Reklama

Krátkozrakost - vyléčení

Gru (Čt, 19. 5. 2011 - 17:05)

Jo, strašně bych chtěl, milý Michale, aby jsi se vyjádřil k mému příspěvku z 19.5.2011 00:40 - Gru
Rád reaguješ na všemožné reakce, které se hodí tobě do krámu, burcuješ lidi, tím že se jim vysmíváš a opovrhuješ jimi, ještě ti to dělá radost, ale lidem, kteří by chtěli pochopit, jakou oční nemocí vlastně trpíš, nedokážeš sám kloudně odpovědět. A po nás chceš excelentní odpovědi a studie. Opět si protiřečíš.

Já vlastně zapomněl, že jsem člověk "bez inteligence", proto ti nestojím ani za odpověď. Tak co čekáš ode mě, že se kvůli tobě přetrhám?? :-D :-D :-D

Gru (Čt, 19. 5. 2011 - 17:05)

No jo, slabi potrebuji vzdy...Á, Michal začíná právě "nervoznet", a jak mu to jde. Nejen, že mluví o "blábolích", ale on už i sám "blábolí".
Tak co třeba takto - Gru jako zkratka pro Grupáč? :-D :-D :-D :-D

Doufám, že alespoň toto pochopíš.

Gru (Čt, 19. 5. 2011 - 17:05)

Je videt, ze zacinas...Neboj se, zrovna o mě se neboj, nejsem člověk, který mění názory podle směru větru, ale ty si je upravuješ dle libosti

A pokud tě to náhodou ve škole nenaučili, "uvozovky" jsou z nějakého důvodu, že by něco uvozovaloy?, třeba jako slovo "bláboly", že by uvozovaly Michalův pojem, který nám tady zavedl?

Ptám se Tě znovu, k čemu Ti to je, že oplýváš znalostmi, když je nedokážeš používat? Ty nepochopíš ani vtip, jinak si to nedokážu vysvětlit.

Michal (Čt, 19. 5. 2011 - 16:05)

aspoň někdo má dobrý...No jo, slabi potrebuji vzdy vzhlizet k modlam. A Gru, to je i takove krasne jmeno. Skoro jako Guru :-)

Michal (Čt, 19. 5. 2011 - 16:05)

Čočka (lens), která nám...Predpokladam - copy - paste, bez pochopeni veci. Nebylo prokazano, ze okohybne svaly umoznuji menit geometrii bulvy. To si mysli snad jen Bates a par z vas.

Michal (Čt, 19. 5. 2011 - 16:05)

Michale neřekl jsem,že ty...Oftalmologu. Ted jsi se prozradil. Urcite nejsi oftalmolog. Proc bys jinak lecil jen ty kteri tomu veri. Zakladni neznalost optiky, svetelnosti a cloneni oka tomu take odpovida. Nedostatek prirozeneho svetla - otevrte oci je prave ten nejvetsi omyl. Pro vetsi ostrost je prave potreba zornici co nejvice zmensit a to nastava u silneho svetla. Tyto deje jsou vuli nastesti neovlivnitelne, bo by mohlo dojit k vyraznemu poskozeni oka. To pokladam fakt za elementarni neznalost. Pokud jde o mysl a dalsi nervove zalezitosti, mam je naprosto v poradku. Mam jen ocni vadu +2. Predpokladam, ze mam osovou hypermetropii. Jinak oko zdrave jako ripa. Myslis, ze koulenim se mi to spravi? A doleva nebo doprava?

Michal (Čt, 19. 5. 2011 - 16:05)

Myslím, že jsi byl na to...Je videt, ze zacinas nervoznet. Proto ty blaboly. Kazdopadne toto vlakno je jen o Batesovi a ty sem tahas emoce vody!

Michal (Čt, 19. 5. 2011 - 16:05)

...Nevim jestli oba prispevky jsou od jedne osoby, ale odkaz dost vyvraci predchozi clanek o pilotovi, ktery kroutil ocima. Jsou tam ale perfektne popsane ocni vady, akomodace a pod.

pěkný den (Čt, 19. 5. 2011 - 11:05)

www.psvz.cz/zidkova/doc/webkarvinai.doc

pěkný den (Čt, 19. 5. 2011 - 11:05)

cvičení oční jógy. Umožní nám rychlejší rehabilitaci po celodenní práci, uvolní oční svaly, uvolní akomodaci a budeme se cítit více než svěží. Doc. MUDr. Zuzana Hlinomazová, Ph.D. z Fakultní nemocnice Brno dodává: „Svým pacientům, pokud si stěžují na unavené oči doporučuji nejprve dobrý spánek a pokud ten nepomůže, oční jóga je výborným pomocníkem zvláště u počínající presbyopie. Cvičení může oddálit nutnost nošení brýlí až o několik let!“

Informace a rady, jak správně cvičit oční jógu, naleznete na www.ocnijoga.cz.

Průkopník oční jógy Cviky vhodné pro oko se nazývají oční jóga. Její každodenní praktikování může pomoci předejít oční únavě a přispěje k zachování dobrého zraku bez zbytečné únavy. S principy oční jógy přišel již na přelomu devatenáctého a dvacátého století jako první americký lékař William H. Bates
S oční jógou oči posílí Každé oko pomalu stárne a oční cvičení dokáže tento proces zpomalit. Účinnost oční jógy potvrzuje příběh Orlina Sorensena ze Spojených států. Ten snil o tom, že se stane stíhacím pilotem jako jeho dědeček, ale jeho zrak nesplňoval podmínky pro výcvik vojenských letců. Orlin se inspiroval válečnými piloty z 2. světové války, kteří využívali oční cvičení ke zlepšování zraku. Objevil knihu Dr. Williama Batese a začal pracovat na svém vlastním cvičebním programu. Denně cvičil 25 minut, 6 dní v týdnu po dobu jednoho měsíce pomalé kroužení očima v celých kruzích. A jeho úsilí se vyplatilo. Při dalších testech dosáhl výrazného zlepšení, vyhověl kritériím pro vojenského pilota a splnil si svůj sen.

Přehled všech cvičení naleznete na www.ocnijoga.cz. Na těchto stránkách si můžete také stáhnout brožurku s dalšími informacemi a tipy ohledně zdravých očí. Doporučujeme si ji vytisknout, abyste měli návod ke cvičení vždy po ruce doma, v kanceláři nebo na cestách.

--- (Čt, 19. 5. 2011 - 11:05)

Řešení tohoto problému nabídl v první polovině minulého století americký oční lékař William Bates, autor metody, jejíž převratnost lze srovnávat s Einsteinovou teorií relativity ve fyzice. Jako první řadě zdůrazňoval, že oční svaly lze trénovat úplně stejně, jako svaly ve zbytku těla – a to nejenom sval umožňující zakřivení oční čočky, ale i šest vnějších očních svalů, které se na zaostření podílejí tím, že prodlužují či zkracují oční kouli. Navíc přišel s převratnou myšlenkou, že proces vidění mohou do značné míry ovlivňovat myšlenky a emoce.Když vám emoce zatemní zrakA právě důraz na důležitost myšlení a emocí představuje hlavní rozdíl mezi konvenční medicínou a vyznavači Batesovy metody. Klasičtí lékaři jsou totiž většinou ochotni připustit maximálně to, že kvalitu našeho zraku může ovlivňovat stres. Při němž jsou totiž do krve vylučovány stresové hormony, které mimo jiné zvyšují napětí ve svalech. A protože na rozdíl od našich předků neřešíme stresové situace bojem či útěkem, přetrvávající napětí (pokud postihne oční svaly) může způsobit i problém s viděním. William Bates si ale navíc uvědomoval, že vidění ovšem není jen funkcí oka, ale úzce souvisí s naší myslí, která tento proces kontroluje a řídí. Za hlavní příčinu poruch zraku přitom pokládal podvědomou touhu něco nevidět, zavřít před něčím oči. Na ni pak mozek, hlavní řídící orgán celého těla reaguje tím, že prostě proces vidění zablokuje.Také současní následovníci W. Batese jsou přesvědčeni, že za každým zrakovým problémem je třeba hledat emocionální příčinu. Americký oční lékař Robert-Michael Kaplan například uvádí, že prakticky u každého z tisícovek jeho pacientů bylo možné zhruba 10 - 12 měsíců před prvním zhoršením zraku vystopovat výraznou emoční zátěž

www.knivic.unas (Čt, 19. 5. 2011 - 11:05)

Příběh Sophie. Příběh Sophie - MP3 (3,3 Mb)

Tom (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

Meir Schneider to dokázal po 4 letech,ale kterej oponent tady tomu dá aspoň 4 měsíce??pochybuju jsou líný cokoliv zkusit a změnit,raději se budou opírat o tvrzení vědy která dodnes nic jinýho nevyzkoumala.A to že se to podařilo Batesovi Schneidrovi a dalším i těm kterým pomohlicož je průkazné je snad důkaz jako prase:-) studie zní:cvičit očima i tělem,myslet a vědět že to dokážu změnit,nevšímat si blbů co mě odrazujou,chodit do přírody a sledovat postup.Závěr správné vidění.
Promiňte Michale,ale taky jste nezačal dejchat až po tom co jste přečetl studii o tom že vážně dejchat můžete a jak to funguje,prostě jste to dělal přirozeně.páčko

--- (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

on se bojí že by jako cvičenim mohl vadu zhoršit,ale tim že oko unavuje čumět přes "lupu" tim se jak nenervuje jo?:-)

Květa (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

dodávám viz..............Michalův dotaz....Pane oftalmologu, tak to je jina. Ja jsem se jen chtel zeptat jak na to. Myslel jsem, ze prave oftalmolog je ten, kdo by mel poradit. I s cviky, pokud je uznava. Chtel bych znat i princip zlepseni a uzdraveni. Vim ze cviky jsou hlavne na kratkozrakost a tak se bojim, abych to neposunul jinam. Kdyz rikate, ze nekdo dal 2,5D, pak pocitam, ze z -5 na -2,5. Jelikoz ja mam +2, pak bych mohl mit az +4,5......jasný důkaz že věří (spíš se bojí)že toto oko ovlivňuje i jeho vidění:-)))

Květa (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

pane Michale trochu si do sebe vážně nevidíte a melete co jedno druhému odporuje!jak to že brýle korigují a jak to že tedy nezastaví! vadu,když je vývoj oka ukončen dle dr.poznatků,jak to že tedy oko roste nebo Vám se zplošťuje dál,když tvrdíte že to má vliv jediné na vady oka?? a v dospělosti s tím nic nejde??když se Vám oko zploští více nebo mě naroste čímž dostanu více dpt...nemohl být vývoj oka zastaven!!!jak to že mi naskočili 2 dpt a po dvou letech nošení mi díky tomu přiběhlo dalších téměř 3dpt?a jak je možné že když se mi brýle rozbili a byla jsem na tom tak blbě že jsem chodila měsíc bez nich,jelikož mě k tomu postihla alergie(asi na ně:-)))) ) tak jsem nemohla nosit ani čočky tak po měsíci nenošení mi naměřili o 1dpt míň!!!!! a to trvá už přes rok!!!!!Vy se bojíte žekdyby to bylo tak jak říká oftalmolog,že by tak z Vašich +2 dpt mohlo být cvičením -5dpt nebo +5??,což jsem nepochopila Vaší logiku(tj jako byste se bál že po posilování nohy Vám přeroste nad původní velikost:-)))
Když tvrdíte a uvažujete(Vy sám!!!)že by se to mohlo po cvičení přehoupnout do jiné vady DOKAZUJE TO že VĚŘÍTE že by cvicení mohlo ovlivnit funkci zraku a hodnotu dioptrií!!!!navíc už v tu chvíli co jste to psal jste myslel úplně jinak než je pro Vás obvyklé!!!
Sám jste potvrdil důkaz že to ovlivňuje funkci očí jen se podvědomě tak bojíte,že máte strach aby jste si to nepřehoupnul místo na 0 dpt do minus.vady nebo jinak!!!!SÁM JSTE TO TAK NAPSAL!!!maucta

Tom (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

Máš pravdu, oko vůbec nic...Gru vypadá to,že nás tak vyhecujou,že přijdeš na dokonalou cestu pro všechny,tím co říkáš si začínám uvědomovat jak to všechno funguje líp než ok kohokoli :-)teˇjsi to popsal bravurně díky

Tom (Čt, 19. 5. 2011 - 10:05)

většinou od sisyfů mají...také tleskám další normálně uvažující a chytrý člověk,zdravím

Gru (Čt, 19. 5. 2011 - 00:05)

aspoň někdo má dobrý...Tak aspoň k něčemu je můj příspěvek ;-)

Všem dobrou noc.

Gru (Čt, 19. 5. 2011 - 00:05)

Nevim, jestli se mam smat...Máš pravdu, oko vůbec nic nedělá, to všechno MOZEK.
Myslím, že žádnýho člověka, co začal nosit brýle, nikdy nebolela hlava, a už vůbec nevím, proč by brýle měly optickou vadu korigovat, možná přiblíží, to, co jsme předtím viděli rozmazaně, ale ony nepřiblíží jen to, co jsme předtím viděli rozmazaně, ony přiblíží úplně všechno, i to, co jsme viděli ostře. Jenže tvé oko je stavěno tak, jak jsi nám tady vysvětloval, aby vidělo blbě o 2 dp, tak proto, si to všechno zase rádo předělá (nebo když ne oko, tak asi mozek), aby se vrátilo na Tvůj normál o 2 dp, a proto místo o 2dp budeš vidět blbě o další 2 dp, tj. celkem o 4 dp, takže sorry, ale ani brýle ti nemohou pomoct. Ty jseš prostě ztracený případ, který vidí o 2 dp blbě. Vždycky a za všech okolností.

Reklama

Přidat komentář