. Vono to ale bude v něčom jinom a vy už určitě tušíte v čom...
Argument, že komu se tady nelíbí, ten ať si táhne jinam, zřejmě odkoukal z Banánových rybiček od Haliny Pawlowské. Nakonec - i na zdejším fóru nám, vlasomilům, sdělil, že když tady, coby obskurní fetišisté, nemůžeme k seznámení najít barvami nezprzněnou dlouhovlásku, potom máme táhnout na Východ. Znechucení slušní, poctiví a normální občané by měli odejít a poslední Topolánkova banda by pak za nimi zhasla, protože by je tady už neměl kdo živit...
Měli byste po takovýchto razantních reakcích odvahu v diskusi sdělit svůj odlišný názor? Pokud ne, potom na vás tenhle ideologický tah platí. Já jsem ale jiný. Navíc si myslím, že tahle modrá dvojka je jaksi intelektuálně vyprahlá! Troufám si říct, že já být na jejich místě, potom bych ve své tykvi nacházel argumenty daleko lepší, méně militantně-nevraživé, byť by byly modré. Protože se ale na tuhle lokajskou profesi zřejmě nikdo dvakrát nehrne, musejí se ti pravicoví pasáci spokojit alespoň s tímhle. To je ale tak na minimální mzdu a maximálně týdenní roční dovolenou. Víc si tyhle břídilové za takovouto práci nezaslouží ;-)

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Následujícími příspěvky bylo třeba uvézt na pravou míru koketování s myšlenkou, že by se mohlo jednat o hrdiny nebo mučedníky:

19.05.2008 15:17 piguelina
Pro mě to jsou hrdinové
Naprosto chápu, že zdejší marasmus a beznaděj, všudypřítomná korupce bez vyhlídky na jakékoliv zlepšení, dokáže někoho dohnat k sebevraždě, sama na ní dost často myslím, ale neudělala bych to, protože mám dítě. Nechápu tady diskutující, že je odsuzují. Pro citlivějšího člověka, což lidé trpící depresemi bývají, to tady je opravdu beznadějné. Nechápu, že místní média nevěnují této kauze téměř žádnou pozornost. Pro mě to jsou mučedníci.

19.05.2008 15:54 captain cook
ale p*dlajs!!!!!!!!!!!!!!
Mucednici? Hrdinove? Proboha proc? Jake hrdinstvi udelali..nebo kdo je mucil? Mas to v hlave v poradku?
Meli auto, prachy, docela pohodlny zivot pred sebou a presto odjeli na tichou pesinu, omamili se par prasky zatimco si pustili vyfukove plyny do auta a v relativni pohode usnuli..natrvalo. Deprese je mrcha a pokud to je ten duvod, ledacos je jasne. Je mi lito zmarelych mladych zivotu a jeste vice jejich rodin. Jenom ale prestan z toho delat neco, co v tom neni.
Delat z toho politiku a za tim nejake pseudo-hrdinstvi je kravina na n-tou.

19.05.2008 15:56 captain cook
Re: ale p*dlajs!!!!!!!!!!!!!!
budes takhle delat hrdiny nebo mucedniky z kazdeho kdo skoci z Nuselskeho mostu? Sebevrazda jako sebevrazda!

19.05.2008 16:06 REKINM
Re: Pro mě to jsou hrdinové
pleteš si pojmy, mučednik je ten, kdo trpěl pro věc které věřil a která byla z hlediska většiny dobrá. Tito mladí lidé netrpěli, nikdo jim neubližoval, nic nechtěli změnit, za nic nebojovali, jen jim tak nějak přišlo vhodné, aby spolu zemřeli a vyhnuli se tak případným potížím v životě, sice nevěděli jakým potížím, ale předpokládali, že by mohly přijít, tomu se neříká hrdinství, ale ZBABĚLOST ikdyž zde šlo evidentně o duševní poruchu.

20.05.2008 21:20 p.dump
Re: Pro mě to jsou hrdinové
Skupina lidí, která ty dva postrčila na druhý břeh, vlastní základní sdělovací prostředky. A těžko můžete od této minority očekávat publicitu případu, který jim nevynese zisk.

20.05.2008 21:27 p.dump
Re: Re: Pro mě to jsou hrdinové
Ano. Lepší je STATEČNĚ a PRAVICOVĚ krást. To samé, podle Vás lze říci i o Janu Palachovi a Janu Zajícovi. Pravděpodobně nečtete, neptáte se. A zřejmě i díky Vám jsme odsouzeni prožít vlastní dějiny znovu

(Pozn. Libor: Identita ,,p.dump" hraje roli opozičníka. V dalších příspěvcích se navíc ,,bez mučení" přiznala, že si vytváří další identity, aby budila dojem, že opozičníků je více. Docela slušnej manipulativní tah, že?)

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

A vkládám sem další ukázku příspěvků z oné diskuse na iDnes, které mají stejné, ideologicko-výchovné poslání:

18.05.2008 08:30 tic.tacka
Je mi z vás špatně
Je mi z vás špatně ze všech, nic o tom nevíte jenom uvažujete nad tim co to bylo za magory a věříte každé kravské informaci z novy, ktery mi věřte: jsou naprosto zcestný. šlo o deprese a dlouhodobější problémy a ne o nějakou vzpouru proti systému!!!
(Pozn. Libor: Tohle bylo zřejmě dílo naši známé Pankáči...)

18.05.2008 19:58 objektivny
Re: Je mi z vás špatně
problémy ??? meli snad nějaké vážné zdravotní ??? Jedině to by je omlouvalo... vše ostatní jsou řešitelné prkotiny... vím o čem mluvím...

19.05.2008 10:52 DeadZed
Re: Re: Je mi z vás špatně
Dyť to byli chudáci zřejmě trpící depresí - nikdy se nedokážeš vžít do uvažování člověka co spáchá sebevraždu...

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Ač tomu nebudete věřit, všechny předešlé příspěvky jsou dílem jediného autora! Prakticky denně máme příležitost shlédnout v televizi nějaký ideologicko-výchovný film americko-koaliční produkce, jehož smyslem je vytvořit v občanech požadované, politicko-ekonomické názory na všemožné dění kolem nás. Na jedné straně v nich slyšíme třeba kritiku kapitalistického systému či praktik USA, a to třeba i od tzv. zarytých nepřátel, aby se nám z nich na druhé straně dostalo náležitého vysvětlení a poučení, nebo-li náhled z toho žádoucího, jedině správného úhlu pohledu. A přesně totéž se odehrává i na mnohých internetových diskusích, které tak vlastně nejsou ničím jiným, nežli dokonale naaranžovaným divadlem! Najatý a dobře zaplacený modrý gardista si nejprve vybere nějaký reálný NEŽÁDOUCÍ názor, vloží jej do své uměle vytvářené diskuse pod jednou identitou a následně za ním v různých časových intervalech prostřednictvím jiných identit vkládá ,,reakce", které to mají náležitě vysvětlit a vyvážit. Vše má dopředu připravené, dobu a časové odstupy musí vybírat tak, aby riziko, že mu to někdo cizí svým vstupem naruší, snížil na minimum...
Neméně důležitým požadavkem je i maximální návštěvnost! Sprostá slova, různé vulgarismy či atraktivní přezdívky, které manipulátoři ve svých projevech velice často používají, pak mají nalákat zejména mládež, která je největším uživatelem internetu. Navíc nemá ucelené názory, díky čemuž je lze dostatečně názorově tvarovat. Taky to jsou skvělé mimikry, za kterými by skutečného, třeba i padesátiletého autora, těžko někdo tipoval.
V praxi to tedy znamená, že ačkoliv budete mít pocit, že na nějakém chatu diskutuje mnoho lidí, ve skutečnosti je to mnohdy jeden jediný člověk! Představa, že mu do jeho díla svým názorem vstoupíte a uděláte tak ze sebe blbce, který diskutuje (někdy i docela bojovně) s jeho různými identitami, je možná depresivní. Můžete si být ale jisti, že naši pasáci nás na mnohé diskuse opravdu, ale opravdu NEPOTŘEBUJÍ! A pokud jim tam vstoupíte, potom věřte, se pro ně stáváte nežádoucí komplikací...
Třešinkou na dortu těhlech špinavých ideologicko-manipulativních praktik pak je, když nám v nějakém jiném médiu sdělí, že internetová diskuse na to či ono téma ukazuje, že většina občanů má na danou záležitost ten či onen názor. Na zmíněnou diskusi se pak můžete přesvědčit, že nám nelžou. Pouze nám k tomu jaksi nedodali, že si ji celou, v požadovaném duchu, nechali vyrobit.

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Takže začínáme! Při čtení následujících příspěvků, vybraných z oné internetové diskuse na iDnes, si mj. všiměte i data a času, kdy tam byly vloženy. 18.05.2008 03:48 byla docela časná raní hodina pondělní...

18.05.2008 03:48 curfew
jako Palach
Jen by mě zajímalo, jestli se jim taky budou stavět pomníky jako Palachovi, kterej v podstatě udělal tu samou kravinu. Protestovat proti systému sebevraždou je blbost, ale zatímco u téhle dvojice to každý vidí, z Palacha máme mučedníka. Vysvětlí mi někdo rozdíl? Ne, protože žádný není. Kdo chce vidět režim roku 1968 jako zločinný, bude Palacha vynášet do nebes, kdo chce vidět dnešní režim jako špatný, těchle dvou magorů se nezastane. A přitom, ač je mi všech tří líto, všichni byli stejně hloupí. V 18 takhle střihnout celý život... nepochopím. A myslíte, že třeba věřili tomu, že jejich "čin" někoho "vyburcuje k boji proti režimu, k boji za svobodu"? Nebo jim jen hráblo a de facto to s politikou nemělo co dělat?

18.05.2008 04:44 captain cook
Re: jako Palach
Kolik ti je, ze nechapes rozdil?
Palach spachal hodne VEREJNOU sebevrazdu upalenim na protest proti sovetske okupaci....hodne extremni zpusob jako protest proti extremni politicke situaci.
Kdybys v te dobe zil, vedel bys, ze extremni protesty tohoto stylu se tenkrat odehravaly ve Vietnamu, kde se takhle verejne upalovali budhisticti mnisi na protest proti valce. Diky sve drasticnosti a hodne frekventovanemu mistu se zpravy a fotografie okamzite rozletely po celem svete. Totez Palachuv pripad.
Kazdemu bylo tenkrat jasne, ze kdo se rozhodne upalit a v hroznych bolestech zemre, ten to nedela jen tak ze splinu, ale sleduje naprosto urcity cil a svetovou pozornost.
Na rozdil od Palacha, Zajice atd, politicky motiv techto dvou lidi neni nijak potvrzen. Je to jen JPP. V CR nexistuje zadna extremni situace jako 1968 zde a v Asii a sebevrazda pilulkami + vyfukovymi plyny nekde na odlehle lesni ceste ....promin, tohle neni zadny politicky protest, ale naprosto soukroma zalezitost.

18.05.2008 05:05 Bouše
Re: Re: jako Palach
Vcelku souhlas, jen jedno upřesnění: Hlavním cílem Palacha a celé skupiny kolem něj nebyl protest proti sovětské okupaci, nýbrž snaha vyburcovat národ z narůstající letargie a poraženeckých nálad. V tomto směru se ovšem jejich snaha na dvacet let minula účinkem - normalizace zvítězila na celé čáře.

18.05.2008 05:09 captain cook
Re: Re: Re: jako Palach
nemel jsem dost mista, abych vypsal celou skalu duvodu protestu...napr. jeho soucasti byla i vycuranost domacich komunistu, kteri sovety do zeme pozvali

18.05.2008 09:28 Bigkid
Re: Re: jako Palach
Všichni snad prohlásili, že důvod je politický , ne?...
Čemu se bráníš?... Že se Ti hroutí Tvá modla Jana Palacha trpitele???...
Nedělejme pokrytecky rozdíly. Není důležité jak, ale PROČ... A jak Palach i tito dva to PRÝ udělali kvůli systému...

19.05.2008 10:58 DeadZed
Re: Re: Re: jako Palach
Dyť tam ty rozdíly jsou a jsou značné. Něco jiného je za extrémní situace spáchat sebevraždu extrémním veřejným způsobem. Otupit se práškama a zemřít v klidu někde v lese je projevem spíš depresivních ubožáků...

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Vedle tohoto jsem zaznamenal další zajímavý názor. Na tomto chatu jsem prý komentoval několik internetových diskusí a stránek, které dnes už neexistují, nebo jsou předělány. S nimi však zmizelo i mnoho dalších zajímavých informací a důkazů, které moje ,,subjektivní teze" nejen potvrzovaly, ale i doplňovaly. A tak se prý v brzké době může stát, že ti modří parchanti (to byly taktéž jeho slova...) onu diskusi o sebevraždě studentů odstraní, čímž opět zmizí důkazy a ukázka jejich praktik. S tím musím souhlasit, protože zkušenosti ukazují, že naděje na přežití přítomného fóra je oproti iDnesovskému poněkud větší. Pokud vás ale tohle téma zajímá, potom si vše potřebné rozhodně postahujte a archivujte, páč nikdo nikdy neví..
K obdivu, že se na iDnes jako jedni z mála odvážili diskusi na toto téma vůbec otevřít, však musím namítnout, že tím téměř nic neriskovali. Mají přece k dispozici svoje gardisty, kteří jim ji téměř celou, včetně přijatelných opozičních názorů, sami uměle vyráběli. Navíc by pro ně bylo obtížné dozorovat na tohle téma nějaké jiné diskuse - proto je jinde ukončili! A pokud jim tam vpadl nějaký nezávislý prosťáček, tak jej svými útoky a narážkami rychle odpudili a jeho ideologicky nevhodné názory svými komentáři následně vyvážili. Je to vlastně jejich práce, a kvůli tomu, aby měli vše pod kontrolou, tam nakonec jsou. Až zase takové hrdinství to tedy nebylo, navíc to navenek vypadá hezky pluralitně-demokraticky, že?
Nabízím vám tedy další školeníčko o manipulování veřejnosti v demokratické praxi. O praktikách na tomto chatu, jehož úkolem bylo vytvořit žádoucí obraz veřejného mínění na téma Líbí se mužům dlouhé vlasy?, jsem toho napsal už dost. To se týkalo zájmů ekonomických. Diskuse o sebevraždě dvou mladých studentů, kterou jsem se nyní rozhodl rozebrat a okomentovat, se týká zájmů politických...

Libor (Pá, 20. 6. 2008 - 18:06)

Stále ještě pochybujete o roli a poslání téhle nerozlučné dvojky? Prý jsem zde kdysi zmínil, že mi jakýsi pesimisticky uvažující kamarád sdělil, že si mě ty současné totalitě sloužící krysy vždycky na internetu najdou, kvůli čemuž nemáme šanci na něm vytvářet pro sebe nějaký prostor, který by neovlivňovaly. Realita mu prý ale nedává příliš zapravdu, neboť to vypadá přesně naopak. Nevím, jak a při které příležitosti jsem to tady napsal a nijak se mi to nechce hledat. Určitě jsem je ale definoval jinak - i když s tímhle termínem v podstatě souhlasím. Opravdu to ale vypadá, že se karta poněkud otočila. Někteří hold míní, realita života mění...

Reklama

Přidat komentář