Reklama

Krátkozrakost - vyléčení

--- (St, 13. 7. 2011 - 17:07)

www.magazinzdravi.cz/data/files/p6-2005e-49.?pdf vitamín D

Adam (St, 13. 7. 2011 - 14:07)

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, když mám v 17 letech krátkozrakost. 0.87 dioptrie na obou očích je možné,že se zrak může bez nošení brýlí či čoček sám zpravit? Taky jsem slyšel, že můžou i pomoci kontaktní čočky čočky s pouze 0.5 dioptrií a oko se akomoduje. Je to pravda? Děkuju předem za odpovědi.

Michal (St, 13. 7. 2011 - 02:07)

Jak se zbavit...Opet je tu ta odbornost, kdy hovori "kdyz mate 2d.." Ale jake + nebo - Dost podstatny rozdil. To je jako reklama na Herbalife - proste ho uzivejte a kdyz jste hubeni priberete a jako tlusti zhubnete.

Michal (St, 13. 7. 2011 - 01:07)

Jak se zbavit...Napisu neco svyho, ne copy-paste.
Jakmile nekdo argumentuje nejakym profesorem z Uzbekistanu s patentem apod, zacinam byt ostrazity a rikam si proc tedy tech 99% stejne odbornych kolegu jsou proti teto teorii, nevic se zda ze ho ani neberou vazne tak jako Batese. Jakmile do toho nekdo zacne montovat nejake spiklenecke lobisticke ekonomicke zajmy vyrobcu neceho, moje duvera je na nule. Norbekov proste napsal knihu jakych jsou tisice, tim myslim, ze nehovori vubec o nicem.

Michal (St, 13. 7. 2011 - 01:07)

Nemůže se jí,tím že je...A co ty na tom nechapes. Je to celkem logicke, ze nerozumi o cem mluvi. Asi proto ze je studovany, oboru rozumi a tudiz vi, ze opticka vada se proste zlepsit nemuze.

pro Michala (Út, 12. 7. 2011 - 18:07)

Jak se zbavit brýlí
07.01.2011 14:28
aneb Zkušenosti hlupáka aneb Klíč k prozření

Autor: Mirzakarin NORBEKOV - doktor psychologie, doktor pedagogiky, doktor filozofie v medicíně, profesor a člen řady akademií, autor mnoha patentovaných vynálezů… především odborník na súfijskou praktickou medicínu. (Súfismus = učení moudrosti. je klasikou ve filozofické tradici Východu. Tato filozofie dala světu algebru, písmo, z ní vycházejí tři základní světová náboženství. Súfisté jsou hluboce věřící lidé, ale nemají žádná posvátná místa či chrámy. Nejsou proti žádnému náboženství, ale pokládají za rouhání, pokud se mluví o bohu. Každý má právo mluvit o DOBRU! Tito lidé dávají přednost činům před slovy. Súfisté jsou bojovníky světla, patrony dobra, lásky, harmonie, krásy a moudrosti.)

Cílem knihy je probudit a použít vlastní tvůrčí sílu, která je v každém z nás, je dána přírodou. V knize se konkrétně zaměřuje na tvorbu zdravého zraku – vytvoření nového zvyku: vidět dobře bez brýlí…

Naučili jsme se špatně vidět, nosíme berličky, které náš zrak ještě zhoršují, a tím každý rok měníme brýle za silnější a silnější – a průmysl tvůrců brýlí a čoček bohatne a bohatne. Je pohodlné nasadit si tyto berličky … utvořil se tak zlozvyk.

Není lehké tento zvyk překonat na úrovni vědomí, je třeba jít hlouběji, na úroveň podvědomí. Jak se zvyk tvoří? Jak utvořit nový zvyk? Opakováním – a to po dobu alespoň 21 dnů + 40 dnů adaptace nového zvyku. etapa = proběhne hned, jakmile se vnitřně rozhodneme „navrátit“ si dobrý zrak = proces spuštění korekce zraku. Zdá se to jednoduché, ale tady bývá zakopaný pes

1. etapa = proces uzdravování – doba je individuální. Autor dává zlepšení zraku o 1 dioptrii 3-6 dní
2. etapa = proces adaptace, ukotvení, alespoň 40 dnů

Suma sumárum: máte-li např. 2 dioptrie, potom potřebujete na vyléčení plus mínus 10 dnů + 40 dnů na adaptaci.

1. etapa = Spuštění mechanismu, tj. odstranit svůj vlastní blok. Velmi těžké, protože jsme vychováváni v přesvědčení, že …. (dosaďte si svá vlastní). Sami potom používáme svoji vlastní tvůrčí sílu destruktivně. Tuto sílu nelze vypnout – reaguje automaticky, neosobně, jako počítač. Vědomí zadává program (to, co si myslíme a jak se přitom cítíme!) nebo-li naše očekávání určuje výsledky. Proto je tento způsob samoléčení určený pouze úzkému okruhu silných osobností. Lidí, kteří jsou ochotni na sobě začít pracovat – a to po všech stránkách. Vše se vším souvisí: držení těla ovlivňuje náladu, nálada zase chemii v těle, náladu ovlivňuje myšlení , myšlení ovlivňují slova… atp.

Je na vás, zda se nezvratně rozhodnete: „Konec, chci vidět bez brýlí“ nebo zda podlehnete pohodlí a podřídíte se zákonu ekonomiky: „Spotřebitel nesmí zmizet!“

Hlavním tajemstvím tohoto ozdravného systému je způsob chování pacienta, jeho vztah k sobě a k životu. Ideální je spolupráce s lékařem, který vás v léčbě podporuje. Neznamená to ovšem, že budete každému lékaři bezmezně věřit – vy jste jen jeho případ.

Univerzální pravidlo: Představte si sebe sama takovým, jakým byste chtěli být a nechejte v sobě narůstat tento radostný pocit, zapojte sílu ducha. Vaše přání se začne plnit.

Lidé je možné rozdělit do dvou hlavních skupin:

1. BLBCI – tito lidé mají možnost uzdravit se velmi rychle, protože nevědí nic o léčení. Tak jako například čmelák neví, že z hlediska fyzikálních zákonů nemůže létat. Tito lidé se dostávají do nemocnice náhodně a velice rychle odcházejí. Když je přivezou s těžkým úrazem, už se ptají, kdy je pustí domů. Oni „nevědí“, že se to „nedá rychle vyléčit“… a tak odcházejí domů navzdory prognózám lékařů. Vždy mají náladu (očekávání) lepší než je jejich fyzický stav

2. CHYTRÁCI - Vždy mají lepší náladu horší než je jejich fyzický stav, protože „vědí“, že není možné, aby se uzdravili…

a) Podskupina: Chtějí se uzdravit – ale podvědomě si tak na neduh zvykli tak, že si nedovedou představit, pro co by žili, o čem by mluvili … kdyby se vyléčili. Takže dokazují lékařům i okolí, že by chtěli, ale …

b) Podskupina lidí, kteří si ve své chorobě libují. Pořád si stěžují na osud, atp.

c) Dělá jim dobře, když se někdo trápí kvůli jejich stavu, a potěší je, když je na tom někdo ještě hůře.

d) Podskupina lidí, kteří svojí chorobou vymáhají pozornost okolí a ještě toto okolí svojí nemocí terorizují. Jsou to energetičtí upíři, kteří očekávají a vyžadují soucit, ohleduplnost…

Tito chytráci nemají jinou možnost, než si svoji diagnózu ponechat. Aktivně brání svému uzdravení tím, že v ně nevěří.

Klíč k vyřešení problému totiž nespočívání v zázračném řezu nebo léku, ale v duševním postoji. Praktické cviky jsou k ničemu, pokud nejsou doprovázeny správnou náladou, obrazotvorností a očekáváním. Funguje: Cítím se / Mám postavu/Vidím … jako za mlada

Přístup chytráka : 1] Nejdřív ukaž výsledek 2] Pak uvěřím 3] A pak bude dobrá nálada 4] A tím změním i držení těla.

Vzorec člověka, který je předurčen k úspěchu: 1] Sebepřinucení, nezvratné rozhodnutí 2] „Svalový korzet“, držení těla , úsměv - dobrá nálada 3] Víra, přesvědčení nebo alespoň absence pochybností 4] Výsledek!

Když se změní "svalový korzet", pak jsou přinuceny ke změně i emoce a myšlenky. Tyto tři prvky spolu souvisí, nelze je oddělit. Co je jednodušší? Změnit náladu? Změnit myšlení? Změnit držení těla?

Určitě změnit držení těla a přidat vynucený úsměv, tj. násilím zvednout koutky úst. Takže cesta přes „svalový korzet“ je cestou nejmenšího odporu...Je čas začít trénovat mimiku radostného člověka (blbce) a zbavit se městské mimiky, tj. naštvaných či tupých výrazů. Mějte odvahu být odlišní.

Co nám bude stát v cestě? Jak si budeme překážet?

Zde jsou nejčastější bloky (zábrany):

1. Podmíněný reflex. Zlozvyky. Zhoršený zrak není nemoc ale zlozvyk. Nemoc je zlozvyk, přijatý rozumem na žádost duše a těla. Je zapotřebí změnit zvyk a způsob života, který k jeho vzniku vede.

2.Nejasný nebo žádný cíl. „Chci být zdravý“ je pro vyléčení příliš abstraktní. „Chci dobře vidět“ – to je lepší, nejlepší je: „Vidím ostře“

3.Lenost a s tím související pochybnosti a výmluvy. Bohužel každý čin a myšlenka slouží buď ke zlepšení nebo zhoršení. Není nic mezi tím.

Nejlepší je představovat si „ toužebně očekávaný výsledek“ a být za něj již NYNÍ vděční. Vděčnost je ta nejlepší nálada pro vyplňování zázraků. Organizmus totiž reaguje na obraz a s ním spojené pocity. Vědecky je již dokázáno, že pomocí obrazu můžeme vládnout celým organizmem. To je HLAVNÍ PRAVIDLO.

Takže VÍRA VE VLASTNÍ SÍLY se bude odrážet úplně všude, v každé vaší buňce. Stále platí: „Než na něco pomyslíš, zamysli se!“

Vyzkoušejte obraz MLÁDÍ. Mládí se podle nás rovná zdraví.. Tím zabráníme stereotypu, že ke stárnutí patří nemoci, zhoršující se zrak, apod. Očekávání určuje výsledek. Sugesce je tak silná, že se lze i popálit pomyslně rozpálenou mincí přiloženou na kůži.

1.rovina uzdravení (dobrý zrak, zeštíhlení…) je tedy na úrovni našeho přesvědčení.

2. rovina: PRAXE

1. Správný postoj = svalový korzet + úsměv + představivost… radostné prožívání jako kdyby
2. Cvičení s tabulkou – 2x denně - najít si „pracovní řádek“ a ten pilovat dokud není ostrý (různé vady, stejný postup, jen různá časová délka). Nic nesmí být násilné. Stále sledovat držení těla a náladu!

3x3 série po 30 vteřinách; při třetí sérii: jedno oko, druhé oko a potom obě

Mezi sériemi relax:

3. Relax – mrkání + „kalíšky“ z dlaní, otevřít oči + energie dvěma prsty přes víčka
4. Cvičení očních svalů

1. Nahoru a dolů

2. Do stran

3. Motýlek

4. Osmička

5. Šilhání

6. Rozostření – sledovat ukazováčky obou rukou

7. Kruhy na obě strany

Nejprve s otevřenýma očima, potom zavřenýma a naposledy jen v duchu.

ivet (Út, 12. 7. 2011 - 18:07)

Vidění se skládá z vnímání, výběru a chápání.

Zrak začíná myšlenkou. Pokud se naučíme pracovat se svou myslí jinak, můžeme také změnit strukturu oka. Oči něco vidí, ale mozek dává smysl obrazu. Čočka a sítnice vnímá obraz vzhůru nohama, mozek ho dá do pozice "normální".

Pokud ale prožijeme nějaké trauma, které způsobí, že je pro nás bezpečné vidět jinak, méně ostře, černobíle apod. měli bychom to přijmout. Vždyť je to náš vlastní nový program. My si však připadáme "nenormálně", běžíme k očnímu lékaři a nasadíme na oči ortopedickou pomůcku. Ne přechodně, ale napořád. S utvrzením odborníka, že se nám oči budou stále horšit, se spokojíme. I tato věta v nás zakotví program, že zlepšení očí není možné.

--- (Út, 12. 7. 2011 - 18:07)

dobes.petr1.sweb.cz/Stranky/dobry_zrak_bez_?bryli.pdf

--- (Út, 12. 7. 2011 - 16:07)

Nemůže se jí,tím že je nenosí stále, zrak zhoršit?A je vůbec možné,aby se jí zrak ještě někdy zlepšil?
Děkuji za odpověd.
16. března, 17:17
Odpověď na dotaz

Dobrý den.
Nevím přesně co máte na mysli otázkou zlepšení zraku.---chachacha on neví nebo dělá že nrozumí??mudr.Filipec

--- (Út, 12. 7. 2011 - 16:07)

a pak že se musí nosit jinak se zhorší vidění hah
Musím nosit brýle?

Dobrý den, na obě oči mám 2 dioptrie a brýle do dálky nosím jen když něco nutně potřebuji vidět (jako např. do školy). Někde jsem četla, že se mají brýle nosit co nejméně, tedy jenom pokud je nutné vidět ostře. Je to pravda? Děkuji za odpověď Lorelai
lorelai.hale
10. června, 17:52
Odpověď na dotaz

Dobrý den, Lorelai.
Nošení či nenošení brýlí nemá vliv na případný rozvoj či zastavení dioptrické vady. Pokud adekvátní brýlovou korekci nenosíte, tak zrkátka špatně vidíte, což jak sama víte má mnoho uskalí.
Brýle mohou být při mnoha aktivitách omezující a nekomfortní a pro mnoho lidí jsou i určitým psychickým stresem.
... Mudr.Filipec

bára (Po, 11. 7. 2011 - 15:07)

ho ho tak přemýšlet je neurčitá věc? :-) a ptát se sám sebe taky? neříkej že si nic neodpovíš dáš-li si otázku akdyž se v čemkoli jiném rozhoduješ co dál nebo něčemu nerozumíš taky snad přemýšlíš ne?? hodně lidí to teda nemá vrozené naopak včetně mě krátkozrakost vznikla až v dospělosti,a těžko se jí "naučíš" prostě ti oko zleniví a trpí díky všem dnešním vymoženostem a trávení času u techniky.mám echo že by snad v brzku měl vyjít nějaký spisek o batesově metodě,když se tak stane dam vědět,a ano těch lidí je dost a dost co už se nemohli "dívat" na to že nevidí tak se toho zbavovali právě po 50ce a výš:-) Hele všemu co chceš dokázat musíš věřit aspoň na 99procent a mě se zdá že ty věříš tomuhle tak na 25max.
Když se ptáš na zkušenost nerozumíš,hmmm co říct je to prostě tak že jsem věříš,cvičíš,podporuješ se a vytrváváš a ono se to zlepšuje...nechápu co na tom je nelogickýho,přijde ti to asi moc jednoduché,ale všechny věci co vypadaj složitě mají nakonec jednoduchá řešení,jen my hledáme tu nejtěžší možnou cestu že?

Michal (Po, 11. 7. 2011 - 03:07)

přesně tak jednoduše...Je to fakt pekny, ze mi tak radite. Jen tomu trochu nerozumim. Kdyz se ptam na zkusenost, tak mi vsichni obratem rikaji neprosto neurcite veci typu - zkus premyslet, ved rozhovor... David rika - ptej se proc vidir hur. To ja ale nemusim. To s naprostou jistotou vim. Kratkozrakost, asi vrozena, bo ta se neda moc naucit a ted vetchozrakost, ta neni vrozena, ale v urcitem veku logicka. Vy fakt znate nekoho, kdo akomoduje treba po 60 diky batesovi?

bára (St, 6. 7. 2011 - 21:07)

existuje kniha "Jak se...přesně tak jednoduše trfně řečeno,kdo chce vidět zkusí kdo ne žvaní proč neni studie atd.toto je ale také studie...

gh (Út, 5. 7. 2011 - 19:07)

existuje kniha "Jak se zbavit brýlí, aneb zkušenosti hlupáka"
kniha je psána humorně, člověk se u toho i zasměje
metoda pracuje s celým tělem (oči, krk, záda, dech, psychika), není to jen žádné "cvičení očima"

ale je to časově náročné, protstě 3xdenně musíte zacvičit sestavu
ne každý je ochoten obětovat čas a energii

david (Ne, 3. 7. 2011 - 22:07)

Davide, jaky ty mas s Batesem...ochabne nebo zakrne sval logicky to "znepružní čočku aj.,nervové buňky mají paměť...také,zkušenost mám takovou že vidím líp a neustávám jako ty po dvou týdnech..chtěl bys trochu moc rychlé výsledky na to jak jsi skeptický ještě ke všemu,tvoje tělo..oko..svaly..vše dělá to co TY chceš..a ty chceš to čemu věříš..přemýšlej ,ale jen o sobě ne co ses kde naučil dozvěděl a já nevim co..jen o sobě..veď rozhovor se sebou-ptej se proč vidíš hůř,neustávej v otázkách,člověk nepřestane cvičit a věřit..dělá to automaticky,ale pokud se něco změní nebo se tak narodí má to své opodstatnění.Neposmívej se těm co si zpívají s ptáčetem,ti lidé se umí uvolnit a vidět a žít tak jak chtějí svobodně,to ty jsi zaškatulený v tom,ýe bez studie by ses snad ani vody nenapil,musíš se naučit věřit sobě a svým smyslům,tedy i zraku!

--- (Ne, 3. 7. 2011 - 22:07)

Jasne, ucite zhorsil se mi o...na dálku ....na blízko...tj jedno je to tak jak jsi přestal chtít vidět,ptáčky máš za magory,ale oni tebe taky oni vidí ty ne,oni se umí dívat,ty ne

david (Ne, 3. 7. 2011 - 21:07)

Davide, jaky ty mas s Batesem...spát je přirozené,vidět o taky ,raději zkus přemýšlet...je to o tom na to přijít sám,chceš všechno na podnosu

Kňava (St, 29. 6. 2011 - 21:06)

Krátkozrakost - vyléčení?
Leda tak...
"Plavčíku, vidíte ten stěžeň na obzoru, severoseverovýchod?"
"Ne, pane!"
"Cože?!?!?!"
"Ano, pane, vidím!"
"No proto!"

Mary (St, 29. 6. 2011 - 17:06)

To jste mi připomněli, abych se také pustila do knížky od Norbekova. Nějak se v poslední době všecka písmenka zmenšila a já mžourám jak vejr.:-)) Můj synek už se zlepšuje a ještě přidal stravovací disciplínu, aby to urychlil.

Michal (St, 29. 6. 2011 - 01:06)

prosímtě subjektivní...Jasne, ucite zhorsil se mi o dost zrak to je jasne vypovidajici ukazatel. To se presne hodi tem co zpivaji ptackum, protoze pak se zlepsi. To ze to nevypovida o tom, jestli se zhorsil na dalku, blizko... to nikomu nevadi.

Reklama

Přidat komentář